Radeon 7X00/8500/9X00

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ollie
Hopp hülye vagyok, te 9800 pro-t írtál az elõbb. Na azt vedd, ne az FX-et!

ollie
hát jónak tûnik, feltéve ha a gpu-t legalább 400-ig tudod húzni, de a magasabb ram miatt amúgy is hozza a standard 9600 pro teljesítményét (400/300)

ollie
ja szerintem pontosan ez a helyzet

BaLeeX
Értem, akkor az Ultimate csak halkabb de nem jobban húzható? Mert akkor meg egyértelmû a Fire.

Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit

ollie
Szerintem a Fireblade jobban húzható, pont azért találták ki ezt a típusjelölést, hoyg tudja a vásárló, hogy garantált a jó húzhatóság. Az Asus 9600 XT-ket meg tényleg kerüld, mert mostanában azt olvasom, hogy rengeteg selejt van köztük (60%).

BaLeeX
Kösz!
Akkor a hûtésen kívül elvileg semmi különbség a kettõ között esetleg a fireblade jobban tuningolható de alapban ugyanannyin futnak meg ugyanolyanok rajt a ramok is.

Akkor marad a Fireblade szerintem, mert 12500 pluszt nagyon nem ér meg nekem egy ilyen hûtés.

Azért a Sapphire kártyát néztem mert ezekek nagyon jónak mondták és még pont 50k alatt van az áruk. Az Asus sem lehet rossz csak az már 57 körül van. Esetleg van még olyan XT amit érdemes megnézni?

Ugye most ha új kártyát vesz az ember akkor az 50k-s határ közelében ez a legjobb vétel?

Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit

ollie
küklönbés=különbség

áááá álmos vagyok

ollie
mindenképpen 400/600-ast vegyél, mert nem csak az órajel a küklönbés! a teljesítményben óriási!

ollie
a felsõ (fireblade)-re gondoltam

ollie
nekem a sima 9600 pro néz ki így

[NST]Cifu
Ez ismét olyan kérdés, amit egyértelmûen neked kell meghozni. 😊

Az egyik fórumban olvastam egy srácot, akinek a Powercolor 9600Pro-ja 400/200Mhz-en futott alapból - amúgy ezen õ is csodálkozott.

Szvsz kérdezz rá a boltra telefonon, vagy amikor mész vásárlási szándékkal, akkor kérdezz rá. Ha 400/300-as a kártya, akkor ultrajó ár viszont a 35e Ft...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Laalee
ez nem 9700 mert nincs rajta tápcsati 😄

a 9600pro ra gondolsz azon van kör hûtõ, az xt kártyákra vagy a 9700 es hûtését vagy azt a nagyobb teljesítményüt rakják.

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

[NST]Cifu
Ezek a képek 9600Pro kártyákat ábrázolnak, sajnos a 9600XT-rõl nem találtam elég jó képet, de a hûtés lényegét megmutatják, és ez a lényeg 😊

Igen, de ez valószínüleg 9700Pro ... sajnos a 9600XT Fireblade-en egy baromi pici kör alakú hûtõ van csak 😞

[NST]Cifu

Ez egy Fireblade - Normál hûtéssel

Ez egy Ultimate Edition - Zallman (hangtalan) hûtéssel

Az ATI részesedése 22 százalékról 24,9 százalékra nõtt, eközben az NVIDIA-é 25-rõl 24,7 százalékra csökkent.

Hmmm. Hol kerül ennyibe???

Nem tudom a pontos választ, de az Ultimate kártyák eddig a szuperextra (hõcsöves?) hûtést takarták a Sapphire-nál.
A Lite nem tudom mi, de az általam látott 9600XT Fireblade-en elég gagyi kis hûtõventi volt, a ramokon meg semmi. Pedig 2,5ns-os 700MHz ram van rajtuk, de csak 650-en mennek gyárilag. A GPU meg 532MHz-en ketyeg.

BaLeeX
Mi a különbség a két kártya között az áron kívül?

ATLANTIS RADEON 9600XT 128MB TV/DVI FIREBLADE (LITE)
ATLANTIS RADEON 9600XT 128MB TV/DVI ULTIMATE (FULL)

cifuatwork
Ha bruttó ár, akkor a 35.000 nagyon jó (a sima 9600-okat adják sok helyen 32-33.000 Ft-ért). Mint írtam, a memóriafrekije kissé alacsony, de ha 250Mhz-re fel tudod te is húzni, akkor már nagyon jól jártál.

cifuatwork
Nézd, dönteni neked kell. Leírtuk, hogy a Ti4200 az egy Dx8.1-es kártya - annak viszont tényleg jó. Ha nem akarsz várni (meg lehet érteni, elvégre is egy Gef2-höz képest messze gyorsabb), vagy belátható idõn belül nem várható, hogy többet tudsz rá szánni, akkor ezt javaslom én is. az "x8" jelzõ legtöbbször tényleg csak a 8x AGP támogatást jelenti, ami ez esetben semmi látványos változást nem jelent (egy Radeon 9700/9800 esetén már jelentene) - szóval e miatt nem kell aggódni.

