18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
  • sniper
    Talan ugyanazet mint ollie-nal a Homeworld2 a d3d jatekok kozt...
  • sniper
    Mervado jatekok teren, NEM MINDENFELE SZUTYOK SHAREWARE es tsai, nagyjabol fele-fele az arany. De mondok mast: hany ember tervezi a videokartya cseret a Doom3 miatt, es hany akarmelyik d3d jatekert? Ezek utan mondd hogy kit erdekel az opengl...
  • sniper
    Milyen mas vizekre? Ebbol indult ki az egesz, epp azert ideztem fel ujra, mert ti tereltetek el jatek centizesre.

"De egyébként rámutathatsz nyugodtan, hogy ki és melyik hozzászólásában sztárolta bármelyik gyártót is, mert az S3 topicban tanyázó 2 ember kivételével én ilyent nem láttam :))"
    Te is kozismert ATI fan vagy, nyilvan ezert fel se tunik neked az ilyesmi. Ha jol emlexem abbol indult ki az egesz hogy vki a mezei radeon 9600at jobbnak allitotta be mint egy gf4. Ez kamu, akarhogy is nezzuk. En is inkabb radeon 9800prot vennek mint egy fx 5950et, de azert a meset lehet hanyagolni.
  • Borg
    Te mostmár teljesen más vizekre tereled a vitát, eltussolva az eredeti témát...

De egyébként rámutathatsz nyugodtan, hogy ki és melyik hozzászólásában sztárolta bármelyik gyártót is, mert az S3 topicban tanyázó 2 ember kivételével én ilyent nem láttam :))
  • [NST]Cifu
    Ezt 9600ProSE-nek "nevezik". Erősen kerülendő kártya...
  • Inquisitor
    De igen, a Pro-nak 300-on KELL mennie.
    Ez valami 9600 Pro LITE vagy Easy (EZ), alias Value Edition lesz. Cserébe az ára is olyan.
  • [NST]Cifu
    Nem igazan ez a lenyeg benne, de miutan a Diablora is rairtak hogy RPG, nem lepodom meg az ilyeneken.

Na de könyörgöm, mi a rákot keres az OpenGL.org listáján, ha egyszer kizárólag D3D-t kezel?!
  • [NST]Cifu
    Na de banyek, az egész vita abból kezdődött, hogy írtam, hogy a játékok 90-95%-a D3D-s, te meg leugattál, hogy jó lesz az 50%-nak is!!!
  • balcooo

Hát a "milyen videokartya?" topic kevésbé kommunikativ... talan itt:
    Mos lattam egy arlistaban ati 9600 PRO féleséget 24 + áfa környékén, és ez pon ideális lenne mer 30 rugot szeretnék kb költeni videokareszra.. de jobban megvizsgalva ezt a Gexcube ATI9600 PRO-t azt lattam a leirasban hogy 400/200.. a GPU frekinek a 400Mhz az teljesen oké de a RAMjához nem purdé kicsit a 200MHz egy PROnál?
  • sniper
    100 szonak is 1 a vege, a lenyeg nem az hogy centizzuk hany dekaval van tobb ilyen vagy olyan progi, hanem hogy mint a felsoroltakbol lattuk opengl-ben is van kb ugyanannyi jo jatek mint d3d-ben, tehat igenis szempont az opengl teljesitmeny IS. Jo jatek alatt nem a hulladek tucatjatekok x+1. klonjat ertem, hanem az olyan huzo neveket, amik miatt az ember gepet fejleszt, pl. Doom3.

En csak arra akartam ravilagitani hogy a nagy ATI sztarolasban egyesek elegge elszalltak a realitasok talajrol, amit azert nem kene. Ide sztem informalodni nez be az ember, nem marketingszoveget olvasni, azt talal a gyartok oldalan is eleget. Nem tudom megerteni mire jo ez az "X ceg rulez, Y ceg suxx", kit erdekel ki gyartja a cuccot, csak az szamit hogy jo-e vagy sem. En gondolkodas nelkul megvennem az S3-at is ha 2szer olyan jo lenne mint a NV40 es az R420 egyutt, ti nem?
  • sniper
    A radeon mobility 9600 nyom 2600-at 2003-ban.
  • sniper
    "A Jedi Knight 1 D3D-s játék, nézz utána, mielött leírsz valamit. A JK2 és a JA OpenGL-es. Te meg simán Jedi Knight-ot írtál, nem Jedi Knight 2-őt."
    Kepzeld hozza a 2est, de sztem a mellekelt linkre kattintva ez amugy is kiderult.

"A Hitman 1 és 2 D3D-s játék (nyugodtan nézz utána)"
    Valamiert csak rakerult az opengl.org listajara...

