Radeon 7X00/8500/9X00

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[NST]Cifu
Ha Win reinstal után is produkálja, akkor sanszos, hogy a kártyával nem stimmel valami.

Alternatíva: kipróbálod egy másik gépben, ha ott nem mûvel ilyet, akkor lehet, hogy a gépeddel nem stimmel valami.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

1 hete vettem sulinetben 1 gexcube Radeon 9600XT-t, a problémám vele a következõ:
-egy akármilyen game után a Windowsban 1-2 ikon gifje eltûnik, majd amikor elõjön, rögtön eltûnik egy másik, a start menü bal oldalán levõ gifekkel is ez a helyzet, illetve az OK,Mégse gombok kontúrjával is
-játékban(amit eddig kipróbáltam mindegyikben) a képernyõ jobb oldalán eltûnnek textúradarabok, pl. CoD tutorial pályán amikor a csövön kell átmenni, a csõnek vízszintes sávjai eltûnnek
-a gépen semmi sincs húzva!
amit már próbáltam:
-Windows reinstall
-Catalyst 3.7, 4.1
Ez valami gyári hibás kari??Vihetem vissza a boltba?

Hi!

Van egy Connect3D Radeon 9200 TV-Out kártyám.
A tv kijárat igen sötét képet produkál. Nem tudjátok miért?
CSOCSO
ehheh.. biosban 64 megara volt allitva a vidkartya😊)) nemtom jelent e valamit..lehet hogy ettol meg simant ment 128 meganyival.. mindenesetre a far cry on nem vettem eszre semmilyen docogest😊
IMYke2.0.0.0
Értitek?

-----------------------------------------
Mindennemû, magyarításra vonatkozó kérdés elõtt mindig nézd meg a HONLAPOMON lévõ ".:Magyarítás lista:." -t!
.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004

------------------------------------------

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
Ha netán nem lenne új az infó (bár minden csecsemõnek minden vicc új), akkor bocs:

*** IMPORTANT FASTWRITES UPDATE ***
An important info has come to my attention, if you have a Radeon 9600 Pro/NP/XT card,
regardless of the manufacturer, you MUST enable Fastwrites to make it work
properly, if not, you may experience crashes and lockups! (This is only a temporary
fix until ATI resolves the problem) OR you can lower the Hardware Acceleration slider
one notch in the Windows display options.

-----------------------------------------
Mindennemû, magyarításra vonatkozó kérdés elõtt mindig nézd meg a HONLAPOMON lévõ ".:Magyarítás lista:." -t!
.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004

------------------------------------------

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

cifuatwork
A kérdés: fel van rakva rendesen a driver? Célszerû a 3.9 van újabb Catalyst-et. A directX? Abból sem ártana a Dx9.0b.

Amikor valami nem indul mit ír ki? Could Not Detect Direct 3D device vagy valami ilyesmi?

cifuatwork
A 9600Pro 0.13 mikronos eljárással készül, így kevésbé melegedik, mint a 9500/9700/9800 széria. Amúgy a 9800Pro-n sincs valami komoly hûtés, a borda pár óra játék után elég meleg, de azért nem olyan vészes. Gondolom a 9600Pro-hoz még ennyi sem kell...

CSOCSO
vki kiszamolta hogy 35 honap alatt kinek mennyi hozzaszolasa volt...
barret
üdvözletem,bölcsen döntöttél!

Bérbe vehet? reklámfelület...

inkáb baz eladóó hozzánemértését, amikor én megrendeletem a kártyámat és megkérdzetem mellesleg hogy miylen ramok vannak rajta, közölték hogy nézzem meg azt a tipust a gyárto honlapján, no comment... 😛

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

cifuatwork
Hát a GPU 450 az tényleg gáz, akit ismerek, olyan 500Mhz-ig húzták gyári hûtéssel...

Ha elég határozott fellépésed van, és végig tudod vinni, akko ne resteld visszavinni!

cifuatwork
Attól függ, mikor kezd el szemetelni, ha csak egy idõ után, akkor még van remény. Ha a Far Cry alapból artifactol, akkor felesleges szenvedni vele.

Egyébként úgy tudom a te kártyádat Radeon 9600Pro Lite néven szokták emlegetni, egyes árlistákban így is szerepel. Az eladó bunkóságát (vagy hozzánemértését) vélem itt felfedezni. Legalább említhette volna, hogy ez egy alacsonyabb frekin futó kártya...

cifuatwork
Hm...
Sajnos ez a magyar kisker "csodás" terméke (mármint a sulinetes rásózás), de azért jobb, ha tudod, hogy a 256Mbyte-os kártyák mindig roszabbul húzhatóak, mint a 128Mbyte-osak. Viszont ez a 400/400 elég gáz...

