Radeon 7X00/8500/9X00
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit
Akkor a hûtésen kívül elvileg semmi különbség a kettõ között esetleg a fireblade jobban tuningolható de alapban ugyanannyin futnak meg ugyanolyanok rajt a ramok is.
Akkor marad a Fireblade szerintem, mert 12500 pluszt nagyon nem ér meg nekem egy ilyen hûtés.
Azért a Sapphire kártyát néztem mert ezekek nagyon jónak mondták és még pont 50k alatt van az áruk. Az Asus sem lehet rossz csak az már 57 körül van. Esetleg van még olyan XT amit érdemes megnézni?
Ugye most ha új kártyát vesz az ember akkor az 50k-s határ közelében ez a legjobb vétel?
Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit
Az egyik fórumban olvastam egy srácot, akinek a Powercolor 9600Pro-ja 400/200Mhz-en futott alapból - amúgy ezen õ is csodálkozott.
Szvsz kérdezz rá a boltra telefonon, vagy amikor mész vásárlási szándékkal, akkor kérdezz rá. Ha 400/300-as a kártya, akkor ultrajó ár viszont a 35e Ft...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
a 9600pro ra gondolsz azon van kör hûtõ, az xt kártyákra vagy a 9700 es hûtését vagy azt a nagyobb teljesítményüt rakják.
Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me
Ez egy Fireblade - Normál hûtéssel
Ez egy Ultimate Edition - Zallman (hangtalan) hûtéssel

A Lite nem tudom mi, de az általam látott 9600XT Fireblade-en elég gagyi kis hûtõventi volt, a ramokon meg semmi. Pedig 2,5ns-os 700MHz ram van rajtuk, de csak 650-en mennek gyárilag. A GPU meg 532MHz-en ketyeg.
ATLANTIS RADEON 9600XT 128MB TV/DVI FIREBLADE (LITE)
ATLANTIS RADEON 9600XT 128MB TV/DVI ULTIMATE (FULL)
A Radeon 9600 sebesség tekintetében elmarad a Ti4200-tól, legalábbis ha nincs bekapcsolva se AF, se AA. Viszont ha már bekapcsolod az AF-et, akkor rögtön 20-25%-ot lassul az nVIDIA kártya, míg a Radeon esetén az AF bekapcsolása miimális, sok esetben semmiféle sebességvesztés nem jelent - viszont a képminõség látványosan jobb lesz. A sima 9600 tehát csak akkor éri meg a plusz pénzt, ha be akarod kapcsolni az AF-et állandóan. Én azt mondom, hogy azonos ár mellett inkább sima 9600, mint Ti4200.
A Powercolor Radeon 9600Pro-ról egy topicban írt egy illetõ, 512/250Mhz-re húzta fel gyári hûtéssel, alapfrekije 400/200Mhz volt - a memória frekije elég alacsony, a legtöbb 9600Pro alapból 275Mhz-en fut. Szóval nem az igazi.
A lenti árak szerintem nettó árak, és azoknak nem túl jó. A M*stral-ban bruttó ~40.000 (nettó 31.559) Ft-ért kapsz FIC 9600Pro-t (alapfrekije 400/300Mhz). Ugyan én ezt a boltot bizonyos okokból nem kedvelem, de ez a legolcsóbb ár, amit láttam.
A 8X os AGP (=8*) szinte semmivel sem gyorsabb mint a 4X es szóval tökös mind1...
Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!
