18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
  • cifuatwork
    Szerintem lehet, hogy már az elején rövidre kellett volna zárni... :D
  • cifuatwork
    1x az életben adhatnál egyenes választ. 3x kérdeztem rá, mit értesz "mérvadó játék" alatt. Nem voltál képes egy kerek mondatban válaszolni. Szerintem mérvadó az eladási adat/játékosszám, de szerinted nem, és jöttél azzal, hogy az SG.hu fórumán a hozzászólásszámot tekinted "mérvadónak". Ezen is megbuktál, mert a fölemlegett Doom3-nak történetesen negyed annyi hozzászólása van, mint pl. a Half-Life 2-nek, vagyis úgy tünik, hogy az jobban érdekli az embereket, mint a Doom3. Mondjuk ez a hozzászólás szám már csak azért is sántít, mert az SG.hu-n nem túl népszerű téma pl. a Lock-On vagy az Il-2, de akár az OFP-t is fel lehet hozni. Holott ezen játékoknak is elég méretes magyar rajongótábora van (nem akkor, mint egy CS-nek, de azért a kemény mag bőven száz felett van), saját fórumuk, weboldaluk van, és nem az SG-n diskurálnak.

A legjobb persze még mindig az, hogy szerinted nekünk nincs igazunk, miközben továbbra sem tudsz felhozni semmit az állításod védelmére (én utánanézted játékosadatoknak, számoknak, stb.), és saját magaddal mondasz ellent (felhozod a CS játékosszámát, majd nem fogadod el, hogy akkor a Sims jóval magasabb játékosszáma miatt "mérvadóbb" lehetne; mikor kérdem, mit értesz "mérvadó játék" alatt, arra utalsz, hogy az SG topic hozzászólás száma a "mérvadó", mikor szembesítelek azzal ténnyel, hogy a Doom3-nak kevesebb hozzászólása van, mint a HL2-nek, megint viszakozol...).

Én meggyőzhető vagyok, csak akkor konzekvensen vezesd le az általad állítottakat, támaszd alá tényekkel, és hamu a fejemre, képes vagyok beismerni a tévedéseimet. De ha nem, akkor ugyan ne ragaszkoj már görcsösen a (a topicba hozzászóló többség szerint) hibás elméletedhez...
  • Laalee
    na ezt az ogl vitát most zárjuk le! vagy máshogy oldom meg :D
  • [Jakuza]
    Itt egyedul neked nincs igazad.
    S raadasul meg a kritikat se tudod elviselni.
    Szerintem meg menj vissza kicsit az oviba, hogy szocializalodj kicsit.
  • sniper
    "Doom III fos lesz."
    Egy igen kimerito, mindenre kiterjedo szakertoi elemzest hallhattunk. Kesz szerencse hogy bennfentessel van dolgunk...
  • sniper
    Hat nem te vagy a mervado, az mar biztos. Hozzaszolas 1 adott topicban meg ugye azert tortenik mert nem erdekli az embereket a tema... LOL, bazz!

A Doom3 azert mervado, mert mindenki ahhoz viszonyit (mint minden ID-s jatekhoz altalaban), nem veletlenul. Egy Far Cryra evek mulva mar senki nem fog emlekezni, egy Doom3ra viszont mindenki. A hozzaszolasok magas szama azt jelenti hogy egy adott tema erdekli az embereket, akar igy, akar ugy. Attol hogy egy masik topicban is szinten sok a hozzaszolas, nem lesz kevesebb az elozoben. Erdekes hogy a Call of Duty (12k hozzaszolas) mindig a lista elejen tanyazik, nyilvan azert mert senkit nem erdekel. De a SOF2 multi 55k hozzaszolasat is nyilvan total kozombos emberek hoztak ossze...
  • balcooo
    cifu, inquisitor, kösz az infot. szal PROSE az NO WAY! :) megjegyezve. de en aaaaakkorse akarok negyvenér videokarit venni brühühü, mintha afogamat huznák, ehh... Eddig életembe nemvettem huszplusz afanal draggabbér:) A mostani ati9000es is elég jol huzta mostanaig mégis:)
    De mos télleg necsesszetek má hoyg 30rugoér még nem lehet tisztességes videokarit kapni...
  • [NST]Cifu
    Szvsz azért én továbbra is idegenkedem ettől - aki zajtalan gépet akar, az úgyis vízhűtést csinál, önmagában a Zalman hűtéses videókari még nem elég - ott a CPU hűtő, sőt, egyes esetekben a northbridge hűtés is. Hiába zajtalan a videókártya, ha a CPU-n vagy az északi hídon egy nem teljesen csendes hűtés van...
  • [NST]Cifu
    Én már kikészültem tőle, úgyhogy magammal rántom a bomlott elmék közé...
  • IMYke2.0.0.0
    Bár, lényegében az a cikk lehúzza a cumót... de mégis legalább a topikhoz méltó téma lenne...

