18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
  • Gerry
    Ja, ezek a cuccok voltak az én karimhoz is...
  • tockany
    Mindenesetre át fogom nézni neki az alaplapját, megpróbáljuk megoldani a szellőzöttséget stb. Meg fogom írni mire jutottunk. Addig is mindenkinek köszi a segítséget.
  • CzKaresz22
    Gerry nem tudod véletlen ,hogy a 80 Maxtor vinyonak DiamondMax Plus 9 hány W-ot vesz fel????
    Ugyan ez kéne 40 és 120 Seagate Barracuda vinyókra... Fontos lenne...
  • tockany
    Nem tudom mi a különbség a 2,2 és a 2200+ között (nem értek hozzá). Ha jól tudom 2,2+ (valójában 1,8GHz-en megy).
    Különben én is a hűtésre gondoltam, ráadásul a haverom olyan hülye helyre rakta a gépét (szobaátrendezés), hogy a gép körbe van rakva bútorokkal, hangfalakkal stb. Csak az eleje látszik, úgyhogy szellőzése nincs. De akkor felmerül a kérdés, hogy az üzletben vidkari és proci csere után miért volt továbbra is szar?
  • CzKaresz22
    Ja + tápkábel is benne van...
  • CzKaresz22
    ABIT NF7
    AMD2600XP (T-Bred)
    512DDR SAMSUNG 400MHZ DUAL CHANELLEL
    SAPPHIRE ATI 9800PRO 128 MB DDR

3DMark 2001 SE default : 16600 pont
    3DMark 2003 default : 5600 pont

Nincs húzva...
  • CzKaresz22
    OEMnek írják... De kis vékony SAPPHIRE dobozban adják igaz az ,hogy az árlistában nekik fekete nyákos kártya látható de hidd el piros nyákon van a kari...
    Nos dobozban a kari + 1DB driver cd + 1DB DVD valami 5-ös lejátszó + 2 DB kábel + 2DB átalakító

Piros nyákon nagy ezüstös hűtőborda samsung ramokkal

www.edigital.hu

Múlt héten 3 volt nekik...
  • Furky
    karesz mondd csak! Milyen az a kártya? Dobozos? Vagy ilyen? Aqua-ban vetted? Mit kaptál hozzá?? Lécci írj...
  • Gerry
    Hopp, az előző LizardX-nek ment, csak elbénáztam!!!
  • Gerry
    85-ért megveszem neked, és le is viszem!!!
  • ollie
    Én 90-ért megveszem neked ;))
  • Gerry
    Ja, mostanában igen jó áron mérik a 9800Pro-kat (a 128MB-osokat...), én is nemrég vettem, kb egy hónapja, de én még iszonyatos 51250 forintos "horror áron"...
  • Zsoltee_a_bator
    ideadod a 100e -t, en itt megveszem, es akar el is viszem neked debrecenbe :D persze ha megtarthatom a viszajarot :D
  • CzKaresz22
    9800PRO 48500+Áfa Sapphire 128 mb-os !Kell? Én múlt héten vettem... Állat!!!!!!!!!
  • Laalee
    nekem egy 12centis fordszabályzós coolink van 12v on 3500at pörög az már hangos de nyomja a levegőt nagyon, viszont 1/4 állásban 1200-1300 os ford mellett nem is hallani hogy megy és kb annyi levegőt nyom mint egy 2800 as 8centis
  • CzKaresz22
    Köszi szépen de árakat nem tudom megnézni mert jelszót kér...Esetleg tipp ahol ilyeneket forgalmaznak ???
  • LizardX
    Namostan ez azért kiborító, egész Debrecenben nem tudok hozzájutni se egy 9800pro-hoz, főleg nem xt-hez. De még csak rendelni se tudok. Hát mi van itt, nem kell a 100E pénzem, vagy mi??!!!
  • Gerry
    Nem éppen témába vágó, de a Coolink hűtői igen jó teljesítményűek és nagyon halkak is.

