18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
  • cifuatwork
    Oké, közben lehigadtam, elnézést mindenkitől.
    Ha kérhetem töröld a #10815-öt.
  • Borg
    Elejét véve a vitának, egyszerűen megcáfolhatod amit ir.

Vedd a fáradtságot, és sorolj fel 20 D3D, meg 20 OGL programot, ami az utóbbi 1 évben jelent meg. Utóbbi nem fog menni, de előbbiből 3x ennyi is van.

Ennek hiányában meg nincs miről vitatkoznod.
  • cifuatwork
    LoLler vagy öcsém :))

Anyad a hulye, te paraszt! Surgosen szokj le errol!

Leírtál egy egyértelmű hülyeséget, és még véded is. Erre mit mondjak? :)

Siman. A mostani jatek az amivel mostanaban jaccanak az emberek, nemcsak ami epp felkerult az isonewsra.

És az emberek mivel játszanak úgy öszintén az eladási adatok alapján? Sims-el, Warcraft3-al, Flight Simulator 2004-el, stb... Mind-mind D3D-s játék. Egyedül a CoD, az ST:ET2 és a JK:JA volt az, ami a komolyabb eladási listákon feltünt, és OpenGL-es játék volt (de talán ezekből összesen nem kelt el annyi, mint a SIMS-ből..:). Az elmúlt évben kijött kb. 10-15 OpenGL-t használó játék. És vagy 200 D3D-s. Akkor mi is a felállás?

Nyilvan... A fejlesztok is tudnak errol?

Mondj még fejlesztőgárdákat, akik OpenGL alá fejlesztenek (nem Quake engine, és nem Bioware, ill. Relic).

Csak eppen a Doom3 inkabb lesz viszonyitasi alap, mint a Tamagocsi 23. Valoszinu hogy nem az utobbihoz fogsz videokartyat valasztani...

Ha kijön 1db Doom3, és kijön n darab D3D-s játék idén, ahol n<1 (de nyilván több száz, köztük HL2, STALKER, stb.), akkor szerinted mi a felállás?

Akkor ne erolkodj a 90 meg 100%-kal!

Hol írtam én 100%-ot?!?! Mutasd már meg, vagy maradj csendben, és ne hazudozz!!!
    kb. 90-95%-ot írtam, és ez eléggé valós adat, ezt megkérdőjelezni olyan, mintha az 1+1=2 képletett kérdőjeleznéd meg. Amennyiben nem hiszed bemásolok párszáz 2003-ban megjelent D3D-s játék nevét, te meg gyűjsd össze a 2003-as OpenGL játékok nevét (saccra talán lesz 10-15db), és a számokat összevetjük. Okés?
  • sniper
    ... hanem meg rabeszelni se hajlando, csak hulyezni.

Mellesleg a rabeszelest Jakuza csinalta, en csak megcafoltam.

En is cifu hangneme ellen emeltem kifogast, csak epp az o sajat stilusaban, hogy megertse mivel jaccik.
  • Borg
    Talán pont azt, ami te.
    A különbség max annyi, hogy nem hülyeséget próbál rábeszélni másokra görcsösen...

A hangnem meg egy olyan dolog, hogy a vélemény szabad, de a megnyilvánulási forma már nem. Ezért szóltam.
  • sniper
    Ha nem kepes mocskolodas nelkul vitatkozni, akkor mit keres itt?
  • Borg
    Én messzemenően megértem, hogy Cifu már így reagál rád, de személyeskedést tartalmazó hozzászólásokat azokt tartalmára való tekintet nélkül törölni fogom a továbbiakban.
  • sniper
    1 gond volt az A3D-vel, hogy fizetos volt, a cegek meg inkabb hasznaltak az ingyenes EAX-et. Minek fizessenek valamiert, ha ingyen is megkaphatjak...
  • Inquisitor
    "nem az aurealt ugy ütötte ki, hogy felvásárolta a creative ..."
    Lehet újat mondok vele, de az NVdia elöbb volt ott mint a Creative!
    Volt is belőle kis balhé, elmentek az Aureal-hoz "vásárlási szándékkal", majd NEM vették meg, "csak" a fele mérnökgárdát nyúlták le.
    Utána fejlesztették ki az XBOX és az NForce amúgy profi Audio rendszerét.
    Igazából ez nem lenne gáz, de a Creativé let az A3D liszence, ők meg nem fejlesztik, ezért az kihalt, pedig rávert két kört az EAX-ra :(
    (Én mint boldog MX300 tulaj követtem ezeket figyelemmel. Aureal R.I.P.)
  • sniper
    Akkor meg nem is eltel.
  • sniper
    "Te hülye vagy ember!"
    Anyad a hulye, te paraszt! Surgosen szokj le errol!