-----------------------------------------
    .:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004
  • IMYke2.0.0.0
    De miért is erről dumálunk, miért nem erről: Zajtalan Radeon

• IMYke2.0.0.0
    Doom III fos lesz. Az is techno-demo, mint a FarCry, csak utóbbiba loptak egy kis történetet is.
    Akkor már inkább HalfLife 2 és STALKER (utóbbi nem hiszem, hogy a kedvencem lesz, de tuti, hogy jobb, mint a fenti kettő).

• antijedi
    hagyad már szegény már őse tugya mit beszél a végén még kikészited azzal hogy nem lehet niki igaza... :PPP
  • [NST]Cifu
    Szóval szerinted az a mérvadó, hogy az SG.hu fórumain hány hozzászólás volt?!?!

Gratulálok...
    Ez aztán tényleg értelmes válasz...

Várj, megpróbálom továbbvinni e magasröptű gondolatfonalat - akkor az általad fojton felhozott Doom3 "mérvadó", mivel a Doom3 topicnak 2227 db hozzászólása van, akkor viszont sokkal mérvadóbb a Half-Life 2, mivel annak 9339 db hozzászólása van, de még a FarCry (5377 db), vagy a STALKER-hez is (3134 db) "mérvadóbb", mint a Doom3. Szóval úgy tünik, hogy még mindig nem értem, miért a Doom3-at tekintjük "mérvadó játéknak"...
  • antijedi
    sniper: kcisit nézz már magadba eddig inkább csak röhelyes voltál de kezd már fáraszto lenni ez a görcsölés... :)
  • IMYke2.0.0.0
    Az OpenGL.org listája fos... ugyanis azt nem szakemberek szerkesztik!
    Te magad is hozzátehetsz játékot, sőt, neked kell kategorizálnod stb...
    Ennyit az OpenGL.org listájáról...

• sniper
  • [NST]Cifu
    Szóval, akkor? Mi a "mérvadó játék"? Az, amelyik tetszik neked? Mert tényleg nem tudom már követni a gondolatmenetedet.
  • sniper
    "legalább nézz utána"
  • sniper
    Es? Van ott eleg opengl jatek, amihez szinten kiugroan sok a hozzaszolas.
  • sniper
    Nevetseges az epp te vagy, most is epp azt akarod rajtam szamon kerni, ami beloled hianyzik. LOL.
  • [NST]Cifu
    A legtöbb hozzászólás a BF42-höz volt, valami 74ezer fölött...

(most komolyan, legalább nézz utána...)
  • sniper
    Mennyi szarvasvadasz, meg horgasz progi volt mar eladasi listak elen...
  • [NST]Cifu
    Mennyien játszanak CS-t? Mintegy 670 ezren? (STEAM adat)
    Mennyien játszanak SIMS-ekkel? Kb. 15 millióan! (EA adat)