Coolerek
  • StarFist
    Namost ez tényleg AMD 2,2 GHz vagy 2200+, ui nem mindegy. Ha az előbbi (2,2 GHz=Barton 3200+) akkor nem ártana megnézni a hűtőt, mert ezek a modellek már tudnak fűteni rendesen. Abba bele sem merek gondolni, hogy esetleg egy hamisított AMD procit sikerült kifogni, ami instabil a kérdéses órajelen.
    Egyébként a meglazult VGA hűtés is tud ilyen dolgokat művelni (a GPU túlmelegszik bizonyos idő után).
    Le van ragasztva a gép?
  • CzKaresz22
    Tudtok ajánlani hangtalan házhűtő ventiket...
    Linkeljetek be címet,márkát ,esetleg képet a cuccról...
  • Gerry
    Nagyon valószínű, hogy hűtéssel van a gond, pláne az alapján, hogy írtad, hogy amikor hidegről került be a gép a szobába, akkor bírta egy darabig. Valószínűleg rossz a szellőzés a házban, (vagy egyáltalán nincs), és ezért egy bizonyos idő után, amikor már kritikus a belső hőmérséklet, akkor a VGA elkezd hibázni, majd lefegy a gép. Érdemes lenne kipróbálni levett oldallappal is, és esetleg extra hűtőventik beszerelésével, valamint jó lenne megnézni, hogy normálisan tették-e föl a CPU hűtőt! (megfelelő illeszkedés, elégséges, de NEM SOK paszta, stb.) Vagy talán még a táp is okozhatja a hibát, mert az is lehet, hogy instabil, pláne ha túlmelegszik!
  • ollie
    Aha nekem is úgy tűnik, hogy a hűtéssel lehet valami... Esetleg elöregedett kondik? Nézzétek végig az alaplapon a kondikat, hogy nincsen e a tetejük kidudorodva ill. megfojva.
  • ollie
    Nemtom, biztos, hogy 8x agp van az alaplapon? Amúgy úgy néz ki, hogy neked a vidkari biosában le van tíltva a húzás. Ezt csak úgy tudod megkerülni, ha új bios-t sütsz bele.
  • tockany
    Ezt nem tudom, megkérdezem havert és amint megtudom ,megírom.
  • ent
    Milyen a procin a hűtő, ill. az alaplap?
  • tockany
    Még valami:
    Formáztuk a gépet, úgy sem javult.
    Viszont amikor elvitte a gépet az üzletbe (kinti hidegből szobahőmérsékletre) kb. fél órát kellett játszania a NFSU-val mire elkezdett szarakodni a grafika (kicsit kellemetlen volt). Ugyanígy járt amikor hazahozta (hidegről szobába), egy rövid ideig jó volt aztán megint beszart a technika :))
  • tockany
    Sziasztok! Egy haverom nevében írok nektek, egy igen érdekes problémával kapcsolatban kérnénk a segítségeteket. Kicsit off leszek, mert egy GeForce kártyáról lesz szó, de azért írok ide, mert nekem Radeon kártyám van és rendszeresen olvaslak titeket és úgy vettem észre, hogy itt van egy-két ember aki tudja is, hogy miről beszél ill. ír. A probléma a következő: haverom konfigja AMD Athlon 2,2GHz, 512MB DDR, Geforce4 Ti 4200 128MB. Kb. fél éve vásárolta a gépet (Sulinet Express). Minden OK is volt kb. két héttel ezelőttig. Éppen a Silent Hill 3-mal játszott, amikor elekzdett szarakodni a grafika. A csaj feje el van csúszva,a képernyőn keresztül kasul elkent színek stb. Azóta így van minden játékkal. 3DMark 2000, 2001, 2003-ban is ilyen, sőt végig sem mennek a tesztek és van hogy le is fagy (csak a reset segít). Vissza vitte az üzletbe a gépet, ahol kipróbálták másik kártyával (FX 5200), másik procival. Nem javult semmit. Ők sem tudnak mondani semmit.
    Ha van valami tippetek, mitől lehet ez, légyszi írjátok meg. Előre is köszi!
  • ent
    Viszont előtte is csak 4x AGP-t engedett, legalábbis ez volt helyből a rendszer felélesztése után! És ez normális, vagy a 9800pro karimmal van valami!
  • ent
    Más megoldás van a húzásához?
    Mert én letöltöttem a "vmi" Tweaker prgit, és beágyazta magát a többi képbeállítás közé! Huzigálom, huzigálom, és minden ugyanott marad minden újraindításnál!
    Tehát nem lehet használni hozzá?
  • ent
    Gigabyte 7nnxp
    xp 2400+
    512 ddr hyperx 400
    SATA 120Gb
    Sapphire 9800Pro

