18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
  • Taptarap
    a felsoroltak közül szerintem a GF3 a legerösebb
  • Taptarap
    64 bitest ne vegyél semmi pénzért!!!!!!
  • krob
    Mielott letolnatok, hogy nezzem meg az osszehasonlitast, csak azert kerdezek ra, mert eleg hihetetlen a besorolt helye.
    Tehat gyanitom, vmi ilyesmit kaphatnek a penzemert:

Radeon 9600SE 128MB 64bit, DDR, 4x/8x AGP, DVI-I, TV-Out

Valaki legyen kedves, tegye meg, hogy megmondja, hogy ez kb. mennyivel jobb/rosszabb a 9000PRO-nal es a GEF3TI200-nal!
    Koszi
  • Evil
    hasznalt cuccot altalaban a kisker netto ar alatt szokas adni, garanciatol fuggoen.
  • NeoMaN
    tedd
  • NeoMaN
    A lighting beállításokat ted magasabra (high monnyuk) ha nem ott lenne. Másoknál a medium és a low okozott hasonló problémát furcsamód ATI-nál...
  • Narancs
    www.apronet.hu

Itt nézz körül!
  • krob
    Hello urak!
    Tudom kicsit talan off leszek, de szeretnek egy 9600-as radeont beszerezni 20e forint korul.
    Lattam arlistaban 25 bruttoert,realis-e ez, vagy biztosan egy nem teljes erteku modellel van dolgom.
    Sajnos odairva nincs semmi konkret.

ui. ha tud vki hasznaltat Gyor kornyeken az uzenjen legyszives:)
    Koszi
  • HellBurner
    Sikerült rászerelnem a Sapphire 9600XT Fireblade -re egy fop32-es proci hütőbordát+venti. üresben 26-fokon jár terhelve 31. És mégsem tudom rendesen huzni most 540mhz-en megy 34-fokon.
    a régi hütéssel volt hogy 38-fokon(532mhz) ment mégsem fagyott most ha egy kicsit tovább huzom lefagy pedig a höméréséklet nem megy feljebb. Miért fagy le ha rendesen le van hűtve. Még csak nem is kezd el szemetelni.
    Egyszer valaki beírta ide hogy neki az ugyanilyen kártya 600mhz-n megy. Segitség !!!
  • cifuatwork
    Azért tegyük hozzá, hogy a Radeon 7000 az első Radeon (nevezetesen a Radeon 32MB DDR/SDR) butított változata 1, azaz egy darab pipeline-al és 3 TMU-val. De ha PCI-os videókártya kell játékcélra, akkor létezik a Radeon 9200-nek is PCI-os változata elméletileg, azért az mégiscsak nyerőbb lehet.
  • Mr Manson
    thx a gyors választ
  • ollie
    Ja igen természetesen az összes Savage-ot veri!
  • ollie
    Jobb mint egy gef4mx440. Szebb képet produkál és talán gyorsabb is. Még anno egy 600-as cerkával, 384M rammal és PCI csatolós 64M-es 7000-el gyönyörűen ment a GTA3.
  • Mr Manson
    Sziasztok!