Tényleg nevetséges vagy, ahogy itt görcsölsz, miközben még a számoknak sem vagy képes utánanézni...
  • sniper
    Az pont idoben van. :) Legalabb nem alfa-beta-nemmukodik jatekot kapsz.
  • sniper
    Az opengl.org-ot nem en szerkesztem, beszeld meg veluk, ha kifogasod van az oldalukkal.
  • sniper
    "Ismerek olyan szimulátor-mániás embert, akinek a gépén talán még nem is volt fent FPS, csak autó- illetve repülőgép szimulátor - az ő szemszögében meg aztán kegyetlenül nem a Doom3 a szempont"
    A NWN jatekosoknal meg a d3d nem szempont.
  • sniper
    "Azt azonban még te sem határoztad meg, hogy ki szerint mérvadó"
    Mondjuk lapozz a jatek forumra, es nezd meg melyik jatekhoz mennyi hozzaszolas van, az is jelez vmit.
  • [NST]Cifu
    Még 1x: mi az a "mérvadó játék"? Az, hogy melyik játékok voltak az eladási listák csúcsain - megsúgom, az az 50 játék mindegyike ilyen...
  • sniper
    "És ha pedig a játékosszámot nézzük, akkor ugye még durvább a kép (emlékeztetlek a Sims-re, illetve az MMORPG-kre)."
    De megjobban emlexunk a CS-re...
  • sniper
    "És akkor még nem is vettem a küldetéslemezeket (BF42: 2db, OFP: 2db, stb.)"
    En se szamoltam hozza a NWN 2 kieg.-jet, meg a kb 2000 hozza irt modult. :D
  • sniper
    "Na de banyek, hát épp ezt mondom, az én általam felsorolt 50-es lista játékai egytől-egyig mérvadó játékok!!"
    LOL. Esetleg a Pokemont is bevehetted volna mint mervado jatekot...
  • [NST]Cifu
    Nem, de arról sem, hogy időben jelennek meg :))

"When it's done"...
  • sniper
    En is ismerek sokat akik NWN miatt csereltek. :)
  • sniper
    Aha, az ID jatekai mindig is arrol voltak hiresek hogy nem jelentek meg...
  • [NST]Cifu
    Na, de amíg ollie elismerte a tényt, az OpenGL.org listáján még mindig ott van a Flanker! Kis különbség...
  • [NST]Cifu
    Mérvadó játékok? Na de banyek, hát épp ezt mondom, az én általam felsorolt 50-es lista játékai egytől-egyig mérvadó játékok!! És akkor még nem is vettem a küldetéslemezeket (BF42: 2db, OFP: 2db, stb.), mivel az OpenGL.org listája is tele van ilyenekkel, sőt, ott vannak a MOD-ok is (pl. DoD, CS, pedig ilyenek vannak UT alá is, lásd Tac-Ops vagy Infiltration). Így pedig már bőven túl vagyunk a fele-fele arányon! És ha pedig a játékosszámot nézzük, akkor ugye még durvább a kép (emlékeztetlek a Sims-re, illetve az MMORPG-kre).

Azon kívűl bár nem ismered el, továbbra is elkanyarodsz a témáról, ugyanis ahogy már 2x is említettem, én az ÖSSZES játékra vetítettem a 90-95%-ot, te pedig erre reagáltál az 50%-os beszólásoddal, csak azóta "finomítottál" a szerinted "mérvadó" játékokra. Azt azonban még te sem határoztad meg, hogy ki szerint mérvadó, mert ugye eladási adatok/játékosszám alapján már említettem az arányokat (nézz utána nyugodtan, én megtettem). Az, hogy a neked "bejövő" játékok fele OpenGL-es, még nem igazán reprezentatív felmérés...
    Ismerek olyan szimulátor-mániás embert, akinek a gépén talán még nem is volt fent FPS, csak autó- illetve repülőgép szimulátor - az ő szemszögében meg aztán kegyetlenül nem a Doom3 a szempont...
  • [NST]Cifu
    Én a HL2 miatt cseréltem le a videókártyámat 9800Pro-ra, majd XT-re :)
    És egy embert nem ismerek (elég népes) baráti körömből, aki a Doom3 miatt akar új videókártyát venni, a HL2 és a STALKER miatt viszont páran már cseréltek :))
  • BBking
    Akik meg lecserélik,azok meg nagy "számítogép fanok",ők amúgy is cserélgetik a configot,amibe nem csak a vidkari. szerepel.
  • BBking
    Jó lenne már észrevenned,hogy olyan játékró beszélsz ami még meg sem jelent,teljesen kilátástalan,lehet hogy meg se fog jelenni.Ennyi erővel lehetne a farcry-t is említeni, mennyien vesznek most vid.kártyát.Szerintem,ha kijön a doom fél-1 éven belül,fele ennyien sem fogják lecserélni a kártyát.