Radeon 7X00/8500/9X00

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[NST]Cifu
Nem.
A 9500-öt lehetett anno 9700-sre softmodolni, de azokból is csak az elsõ szériákat.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Sgtfathi
Köszi! még 1 kérdés valahol olvastam hogy a 9600-ast bios frissitésel fel lehet tuningolni 9800-as sebességére igaz ez?

Gigabyte DS3P, Core2Quad Q9550 +Hyper Tx 2x2Gb Corsair Xms2 DDR2-1066,MSI TF2 Gtx480,Thermaltake Blue Evo 650W, Samsung XL2370 Moncsi

Hát még ha tudnád mennyiért veszem😉
Ez az apropója úgyis csak az egész cserének, mert hiszen 8500ról nem egy hatalmas elõrelépés azért...
[NST]Cifu
9600Pro és 9600XT a jó választás, és szebb képet nyújt egyértelmûen, fõleg AF bekapcsolása mellett.

[NST]Cifu
Ja, akkor pardon...

A REDai-n 2.86ns ramok vannak, szóval kicsit jobb. De sajnos most nézem, hogy az ára kb. egy tizessel feljebb van, mint a simának...

Sgtfathi
Helo! egy kérdés:Gef4 ti 4200-omat érdemes-e lecserélni Ati 9600-ra ?ill. abbol is melyikre?várom a hozzászolásokat elöre is köszi by! u.i:amiért a cserén gondolkoztam:képminõség+sebesség!by

Gigabyte DS3P, Core2Quad Q9550 +Hyper Tx 2x2Gb Corsair Xms2 DDR2-1066,MSI TF2 Gtx480,Thermaltake Blue Evo 650W, Samsung XL2370 Moncsi

barret
mázlista!

Bérbe vehet? reklámfelület...

Nekem nem REDai lesz, hanem a "para-souls" típus, tehát a normál.

www.triplex.com.tw

Itt a fehér dobozos 9600PRO.

Hogy a redAI meg e között mi a külbönség a frekvencia meg a hûtésen kivül, azt nemtom. Lehet hogy a REDain 3.3-nál jobb ramok vannak...
mennyi lehet ez a szépség?

sata vinyokhoz jo, atiba ha be is tudnád dugni (amugy szvsz nem tod) akkor is max leégetnéd vele...

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

CSOCSO
azert ne anyazzatok hogy meg aztse tudom mire van a piros sata kabel😊)) talan egyszer megtanulok odafigyelni mit irok😊
[NST]Cifu
Zûrös úgy, aConnect3D honlapján azonos dobozkép szerepel mind a 9600-nál, mind a 9600SE-nél...
Lehet, hogy csak kézbe véve lehet megállapítani (a nyákra már azért csak rászitázzák a pontos tipust).

Ha a boltban ismerõs vagy, akkor valószinüleg nem jelenthet problémát, hogy elötte megnézd a kártyát.

CSOCSO
ne anyazzatok de kaptam valami sata kabelt... nem biztos hogy az atihoz kaptam mert egybecsomagoltak mindent azok a faszok akik osszeraktak a gepemet.. csakhat piros mint az atim.. gondoltam ahoz adtak...ketto is van belole...meg azt se neztem meg hova lehetne dugni.. no mindegy..szal ez miez?
[NST]Cifu
Hijnye, nem semmi, most nézem - így néz ki:

És itt egy teszt róla: Triplex REDai Radeon9600Pro @ Hardwarezone

A durva az, hogy alapból a referenciafrekinél magasabbra állított kártya (400/600Mhz helyet 420/680Mhz), és a VPU-t húzva akár egy 9600XT-t is kényelmesen beelõzheti...
Nem rossz, nem rossz...

honnan lehet tudni?direkt úgy kértem hogy se ne pro, se nem XT, se nem SE.az eladó csajszi régi jó ismerõsöm, nem is tudtam hogy ott dolgozik, csak hogy telefonon beszéltünk ismertem meg a hangját.bár nem egy einstein és nem is ért hozzá, de direktbe nem verne át.hívta a nagykert hogy mik vannak.lehet hogy nem jól kérdezte?hogyan tudnék megbizonyosodni hogy milyen kártya is valójában.azon kívül hogy a keresõvel mindjárt utánanézek, de nem bizti hogy abból kiderül hogy SE vagy sem

Úgy néz ki, hétfõn lesz egy Triplex RADEON 9600PRO kártyám...
[NST]Cifu
Bruttó 26.400 Ft? Az nekem nagyon 9600SE gyanus...

a connect 3d radeon 9600-os kártyák ismeri vki?csak ez van nem pro vagy XT miskolcon a boltokban, bruttó 26.400-ért (128M😎.az ára nem tûnik rossznak, de nem ismerem a gyártót.tud róla vki vmit?

[NST]Cifu
Hogy a VPU meddig bírja, az szerencse kérdése, a 3.3ns ram olyan 320-330 környékéig szokták bírni.

