18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
  • [NST]Cifu
    Már volt szó róla - vagy szürkekereskedelem, vagy valami hasonló. De mivel ugyanúgy érdvényes garanciával kell adniuk, nagy átvágás nem lehet...
  • ollie
    Ha megnézed, ezeket mind megrendelésre szállítják csak. Azt gondolom, hogy kimennek Bécsbe (mondjuk), ott megveszik a karit 200 euróért (gondolom nagykerben), és idehozzák. És már is érthető az ár.
  • Furky
    Szerintem valami probléma lehet azokkal a radeon 9800 pro-kkal, amiket 50ezer körül(+áfa) árulnak. Nem stimmel a dolog valahogy. Más boltokban még mindig 100ezer körül van áfával együtt. Szóval nem igazán vágom, hogy mi lehet a baja, hogy ilyen olcsó. Ollie mit szólsz hozzá?
  • ollie
    Igen, bőven megéri azt az árkülönbséget.
  • NeoMaN
    Majdnem dupla....
    Érdemes spórolni.
  • CzKaresz22
    Sziasztok!

Egy kérdésem volna!!! Érdemes 9800PRO-ra sporolni vagy elég a játékokhoz egy 9600XT is ??? Vagy komolyan akkora a teljesítmény béli különbség mint amekkora az árbeli ???Egyáltalán kell az a nagy sebesség ????????
  • ZaJanga
    Vagy fordítva ?
  • ZaJanga
    Hááát nagyon soxor le lett már írva.
    Bios-t pl radeon2.ru oldalról de ha beírod a keresőbe a kulcsszót tuti találsz és az omegacorneren is van.
    Ezeken az oldalakon találod az editor progit és a flash progit is.
    Először mentsd le a régi biost (a biztonság nedvéért) mondjuk old.bin néven ezután flasheld az újat.
    atiflash -s 0 old.bin mentés
    atiflash -p 0 new.bin flessss
  • antijedi
    innét...
  • ShadowLord
    Honan lehet letölteni Radeonhoz Omega drivert???
  • Sir IvanHoe
    Valaki segitsen mar pliiz!Teljesen ismeretlen vagyok ezen a teruleten, ugyhogy azt se tudom merre kezdjem.Hol talalok ATI 9700 hez olyan bioszt ami kiszedi az overlock tiltast? Es hogyen kell majd bios-t cserelni?
    Elore is koszi!
  • Balli
    Ok! Óriási hülyeséget irtam!
    Nagyon félreolvastam...
    Elnézést
  • cifuatwork
    Mi köze a Gf-nek a Radeon-nak?
  • Balli
    Egy másik fórumbó idézet az Atitool-ról:
    "van azonban egy program, ami a GF-ek beépített tuningolási lehetőségeit egy kis beállítófülön felfedi a VGA tulajdonságainál, de szvsz kerüld. nekem egy driverreinstall után állt vissza a rendszer csak normálisra, mert olyan szépen hazavágta az a kis program "