De a BIOS-ban AUTO ra van állítva az AGP felismerése (vagy AUTO vagy 4x lehet választani) Mit kell még átálítani?
  • Borg
    És azokon is csak akkor, ha van LM62 chip rajta. Pl a gexcuben nincs.
  • ollie
    Csak az XT-hez lehet és be van építve a catalystbe. Csak akkor jelenik meg, ha 9600/9800 XT van a gépben.
  • CzKaresz22
    9800PRO-hoz lehet Overdriveot használni ??? Ha igen akkor honnan lehet leszedni ???
  • ollie
    aha okés
    "Busz szélessége 128 bit"
    Ez 128 bites, az SE meg 64 bites.
  • ollie
    Club3D-t nyugodtan vegyél!
  • steweee
    most vettem új vidkarit, az aida32 ezt írja róla:

Grafikus processzor tulajdonságai
    Videokártya ATI Radeon 9600 (RV350)
    GPU kódneve RV350
    PCI eszköz 1002 / 4150
    Tranzisztorok száma 76 millió
    Gyártási technológia 0.13u
    Busz típusa AGP
    Memória mérete 128 MB
    GPU órajele 324 MHz
    RAMDAC órajele 400 MHz
    Pixel futószalagok 4
    TMU futószalagonként 1
    Vertex árnyalók 2 (v2.0)
    Pixel árnyalók 1 (v2.0)
    Hardveres DirectX támogatás DirectX v9.0
    Pixel Fillrate 1296 MPixel/mp
    Texel Fillrate 1296 MTexel/mp

Memóriabusz tulajdonságai
    Busz típusa DDR
    Busz szélessége 128 bit
    Valódi órajel 202 MHz (DDR)
    Effektív órajel 404 MHz
    Sávszélesség 6464 MB/mp

Grafikus processzor gyártó
    Cégnév ATI Technologies Inc.
    Termék információ http://www.ati.com/products/home-office.html
    Illesztőprogram letöltés http://www.ati.com/support/driver.html

connect 3d radeon 9600-ként vettem.rendben vannak az értékei? mert az se-nek is ugyanaz a doboza!
  • the Godfather
    Most csak az örömöm szeretném megosztani. Jelen hétvégén volt a Compufest számtech kiállitás a városunkban.....Minden árusnál azt néztem milyen 9800Se kártyák vannak. Legtöbjükknél Sapphire 3.3ns L alaku kártya volt OEM csomagolásban, átlagban 200 CAD-ért adóval eggyüt.
    A kiállitás egyik sarkában volt egy pici árus, akiröl kiderült hogy valahonnan Indiana állambol jött erre a vásárra. Neki is volt 9800SE, de egy kicsitt drágábban, mert ez retail version (dobozos) és full játékokkal egy Powercolor 9800SE. Kértem hogy mutassa meg, de nem igazán akarta, de végül is engedett...és mi volt benne....egy 2.8ns Hynix L alaku memcsis Radejon. Huha, gondolom..ezt meg kellene venni......Elszaladni pénzért, izgulni hogy meg-e vane-e a zsuga..:))) Végül is megvettem....A kellemes meglepi...Nézem a Rivatunerrel a cuccost.. 256 bit (8x1) és 380+340...szoval, kivánok hasonló meglepit mindenkinek
  • Taptarap
    vagy az XT extremre 500/350
  • Gunner
    Csak azért kérdeztem, mert holnap megyek el ősömmel venni új vasat és még biztonságilag megkérdeztem, hogy nem kellene-e más márkát venni. Kössz
  • Borg
    A Club3D gyárában készültek eddig pl a BBA ATI kártyák is, meg még sok más gyártóé is, akik csak átmatricáznak.

Nincs ám annyi féle gyártó, ahány márka, a legtöbben az MSI, Club3D, CP Tech. stb kártyákat márkázzák csak.