Radeon 7X00/8500/9X00

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Valaki válaszoljon a #6112-re
szerintem is folosleges. egyreszt eleg gyors, masreszt jelentoset amugysem tudsz huzni rajta.

(de pl ha egy lassabb thorougbred-ed, meg egy 9600pro -d lenne azt javasolnam huzd szarra, mert azzal nagyot lehet nyerni)
Kell a francokat.
Alapból is teljesen elegendõ teljesitménye lesz egy ilyen gépnek.
Ha húzod, azzal ezesetben csak felesleges rizikót vállalsz.
Mayday
Erdemes egy kartyat "huzni"? Nem kockazatos? Nem tehetem esetleg tonkre vele? Mit nyerek vele, ha huzom?
Ugyanez vonatkozik procira, most AMD Barton 2500+ van, azt is "kell" huzni?

- Honnan tudjátok, hogy boszorkány? - Engem gyíkká változtatott! ... de már elmúlt...

A Tweaker egy olyan szoftver amivel húzni tudod a kártya órajelét! Ha nem tudod mi az, valószínûleg nincs is neked! Úgyhogy csak a catalystot, meg a control panelt kell uninstallálnod!! De ha már van egy 9800prod, érdemes meghúzni egy tweakerrel! De elõbb tedd fel a drivert meg a cpt, aztán a tweakert!
halflife2 vs 8500 tesztet nem tud valaki?
9800np-t vagy pro-t
Na sikerült a vid kártya tuning: radeon 9800np 325/580 @ 380/670, én rage3d tweakerrrel csináltam, 680-on már szemetel. Az a gondom a tweakerrel hogy amint újraindítom a gépet visszaáll az eredeti órajelekre. Semmi beállítást nem találtam. Próbáljam meg powerstrip-vel vagy mással? Elõre is köszi ja és 3d mark03 4863@5434
Mayday
A tweaker az mi?

- Honnan tudjátok, hogy boszorkány? - Engem gyíkká változtatott! ... de már elmúlt...

Catalyst, cpanel, tweakerek uninstall.

Kikapcs, kártya kivesz, betesz, majd mehet fel minden ujra.

Hiába egységes a catalyst, azon belül más más drivert tesz fel R350 és R200-hoz. Magyarul ujra kell installáld.
Mayday
Sziasztok,
Kb. 1-2 oraja boldog Ati Radeon 9800 Pro tulajdonos vagyok.
Elozo kartyam (meg az van a gepben) 8500LE 128MB. Driver 3.7-es.
Kerdes: kikapcsolta allapotban kicserelem, van-e meg teendom? kell valami ujrainstall, vagy siman kzelni fogja onnantol? Hova kell pluszba meg bekotni? (Valami ilyesmit mintha olvastam volna.)

gyraph
Közben óvatossan iszogatok egy jó hideg Radebergert 😊)))

The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.

gyraph
Alcohol-t feltettem...sajnos NEM támogatja az IMG-kiterjesztésû lemezfile-t 😊))

The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.

ollie
Az alkoholt lecsúsztatni szokás, nem feltenni

gyraph
Okés kösz! Akkor felteszem az Alcoholt...aztán jelentek 😊

Gerry
Ja, bocs, figyelmetlen vagyok... Akkor próbáld Alcohol 120%-kal kiírni, vagy a CDRWin-nel. Alcohol támogatja az IMG kiterjesztésû képfile-okat.

gyraph
Ezért kéne mindenképp Bootable CD-ROM létrehozznom 😊...és ezért szedtem le azt a file-t.

gyraph
Uram...de nincs floppy meghajtó a gépemben...mint az írtam.

gyraph
😊))LOL

Gerry
EZT töltsd le, és simán futtasd windowsból le az exe file-t, a többi adja magát, de miután lefuttattad az exe-t, a floppyt nem tudod majd olvasni windows alól... Szimplán bootolj be róla, és engedd hogy lefusson a standard test, ha az hiba nélkül lefut (alul nem ír ki hibás memóriacímeket), akkor a "C" billentyû lenyomásával elõhívhatod a menüt, és lefuttathatod a full tastet!

