Radeon 7X00/8500/9X00

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ollie
Egész pontosan milyen rendszered van? P4, dual memory, stb...
De ha már ilyen jólelkû a haverod, akkor az enyémet is becserélhetné egy 9800-ra nekem 😊)

fdi-brutal
Az okosság abbol áll ,hogy ismerös a CLUB3D forgalmazonal van és betudná cserélni 9800-ra.
Egyébként mennyire huzhato egyik-masik az enyem 480/335 megy a procim is annyin fut mint a tied es fix ugyanannyit tud tesztekben mint neked.
A cseret sem szörbe gondoltam, de inkabb eladnam.

-FDI-Brutal-Hooligan

Met
Amit nem látok az nem is zavar😊)
De úgy nem sok értelmét látom, hogy nem áll be arra ami még jó. Honnan veszem észre azokat a hibákat amiket nem látok?

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

ja csak ez olyan hibákat is kimutat már amiket te szemel nem látsz... 😛

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

Met
Akkor egyszerûbb a 3dtweaker-ben állítgatni és 3dmark-al tesztelni.
A core-t felhúztam 500-ra, a memot 342 és még nem hibázott.
HIS Radeon9600Pro

ollie
A max megtalálása funkciók megállás nélkül futnak alapállapotban - rajtad múlik mikor döntöd el, hogy egy bizonyos túlhúzás stabil e.

magyarul: nicns vége a tesztnek , rajtad mulik hogy mikor döntesz ugy hogy elég stabil az adott freki

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

Met
ÕÕÕ, az angol szótáram otthon maradt😊

ollie
The find max functions will run endlessly by default - it's up to you to decide when a certain overclock is stable.

(ezt copyztam)

Met
Ez az Ati tool, hogy mükszik?
Elindítom, elkezdi emelni a sebességet, teszteli aztán meg csökkenti, nem hagyja abba sosem?

Laalee
hát nekem egyáltalán nem jött be 😄

levettem 200/200 ra 2d módban a 9700pro mat gondoltam elinditom az automata oc részét, 200/200 on hibát talált és elkezdte leveni a frekit 170/200 nal meguntam 😄 letöröltem. megnézem ezt az ujat is azért

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

a club3d kártyák nem azért drágbbak mert plusz progikat adnak hozzá, hanem azért mert 2év garancia van a kártyákra (csak a 9800-9800prohoz járnak játékok)

cifuatwork
ollie
Ez király!

ollie
Milyen okosságot tudsz te a Club3D-vel? Nekem pont az van, de miért cserélné el veled bárki is, mikor a Club3D-k jobban húzhatóak?

ollie
Nekem eddig egy Club3D kártyámhoz sem adtak semmi (9100, 9600 pro) programot a driveren és windvd-n kívûl.

Jó, akkor a továbbiakban törlöm ami offtopic.
Leirom még egyszer: A HARDVER NEM VICCBÕL VAN TÉMÁKRA OSZTVA.
[NST]Cifu
?!?!
Hogy lehet egy venti egy vezetékes?!?! Minimum kettõ kellene (+ és -), ha van, a harmadik a fordulatszámot jelzi vissza az alaplapnak...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

IMYke2.0.0.0
Megcsináltam azt is, hogy levágtam egy olyan vezetéket - tápkábel-eolsztó - ami a Cool 111+ -on is van, és hozzátoldottam a Whisper-hez. Szegény vezetékét meg kellett vágnom.
Az eredmény: így sem ment.
Ezért fordulok hozzátok.
Alaplapon, BIOS-ban kell ügyeskedni?