"A játékok kb. 4-5%-a használ OpenGL-t, főleg azok, amelyek Quake enginet használnak, oszt ennyi! A mostani játékokra meg felhozod az U2-őt meg az UT2k3-at?!"
    Siman. A mostani jatek az amivel mostanaban jaccanak az emberek, nemcsak ami epp felkerult az isonewsra.

"Sőt, a nemrég bejelentett új UnrealEngine3 kizárólag Dx9-re alapul!"
    Ha nemreg lett bejelentve, nyilvan rengeteg jatek tamogatja maris... Gondolkozol is mielott valamit leirsz?

"A Q3 engineseken kívűl ugye még a Bioware készítet kizárólag OpenGL játékokat"
    Nyilvan... A fejlesztok is tudnak errol?

"Ami a jövőt illeti, van a Doom3, illetve a Doom3 motoros játékok, amelyből eddig egy darab van bejelentve. Ennyi"
    Csak eppen a Doom3 inkabb lesz viszonyitasi alap, mint a Tamagocsi 23. Valoszinu hogy nem az utobbihoz fogsz videokartyat valasztani...

"Szóval az 50%-ék erősen nevetséges, nem kellene erölködni..."
    Akkor ne erolkodj a 90 meg 100%-kal!
  • sniper
    De miert? Mert csodbe ment, es olcson szakemberekhez jutott. A 3dfx-et is felvasarolta asszem az nvidia, amikor az hasonloan jo anyagi helyzetben volt.
  • ollie
    Attól függ, hogy aktív vagy passzív hűtős e. Ha aktív akkor a gpu-nak szerintem el kell mennie 300 körül, a mem-nek, meg attól függ, hogy hány nanos.
  • Falconer
    Najóvan, már leszedtem a radlinkert. 9200Gexcube -t mennyire lehet rakni, hogy túlélje, meg ne is fagyjon le?
  • Falconer
    Hol a bánatban van a Catalystban clockrate? Mert az memória vagy vpu órajelállítását sehol nem találtam.
  • NeoMaN
    Igazad van, én sem értem.
    NV-nél ugyanez a helyzet. Faxom rakna fel kétes eredményt hozó drivert, inkább a tweak-el szórakozok salyát ízlésemnek megfelelően, és ha kompatibilitási probléma lépne fel, 1 klikkel vissza lehetne csinyáni mindent...
  • cifuatwork
    Mondjuk az ilyen Omega és DNA driver dolgokat nem igazán értem - azokkal a változókkal játszanak, amiket a Rage3D Tweakerben be lehet állítani ha "Advanced" tweaker mode-ban...
    Nem egyszerűbb akkor simán felrakni azt, és azzal beállítani a dolgokat?
  • cifuatwork
    He?
  • ollie
    Hmm, biztos én vagyok a hülye, de nem találtam leírva, hogy milyen kártya. A linket meg lusta voltam megnézni, de végül is megnéztem és így már tudom milyen kareszról van szó.
  • Laalee
    mi lenne ha elolvasnád a válasz erre üzeneteket is ? :D
    ott a cikk csak kivettem egy részt belőle, pont úgy ahogy jakuza tette. ő a legjobb tesztet választotta, én a legrosszabbat :D
  • ollie
    ja és milyen videokártya??
  • ollie
    Na itt mé nem próbálták meg kikapcsolni a vpu recover-t?
  • ollie
    ja, te is ezt írtad
  • ollie
    De ha úgy nézzük, hogy az 10%, akkor már nem is olyan rossz...
  • Laalee
    nem az aurealt ugy ütötte ki, hogy felvásárolta a creative...
  • Laalee

