Radeon 7X00/8500/9X00
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ehh... mind1, áltasd csak magad.
Ha tudni akarod, nekem is olyan zacsis 8500am van, ami pont olyan mint a BBA 1:1. De ettõl még nem az.
Számitógépes kft LOL...de régen nevettem ilyen jóóóót 😄 Biztosan csak nektek van ilyen, mégnemisláttamolyantdejólehethû.
Ha tudni akarod, nekem is olyan zacsis 8500am van, ami pont olyan mint a BBA 1:1. De ettõl még nem az.
Számitógépes kft LOL...de régen nevettem ilyen jóóóót 😄 Biztosan csak nektek van ilyen, mégnemisláttamolyantdejólehethû.
Nekem semmi bajom nincs te kezdted hogy nincs OEM BBA-s 9800 de van mert itt van a gépemben és
egyébként volt elég sok VGA kártyám és tudom, hogy mit jelent ha egy kártya BBA-s erröl ennyit,
ja meg számitógépes KFT-k van szóval end.
egyébként volt elég sok VGA kártyám és tudom, hogy mit jelent ha egy kártya BBA-s erröl ennyit,
ja meg számitógépes KFT-k van szóval end.
Nem értem mi bajod van, de engem aztán nem érdekel, csak magadat hitegeted ezzel...
Akkor is eredeti BBA-s mivel piros nyákon van ua.
mint amit az ATI oldalán fent van a cooler-ra
ATI van ráírva enniy.Tehát OEM BBA-t vettem.
Egyébként kezeltesd ki magad.
mint amit az ATI oldalán fent van a cooler-ra
ATI van ráírva enniy.Tehát OEM BBA-t vettem.
Egyébként kezeltesd ki magad.

Igen piros nyákon van, és eredeti ATI BBA-s többször nem írom le. Most raktam bele BBA-s 9800 PRO bios-t és így defaulton a kártya a Rivatunerban 378 Core és 675 Memory sebbeségen megy így 3DMARK 03 5876.Tuningolva 435 a Core maximum ami kihozható belöle a memória pedig 760
Mhz így a 3D MARK 03 6562.
Mhz így a 3D MARK 03 6562.
Ne okoskodj inkább. Az ATI csak dobozos termékeket gyárt, mint BBA. Ha nem eredeti ATI BBA dobozban vetted, az összes cuccával együtt, akkor az nem BBA.
Döntsd el, OEM vagy BBA-t vettél?
Döntsd el, OEM vagy BBA-t vettél?
Nekem BBA 9800 non-pro van és Samsung ramok vannak rajata.A memória 580 megy defulton a mag
meg 325MHz-en.Szerencsére nem kellett Pro-bios raknom bele így is lehet húzni elég rendesen ellentében a régi Club 9700-hez képest ami Pro
bios nélkül nem lehetett semmit sem tuningolni.
A memória nekem 666Mhz és a core pedig 435 megy
amihez egy Zalman ZM80-HP VGA hütõ kell + 2db
Enermax 80mm 1000RPM cooler egymás mellett + Cooler Master Cu memory hütõ.Így a 3DMARK 2003
6258 Score lett.9800 Pro-val lazán lenne ilyen hütéssel ~7xxx pont a 3DMARK 03.
meg 325MHz-en.Szerencsére nem kellett Pro-bios raknom bele így is lehet húzni elég rendesen ellentében a régi Club 9700-hez képest ami Pro
bios nélkül nem lehetett semmit sem tuningolni.
A memória nekem 666Mhz és a core pedig 435 megy
amihez egy Zalman ZM80-HP VGA hütõ kell + 2db
Enermax 80mm 1000RPM cooler egymás mellett + Cooler Master Cu memory hütõ.Így a 3DMARK 2003
6258 Score lett.9800 Pro-val lazán lenne ilyen hütéssel ~7xxx pont a 3DMARK 03.
elirtam a non-pro memcsi orajeel 600 mhz és nem 580
Minden tiszteletem a mentősöké...ök minden nap áldozatot hoznak
na megnéztem ugyanaz csak orajelek az lenne a kérdés hogy radeon 9800-on (non-pro) milyen memoriák vannak???