Ez azért megrémiszt egy picit
  • ollie
    Elfüstölni csak akkor fog, ha meghal a ventillátor a kártyán, de akkor tök mindegy, hogy 400 vagy 500-on ment e. Ha néhány óra játék után sem volt probléma akkor már nem valószínű, hogy lesz. Próbálj pl 3dmark03-at futtatni órákon keresztűl (vagya hasonló progit ami ennyire leterheli a kareszt). De a legjobb valami táposabb játék beizzítása, mert akkor tuti nem hagyod a gépet felügyelet nélkül.
  • ollie
    Ha a 9800 pro-ra gondolsz, keveset próbálkoztam. 410-en még jól ment a gpu, de nem tesztelgettem nagyon, mert minek is húzni egy ilyen karit. Bár a Far Cry elgondolkodtatott egy picit...
  • NeoMaN
    Illetve hány fokig húztad? :DDDD
  • Balli
    Szerinted legyek óvatossabb?
  • Balli
    Értem. Ha pár órácskát játszok ezen a beállításon s nem jelenkezik probéma, akkor hagyhatom ezen. S az a veszély nem áll fent hogy közben kfüstől/bedöglik a kártyám? -ettől félek nagyon
    A ram-ok álltalában mennyire szoktak felmenni?
    Enyém egyből felment tegnap 380-ra, ma is újból kipróbáltam előszor felmet 340-re majd leállt. Megszakitottam a tuningolást majd újrainditottam (340-es értékről)s felment 360 itt is megállt s újrainditottam ismét s felment 384-ig (tegnap egyből felment eddig). Ennél tovább viszont nem megy.
    Nem baj, hogy megált s újra-újra indítottam?
  • NeoMaN
    Te má húztad?
  • NeoMaN
    110 celsius...
  • ollie
    tesztelgesd pár óráig, és ha közben nem kezd el furcsa dolgokat csinálni (szemetel a kép, fehér pöttyök mintha hangyák szaladgálnak, eltűnnek textúrák, eltorzulnak objektumok, stb), akkor ok. A gpu nem meglepő, hoyg eddig felment (az enyém anno 520-on is stabil volt), inkább a ram ami meglep, mert nem szoktak ilyen jó ramot rátenni a 9600-okra.
  • Balli
    Sziasztok feltuningoltam a 9600 pro-mat 500/385-re.
    Ehhez a 10569#-ben ajánlott AtiTool-t használtam. Kártyám:9600 pro-mat
    Autómatán tuningoltam a find max core/mem-mel (a beállításokban nem állitottam át semmit), külön külön s igy jutott: 500/385-re. Bár még nem igzán merem ezen az értéken hagyni, kicsit féltem a kártyám, hogy el ne szálljon
    Kérdéseim:
    1.Ez az érték, mely a progi adott megbízható, szóval nyugodtan használhatom a kareszt ezen az értéken?
    2.A venti birja rendesen hűteni? Nem kell rá plusz venti?
    3.Nagyban csökken az élettartam?
  • ollie
    Szerintem nem lehet rossz. Amennyire tudom, ők elsősorban nem hazai forgalmazóktól veszik a cuccokat, hanem közvetlenűl a gyártóktól, ezért olcsó.
  • Furky
    Sziasztok. Itt beszélgettünk arról, hogy hol érdemes vásárolni. Nos most hogy mondtátok az alien-t. Megnézegettem, és sokkal olcsóbb bolt ebben-abban. Pl. alaplap. Megkapom a gigabyte 7n400 pro II-őt 31ezerért áfával együtt. sapphire 9800 pro-t meg 51200+áfáért. Milyenek ezek a cuccok szerintetek??
  • ollie
    Fokig?
  • HellBurner
    Hány fokig érdemes húzni a magot egy 9600XT-nél?
  • MaSzKa
    Kösz mindekinek!
  • cifuatwork
    Ha jól értelmezem, akkor nem lehet gond, mivel az MX 3,3 VAGY 1,5V-os, az alaplapba pedig AGP 1x/2x-es kártyát nem szabad rakni, mert azok csak 3,3V-on mennek.
    Elvileg tehát nem lehet baj...
  • ollie
    A kártya tud 4x AGP-t szóval tutira bele tudod tenni (4x módban 1,5 V-n fog menni).
  • MaSzKa
    Helloztok! +int AGP PRobléma!
    -Van 1 Asrock k7s8x alaplap 4/8x Agp Nem szabad a leírás szerint 3.3Voltos kareszt beletenni
    -Van 1 GF2 MX400 1/2/4x Agp 1,5/3,3 Volt
    ?nem fog e valami elfüstölni?
  • [Jakuza]
    Sapphiretech Homepage
  • CzKaresz22
    Mi a SAPPHIRE honlapja ahol vannak képek a karikról ?????
  • CzKaresz22
    Sziasztok

SAPPHIRE ATI Radeon 9800 Pro 128MB DDR TV-OUT + DVI (AGP)

Érdemes megvanni?Vett ilyen kártyát OEM-be?Érdemes megvenni őket ??????????
  • ollie
    Szerintem az Alien Computers a legkorrektebb, ott adnak jó tanácsokat is, de nem érzem mellette, hogy le akarnák nyúlni az összes lóvémat.
  • ollie
    Mert ez olcsóbb volt és extra hűtés és hőszenzorok vannak rajta. A BBA akkor jó, ha nem kell semmi extra hozzá.
  • ubi
    Bluefish jó, ott vásárolhatsz
  • Furky
    OKé, én nem is tervezem, hogy ott vásároljak. Én Pesten az aqua-ban, és a bluefish-ben szeretnék vásárolni. róluk mit gondoltok??
  • ubi
    MISTRAl romániából veszi 3 hónap garral és eleve szarnak a fejedre, bármit is viszel vissza!!! NE VÁSÁRLJATOK OTT SOHA!
  • Furky
    olli látom megvettend a tyan tachion-t. Milyen? mi ért vettél olyant, ha BBA a legjobb? :))