All the three drivers aint working in Balanced mode, dont know what the problem is but every time we start the game and try to play a game the VPU recovery comes up and says there are failures with the card. Hmm strange, anyway lets try Optimal Quality. The DNA and OMEGA drivers still aint working, ATI worked just fine. Great work for ATI. View the score below:
  • Russ!an
    MI AZ AZ OpenGL? :DDDD
  • [Jakuza]
    Vigyazz am.
    20 FP-snel a 2FPS kulonbseg mar 10%
  • HellBurner
    Nekem is Sapphire FireBlade van de nekem az atitool csak 532-ig huzza. Az overdrive meg csak 526. Neked is olyan kis hütés van rajta. Hogy huztad fel 600-ig. Meg lehet nézni valahol gyári szám alapján hogy tényleg fireblade-e
  • NeoMaN
    híha..........majdnem kettő FPS... :Ð
  • [Jakuza]
    A srac leragadt meg 1998-nal. :)
  • cifuatwork
    50%?!?!
    Te hülye vagy ember!

A játékok kb. 4-5%-a használ OpenGL-t, főleg azok, amelyek Quake enginet használnak, oszt ennyi! A mostani játékokra meg felhozod az U2-őt meg az UT2k3-at?! Az Unreal engine mostmár kizárólag D3D-t támogat, lásd még UT2k4-et! Sőt, a nemrég bejelentett új UnrealEngine3 kizárólag Dx9-re alapul!
    Felhozod példának az összes OpenGL játékot (A Q3 engineseken kívűl ugye még a Bioware készítet kizárólag OpenGL játékokat, valamint a Homeworld2-őt lehet még felhozni), csak azt felejted el, hogy ezeken kívűl az összes játék D3D-t használ!
    Ami a jövőt illeti, van a Doom3, illetve a Doom3 motoros játékok, amelyből eddig egy darab van bejelentve. Ennyi. D3D-s nagy nevek? Már kint van a FarCry, jön a Half-Life 2 és a STALKER. És lehetne sorolni a várható, már bejelentett játékokat (Hitman: Contracts, Driv3r, Bloodrayne 2, stb...).

Szóval az 50%-ék erősen nevetséges, nem kellene erölködni...
  • Lammer
    Köszi
    ;)
  • [Jakuza]
    Gyorsabbak.

Tesztek

• Lammer
    Srácok!
    Vannak tapasztalatok a ATI DNA driver-ekkel kapcsolatosan??? Jobbak mint az Omega Driverei???
  • sniper
    Meg rulezebb lett volna, ha nem penzt kovetel erte a 3dfx, hanem ingyenesse teszi mint a Creative az EAX-et. Az is igy utotte ki az Aurealt.
  • ZaJanga
    Glide rulezzzzz !!!

Nem unjátok még??
  • sniper
    Nem annyin fut, csak annyit lacc belole. Ha ki tud szamolni atlag mondjuk 120 fpst, akkor minden 2. framet latod csak, de mivel a gep szamitasi teljesitmenye joval tobb mint amennyit a kirajzolas igenyel, huzosabb helyeken (tobb poligon, nagyobb texturak) nem fog ugy belassulni (sot, eszre se veszed) mint ha eppencsak kepes kirakni a 60at.
  • Inquisitor
    "De akkor is Te csak 60 FPS-t látsz!"
    Nem. Ha ki van kapcsolva a V-Sync, akkor még annyit se.

Másrészt elvileg nem látsz ugye 24-26 képnél többet, viszont a valódi kép a game-el szemben tartalmazza az elmozdulásokból fakadó elmosódást, ami többletinformációt ad az agyadnak a kép összerakásához. Ezért lenne elvileg kevés a 25 frame, amíg ott is meg nem oldják rendesen a fenti problémát.
  • NeoMaN
    ez nagyon okos mondat... értesz a dologhoz, az látszik.