Jujj, ne is mond, ár hónapja szenvedtem eggyel. Egy nem túlságosan hozzáértõ apukát rábeszéltek, hogy vegyen Voodoo-t, mert az olcsó és jó. No meg is vedte, gyerek be is szerelte, csak éppen a rákba se akart menni. Ekkor hívtak engem (én már fogtam a fejem akkor...). Nos mint kiderült, a gyerek felrakta a Windows 2000-et a gépére (Pentium 200Mhz, 64MB ram), mondván: az jobb, mint a Win98. Persze a driverek meg 9x-esek voltak, azt próbálta felrakni hozzá. Nem sikerült. Megpróbáltam rábeszélni a Win98 visszarakásáról, de nem hajlott rá. Nagy nehezen sikerült megfelelõ drivert letöltenem, kíírtam CD-re, átvittem, felraktam. Ekkor valami átkozott képfrissitési frekvencia probléma lépett fel, ami miatt egyetlen játék sem ment. Elment rá pár óra, de egyszerûen nem tudtam rá megoldást találni (különféle refreshlock-ok, monitordriverek, stb.). Aztán egy ismerõsük valahogy megoldotta késõbb, állítólag egész nap a gépet bûvölte 😊
Én meg szégyenben maradtam, hogy nem sikerült felülkerekedni a problémán 😊))
ON
Hát akkor kapcsold be az AF-et 16x-ra!!! Jah, olyat csak a Radeon tud, mert az nVIDIA a 8x-nál megáll. Lehet, hogy két külön megoldást alkalmaznak, de több netes oldal is végigrágta a témát, és az ATi AF és AA megoldásai mindenhol jobban szerepeltek, mint az nVIDIA-é. Haveromnak van 9600Pro-ja, és 2x AA, 16xAF-el nyom minden játékot. Az AF látványosan szebbé teszi a távoli textúrákat (és ATi-kon nem sokat vesz el a sebességbõl), az AA pedig nagyságrendel javít az éleken, sokkal plasztikusabb képet nyújtva. Most már õ is azt mondja, hogy ha valamiért kevés a gépe, inkább a felbontásból vesz vissza, minthogy kikapcsolja az AA-t.
Namost kapcsold be az AF-et mondjuk 8x-ra, és az AA-t 2x, mindezt Ti4200-on, és próbálj így játszani a mai játékokkal...
A másik, hogy "DX9 alatt még nem tudni milyen lesz". Hát Ti4200-al leginkább semilyen, mert csak a Dx8.1-es Shaderek fognak mûködni, a Dx9-esek nem. Namost MB hozzászólásai alapján nem három hónapra akar videókártyát venni, és megéri-e a Ti4200 akkor, ha a kicsivel többe kerülõ 9600Pro a következõkben kijövõ játékokat (Doom3, HL2, STALKER) egy nagyságrendel szebben, 2.0 Shaderekkel fogja megjeleníteni? Szerintem nem.
És emlékeztetõül: már jöttek ki Dx9-es Shader-el játékok, mégha nem is a legpopulárisabb stilusokban.
Képminõség nem jobb (digital vibrance), DX9 alatt még nem tudni milyen lesz (HL2).
Ha ugyanannyiba kerül mint a Gef4 akkor ok, jobb a 9600. Ha drágább monnyuk 10-15 ezerrel, akkor Gef4.
Szvsz.
Jó lenne má észrevenni, hogy a 9600 átverés a 9700 és 9500 után...
A Gef4 má 2 éves a 9600 meg friss kari, és CSAK AZ ÓRAJEL miatt veri el a Gef4-et.
szvsz
Lehet savazni....
Ne írogas már be hülyeségeket!
Q3-ban (OpenGL, 8xAF) 47%-al gyorsabb a Radeon 9600Pro, mint a Ti4200 8x!
UT2k3-ban (D3D, 8xAF)) 50%-al gyorsabb a Radeon 9600Pro, mint a Ti4200 8x!
Forrás: Megateszt: a GeForce3-tól a Radeon 9600-ig @ ProHardver
Ehez még jön a sokkal jobb képminõség, és az, hogy Dx9 alatt is képes kellemes teljesítményt leadni. Ennyi pénzért ez a legjobb választás.
Need for Speed: Hot Pursuit 2 v242
Impossible to enable anisotropy ingame.
Seems like a feature, as it can be normally enabled on GF cards only (4MX, Ti4600, FX5600/5800/5900).
EA ugylátszik betartja az igéretét hogy 1-2 dolog csak vidán megy
Serious 2
sapphire c3d asus gigabyte ati
ezeket nyugottan veheted, de szerintem a többit is ha kb ilyen árban van mint ezek.
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
Tévedés. Vannak már Dx9-es Shader-eket használó játékok, pl.: Lock-On.