18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
  • IMYke2.0.0.0
    ATI kártyákon van tuner. NV kártyákon nincs.
    ATI kártyák: All-In-Wonder
    NV kártyák: VIVO

Amúgy a balfasz számtech-boltok listáin az ATI-knál is VIVO-t írnak, mikor mindenki tudja, hogy nem szimplán annyit tudnak az All-In-Wonderek...!

-----------------------------------------
    .:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004
  • antijedi
    hmm, akkor modnom lehet tévedek, nem értek anyira hozzá, bár akkor nvidia krátyák elég káoszosak ebből a szempontbol mert egyik haverom vivos krátyát vett és van rajta tuner..., bár lehet csak a boltban voltak akkor faszok vagy nemtom
  • [NST]Cifu
    Roppant érdekes, nálam volt egy MSI Gf4, amin a VIVO csak Video-In és Video-Out-ot jelentett...
  • antijedi
    vivo is azt jelenti hogy van benne tv-tuner, legalábbis nvidianál...
  • [NST]Cifu
    Eszementek... :)))
    Mondjuk az is tuti, hogy ezzel a géppel nem lehetne játszai - kb. annyira lehet stabil, mint a kocsonya, és olyan képhibákat produkálhat, hogy csak na - persze ugye a 3DMark nem nézi az arctifact-okat, szóval a pontszám a lényeg... :)
  • [NST]Cifu
    Az AIW TV-tunert is tartalmaz.
  • Borg

Khm

"4500MHz of Pentium 4 Extreme Edition, Radeon 9800XT @ 657/471 and cascade phase-change (-85C) cooling on them both did the hard work, some crazy Kingston Hyper-X PC3200 @ DDR500 2-2-2-6 and a modded ABIT IC7 did most of the rest." (hexus.net)
  • Akuma
    lehet
  • antijedi
    nem ugy van hogy vivo nv kártyáknál van all in wonder meg atiknál? bár lehet rosszul tudom :)
  • Akuma
    valaki meg tudná mondani, van-é különbség a vivo és all in wonder között?
  • antijedi
    azt még tedd hozzá hogy hivatalosan az ilyen gariban visszafizetet pénzek meg uj kártya és stb a gyártót/nagykert terheli nem a kiskert (ez esetben mistralt) ..., a mistralnal asszem azért fordul meg a rend mert a mistral valami árkedvezmény vagy mittoménmi fejében "átvállalja" a garanciát és ebből sülnek ki azok az okosságok hogy az élettartamos chieftec cuccokra náluk 1 év gari van... :P
  • IMYke2.0.0.0
    áááááááááááá - 9600 Pro kell a lámereknek! Akkor inkább, mint lejjebb írtam, összekoldulok a családban, Kedvesemtől, barátoktól, bankomtól és veszek egy 9800 Pro-t, semmint egy 9600-ost (sima / Pro / Xt nekem egy kutya!)

• [NST]Cifu
    Már írtam itt egyszer, de ehez kapcsolódik, hogy egy haverom 9500Pro-ján megált a hűtőventi, és a VPU megpörkölődött (szó szerint). Visszavitte, mivel még garis volt. Ráültek egy hónapon keresztül, és a végén adtak neki egy 9600Pro-t cserébe....
  • IMYke2.0.0.0
    Akkor inkább elmennék koldulni, meg gürcölni és 2 hónapon belül összehoznék még 25 ezret és vennék a 9500 Pro vételárával együtt egy 9800 Pro-t, valami olcsó helyen... NV5600 úristeeeeeen!

• NeoMaN
    Ill. talán van valami olyan még, hogy ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkező másik típusra is cserélhetik, amennyiben a régi tipus márr nincs forgalomban. Szal én a 9500-ért, ha boltos lennék NV 5600-ot adnék.
    :D
  • NeoMaN
    Az a törvény, ha a gari időn belűl javíthatatlanná válik valami, akkor vagy kicserélik ugyanolyanra, vagy visszaadják a vételárat. Ezt a vevő eldöntheti. Legalábbis én így tudom. A Mistralban ezért hajtanak el a picsába, és mondják azt, hogy nem rendeltetésszerűen használtad...Különben belerokkanának.
  • IMYke2.0.0.0
    Ez komoly?
    Vettem egy Radeon 9500 Pro-t anno, 55 ezer + ÁFA.
    Elromlik, cserélem, majd az a helyzet áll elő, mint a lentebb említett delikvens esetében, akkor nekem ők "kötelesek" abban az árban egy új kareszt nyomatni, vagy 69 ezer pezót a kezembe perkálni?

