18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
  • ollie
    na ezt jó tudni
  • [NST]Cifu
    Kb. ez a helyzet. Ami viszont érdekes lehet, az a garancia, nem árt rákérdezni a biztonság kedvéért...
  • [NST]Cifu
    A Homeworld 1 valóban tudot Szoftveres/D3D/OpenGL módot, de a Homeworld 2 csak OpenGL-t tud.
  • CzKaresz22
    Akkor ezek szerinte ELVILEG ugyan az a kari 25-ezerrel olcsóbban...........
  • [NST]Cifu
    A Jedi Knight 1 D3D-s játék, nézz utána, mielött leírsz valamit. A JK2 és a JA OpenGL-es. Te meg simán Jedi Knight-ot írtál, nem Jedi Knight 2-őt.

Ezt az "OpenGL" listát meg ne eröltessük, mert hülyére röhögtem rajta magam. A Hitman 1 és 2 D3D-s játék (nyugodtan nézz utána), az UT/UT2k3 meg hát már ki volt vesézve. De nem is ezen borultam ki, hanem a Su-27 Flanker 2.0-án amire azt írják, hogy "Old WW2 flight simulator". Az az egyik fele, hogy a Flanker 2.0/2.5 D3D-t használ (játszottam vele eleget, feltünt volna... :)), de hogy "öreg második világháborús szimulátor"-nak nevezni, mikor modern sugárhajtású vadászgépekkel kell benne repülni... na ez kész...

Az OFP-t meg éppen amiatt hoztam bele a listába, mert a tiédbe szerepelt a SoF - a két játék kb. egyidős...

De tudod mit. Gondold azt, hogy ugyanannyi OpenGL és D3D játék van. Sőt, még hangoztasd is ahol csak tudod.
  • ollie
    Szerintem nem hagyományos módon importálják, hanem kiszald valaki külföldre, vesz néhányat nagykerben és simán behozza a határon...
  • CzKaresz22
    Sziasztok

Van itt olyan aki vett már az Aliencomputersnél OEM SAPPHIRE ATI RADEON 9800 PRO-t 51400Ft+Áfáért...
    Azért kérdezem mert ugyan ez a kari a Bluefish-nál 71000 Ft+Áfa szintén OEM kivitelben...

GYEREKEK ÉN EZT NEM ÉRTEM... Valaki magyarázza meg Nekem ezt a dolgot,vagy írjon olyan emberke aki ott vett ilyen karit és kifogástalanul megy Neki... S persz úgy ahogy egy pronak kell...
  • ollie
    ja, te már válaszoltál rá...
  • ollie
    Ut2k3 csak akkor fut opengl-ben, ha az ini file-ban beállítod, hogy úgy fusson, egyébként D3D (pont ezt írják a listádban). A Homeworld-ök meg tudnak mind D3D-t, mind ogl-t, bár a 2. szerintem csak d3d-t tud.
  • Laalee
    egész pontosan 130 ogl es kereskedelmi játék van a listán, de ebben benne van a kb 8éves glquake is :D és egynéhány vegyes üzemü játék is. d3d-re kb 1 év alatt megjeleni ennyi.
  • NeoMaN

LOL ez a vita, mér győzköditek? ha nem érti, akkor nem érti...
  • IMYke2.0.0.0
    Sőt, shareware + freeware kis program...

-----------------------------------------
    .:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004
  • IMYke2.0.0.0
    És akkor még nem néztük végig azt a listát: a felsoroltak megközelítőleg 25%-a shareware program. Gratula.

• IMYke2.0.0.0
    Neked pedig olvasni kellene:

Unreal, Tournament Edition, U.T. 2003 FPS Shooter, hack the *.ini file for OGL support to be turned on
    Hogy értsd:
    Unreal, Tournament Edition, U.T. 2003 FPS Shooter, módosítsd az *.ini fájlt, hogy az OGL (értsd: OpenGL) támogatást bekapcsolhasd.

Ejnye-bejnye, besültél!
    A világ legjobb D3D-s Játéksorozatát alapból OpenGL-snek belőni nagy félrelövés...

