18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
  • Met
    nekem nincs gondom a frissítési frekivel
  • Shep
    jól van jól van, de csak be kéne lőni a frissítést mert a 60 Hz elég gyér, tudsz vmit ajánlani?
  • Met
    kövezés?
    szikla bazzeg:)
  • Shep
    á nem detonátor hanem catalyst, hiába no csak az nvidia felé húz a szívem /jaj csak nehogy kövezés legyen belőle/
  • Shep
    4.1 -es detonátor alatt nem működik rendesen az ati refres fixem, tudtok helyette valami mást ajánlani?
    www.rage3d.comRage3d Tweaker
  • Zetorg
    lécci mondjatok valami tweakert amivel tudom húzni a 9600XT-met!
  • NeoMaN
    directx 9-es game még nincs, és sokáig nem is lesz.
    ahhoz meg már úgy is kevés a 9600 és a 1700-es cerka is.
    DX8-ban pedig mindenképp a Gef4 a nyerő.
    #9022-ben a válasz.
  • ollie
    30-ért nem kapsz jó teljesítményt. Akkor már vegyél inkább egy gef4ti4200-őt. Neked egyedűl egy radeon 8500/9100 (nem LE!!!) érné meg ami olcsó, de már csak hazsnáltan kapsz szerintem.
  • ollie
    A radeon nem egy márka hanem típus. Olyan meg nincs hogy 9660 pro, csak 9600 pro. Az Fx5600-ot meg felejtsd el.
  • ShadowLord
    az tuti áfa nélküli ár vagy valami noneme szar már ne haragudj!
  • ollie
    30 rugóért nem kapsz jövőálló kártyát, felejtsd el. A mai igényeknek megfelel a 9600 pro, de újonnan 40-nél kezdődik.
  • NeoMaN
    lehet, hogy igazad van.
    én úgy vettem észre, hogy olcsóbb a nemhivatalos csatornákon bejött cucc itthon, mint kint a "hivatalos".
  • ollie
    Hát nem ugyanannyi, mert a 9600 XT is 199-ért jelent meg, és itthon mégis 60-ért jött be (200 USD meg ugye 40-45k árfolyamtól függően). Ugyanez lesz a 9600 XT AIW-el is.
  • NeoMaN
    sztem itthon ugyanannyi vagy olcsóbb mint kint.
    csak nem annyit keresünk.
  • ollie
    nem tudom
  • BaLeeX
    Az osztrákoknál mennyik lehetnek ezek a kártyák? Mert májustól simán be lehet hozni őket és ha ott olcsóbb, mint nálunk akkor megéri kimenni érte bőven.
  • ollie
    Az ATI bejelentette a Radeon 9600 XT AIW-ot, 525/335-ös alap órajelekkel és 199 dollárért. Hjaj itthon meg lesz vagy 70 rugó, pedig 200 dollár kb 43000 Ft. Annyit simán megérne.
  • BaLeeX
    Ok, most letöltöttem és kirpóbálom milyen kösz a válaszokat.
  • NeoMaN
    ezeket a dolgokat egyszerűbb tweak-el beállítgatni, mint állandójan omegát le fel installálgatni...
    Egyszer prószáltam ilyet, de nem győzőtt meg, inkább rivatunerrel baszkodok
    :)
  • Laalee
    külső fél éltal ujracsomagolt driver, van hozzá pár hasznos program, és a diver beállításain változtatnak, a képminőséget szem elött tartva.
  • ollie
    2 fajta install, az egyik egy picit jobb képminőség kb azonos sebességgel, mint a sima catalyst, a másik meg azonos minőség mint a sima catalyst, de egy kicsit gyorsabb. Gyakorlatilag optimalizált. De csodákat ettől sem lehet várni.
  • BaLeeX
    Mondjátok el nekem légyszi miben jobb illetve miben más az Omega driver, mint a sima catalyst?
  • NeoMaN
    jah dualview..
  • ollie
    Gondolom arra gondolt, hoyg nem tud egyszerre 2 monitort kezelni, de ebben kételkedem.
  • NeoMaN
    mi az hogy nem duálos???
  • Inquisitor
    Az akkor még mindíg 60.000 bolti áron. Abban a kategórában jó, de ATI-ból most csak 35-60e közötti, 80e feletti kategória van.
    Senki se vitatta, hogy abban a kategórában elég jó vétel.
    (De én nem fogok lemondani azokról az apróságokról, amit kifelejtettek a DX9 lehetőségei közül az FX-ből.)
  • Inquisitor
    "mi az a YPbPr?"
    RGB összeköttetés TV-vel: szuperjó kép!!! - fórum téma (hwsw)
    Ezen belül pedig ez a link még érdekes lehet:
    http://www.radeon2.ru/konkurs_2/ypbpr.html
    Itt ebből a technóblabla angolul:
    Anandtech cikk az ATI DVI-HDTV átalakítóról
    A lényeg, hogy az RGB képminőségét vagy jobbat nyújta, és HDTV készülékekhez használják. Bár mostanában egyre több drága, de nem HDTV készülék is tudja fogadni.
    Ami a lényeg, hogy vagy RGB-n vagy pláne YPbPr formában fényévekkel jobb a képminőség mint f*s S-Videon.
    (És akkor a Composit szutyokról szó se esett!)
  • Inquisitor
    "A Radeon sima, non-pro 9500-asai milyen sebességű ramokkal vannak szerelve?"
    Elvileg 3,3ns ramokkal. Enyémen véletlen 3,0ns ramok vannak, gyárilag 9700Pro-nak készült szegény.
    (Bár volt gyártó aki 2,8ns ramokkal csinálta a 9700Pro-t ugye ...)
  • NeoMaN
    akkor stabil, ha ezt 24 órán keresztül teszi...
  • Demeter
    Nem osztanád meg velem azt a biost? Amúgy ha tweaker-el húzom akkor milyen léptékben érdemes próbálkozni? Illetve melyikkel kezdjem (core vs. memory)?? Bocsi ha nagyon láma lenne a kérdésem, de mentségemre legyen mondva, hogy új még nekem ez a téma.
  • ZaJanga
    Hi all.