"Az az egyik fele, hogy a Flanker 2.0/2.5 D3D-t használ (játszottam vele eleget, feltünt volna... :)), de hogy "öreg második világháborús szimulátor"-nak nevezni, mikor modern sugárhajtású vadászgépekkel kell benne repülni... na ez kész..."
    Nem igazan ez a lenyeg benne, de miutan a Diablora is rairtak hogy RPG, nem lepodom meg az ilyeneken.
  • sniper
    Es valami megakadalyoz hogy beallitsd ha akarod?
  • sniper
    d3d-ben is csak a hulladek ami noveli a listat. Egy Doom3 szintu jatek "kicsit" tobbet szamit mint 1000 tamagocsi.
  • sniper
    Akarcsak a d3d listaban, szal mire is vered?
  • sniper
    Nekem van mind2, hat neked? Ja, hogy csak hallottal valakirol aki latott mar olyat...
  • sniper
    Nem nagyobb mint opengl-es jatekokat d3d-snek beallitani. A Hitmant pl. hogy magyarazod ki, nagyokos? Ezzel a tudalekossaggal csak magadat egeted...
  • ollie
    lehet, hogy be van kapcsolva neked antialiasing vagy/és anisotropic filter a driverben?
  • Balli
    Bár azt állitani se lehet, nemtom..
  • Balli
    Megilyesztetek
    a 2900 is ugy jött ki hogy majd fel robbant már a karesz :)
    De ha 400/300-on megy akkor végül is nem lehet gagyi, nem+ 2.8 tokozású samsung ram-ok vannak rajta.
    Lehet rosszul van beállítva a 3dmark?
  • Narancs
    Ja, ez olyan mintha sima 9600 lenne...
  • ollie
    akkor is többnek kéne lennie szerintem...
  • Balli
    FIC 9600 pro (400/300)
    Szerintem azért kevés (legalábbis remélem)mert a gépem egy rakás fos: gyér alaplap melyen 1700+ AMD @1433MHZ-en fut. 386 MB gagyi ram
    Igy se reális?
    Pedig szerintem a kártyával nincs gond 400/300-as, tunungolható RAM-okkal 390-re felturbóztam :)
  • ollie
    Ja nem lehet az, annak egy ezressel többnek kéne lennie.
  • Laalee
    2900 elég kevés milyen kártya ez?
  • ollie
    mi ez, 9600 pro?
  • [NST]Cifu
    De pont ez a lényeg. Az adók miatt olcsóbb. Ha egy kisker viszont itthon akarja legálisan árulni, akkor a magyar államnak kell csengetnie. Vagyis marad a szürkeimport, viszont ettől nem lesz lényegesebben olcsóbb, max. jobban elterjednek ezek a "9800Pro: rendelésre 51e+áfa" szintű dolgok (kiváncsi vagyok a magyar nagykereskedők mit fognak szólni ehez :)). Alternatíva pedig az lesz, hogy fogja magát az ember, beül az autójába, és németországban (esetleg ausztriában) megveszi a következő gépét (bár az utiköltség ez esetben lehet, hogy lenyeli a különbözet - szóval akkor meg nagy mennyiségben kell gondolkozni...).
  • Balli
    Tegnap felhúztam a cardot 505/390-re! S lefuttattam a 3DMARK-ot. Futtatás alatt nem volt semmi probléma: nem szemetelt. Utána pesrze visszállítottam a cardot. Mivel féltem, hogy le ne égjen a kártya a hűtést úgy oldottam meg hogy levettem a gép oldalát és odaraktam egy szobaventilátort :)
    3DMARK eredmény ugyanazokkal a beállitásokkal:
    Húzás előtt: 2308 ponty
    után: 2946 ponty
    Nem semmi növekedés!
    kérdések: hogy milyen ventit/hűtést ajánlotok? S hogyan kell rászerelni a card-ra? S hogy megfeleő hűtés mellett ha jó felhúzom a kártyát lehet-e valami baja?
  • Laalee
    odakint most is lényegesen olcsobb minden hw, pont a kedvezőbb adók miatt, ha az eu csatlakozás után vámmentesen, legálisan be lehet hozni bármit, megéri kimenni egy nagykernek teherautóval radeonokat venni :D
  • CzKaresz22
    Megkaptam...
  • Akuma
    asszem kiforgatsz a szavaimból... de ez kinek jó?
  • Akuma
    :) mi is most készültünk autót venni és azt a tanácsot kaptuk, hogy várjunk vele éppen ezért a vám dolog miatt...
    na persze a kocsi nem feltétlen számítástechnikai eszköz ;)
  • [NST]Cifu
    Egy Kanadában, Taiwan-ban vagy Kínában készülő kártya után szerinted nem kell vámot fizetni? Talán e országok is az EU tagállamai?
  • [NST]Cifu
    Mivel a számítástechnikai áruk többsége nem az Unióban készül, a vámtételük nem fog változni...
  • Akuma
    csak a kereskedőknek lesz olcsóbb, mert nem kell majd vámot fizetni
  • Borg
    Szerintem kizárt.
  • Davidus
    Az elképzelhető hogy az EU csatlakozás után olcsóbbak lesznek a cuccok? Mert ha igen akkor még várok a bővítéssel:)
  • Furky
    karesz megkaptad ??
  • CzKaresz22
    Hol adják ilyen olcsód ???? Mond ? Érdekelne a dolog...
  • Furky
    Én is ott akarok pont egy olyan kártyát venni. Mit tudsz róla?? Érdeklődtél már a boltban?? Tudok még 2 helyet, ahol ilyen olcsón adják...