• BBking
    Figyelj,pont neked találták ki az Nvidiát is,vedd meg aztán te vagy a király hogy neked gyorsabb 2% a(z) ....... játék opengéellben.Szegények,ha így folytatják,márt csak a full elvakultak fogják úgy is megvenni.Nem baj,legalább jót lehet röhögni az ilyen beszólásokon mint a tied.
  • antijedi
    én nem akarok ebbe a vitába beszálni mert anyira nem értek hozzá de csomo játéknál kiválaszható hogy d3d vagy opengl legyen nem? 8pl il2 sturmovikban is asszem...)
  • sniper
    "Arra a listára gondolsz, ahol ut2003-at az openglesek közé soroltad"
    Neked is hazi feladat raklikkelni az elozo linkre, es megkeresni az "Unreal, Tournament Edition, U.T. 2003" bejegyzest.
  • sniper
    Jedi Knight 2 opengl. Viszont a te listadon tenyleg van bukta: a Hitman2 es az UT2k3 is opengl jatek (valogass!).

"és a kegyelemdöfés: Simpson Hit&Run"
    Tamagocsi, Pokemon es hasonlo "vilagszinvonal"...

Ha mar az Operation Flaspoint is versenybe szall, akkor erositsunk openglben: Soldier of Fortune, Soldier of Fortune 2, Serious Sam, Hitman, Hitman 2, Homeworld, Homeworld 2, Sin, Spec Ops, Tribes, Tribes 2, Wolfenstein: Enemy Territory, Oni, Kingpin, IL2 Sturmovik, Daikatana, Anachronox, Alone in the Dark 4.
  • [NST]Cifu
    A Jedi Knight D3D-s a "nagy" listádon (amelyen 8db játék van)...

De ha D3D-s kell (csak a nagyobb nevek), tessék:

Warcraft3, Hitman2, Lock-On, Flight Simulator 2004, Battlefield 1942, Battlefield: Vietnam, GTA:Vice City, GTA3, Splinter Cell, Thief3, Mafia, Morrowind, (az összes Sims és a Sim City 4), XIII., Rainbow Six, Ghost Recon, Raven Shield, Max Payne 2, Need 4 Speed: 5 (PU), Need 4 Speed: 6 (HP2), Need 4 Speed: 7 (U), C&C:Generals, Chrome, SWAT3, Vietcong, Freelancer, Operation Flashpoint, Haegemonia, Tron 2.0, Star Trek: Bridge Commander, Deus Ex 2, (az összes EA által megjelentettett FIFA/NFL/NBA/Nascar játék), Mechwarrior 4, Comanche 4, UT2k3, UT2k4, America's Army, FarCry, IGI2, NOLF2, NOLF: Contract J.A.C.K., Worms 3D, Prince of Persia, Halo - és a kegyelemdöfés: Simpson Hit&Run (a Vivendi legtöbbet tejelő játéka 2003-ban, a maga 67,3 millió $-os bevételével).

Így most hírtelen ennyi jutott eszembe (úgy 50 játék, és akkor 1-1 nek számoltam a Sims-seket, a FIFA-kat, stb.)
  • Borg
    Arra a listára gondolsz, ahol ut2003-at az openglesek közé soroltad, meg a coutnerstrikeot is felhoztad, mint mérvadó játékot a mai kártyákhoz? lol :DDD
  • sniper
    Irtam opengl-es fasza jatekokat 1 rakatot, lehet melle rakni a d3d-seket.
  • Borg
    Felejtsd el a powerstripet.

Milyen catalyst van fent?

reforceot lődd be, azzal jo lesz a refresh. Tuningra meg majd mást, mondjuk r3dtweaket.
  • barret
    igaz,de a frissitéshez sem fér hozzá a powerstrip. not available...
  • Borg
    Na várjál.

A kártya működési órajelei (GPU/MEM) nem egyenlő a képfrissítési értékkel.