Mindennemû, magyarításra vonatkozó kérdés elõtt mindig nézd meg a HONLAPOMON lévõ ".:Magyarítás lista:." -t!
.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

hmm, hát az 1 vezeték az viszont tuti kevés szvsz

IMYke2.0.0.0
Nos.
Már korábban kipróbáltam, a Cool 111+ még a helyén, és a WhisperRock IV-et pedig ráraktam a szabad dugóra.
A Cool 111+ 2 vezetékes
A WhisperRock IV 1 vezetékes

Mindkettõ mûködik.
Ám, amikor csak Whisper kerül a prockóra, a gép beindul - nincs semmi sípolás - és cca 2 mp-en belül leáll.
Gondolom, alaplap állítja le.
A BIOS-ban a "Halt on Fan Fail" nem tudom be van-e kapcsolva, sztem nem.

Ötlet?

Mindennemû, magyarításra vonatkozó kérdés elõtt mindig nézd meg a HONLAPOMON lévõ ".:Magyarítás lista:." -t!

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

elvileg 2 vezeték is elég nem?
legalábbis csomo hûtõ van ahol csak 2 vezeték megy, a 3. gondolom max valami extra alaplapi viszajelzéshez kell

[NST]Cifu
Próbáld ki, hogy a procin a Cool 111+ van, és (persze kikapcsolt állapotban) rádugod a FAN2 vagy FAN3 csatlakozóra a WhisperRock-ot. Ha így elndul és megy rendesen a WhisperRock, akkor úgytünik nem a hûtõ a hibás.

Probáld visszatennia a Cool111-et,ha így jó és megy,akkor SPW IV szar,nem hûti megfelelõen a procit.

O0D:
Nem csipog? Bios bejelentkezik?
A venti mind a 3. vezetéke van catlakoztatva?

Hajrá Dózsa György!

IMYke2.0.0.0
Senki sem segít?

Srácok! Tudom, nem idetartozó a dolog, de bennetek bízom:

Cool 111+ (réz) dohog az AMD XP 1700+ -omon, kissé hangos.
Úgy gondoltam, lecserélem a korábban megvásárolt Spire WhisperRock IV-emre.
A helyzet a következõ:
- szétbuherálom gép;
- leveszem Cool 111+;
- beteszem WhisperRoxk IV;
- indítás - gép beindul aztán hirtelen leáll!
Gondolom, itt alaplapi buheráció szükséges, de mi?

IMYke2.0.0.0
GameHunter Projektek
Kukkold csak meg!

Ja bocs lemaradt.
Természetesen a 3-nak. Látom még nincs, mikor lesz, vagy lesz egyáltalán?
IMYke2.0.0.0
Melyik résznek? Már nem egy van nekije...!

#9392-re segítsen valaki könyörgöm!

[NST]Cifu
Szép munka

Kár hogy nincs Silent Hill-nek magyarosítása tök jó lenne!
Esetleg nemtudod, hogy fog-e készülni?
IMYke2.0.0.0
Alaplap: Abit KR-7A 133
Proci: AMD XP 1700+ (1466MHz)
RAM: 2*256MB DDR (266MHz, Samsung)
Táp: 400W (Feel IV-es házban)

IMYke2.0.0.0
Srácok! Tudom, nem idetartozó a dolog, de bennetek bízom:

Cool 111+ (réz) dohog az AMD XP 1700+ -omon, kissé hangos.
Úgy gondoltam, lecserélem a korábban megvásárolt Spire WhisperRock IV-emre.

A helyzet a következõ:
- szétbuherálom gép;
- leveszem Cool 111+;
- beteszem WhisperRoxk IV;
- indítás - gép beindul aztán hirtelen leáll!
Gondolom, itt alaplapi buheráció szükséges, de mi?

Kérlek, segítsetek rajtam!

😊
Ok! Tudtam hogy te is ATI rajongó vagy!
De nem halgatok rád én inkább az FX-et válsztom!!!
Miért fikázza mindenki a Nivadát? jó az az FX Ultra!

😊 😊 😛 😛
vedd meg a... nem nemazt az gagyi... :p

😊

Ok csak vicc.: de tényleg jó a táblázat, kellett már
Melyiket vegyem meg FX5900U-t vagy 9600 PRO-t???
Please HELP!
Met
Ez jó, látod, tudsz Te ha akarsz😄

Figyelem!