A Radeon 9600 sebesség tekintetében elmarad a Ti4200-tól, legalábbis ha nincs bekapcsolva se AF, se AA. Viszont ha már bekapcsolod az AF-et, akkor rögtön 20-25%-ot lassul az nVIDIA kártya, míg a Radeon esetén az AF bekapcsolása miimális, sok esetben semmiféle sebességvesztés nem jelent - viszont a képminõség látványosan jobb lesz. A sima 9600 tehát csak akkor éri meg a plusz pénzt, ha be akarod kapcsolni az AF-et állandóan. Én azt mondom, hogy azonos ár mellett inkább sima 9600, mint Ti4200.

A Powercolor Radeon 9600Pro-ról egy topicban írt egy illetõ, 512/250Mhz-re húzta fel gyári hûtéssel, alapfrekije 400/200Mhz volt - a memória frekije elég alacsony, a legtöbb 9600Pro alapból 275Mhz-en fut. Szóval nem az igazi.

A lenti árak szerintem nettó árak, és azoknak nem túl jó. A M*stral-ban bruttó ~40.000 (nettó 31.559) Ft-ért kapsz FIC 9600Pro-t (alapfrekije 400/300Mhz). Ugyan én ezt a boltot bizonyos okokból nem kedvelem, de ez a legolcsóbb ár, amit láttam.

Narancs
A powercolor jó márka, viszont a sima 9600-as elég gány lassú szegényke, szóval ha a 35e bruttó ár akkor vszínû használt a karesz, ha meg netto akkor meg nem éri meg...
A 8X os AGP (=8*) szinte semmivel sem gyorsabb mint a 4X es szóval tökös mind1...

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

cifuatwork
Kissé kapkodva írtam 😊

ár -> pár
vedte -> vette

cifuatwork
OFF

Jujj, ne is mond, ár hónapja szenvedtem eggyel. Egy nem túlságosan hozzáértõ apukát rábeszéltek, hogy vegyen Voodoo-t, mert az olcsó és jó. No meg is vedte, gyerek be is szerelte, csak éppen a rákba se akart menni. Ekkor hívtak engem (én már fogtam a fejem akkor...). Nos mint kiderült, a gyerek felrakta a Windows 2000-et a gépére (Pentium 200Mhz, 64MB ram), mondván: az jobb, mint a Win98. Persze a driverek meg 9x-esek voltak, azt próbálta felrakni hozzá. Nem sikerült. Megpróbáltam rábeszélni a Win98 visszarakásáról, de nem hajlott rá. Nagy nehezen sikerült megfelelõ drivert letöltenem, kíírtam CD-re, átvittem, felraktam. Ekkor valami átkozott képfrissitési frekvencia probléma lépett fel, ami miatt egyetlen játék sem ment. Elment rá pár óra, de egyszerûen nem tudtam rá megoldást találni (különféle refreshlock-ok, monitordriverek, stb.). Aztán egy ismerõsük valahogy megoldotta késõbb, állítólag egész nap a gépet bûvölte 😊

Én meg szégyenben maradtam, hogy nem sikerült felülkerekedni a problémán 😊))

ON

ollie
mi bajod a voodoo 1-emmel??? 😄D

Laalee
gef4 et akkor érdemes venni, ha a lehetõ legolcsobb használható kártya kell, ha kicsit többet szánunk rá mint a legszûkebb keret, akkor már inkább 9600pro.

Laalee
söt használjuk 640*480 ban akkor a gef3 mégjobb választás, vagy tiltsuk le a pixel shadereket és g2ti 😄

cifuatwork
A képminõség nem jobb????

Hát akkor kapcsold be az AF-et 16x-ra!!! Jah, olyat csak a Radeon tud, mert az nVIDIA a 8x-nál megáll. Lehet, hogy két külön megoldást alkalmaznak, de több netes oldal is végigrágta a témát, és az ATi AF és AA megoldásai mindenhol jobban szerepeltek, mint az nVIDIA-é. Haveromnak van 9600Pro-ja, és 2x AA, 16xAF-el nyom minden játékot. Az AF látványosan szebbé teszi a távoli textúrákat (és ATi-kon nem sokat vesz el a sebességbõl), az AA pedig nagyságrendel javít az éleken, sokkal plasztikusabb képet nyújtva. Most már õ is azt mondja, hogy ha valamiért kevés a gépe, inkább a felbontásból vesz vissza, minthogy kikapcsolja az AA-t.

Namost kapcsold be az AF-et mondjuk 8x-ra, és az AA-t 2x, mindezt Ti4200-on, és próbálj így játszani a mai játékokkal...

