Radeon 7X00/8500/9X00

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ollie
Szerintem nézd meg, hogy be van e kapcsolva a fast writes és ha igen, kapcsold ki. Egyébként meg lehet, hogy kicsi a venti rajta és nagyobbal jobb lenne. De az is lehet, hogy csak a háromdémárk a hunyó.

A Driverheaven oldal információja szerint a felfedezett hiba csak All In Wonder 9800 kártyákat érinti, ám ha valaki mégis hibákat fedez fel a Neverwinter Nights vagy Call of Duty játékok futtatása közben az ne ijedjen meg, egyszerûen másolja csak vissza a atioglxx.dll fájlt a 3.8-as catalystból a system32 a Windows alatt található system32 könyvtárba.

Egyébként mi akar lenni a húzni? Lefagy vagy el sem indul?

Lammer
OK megnyugodtam...
😊

ENFP ^^ | Zombie fan | Xiaomi Redmi 7 user | FTC és Pats fan

Lammer
Koszi Megnezem...
😊

Csá Plane Scope!!
Megpróbáltam a magot emelni úgy hogy a memorit levettem. 475 volt a max a magnak! Ennél följebb lefagy!! Azt nem értem hogy nem a videotesztnél, hanem amikor 3dmark 2003 a CPU -t teszteli. Az elsõ négy tesztnél semmi baja. Tökéletesen elmegy, de a CPU -nál teljesen lefagy! Pedig a CPU nincs húzva, és maxba 48 fokos. VAn a kettõnek valami köze egymáshoz?? Köszi a segítséget!
NeoMaN
Nem kell eszetlenül megvásárolni a legdrágább karikat, és bedõlni a hülye reklámszövegeknek....
Faszom venne 30felett karit....
Akármilyen teknõcért 😊)

ollie
Nekem simán megy 9600 pro-n. Milyen kártyád van?

gun metal benchmarkot probaltatok mar?
dx9-es. 8500+ kell neki hogy fusson (bar nalam nem megy gr)
Törölt felhasználó
Yesss!!
B@ldrick

▌Lost ■ Dexter ■ 24 ■ Spartacus ■ NFL▐

http://cwx.ini.hu
itt találsz memóriára való hûtõbordákat.

Persze nem biztos hogy ez a gond, lehet hogy nem kapnak elég feszt. Akkor meg csinálhatsz amit akarsz...

BIOS frissitést próbáltál?
Lammer
Nem fagy semmi gond...
csak emelek pár MGHz-et és máris szemetel... 😞((
Ezért tettem fel a kérdést, hogy érdemes beruházni hûtõbe...
Nem tudom, mostanában nincs netem, ezért tettem fel ide a kérdést...
Apropó eccer láttam egy bazi nagy hûtõt(lehet Zalman vóót) ami lefedte a memókat mindkát oldalt, meg a magot rendesen...
Tudnátok válaszolni, csak naponta max 5 percre pofátlankodok be ismerõshöz...
Köszike.
Egy kicsit el vagyok keseredve mert 48XX (Asusa7n8xdeluxerev2,barton2500,1024.ddr400infineon,megazemlitett zafir9700pro)pöttyöt hozott, ami nem is rossz, de nekem nehogymá beszaggasson egy tetves nécsõr demóban meg a többi szarban.

Csáó!
Szal hol lehet megéri mennyiért estébéestébé...
köszike...

Te meg a legjobb ragzó
MaSzKa
Ez az egyik legjobb hardwareres topic!

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

barret

Bérbe vehet? reklámfelület...

ollie
jó ötlet. próbáld ki mennyi a teljesítménykülönbség, ha csak a memót, ill. csak a gpu-t húzod.

barret
próbáld ugy is meg,hogy csak a memoriát húzod!

ollie
Aha, túlmelegszik a memória tipikus esete (valszeg a memcsi felé távozik a meleg levegõ a procitól). Valszeg jobb lesz, ha alapon hagyod a memcsit és csak a magot húzod, különben is a gpu a gyengusz a kártyában (4 pipeline és NINCS Z buffer), nem a memcsi. De egy jobb venti is biztos segítene.

ollie
Hát próbáld
Amúgy mit értesz kikészülés alatt?