"Melyiket vegyem?" jellegû kérdésekkel érkezõk ezentúl legyenek szívesek az alábbi topicba fáradni információért.
[NST]Cifu
Csak XT kártyákkal kapcsolatban tudok nyilatkozni, mivel azokon van hõmérõ 😊
Ott kb. a referencia gyári hûtés szintjén tartja a hõmérsékletett, 9800XT-nél egy kicsivel magasabban.

De megnyugtatlak, ismerek olyat, aki a 9700-esén (non-pro)már egy éve ilyesmit (ZM-80A) használ, és tökéletesen elégedett vele. Viszont ismét leírom, hogy alaphelyzetben tuningra ez kevés, ha tuningolni akarod a kártyát, akkor még kb. 2000Ft-ért lehet kapni a ZM-OP1 jelû alacsony fordulatszámú ventillátort, amit a HM-80C-re lehet rászelerni, fórumok szerint ez elég hatásos kettõs. Persze komoly tuningra meg ott a vízhûtés...

Shep
Zalman ZM80C-HP ez az egész kártyát eltakarja és az egész egy 2 nagy borda a kártya két oldalán, hat elég érdekesen fest, és a memóriákat tényleg nem hûti

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

mintha láttam volna róla régebben egy képet és ott nem úgy tûnt, mintha hûtötte volna a memóriákat..

Shep
És ez a csoda Zalman hûtõ milyen hõfokon tartja a kártyát? a Memóriákta is hûti?

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Shep
Hát annyira nem vészes, mint a 4200-esen a gyári hûtés ugyancsak meghalt éa arra egy acorp procihûtõt raktam fel, na annak durva hangja volt/az aki olyat rak a procijára mi hangos lehet már a gépe/, mint vmi gépágyú, ez ahhoz képest hangtompítós pisztoly, de azért csak jobb lenne ha halkabb lenne,

cifuatwork
Abban biztos vagyok, hogy jobba hût, csak felteszem a hangja is egy gázturbinára emlékeztet, és emiatt akarod visszavenni a fordulatszámát 😊

Shep
Hát lehet nem foglalkozok vele hogy 6000ren pörög, amúgy nekem úgy tûnik, hogy nem melegszik így fel annyira mint a gyárival.

cifuatwork
Akkor sem lehet konkrét számot mondani, hogy mekkora fordulatszám kell a ventillátornak arra, hogy rendesen hûtse a VPU-t. Lehet, hogy 2000 ford/perc is elég lenne, de lehet, hogy nem.

Belõni külön segédeszköz nélkül (pl. egy hõdióda a VPU és a hûtõ közé) csak úgy lehetne, hogy beállítasz egy fordulatszámot, futtatsz valami jó kemény benchmarkot órákon át, és közben figyeled a hûtõbordát. A 9800Pro-n a gyári hûtés esetén a borda eléggé átforrósodott, de még így se lehetett melegebb, mint 50-60 celsius fok (kézzel még meg lehetett fogni, de érzésre már nagyon meleg volt). Ez alapján kellene belõnöd...

Személy szerint én nem vállalkoznék ilyesmire, de ez én vagyok...

Shep
Hát nem ráaplikált, gyakorlatilag ugyanolyan mintha a gyári hûtés lenne rajta.

cifuatwork
A P4-es procihûtõk terén elég nagy a szórás - vagyis konkrét adatott ne várj 😊
Sajnos elég nehéz belõni, mivel ugye nincs hõfokmérõ, így csak találgatni lehet a hõmérsékletét...

Ha szabad adnom egy tanácsot, akkor vegyél egy Zalman ZM-80C hûtõt - ha nem tuningolod a kártyát, tökéletes, plusz passzív hûtés, vagyis nincs hangja, és sokkal biztonságosabb, mint egy ráaplikált P4-es hûtõ. 6400Ft-t rááldozni pedig szerintem megéri...