És a magon mennyit lehet huzni ?
a pronak 380 a magja non-pronak 325 memcsi meg
580 és 680...ha 2.8-as ramok vannak non pro-n akkor ugye 355-ig lehet huzni van olyan non-pro amin 2.8-as ram van???
És a magon mennyit lehet huzni ?
a pronak 380 a magja non-pronak 325 memcsi meg
580 és 680...ha 2.8-as ramok vannak non pro-n akkor ugye 355-ig lehet huzni van olyan non-pro amin 2.8-as ram van???
HI Ugye a 9800 non-pro csak orajelben tér el a pro-tol és ha vki leirná az orajeleket...
kösz
kösz
nagyon gondolkodom, hogy megvegyem -e már most vagy még várjak 1-2 hónapot, bár nem hiszem hogy lejjeb megy, mert szerintem csak azért ilyen olcsó most, mert uborkaszezon van. Ugyanakkor ennek ellentmondó véleményem hogy olcsóbb lesz mivel hamarosan debütál az új RV360 illetve az R360
http://GOro.hu
** OFF
Borg! Kint van pár videjó a Tribes Vengance-ból a Gamershell oldalán (meg gondolom máshol is), gondoltam hátha érdekel ...
OFF **
Nem csak ott ment le ennyire a 9800. 😊
Borg! Kint van pár videjó a Tribes Vengance-ból a Gamershell oldalán (meg gondolom máshol is), gondoltam hátha érdekel ...
OFF **
Nem csak ott ment le ennyire a 9800. 😊
http://www.extremcomputer.hu/eshop/index.php?ceg_azonosito=54&PHPSESSID=555c9ee58cca94dc6da6023fab8c4e60
Már ólcsobb lett 😊)
Már ólcsobb lett 😊)
Kár, hogy BBAból nincs OEM...
Vegyél egy sima R9800-at 50+fáért, elég lesz egy ideig.
igen az is nagyon jó, sõt egy kicsit gyorsabb is mint a 9600pro. a gond az, hogy már sehol nem lehet kapni. az ati beszüntette a gyártását, mert olcsóbb lenne a 9600 pro-nál. de ha még találsz az ár/teljesítmény arányban a legjobb! de sima 9500 zsákbamacska, inkább hagyd ki.
még egy jó tanács: ne használd a kareszt ventillátor nélkül miután felhúztad, mert nem szeretnéd kidobni!
Igen kell egy pci karesz és elõtte mentsd le a régi biost.
Úgy csináld, hogy a bios-ban beállítod azt , hogy az elsõdleges karesz a pci-s legyen, de nem teszed be és így az agp-s fog menni. ezután flashelsz, majd ha boot után müxik, akkor minde ok. de ha nem akkor csak gép kikapcs, pxi karesz bepattint és bootolás után visszaflasheled az eredeti biost. ennyi. de ha nem, müxik az újjal, még mindig módosíthatsz a régin is úgy ,hogy lemented, majd egy bios editáló progival feljebb veszed a frekiket, majd viszaírod a kariba. de persze, mint korábban is írtam, elõtte teszteld le, hogy mit bír max a kari.