Gerry
Hogyhogy nem lehet húzni? Nem maradnak meg a beállított órajelek, vagy lefagy a gép, esetleg szemetel a kép?

Lammer
Hellóka!

Lenne egy Sapphire 9700Pro (tegnapelöttvettem) kártyám.
A panasz csak az hogy nem lehet húzni 😞((
Szerintetek megoldás, ha vennék rá combosabb hûtõt??
Megéri vele szarakodni, vagy haggyam..., vagy biosflesss???(eddig csak itt néztem:http://www.squeakfix.co.uk/ de semmi)
Bocsika most nincs netem csak max 15 perc 1-2 naponta ismerõsnél, nézzétek el nekem...
Este benézek, hátha tudtok tanácsot javallani...
Köszi.

PS:elvileg (mostnem vagyok otthon) PN: 1024-2C00-00-SA Memory: Samsung 2.8ns
ez...
háj.

ollie
ATI RADEON 9500 non-Pro, 128MB, 8 Layers
Típusszám: CGA-9528TVD

Ha minden igaz, ezen tutira bekapcsolható a +4 pipeline, ha ilyet láttok vegyétek, mert közel 9600pro teljesítmény alap órajeleken és olcsóbban.

ollie
Az én kártyám pont így néz ki (a hûtõ miatt tettem be):

ollie
Furcsálom, hogy nem tudod feljebb húzni a magot. Nekem simán megy 500 felett is, csak már a memcsik nem bírják (a gpu felõl a memcsik felé távozik a meleg levegõ, és nem tettem fel memcsi hûtõt és alapból nincs). Most az én kareszom 500/340-en megy, és így kb 100 ponttal kevesebb mint a tied 3dmark03-ban. Gondolom próbáltad csak külön a gpu-t húzni, nem? De tényleg lehet, hoyg a hûtõ nem elég jó, vagy csak peches szériát fogtál ki. Elméletileg 530-540 körül is kellene mennie (nekem is megy, csak sajnos ahhoz már kéne memcsi hûtõ is). De az nem semmi, hogy ilyen magas órajeleken megy a memcsid, fõleg, hogy az alap 9600pro-é 300MHz.

ollie
9500

ollie
normális

IMYke2.0.0.0
Amennyiben a 9500 nem pro - akkor annak alaposan nézz utána (járnak ide nálam sokkal hozzáértõbbek, tõlük tudom, hogy) a 9500 non pro egyes, piros nyáklapon lévõ változatai egyszerûen (pl.: az új Chip Magazinban is leírják!) felhúzhatók 9700 Pro szintre!
A 9600 is húzható, bár ne várj csodát tõle.
Mint már mondtam: hiába gyorsabb rajta a mag/memória mondjuk tuningolással - tudása nem lesz több, mint elõdjéé.
Viszont, ha a pénztárcád nem engedi, akkor nagyon óavtosan járj el a két kártya dolgában!

------------------------------------------
.:i2k:.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
Az teljességgel normális. Ne lepõdj meg. Az ATI kártyáknál a második monitor/TV vezérlõje a Radeon 9xxx series secondary.
Szerintem, - az általad felsoroltaa közül - egyik sem lenne jobb választás.
A GeForce 4-esek felett eljárt az idõ - tetszik vagy nem tetszik, így van. Szépek, jók, de nem a mai igényeknek - amik ugye egyre jobban élezõdnek (mert ugye nem csak Nyuugaton fokozódik a helyzet - original from Tanú 1)
Az FX-kártyák annyira szarok, hogy, ha rájuk költesz, olyan, mintha kidobtad volna az ablakon azt a 3x ezer Ft-ot.
Marad a Radeon 9600 (remélhetõleg Pro). Bár, - és ebben sem azonosaka vélemények, mert ugye sok elfogult topicja ez - a Radeon 9600/Pro nem a legjobb középkategóriás kártyája az ATI-nak - itt és most kijelentem: 9500 Pro.
Viszont utóbbit próbálta "pótolni" a 9600-sorozat - sikertelenül. Csak a vékony pénztárcájúaknak kedvez - teljesítménye nem olyan jó.
Ami igazán középkategóriás zászlóhajó lesz (lett): Radeon 9600 XT. Na, ez már döfi! Azt kell venni!