• NeoMaN
    A vételárat kell ilyen esetben visszafizetni.
  • Gubrush
    Köszönöm a tippet! ;)
  • Gubrush
    Hát igazából nekem sem lenne kedvem utazni...
    de ha mucáj... ;)
    ezért kellene az info, hogy vajon megéri-e a Sapphire-t választanom a Connect3D-vel szemben és akkor utazok meg fizetek 5 ezerrel többet érte.
  • ollie
    Ha a memcsi tényleg 350-en megy, akkor eleve gyorsabb a referencia 9600 XT-nél (300-as memcsi), szal nem lehet ez rossz.
  • [NST]Cifu
    Szvsz nyugodtam vedd meg a Connect3D 9600XT-t. A Sapphire nem tud semmivel sem többet.

Itt egy teszt a Connect3D Radeon 9600XT-ről
  • Emery
    Ezt neztem ki (Nem a mistalba akarom megvenni )
  • IMYke2.0.0.0
    Ha én lennék ebben a helyzetben: Connect3D
    Mert akar a franc utazni...

• Gerry
    Ez a bolttól függ, valaki a számlán szereplő összeget nézi, valaki pedig az utolsó listaárat, amit le sem lehet ellenőrizni, mert azt mondanak, amit akarnak, úgysem tudod kideríteni, hogy az volt-e az utolsó ár... FX-et ne vegyél, inkább kérj valami 9600Pro-t vagy hasonlót, mert az van kb a GF4Ti4200 szintjén, csak az tud DX9-et is.
  • IMYke2.0.0.0
    Természetesen az utolsó, hivatalosan regisztrált listaárat. Gondolj csak bele, most visszafizetnék a (mondjuk) 3 évvel ezelőtti listaárat...

• Gubrush
    Üdv!

Én sulinetesbe szeretnék venni 9600XT-t, találtam is két fővállalkozónál: Sapphire-t és Connect3D-t.

Sapphire ATI 9600XT/128 MB
    Connect3D Radeon 9600XT 128MB TD TV+DVI

A Sapphire 5 ezerrel drágabb lenne és ahhoz úgy néz ki utaznom is kellene, mert nincs alvállalkozója tudtommal a környékemen.

A kérdésem az lenne, hogy miben különbözik egyáltalán a két márka?
    Minőségben van-e annyira eltérés hogy a drágábbat, a Sapphire-t válasszam?

Előre is köszönöm hozzászólásaitokat! ;)
  • IMYke2.0.0.0
    Tudod mit?: ha majd Te is és én is veszek egy ilyet, vitatkozhatunk. Addig pedig bármit is mondanék a specifikációkról (tudod: 2x sávszélességnövekedés aka GDDR3 memória, plusz 533MHz busz...) téged ez vajmi keveset izgatna...

• Emery
    Hat nem nagyon akartam lecserelni a ti4200met mert meg voltam vele elegedve, de meghalt a ventije. Visszavittem a boltba mert meg garis volt (ezt mar banom) es azota eltunt . 15 nap mulva kaptam egy csere karit (fx5600) de azt nincs kedvem megtartani. Letelt a 30 nap is. En ugy tudom hogy ilyenkor adnak egy ugyanolyan kareszt, vagy visszafizetik az arat vagy rafizetessel egy masik kartyat adnak. Ilyenkor azt az arat fizetik vissza amennyiert en vettem anno, vagy az utolso listaarat?
  • IMYke2.0.0.0
    Hidd el egyetértek. Csak a többieket sajnálom, akik le is írják ezeket, sokadszorra...
    Hiába első látogató a kérdező, szerintem visszaolvashatna! De hát, mindegy.

• NeoMaN
    Ez a 2x-es sebességnövekedés kb olyan lesz, mint AGP4x VS AGP8x...
  • NeoMaN
    Gondolkozzá mál! A chipek és a vidkarin lévő ramok nem lesznek ettől gyorsabbak, hogy lenne má 2x-es sebességnövekedés? Ez a beszólásod kb olyan mint a multjor az, hogy John Carmack áttér a DX-re, és a Doom3 DirecX-es lesz....
  • Borg
    Tévedésben vagy, mert nem KELL leírni.
    Aki 157x is leirja, az magára vessen. Én már direkt nem reagálok ilyenekre, elég annyit szólni nekik, hogy olvassanak vissza. Sőt, ha az adott oldalon megtalálható a válasz, és még ennyit is lusta visszaolvasni, akkor a jövöben az egyszerű törlését is meg fogom fontolni.
  • IMYke2.0.0.0
    Te pedig ébredj fel...!

• ollie
    frappáns válasz :)))
  • ollie
    Lehet ez a baj, mert a radeonok általában nem szeretik a fast writes-t.
  • [NST]Cifu
    Oka, hova küldjem a registry ide vonatkozó részeit?
  • HellBurner
    Nincs! Lehet hogy ez a baj? Vagy EZ BAJ!!!?
  • ollie
    Nem adnád nekem az egyiket?
  • ollie
    Ez király, dupla teljesítmény