A másik, hogy "DX9 alatt még nem tudni milyen lesz". Hát Ti4200-al leginkább semilyen, mert csak a Dx8.1-es Shaderek fognak mûködni, a Dx9-esek nem. Namost MB hozzászólásai alapján nem három hónapra akar videókártyát venni, és megéri-e a Ti4200 akkor, ha a kicsivel többe kerülõ 9600Pro a következõkben kijövõ játékokat (Doom3, HL2, STALKER) egy nagyságrendel szebben, 2.0 Shaderekkel fogja megjeleníteni? Szerintem nem.

És emlékeztetõül: már jöttek ki Dx9-es Shader-el játékok, mégha nem is a legpopulárisabb stilusokban.

ollie
Nade azért van AA és AF hogy használjuk. Nekem pl állandóan be van kapcsolva 4xAA és 8xAF.

NeoMaN
AF AA val igen. Monnyuk én ezeket eddig nem hasznyátam sose.. 😊
Képminõség nem jobb (digital vibrance), DX9 alatt még nem tudni milyen lesz (HL2).
Ha ugyanannyiba kerül mint a Gef4 akkor ok, jobb a 9600. Ha drágább monnyuk 10-15 ezerrel, akkor Gef4.
Szvsz.
Jó lenne má észrevenni, hogy a 9600 átverés a 9700 és 9500 után...
A Gef4 má 2 éves a 9600 meg friss kari, és CSAK AZ ÓRAJEL miatt veri el a Gef4-et.
szvsz
Lehet savazni....

cifuatwork
Heee?

Ne írogas már be hülyeségeket!

Q3-ban (OpenGL, 8xAF) 47%-al gyorsabb a Radeon 9600Pro, mint a Ti4200 8x!

UT2k3-ban (D3D, 8xAF)) 50%-al gyorsabb a Radeon 9600Pro, mint a Ti4200 8x!

Forrás: Megateszt: a GeForce3-tól a Radeon 9600-ig @ ProHardver

Ehez még jön a sokkal jobb képminõség, és az, hogy Dx9 alatt is képes kellemes teljesítményt leadni. Ennyi pénzért ez a legjobb választás.

cifuatwork
Saphhire -> Sapphire

Mielött még megszól valaki 😊

cifuatwork
Szerintem a te esetedben a Saphhire a legjobb választás, amúgy ez az egyik legelterjedtebb márka itthon...

ollie
Durva! És még az nvidiások azon lovagolnak, hogy nincsenek náluk bugok!

Laalee
ez a legjobb 😄

Need for Speed: Hot Pursuit 2 v242
Impossible to enable anisotropy ingame.
Seems like a feature, as it can be normally enabled on GF cards only (4MX, Ti4600, FX5600/5800/5900).

EA ugylátszik betartja az igéretét hogy 1-2 dolog csak vidán megy

ollie
Hát ha jobban megnézed, a húzott 9600 XT megelõzte a húzott FX 5950 Ultra-t.

Laalee
bug teszt 😄

ez egy jo kis táblázat, és úgylátom nem csak az ati kártyáknak bugos a drivere 😄

NeoMaN
elég fura. én is tudok ilyet:
Serious 2

ollie
Az új optimalizált ogl már a 3.10-ben is benne volt szerintem.

ollie
hmmm a 9600 xt lenyomta ogl-ben az fx5950-et, érdekes...

Laalee

Laalee
ami túl olcso a többi márkához képest az tuti szar 😄

sapphire c3d asus gigabyte ati
ezeket nyugottan veheted, de szerintem a többit is ha kb ilyen árban van mint ezek.

[NST]Cifu
Szvsz az egész FX szériát kerüld, mint a leprást, mert irtó egy sikertelen család. Ha innen nézzük, mindenképpen Ti4200. Viszont elgondolkoztató, hogy megéri-e egy kifutóban lévõ kártya megvétele. Ha érdekel a véleményem, inkább várj még egy hónapot, és gyüjts még egy kis pénzt, 40e Ft-ért már kapsz egy Radeon 9600Pro-t. Messze jobb, mint akár egy Ti4200, akár egy FX5600.

Shep
Inkább 4200 amennyivel drágább az 5600 annyival nem jobb, régebbi gaméknál meg a 4200 gyorsabb, de szerintem te eltévedtél nem? Amúgy MSI - ASUS - INNO ezek pl jók.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Shep
De amúgy nem értem mert eddig jó volt a refreshfix, de az új 4.1 el meg nem, ezt nem igazán értem, abban az volt a jó hogy minden felbontáshoz mást tudtam állítani.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Shep
thx,

[NST]Cifu

De a már említett Rage3D tweak is tartalmaz refreshlock funkciót.

Törölt felhasználó
Monitordrivert telepíts, ha nem plug&play. Akkor fogja tudni mit bír a moncsi. Egyébként Képernyõ tul, beáll,spec,adapter,üzemmódok. Ott.
[NST]Cifu
directx 9-es game még nincs, és sokáig nem is lesz.

Tévedés. Vannak már Dx9-es Shader-eket használó játékok, pl.: Lock-On.

Shep
de mivel állítod? állítólag driverbõl van vmi de nekem miért nem mûködik, állítani se tudom