ITT az új catalyst 4.1 alapú omegadriver.Tőcsétek!!
  • Geeryy
    hi!
    igy este felé gondoltam 1et:van egy jó videokártyám(9600proVIVO) egy jó tv(sony 100hz) ki teszem már gépet és meg nézek egy dvd-t.
    a képet a tv-re s-video kábellel kötttem össze
    mikor elindittam a gépet elég furcsa látvány fogadott :
    Iszonyat sz@r volt a tv-n kép:nem wolt eleg éles(olvasthatatlan wolt)
    akarmit állitottam nem let jobb.
    kell hozzá vmi prog amivel jobban lehet finomitani a beállitasokat??
    valaki segitsen!
    Projektoros TV
  • Geeryy

mi az a YPbPr?
    cat 4.1
  • Shep
    ja az más, mert én megnéztem a számokat rajte, de hát nem tudtam eldönte, hogy milyen, csak azt hogy samsung :)
  • Russ!an
    Elvileg minden 9700pro-n 2.8ns ramnak kéne lennie
  • Wanax
    Hali!
    Valaki segísen kicsit... 9100es ATIm van, meg 3.9es Catalyst, és a beálljtásoknál, hiába kapcsolom be a fast writest, újrainditás után mindig kikapcsolja magát. valami tipp hogy mér csinálja? (van fenn Rage3D 3.8as)
  • Shep
    Azt honnan lehet megtudni, hogy a 9700PRo-n hány ns-os ramok vannak?
  • Demeter
    Üdv!

Adott egy Radeon 9800-as (HIS) kártya, melyen 2,5-es infineon ramok vannak. Kérdésem az lenne a hozzáértő egyénekhez, hogy hol találok hozzá olyan biost amit ha beleégetek akkor pro-ként ismerné fel. Kaptam már segítséget ezügyben, de az illető kolega csak olyan biost tudott küldeni ami samsung ramokhoz jó. Érdekelne, hogy sikerült-e már valakinek megoldania, hogy a 9800-as kareszt egy bios (ill. az egyebek végrehajtásával) újraírásával pro-ként üzemeltesse tovább??

Előre is köszönöm!!