Kicsit régebbi téma!
    ATI 7000 kártyát ismeri valaki? ez egy nem mai PCI termék de a nagykerekben még kapható. Mit bir egy ilyen nem tudja valaki?
    PCI kategóriába gondolom (mondjuk SAVAGE4)!
  • ollie
    A túlmelegedés általában kiderül 1-2 óra komoly terhelés (valami táposabb 3d játék) mellett, szóval utána már nem kell aggódnod miatta. A gond az lehet, ha mondjuk bedöglik a hűtőventi, de akkor amúgy is nagy valószínűséggel meghalna a cucc, ha nem lenne húzva. Még a porosodás ront a hűtés hatékonyságán, de ez rendszeres szgép takarítással megelőzhető...
  • Balli
    Egyébként a húzás után észlelhető hibák mindig a melegedésből adódnak?
    S szerintetek úgy/addig húzzam fel a kareszt akármilyen hűtéssel (akár a nélkül) hogy az hiba nélkül üzemeljen pár napig (húzós játékokkal tesztelve).
    Utána nyugodtan hagyhatom azon az értéken? S nem kell attól félnem hogy pár hét múlva bedöglik a karesz?
  • ollie
    A 385 nagyon jó érték!
  • Balli
    Nekem egész pontosan 49*/385-re vittem fel. Akkor ezek szerint hagyjam nyugodtan ezen az értéken a gyári hűtéssel? Egy nagyon gyenge kis venti van csak rajta, a memeket meg nem hűti semmi, s szerintem elég nagy érték az a 385.
  • ollie
    Az ATITOOL úgy működik, hogy megnézi mennyi az a legmagasabb órajel, amin a GPU/MEM még nem hibázik, tehát 100%-ig a hűtéstől függ, mert minél jobb a hűtés, annál magasabbak lesznek ezek az órajelek.
  • Balli
    Jó kis hűtőnek néz ki, de azért szeretném olcsóbban megúszni a 'bulit'
  • ollie
    Lehet mondjuk az mpeg encoder chip, ami csak a VIVO-s változaton lesz rajta.
  • Balli
    Gyári hűtéssel az AtiTool simán felvitte 390-re s ezen az értéken le is futtattam a 3Dmark2003-at. Csak nyilván nem merem ezen az éréken hagyni, mert félek hogy elfüstöl a kártya. Az AtiTool egyébként nem tudja figyelembe venni a teszt során a hűtést, ügye?
  • cifuatwork
    Ottan valami chip hiányzik a bal oldali kondisor mellett, vajon mi?
  • ollie
    512M-n nem csodálom hogy szaggat a far cry. Kell neki az 1 giga a folyamatos működéshez.
  • ollie
    Nekem állandóan forró (mondjuk a venti minimum fordulaton van, mert nálam szabályozható), alapon olyan 56-58 fok, jűték közben kb 70 fok (85-től gázos). A memcsi a kareszon pedig 50 és 55 fok között vannak (65 foktól meleg a helyzet). Tehát tapintásra nekem állandóan forró.
  • ollie
    Nem hiszem, hogy találsz olyan hűtőt, amivel a memória felmegy 400-ra. Amúyg nekem a gyári hűtővel (amíg még 9600 pro-m volt), felment a karesz 520/350-re, bár a memória gyárilag 340-en volt, és a kareszon ATI ref hűtő volt, nem pedig az a gagyi, amit a legtöbb gyártő rátesz a pro-kra.
  • the Godfather
    ezt tudnám ajánlaniThermaltake Extreme Giant lllállitolag ráver a Zalman-ra, de sokkal hangosabb is
  • Balli
    9600pro-ra esetleg tudtok ajánlani valamilyen király hűtési megoldást mivel tuning miatt brutálisan meg akarom hüteni a ''drágaságot'' Zaj nem érdekel
  • Borg
    MSI RV380
  • [NST]Cifu
    Ha a videókártya a hunyó, akkor annak más programoknál is jelentkeznie kell, szóval nem csak FarCry alatt kell belassulnia, hanem mondjuk a 3DMark-nak és bármely más videókártyaigényesebb dolognak...
  • Narancs
    Sí!
  • steweee
    ugye ha a busz szélessége 64 bit, akkor az SE, ha 128 akkor normál?
  • Mage
    Singleben nekem is, de multiban szaggat 16 playernel.
    Olyan 30 fps-ekre megy le :(
  • Narancs
    Ez cvsakazért érdekes, mert nekem 2600+ barton és fx5600 párassal 1024*768 high detailen megy mint a disznó!
    Szóval nem tudom nálad mi van de menni kéne!
  • Veriel
    Nem hiszem, hogy betelt, van több, mind 1 giga hely neki külön partíción.

2x256 Corsair 466MHz ram, P4 [email protected], S. 9800pro, és beszaggat egy idő után medium detailen

• Narancs
    vinyó?
    Mennyi memóriád van?
    Nem leht hogy betellik a lapozó fájl?
  • Veriel
    A helyzet az, hogy a Far Cry egy napja azt csinálja, hogy belassul pár perc múlva. Nem tudom, mi lehet az oka, a proci nem melegszik 55 fölé, sőt, addig se nagyon.
  • [NST]Cifu
    Az R3x0 chipek elég forrófejüek, bizony rendesen felmelegszik a hűtés. Amíg nem csinál semmi csúnyaságot (fagyás, képhibák, stb.), addig nincs ok aggodalomra.
  • [NST]Cifu
    A 64bites memóriavezérlős nagyságrendel lassabb, sőt, hogyha realitásk akarunk lenni, akkor játékra nem is ajánlott, mivel egyes játékokban a két generációval korábbi, de 128bites memóriavezérlővel rendelkező videókártya is gyorsabb lehet nála.
    Hogy kiderísd, hogy 64 vagy 128bites, az AIDA32 "Megjelenító -> GPU ->
    Busz szélessége" után láthatod.
  • bandia
    (Az van fenn, amit a gigabyteról leszedtem) 4.3 assal is ez a helyzet , most tettem fel. Visszaáll alapórajelre az első explorer ablak megnyitása után:) A driver cds driverral meg megy. Na most akkor ez hogy van? Őrület. Lehet hogy dobhatom ki az egészet:( Egyébként ha 64 bites, jóval lassabb mint a 9600 as nem?