Refreshfixnek a reforce nevű progit használd (google), az egyszer beállítja, és mindenben jó lesz attól kezdve.
  • barret
    nem tudom állitani a frissitést powerstrip-pel.8500-nál tizedenként ment! itt meg one tuning...opengl=60 hertz...
  • Borg
    Konkrétan minek akarsz bele másik biost?
  • barret
    Hi Borg! 9200-asba kellene egy jó bios,nem tudsz valami magyar site-ot ahol utána tudnák nézni? hogy megy ez a dolog?
  • Borg
    Én nem láttam itt olyant, ahol az opengl és d3d programból ugyanannyit felsoroltál volna, és legalább annyit mind2ből, ahány jó d3d-s volt tavaly óta.
  • sniper
    Ugyananyyit.
  • sniper
    Volt mar lejjebb felsorolas, el lehet olvasni.
  • barret
    számszerint mit jelent az ugyanennyi?
  • Borg
    Még mindig nem tudtad felsorolni azokat, amivel "ervelsz" itt...
  • sniper
    Az hogy sok jo d3d-s jatek van, miben cafolja azt hogy ugyanennyi jo opengl-es is van? Fuss neki meg1szer!
  • sniper
    Rajtad csak az segit?
  • cifuatwork
    Ha a minőség számít, akkor miért a CS-vel jössz? Hány STEAM user van? Talán 1 millió? Ennyien a Warcraft3-al is játszanak, de akkor említhetném bármely MMORPG játékot, amelyek szintén többmilliós játékostársadalommal rendelkeznek (ha jól tudom, az összes MMORPG D3D-s...). És akkor még csak az online játékokról beszéltünk, nem véletlenül említettem a SIMS-t, amely valószinüleg a legnagyobb játékosbázissal rendelkezik PC-s játékok terén (feltehetően több tízmillió). Szintén D3D-s játék.
    Szóval itt sem áll meg az állításod...

De a vita ugye a játékok számarányáról kezdődött...
  • Met
    Érik a regtörlés
  • sniper
  • BBking
  • sniper
    Nem a mennyiseg szamit, hanem a minoseg. Hiaba jelenik meg mondjuk 200 d3d jatek, amibol van kb 10, ami eleri a szinten 10 db opengl jatek szintjet. Nem a maradek 190 fogja erdekelni a videokartya vasarlokat, hanem csak az amivel jaccani is szeretnenek belole. Marpedig mervado jatekok teren inkabb az 50% van kozelebb mint a 90.
  • sniper
    Megcafoltam egy "egyértelmű hülyeséget", persze hogy vedem. Mint ahogy te is a hulyeseget. Erre ne is mondj semmit.

"És az emberek mivel játszanak úgy öszintén az eladási adatok alapján? Sims-el, Warcraft3-al, Flight Simulator 2004-el, stb... Mind-mind D3D-s játék."
    Aha, biztos a sok CS fan is epp a directx-et izzitja...

" Az elmúlt évben kijött kb. 10-15 OpenGL-t használó játék. És vagy 200 D3D-s. Akkor mi is a felállás?"
    Amibol mind a 10-15 nagy nev volt, olyan ami alapjan vasarol gepet az ember. A 200 DX-es jatekbol sincs tobb ami szamit, de te lehet hogy a legujabb DX-es shareware jatekok miatt fejlesztesz gepet...

"Ha kijön 1db Doom3, és kijön n darab D3D-s játék idén, ahol n<1 (de nyilván több száz, köztük HL2, STALKER, stb.), akkor szerinted mi a felállás?"
    Az hogy inkabb a Doom3 miatt fog az ember videokartyat venni, mint a maocetung12-hoz. Nyilvan a HL2, stalker is ugyanigy szamit, de epp ugyanolyan fontos lesz mit produkal a doom3ban.

"Hol írtam én 100%-ot?!?! Mutasd már meg, vagy maradj csendben, és ne hazudozz!!!"
    Jakuza irt 100%-ot, te mellette foglaltal allast, szal ki hazudozik?

"Amennyiben nem hiszed bemásolok párszáz 2003-ban megjelent D3D-s játék nevét, te meg gyűjsd össze a 2003-as OpenGL játékok nevét (saccra talán lesz 10-15db), és a számokat összevetjük. Okés?"
    Abbol a parszazbol mennyi is eri el a 10-15 opengl-es szinvonalat? 10-15? Akkor meg?