18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
  • Gerry
    Hát majd meglátjuk, eddig még nem volt érkezésem átolvasni a bugfix-ek listáját a 4.2-höz.
  • Borg
    Na azért túlzottan dícsérni sem kell érte, hiszen szinte egy éve vártunk már azokra a bugfixekre, és egyebekre, amit most ebbe a driverbe raktak bele. És valszeg el is telik még ennyi idő, ha nem több, mire újra csinálnak valamit azokhoz a kártyákhoz. Hiába, az idő eljárt felettük.
  • Borg
    Ha nincs gondod a 3.10-el, akkor szvsz feleslege feltenni.
    Hacsak speciálisan nincs benne olyan bugfix, ami téged érint.
  • Gerry
    Hát, mindenesetre nem megszokott, viszont mindenképpen dícséretes!
  • Laalee
    ilyen furcsa ha egy gyártó foglalkozik a termékpalettájáról levett kártyáival is? :D

• Gerry
    DX8?? Még foglalkozik azzal az ATi? Én asszittem, hogy már csak a DX9-es kártyákhoz finomítják a drivereket az ATiék, de ezexerint tévedtem. Igazából azért nem tettem fel, mert a 4.1 lassabb volt, az automatikus tuning meg úgysem megy a kártyámmal, mivel nem XT, és így nem láttam sok értelmét. Amúgy lehet, hogy feltolom a 4.2-t, és tesztelek vele egyet (ha ráérek), ha nem számottevően lassabb a 3.10-nél, akkor fenthagyom, az esetleges bugfixek miatt. Bár meg kell, hogy mondjam, eddig a 3.10-essel semmi gondom nem volt.
  • NeoMaN
    Hogy hozzászójjak a témához nem idevágóan. Megy a nagy őrület az NV Forceware driverekkel is. Namostmá 56.57-nél tartanak. Én is mindig felettem a legújabbat, és örültem mint majom a farkának. Pár napja újra Doom3 alfáztam, ehhez viszont 41.09 kell. Furcsamód azt vettem észre, hogy mintha sokkal szebb lenne a kép ezzel, és még gyorsabb is. Úgyhogy ezt hagyom fennt. Jah, gef4...
  • Gerry
    Lustaság fél egészség, a másik fél meg maradjon az én titkom! Amúgy nem is annyiralustaság, inkább időhiány, mostanában elég sok dolgom van (régebben szívesen elbabráltam efféle dolgokal)...
  • Borg
    A 4.2 kizárólag a DX8 kártyákhoz tartalmaz újításokat.

Egyébként én egyből ezt raktam fel a 9600PROhoz, és tökéletesen működik.
  • ollie
    lustaság RULZ! :)
  • ollie
    Én eddig csak a 4.2-essel próbáltam a 9700 pro-mat, ugyanis csak néhány napja van meg a karesz. De akkor valszeg kiprószálom a többivel is.
  • Gerry
    Én is így gondolom, csak kíváncsi voltam a véleményekre a 4.2-vel kapcsolatban, és lusta vagyok legyilkolni, és újratelepíteni és tesztelni az új driveret...
  • ubi
    nekem eddig a 3.10es jött be, 4.1, 4.2es szarabb és lassabb volt játékokban ( bg1942, CoD )meg a képminősége sem volt az igazi. 9700pro szerintem hagyd meg a 3.10es-et nem rossz az
  • Gerry
    Valaki nézte már, hogy a 3.10-es Catalyst-nél gyorsabb a 4.2 vagy lassabb? Csak mert a 4.1 lassabb volt, ezért visszaraktam a 3.10-est (képminőségben nemigazán láttam viszont javulást), ráadásul egy kollégámnak a 4.1 állandóan kidobált desktopre VPU Recover error-ral, de az megoldódott miután feltette a 4.2-est.

Érdemes feltenni a 4.2-t egy 9700Pro-ra, vagy azon semmi javulás nem tapasztalaható, mert ez a driver az XT kártyákhoz készült?
  • [NST]Cifu
    A 9800SE lényege éppen az, olyan R350 VPU-t tartalmaz, ami nem ment át a gyár tesztjein, mert egy vagy több pipeline-ja hibás, de van legalább 4 jó belőle. Ezt rászerelik egy 9500Pro vagy 9700 nyákra, és letiltanak 4 pipeline-t (amik közüt ott van(nak) a rossz pipeline(ok)). Ennyi.