A Far Cry iszonyúan izzatja a GPU-t és a ramokat, nem véletlenül használják sokan arra, hogy megnézzék, mennyire stabil a húzott kártyájuk, 10-15 perc után annyira kifacsarja a kártyát, hogy az amúgy betonstabil egyedek is elkezdenek szemetelni... 😊

cifuatwork
Kérdés: hol lehet kapni normális áron most 9800XT-t? Holnap kellene vennem egyet, de eddig nagy nulla az eredmény: Bluefish, Extreme Computer: nincs nekik jelenleg, M*stral-ban 147e Ft-ért van Gigabyte, a Mikland-ban 160e Ft-ért Sapphire, és bár árlistában sok helyen van 133e-ért (pl. Magicomp), de csak rendelésre, az meg a jövõ hétre lenne ott, én meg holnap megyek fel Budapestre...

ollie
Szerintem csak a hûtésétõl függ, hogy emlyik a jobb.

Laalee
a paramétereket nézd, ugyanazt kapod, referencia designre épül az összes

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

ShadowLord
Connect 3D ATI
vagy
Sapphire ATI
az utobbi szinte minden tipusnál 10eFt-al drágább mint az elsõ!Megér e ennyivel többet a Sapphire miben gyengébb a Connect?SÜRGÕS!!!

Asus A7N8X AMD Athlon XP 2500@3200+ 2x256/400 DDR Ati Radeon9800Pro 378/675 3dMarkt2001Se-16731 pont 3dMarkt2003 5602-pont

ollie
szerintem megéri

ShadowLord
anyámék gépébe kellen nekik meg nem olyan fontos a nagy teljesitmény😊

Asus A7N8X AMD Athlon XP 2500@3200+ 2x256/400 DDR Ati Radeon9800Pro 378/675 3dMarkt2001Se-16731 pont 3dMarkt2003 5602-pont

cifuatwork
Azért nem csak 10-20%-al gyorsabb. Illetve 3DMark2001SE alatt valóban csak ennyivel 😊

De játékok alatt AA és AF nélkül olyan 30% körül, AF-el viszont akár több, mint 100%-al is gyorsabb lehet!

Viszont tényleg inkább még egy kicsit gyûjteni, és 9600Pro-t venni, az még olyan 10-20%-al gyorsabb!

cifuatwork
Bármely játék kihasználja, csak rakd be a 4x vagy 6xAA-t 😊))

Amúgy én játékletöltésre az E-mule-t használom.

BaLeeX
Alapban 300/400-on megy. És Gef3 Ti200-ról szerintem ERRE nem érdemes váltani. Kivéve akkor, ha elég neked egy 10-20%-al gyorsabb kártya, amin ha bekapcsolod az AA-t és az AF-et akkor nem lassul be számottevõen. De inkább gyûjts egy 9600pro-ra de még inkább egy 9600XT-re. Esetleg használt 9500pro-ra. Na ott azért már észrevehetõ sebességnövekedés is lesz.

Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit

ShadowLord
Milyen a sima radeon9600/128???
Megéri GfTi200-ról erre váltani???
Milyen órajeleken megy?

ollie
Gratula! Mi az a 35 hónap az aláírásodban?

ollie
Hát ez elég jó, gondolom tápos hûtõ van rajta.

ollie
9700 pro-t vegyél inkább, mert sokkal gyorsabb és igen cseréld le a tápodat is.

CSOCSO
danke!! csak mondjatok jo gamez letolto helyet😊)) ahonnan tudok olyat leszedni ami kihasznalja a gepemet😊
[NST]Cifu
GRATULÁLUNK!

[NST]Cifu
Az érdekes...
Akkor jöhet a szokásos kavarás - korábbi médiacenter, vagy másik driver 😞

CSOCSO
csatlakoztam en is az ATi taborhoz!!!!
[NST]Cifu
Le kell szedned az új mediacentert is az ATi honlapjáról.

[NST]Cifu
Ez igen jó eredmény. 😊

A legtöbb esetben a VPU olyan 450-500MHz-ig megy, a ram 650-700Mhz-ig.

[NST]Cifu
Ezekhez a kártyákhoz ilyen feltételek mellé még elég a 300W-os táp. De ha javasolhatok valamit, lassan kezdj elgondolkodni a lecserélésén, legalább egy 300W-os DTK tápegységre, az max. 10.000Ft, és azért egy nagyságrendel jobb minõség.

A Codegeneknek elég rossz hírük van, nekem egy vadonatúj példány sikeresen elfüstölte anno egy P3-as alaplapomat - ez persze csak egy ritkán elõforduló egyszeri eset, de tény, hogy mások is szívtak már vele...