Gerry
Rosszat szedtél le, floppyról is müxik, nyomok egy linket, várj!

ollie
Rájöttem, hogy mi a baj az FX-ekkel!
Az Nvidia úgy számolt, hogy az Radeon/FX jelölések arányához viszonyul a telsítmény is!
Tehát: 9800/5900 = 1.66, tehát az ATI 1.66-szor gyorsabb! ;DDD

ollie
Ja én le is cseréltem 128-ra a 64-et rögtön 😄

gyraph
Szóval a file amit leszedtem az ajánlott Memtest oldalról, tartalmaz egy memtest.bin egy memtest.img és egy boot.cat file-okat....gondolom az IMG a képfile, de mivel tudom beolvasni, hogy bootolható is legyen a CD?

gyraph
különbség és míg 😊))

gyraph
Az lehet...de azt hiszem abban mégis van külömbség, hogy nig a 3300-asban cserélhetõ a memori, addig a Gage-ben fix.

ollie
Aha, akkor lejátsza. De érdekes, hogy olcsóbbnak mondják. Szerintem a 3300-as csak egy teszttelefon a Nokiának (mint a 3410-es a javaval).

B@dsector
Itt van Bp. a tüzér utcában.
gyraph
Az N-gage oldalon írja zenei támogatotságot, mint tulajdonság...

Gerry
A KFKI ismerõs, azt hittem, hogy téged személyesen kéne hogy ismerjelek...

B@dsector
Memtest-el énis sokat szívtam de nem sikerült végül bootolni vele.
ollie
Az N-GAGE ELÕRELÁTHATÓAN 300 USD (75-80.000) lesz nyugaton, itthon ki tudja. Ennél drágább a 3300-as (400-500 USD a teljes ára). Ebbõl arra következtetek, hogy az N-Gage nem biztos, hogy majd lejátzsa az mp3-akat, hanem csak játékokra lesz kihegyezve.

gyraph
Bootolni szeretném a Memtest-et...tehát Daemon tools kizárava, de egyébként a daemon se olvassa be az IMG-t.

gyraph
Neeem..köszi...mindenképp meg akarom várni az N-Gage-t...csak kiváncsi vagyok az árára, na meg persze az se mindegy, hogy a gémek mennyibe fognak rá kerülni..., ha túl drága lesz akkor visszatérhetünk rá.

B@dsector
Daemon Tool-s.
ollie
Ez most kép, vagy cd image?

gyraph
Az IMG képfile-t milyen CD író program olvassa be? Nero és a Clone CD nem igazán akarja...

ollie
Szerintem várj az N-Gage-re mert sokkal jobb lesz, és néhány hónapon belül várható. De ha nagyon kell, jó pénzért megveheted tõlem

B@dsector
Csak azt hittem ismered a KFKI-t.
gyraph
Nekem5510-van, de most akarok átállni a nagy útódra

gyraph
😊) OK.

Gerry
Ismerõs kéne, hogy legyen?

Gerry
Akkor semmi gond, azért írja, hogy nem használható, mivel nincsen rajta eszköz... És ha valami nem létezik, akkor azon nehéz DMA-módot detektálni! Vagyis nyugodj meg, minden rendben van a vezérlõddel, hiszen a Primary Master ha jól emléxem UDMA Mode 5-ben dolgozott, és feltételezem ez a winyó lehet.

B@dsector
Én pedig a KFKI-ban vagyok IT-s.Ismerös?
ollie
Nekem már rég óta az van

Gerry
Nekem is.

Gerry
Mondjuk... Eredetileg Budapesten dolgozok, csak most itt Komáromban helyettesítem az egyik IT-s kollégát.

gyraph
Primary Slave-en nincs semmi...

gyraph
Kéne nekem ez az új mp3-as Nokia 😊))))

B@dsector
Ott dolgozol?