Nem tudok olyan 9800SE-ről, amin gyárilag 8 pipeline menne...
  • ollie
    Érdekes, én nem így tudtam, de gondolom igazad van.
  • Gerry
    Ahogy mondod.
  • [NST]Cifu
    8 Pipeline-os 9800SE?!?!

Olyan tudnillik nincs. Olyan van, aminél be lehet kapcsolni softmodal, és esetleg még működni is fog...

Minden 9800SE 4 pipeline alapból, csak egyes verziók 128bites-esek a nyák miatt (pl. Radeon 9500Pro nyákra van építve), míg mások 256bitesek (pl. 9700/9700Pro nyákra van építve).
  • ollie
    Szal a VGA kareszra kell feltenni az eredeti gyári hűtő helyett, right?
  • [NST]Cifu
    Szerinted itt mi a lényeg? Az, hogy minél nagyobb pontszámot "adjanak le". Biztos érdekelni fogja őket az, hogy a teszt lefutásakor a textúrák tele vannak fehér pöttyökkel, vagy folyamatosan villognak, és majd ezért visszaveszik a tuningot, és beérik kisebb pontszámmal, mi? Ugyan már...
  • Gerry
    Nem, csak rálóg az AGP melletti PCI helyre, de nem kell hozzá hogy ott PCI slot legyen. Néhány alaplapon direkt arrébb rakják az AGP-t, és kihagynak az ilyen kártyahűtők miatt egy helyet.
  • BBS
    Szerintem ajánlott fogyasztói ár.
  • ollie
    Szal ezt most PCI slotba kell helyezni?
  • Gerry
    És kb 5500 Ft átszámítva. Ez vajon bruttó vagy nettó ár? Ha valaki lát ilyet valahol kishazánkban, az ne tétovázzon beírni ide az elérhetőséget, mert gondolom másokat is érdekel!
  • BBS
    Igen , de nagyon brutál és még viszonylag halk is silent modban.
  • Laalee
    az joooo volt :D amugy dia2, soft renderrel(ablakban futtatva) :D

de tévedtem multhéten megnéztem a farcry demot ment vagy 10 percig.
  • ollie
    Ja értem, te még mindig a Jet Set Willy-vel játszol. :)))
  • Laalee
    igazából idén egy 3ds programot sem inditottam el :D de szarabbra nem cserélek
  • Laalee
    ez 2 slot helyet foglal?
  • ollie
    Jajj, ne is cseréld le. 9700 pro-ról min 9800 pro kell softmoddal meg csak probléma van.
  • BBS
    Megtudná mondani nekem valaki , hogy magyarországon hol lehet ilyen vga hűtőt kapni?
    Egyébként nagyon király.
    Artic Cooling
  • Laalee
    akkor nem cserélem le :D

lett volna lehetőség a 9700prot lecserélni 9800se aiw re, de nem állok neki softmodolni még a procit sem húzom :D, pedig hiányzik a jóminőségü tuner.
  • Laalee
    -85 fokon nem biztos hogy képhibákat produkál :D a fogysztása mondjuk biztos egy kisebb faluéval vetekszik :D
  • ollie
    Van ilyen is, olyan is.

4 pipe/256 bit
    8 pipe/128 bit

és sajnos
    4 pipe/128 bit (ez a leggyakoribb itthon)
  • Laalee
    a 9800se 4pipe vagy 8pipe os? asszem csak 4, de hátha rosszul emlékszem
  • ollie
    öööööööööööö
  • Laalee
    azért utánanézhetnél, mielött beszolsz az összes számtechboltnak :D
  • IMYke2.0.0.0
    Oppá ...

-----------------------------------------
    .:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004
    -----------------------------------------
  • NeoMaN
    Hát igen. Megy itt a szakértés kőkeményen..
  • Borg
    Talán azért, mert ATI-ból is van VIVO, és van AIW is külön...