Úgy csináld, hogy a bios-ban beállítod azt , hogy az elsõdleges karesz a pci-s legyen, de nem teszed be és így az agp-s fog menni. ezután flashelsz, majd ha boot után müxik, akkor minde ok. de ha nem akkor csak gép kikapcs, pxi karesz bepattint és bootolás után visszaflasheled az eredeti biost. ennyi. de ha nem, müxik az újjal, még mindig módosíthatsz a régin is úgy ,hogy lemented, majd egy bios editáló progival feljebb veszed a frekiket, majd viszaírod a kariba. de persze, mint korábban is írtam, elõtte teszteld le, hogy mit bír max a kari.
el lehet menteni a régit, azt mindenképpen tedd meg. DE, jobb ha elõtte kipróbálod, hogy meddig tudod húzni (pl rage3d tweaker-rel), mert ha a memcsije nem bírja teszem azt 190 felett, akkor ne is próbálkozz vele.
persze még van esély, hogy új biossal lehetséges a magasabb freki is. viszont kell a gépedbe egy másodlagos videokaresz, ha esetleg a bios flash után nem mûködne, legyen mivel visszaflashelni az eredetit.
persze még van esély, hogy új biossal lehetséges a magasabb freki is. viszont kell a gépedbe egy másodlagos videokaresz, ha esetleg a bios flash után nem mûködne, legyen mivel visszaflashelni az eredetit.
igy is sok, pedig csak 4 percenként tud hozzászolni 😄
Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me
nézz meg egy nyamvadt 9700 ast pont ugyanugy kell kinéznie.
lotto, az átalakítás sikerét senki sem garantálja, majdnem biztos hogy nem fog sikerülni, lévén a selejtes 9700 cpukat alakitják át 9500 re
pont ugy néz ki mint egy sima 9700 as, ha ilyen a kártya akkor van esély az átalakításra, ha úgy néz ki mint egy 9500 pro akkor semmi esély.
Jó ez a PowerStrip , de csak 30 napos és inditáskor nem lehet letiltani a tippablak megjelenését. Esetleg nincs valakinek valami reg vagy crack stb... hozzá? 3.44-es verziót töltöttem le.
Jó ötlet. Nézd meg, és ha távolról sem hasonlít a képne levõre, akkor lehet hogy rosszul jársz, szvsz noname-rõl van szó. Egy ilyen kártyához min 2-3 év garit illik adni. Nekem a Club3D 9600pro-hoz 2 évet adtak. Bár a 9700-hoz valszeg csak 1 év jár, mert már régi model, de a Club3D-vel nem fogsz befürödni.
érdekes, mert Creative van a ventijére írva. hát ha télleg ezt kapod, akkor szvsz rosszúl nem járhatsz vele.
az valszeg noname lesz ilyen olcsón. de szerintem min. 9700-et vegyél, ha meg tudod oldani, mert nem érdemes kiadni több mint 50k pénzt, hogy aztán fél év múlva megint le kelljen cserélni
minél jobb kareszt veszel, annál jobb.
mert: a videokártyát nem tudod fejleszteni, csak egyben kicserélni, ezért vagy olcsót veszle hogy ne számítson az, hogy néhány hónap/fél év után "ki kell dobnod", vagy nagyon drágát, hogy sokáig ne kelljen kicserélni. Viszont ramot fogsz tudni tenni a gépedve 1-2 hónap után is, ráadásul sokkal olcsóbb mint egy videokaresz. Ez az én véleményem. Ráadásul a 9800 most a csúcs (még ha nem is pro), amivel akár 1-2 évig is elleszel.
mert: a videokártyát nem tudod fejleszteni, csak egyben kicserélni, ezért vagy olcsót veszle hogy ne számítson az, hogy néhány hónap/fél év után "ki kell dobnod", vagy nagyon drágát, hogy sokáig ne kelljen kicserélni. Viszont ramot fogsz tudni tenni a gépedve 1-2 hónap után is, ráadásul sokkal olcsóbb mint egy videokaresz. Ez az én véleményem. Ráadásul a 9800 most a csúcs (még ha nem is pro), amivel akár 1-2 évig is elleszel.
A fastwriteot a smartgartból szoftveresen is be tudod kapcsolni, nem kell ehhez tweaker bios.
Nyugodtan kapcsold be, ha fagyásokat, és egyéb furcsaságokat akarsz látni.
Nyugodtan kapcsold be, ha fagyásokat, és egyéb furcsaságokat akarsz látni.