Persze, lehet jönni azzal, hogy a Radeon 9600 elmegy 500/800-on meg mittomén... tulajdonságait tekintve akkor sem jobb, mint a 9500 Pro. Ellenben a 9600 Pro XT már igen.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

A RADEON install után a vezérlõpultban a videókártyáknál van egy RADEON9600 SERIES
meg egy RADEON9600 SERIES Secundary

Ez normális ?Milyed drivereket szoktatok ATI-hoz felrakni?Csak a Catalyst semmi mást ???

Sziasztok!!!

Volt egy Sapphire 9600PRO kártyám s minden fegyott vele!!!
MSI KT3 Ultra2
512 DDR

Úgy hogy minden kártyát kiszedtem belölle s minden integrált cuccot letíltottam!
Viszem vissza kicserélni mert garis de valahogy meginogtam!
Nem tudom kicseréljem-é???

ASUS V9480 GeForce4 Ti-4800SE 128MB DDR TV/DVi Out
ASUS V9560 GeForce4 FX-5600 256MB TV/DVi Out
SAPPHIRE 9600PRO

Melyikre cseréltessem ki ????
Tanácsok,tippek?
Minden várok ma 15-ig...

Köszike elörre is...

A csítdriverével kicsit gyorsabb DX8 alatt:

Az antidetector script kiveszi az "optimalizációt" és az eredmén már nem ilyen fényes:

Pontosan ennyi a külömbség:

4200 hogy lenne mar gyorsabb?
reaper4
szerintem gyüjtsél hozzá még 1 kicsit oszt vegyél egy 9800 xt-t.

Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit

IMYke2.0.0.0
Radeon 9600 (Pro) - mindenképp!

barret
igy van...

ollie
De felesleges lecserélni szerintem, mert nem olyan sokkal gyorsabbak, hogy megint pénzt adjon ki érte.

ollie
nem vitatom gyorsabbak

Ruffi
hát sokkal jobb kártya a 9700 de még egy geforce 4 ti 4200 is jobb sztem

Minden tiszteletem a mentősöké...ök minden nap áldozatot hoznak

ollie
Én a 9700-hez hasonlítottam a 9600 pro extreme edition-t (420/400) és soha nem gondoltam, hogy a 9700pro nem verné el simán. De szerinted megéri lecserélni azért a mondjuk 10-20%-os teljesítménynövekedésért? Szerintem nem. Akkor már inkább 9800-ra kéne cserélni, de akkor még többet kell rááldozni. De minek lecserélni egy frissen (talán 2 hónapja) vásárolt videokártyát?

Ruffi
bocs 4200 alapbol elveri

Ruffi
egy 9500 pro má simán elveri
egy huzott geforce 4 ti 4200 is!

Ruffi
na jovan ollie tulzásokba ne essél má a 9600 pro kártyád miatt
ne mond má hogy 9700 pro-ra nem érdemes lecserélni!
Elfogultságnak is van határa!

ollie
Próbáld, nem lehet belõle baj. Nekem is simán megy 500MHz felett (540 közelében sem fagyott(. Nekem egy Club3D 9600 pro van (400/340) és most 500/340-en nyomom.

ollie
Ennél már nem sokkal gyorsabb a 9700, ráadásul fel tudod húzni a gpu-t 500MHz fölé.

NeoMaN
Úgyemléxem beül 100, procin kívûl mérve az kb. 85.
Ennyire hitelesítette az AMD.

NeoMaN
Nem gond, veszek helyette másikat, és még mindig jobban jártam mint P4-el...

ollie
Ez jó lesz, ráadásul jól tuningolható.

Sziasztok.
Kis segitség kellene,most állok VGA kártya csere elött a GeForce 4 Ti4200-as kártyám elhalálozott "Garis" és 1 iyen kártyát néztem ki helyette :

Sapphire Radeon 9600Pro UE 128MB Full

Van tapalasztalata valakinek ezzel a kártyával,vagy esetlegesen valami más kártyát ajánlotok.

Elõre is köszi a segitséget.

ollie