[NST]Cifu
Megjelenítés tulajdonságai -> Beállítások -> Speciális -> (Cataclyst 3.9 vagy újabb drivernél) 3D -> Itt kiválasztod bal oldalt, hogy a Direct 3D vagy az OpenGL beállításokat akarod változtatni, majd rányomsz a jobb oldalt lévõ "Egyéni.." feliratú gombra -> Itt pedig Vonalsimitás (ez az AA) és Anizotróp Szûrés (ez az AF), állísd be hányszorost akarsz, és a lényeg: NE legyen bepipálva az "Alkalmazás Szerint" a beállítócsúszka elött!!!!

3.9-es Cataclyst elött volt külön olyan, hogy OpenGL fül és Direct 3D fül a "Speciális" ablakban.

Ha veszek egy 9600XT-t, vagy egy 9700PROt, akkor le kell(ene) cserélnem 300Wos codegen tápomat?
Egy vinyó, egy író van a gépemben. Rendszerhûtõ nincs.

[NST]Cifu
Igen, jót, ha választhatsz, és nem gond a plusz 5e Ft, akkor az FIC-t vedd meg.

[NST]Cifu
Közben újabb topicITT, azt írják, hogy a Gexcube kártyákat tõlünk nyugatabra GigaCube-nak hívják, és a M*stral árlistájában hibásan leírva a freki - van akinél gyárilag 400/700Mhz-en futnak (magasabban, mint az én Sapphire kártyám), másnál 333/678Mhz-en.

Viszont azt írják, hogy már kifutóban van a HL2 kuponos változat, és lassan a kupon nélküli változatok tünnek fel a polcokon...

ollie
Jaja a 400/300-ast vedd, a 400/200-as szinte semmivel se gyorsabb a 325/200 (non pro) -asnál!

[NST]Cifu
Mi a rákért nem ugat le valaki, hogy rossz core frekiket írtam? 😊))

A 9800Pro "standard" frekije 380Mhz, a Gexcube-ok álltalában 375Mhz-en futnak.

Maxima Mea Culpa...

[NST]Cifu
Ja, és ne feledjük, hogy ehez is jár a HL2 kupon - ezek után az FX5900 értelemszerûen vesztes 😊

[NST]Cifu
Ez a lényege 😊
Az én kártyám is 2.8ns ramokkal van szerelve, 714Mhz-nél már szemetel sajnos...

GexCube 9800Pro topic @ HWSW.hu - Itt csak errõ a kártyáról folyik a vita. Elég jókat írnak róla, alapórajele 360/333 illetve 360/350 között mozog (a M*stralosra 360/350-et írnak), de húzták 400/730-ra, ami elég durva, másnál viszont a VPU húzása nem nyert (szemetelt) viszont a ram 760Mhz-ig (!!!) ment. Nem tûnik rossz vételnek...

NeoMaN
sztem a 2.8-as ramnak mennie kell 715-ön kb. Húzva meg feljebb is.

[NST]Cifu
Ez igaz lehet, de a GexCube 9800Pro-kat 2,8ns ramokkal szerelik, és állítólag 400/700MHz-ig lehet húzni õket...

ollie
Azért lassabb a 9600 mint a 9800, mert kevesebbet tud a gpu (ugyanúgy mint a cpu-knál, itt is sok más tényezõ bejátszik, a nyers erõ nem minden).

BaLeeX
Mert az összes gexcube kártya butított. Azaz nem éri el az eredeti referenciaórajelet. Legalábbis a 9600XT az szóval gondolom a 9800XT is.

Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit

[NST]Cifu
Világok harca: Radeon 9800 vs. FX 5900 @ Proharver - itt egy jó kis elemzés a két kártyáról, benne az AF és az AA képességeinek képpel illusztrált tesztje. Ugyan nem mai darab (még 3.5-ös Cataclyst-al készült), de azért jó támpont. A konklúzió: az ATi bekapcsolt AA és AF mellett szebb képet nyújt, ráadásul nagyobb FPS mellett.

Ezek után a javaslatom aligha lehet meglepõ - Radeon 9800Pro!

ollie
egyetértek

[NST]Cifu
A Sapphire "Ultimate Edition" kártyái Zallman "heatpipe" hûtéssel vannak szerelve, ezen nincs ventillátor, így semmi hangot nem ad. A hûtési értéke addig, amíg nem húzod, okés, mire pont erre az értékre tervezték. A 9800Pró-knál láttam ilyet közelrõl, hangja semmi, de húzni sem lehet annyira, mint pl. az én sima 9800Pro-mat. Akkor érik meg ezek a videókártyák, ha teljesen csendes gépet akarsz, de ehez persze csendes tápegység és csendes procihûtõ is kell 😊

Laalee
bolondság fx et venni, pláne szarabbat drágábban 😄

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me