Van valakinek 3,3ns rammal 9600PRO? Meddig birja az a tuningot?
ollie
hát ha rá lehet tenni

Szerintetek egy sima VGA venti megtenné vagy agy P1-es venti??
ollie
teljesen mindegy milyen venti van rajta, ha elég levegõt szállít ahhoz, hogy lehûtse.

Shep
Nekem a 9700PRO-n kezdett el vacakolni, meg lehet olajozni meg ilyesmi de ez csak idõhúzásnak jó, én fogtam és tettem rá egy P4-es procihûtõt, és teljesen jó semmi gond nincs vele, csak hát ez ugye hangosabb.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Sziasztok!
Nekem egy problémám van, az ATI Radeon 8500 128MB videokártyán a hûtõ ventilátor megadta magát. Kérdés jó-e egy mezei ventilátor vagy szerezzek be egy hasonlót, mert tudniillik ez bele van süllyesztve a hûtõbordába.

Válaszokat várom

Köszi mindenkinek
Shep
Egyébként ha így használod ahogy most van, kb 20-30% al lasabb a 3D-s teljesítmény, nekem legalábbis kb annyival volt lassabb, csak mondjuk 9100asnál ez jóval látványosabb mint egy 9700-nál

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Shep
*driver, nem deriver

Shep
Nekem is ez volt win reinstall és egybõl chipsetderiver felrakása segített, más megoldást nem találtam

Wanax
Hmmm. hát felraktam a legujabb chipset drivert, nem változtatott semmit, 3.9es Catalystom van, szerintem ezalatt azér rendesen kell mennie egy 9100esnek... Dx 9 meg ilyen hülye lenne?? majd próbálgatok...

ASUS P5B Deluxe - Core 2 Quad Q9550 - MSI HD4890 OC - GEIL 4x1024M/800 - SB Live! 5.1 - Seagate 750 GB + 750 GB, Samsung 1024 GB - Icon7 Z500 - Samsung 710T, HP LP2475w

IMYke2.0.0.0
Igen. copy-paste és ebbõl kifolyólag - hál' Istennek - sosem unalmas 😊))

Wanax: Te most azt hiszed, hogy én azért írtam, mert tippelni akartam...
A chipsetes dolog akkor is helytálló. A VIA Hyperion esetében pedig a Windows 98/ME probléma.
A Te Asus-od és Intel chispeted is produkálhat gondokat.
Az AGP Texture Acceleration - ami az AGP port gyakorlati mûködésképtelenségét jelenti - pedig nem elsõsorban alaplap függõ dolog. Ha az hibás lenne, már el sem indulna a géped a monitorkártya miatt (4 sípolás).
Tehát:
- új alaplapi chipset-driver
- DirectX 9.0 Redist
- új VGA-driver (gondolom GeForce vagy Radeon)
- DirectX Control 5.0

Ennyi.

Mindennemû, magyarításra vonatkozó kérdés elõtt mindig nézd meg a HONLAPOMON lévõ ".:Magyarítás lista:." -t!
.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Wanax
Ehh, köszi a választ de sajna nem jött be... Intel chipsetes alaplapom van (ASUS P4PE), soha nem használnák via csipszetet... ez a dx controlt még megpróbálom 😊

ASUS P5B Deluxe - Core 2 Quad Q9550 - MSI HD4890 OC - GEIL 4x1024M/800 - SB Live! 5.1 - Seagate 750 GB + 750 GB, Samsung 1024 GB - Icon7 Z500 - Samsung 710T, HP LP2475w

ollie
Te figyu, mindig kézzel beszúrod az alsó aláírásodat?

IMYke2.0.0.0
Milyen oprendszered van?
Alaplapod nem VIA Chipsetes?

Ha Windows 98 vagy ME akkor ne tedd fel a VIA Hyperion 4.51-est!
Ha Windows XP-d van akkor pedig mindenképpen 4.51-es Hyperiont használj!

A DirectX-ben való turkáláshoz használd ezt a progit: DirectX Control 5.0
De ez sem segít akkor, ha nem megfelelõ chipset-driver van installálva a rendszer alá.
Én ezért (is) váltottam át WindowsME-rõl WindowsXP-re.
Sok-sok ezer hozzászólással ezelõtt még ebben a topikban írtam le hasonló problémát, mint te.

-----------------------------------------
.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004
-----------------------------------------

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

barret
nem olvastam végig!...

barret
directx-ben lehet kapcsolgatni,ott nézd meg!lehet hogy ki van kapcsolva.

Wanax
Hi!
Lenne megint egy kérdésem. még mingid a 9100es Atim van 😊 és aida is mondta meg a max payne is közölte velem hogy kapcsoljam be AGP texture accelerationt a dxdiagban, de ott meg az van hogy Not Available. a kérdésem, kellene hogy legyen ez a kártyán vagy csak nálam van valami elbaszva???

ollie
GeForce4 Ti4200 128MB

Ez tutira 128 bites. Azért olcsó, mert már régi konstrukció.

tyû...még1 utolsó kérdés. Szerinted mindkét kártya 128-bittes? Honnan tudhatom meg? Mert máshol láttam már feltüntetve, hogy 64 bites, és azok azért voltak olcsók.
Megnéznél 1 linket légyszi?!
http://www.hold-comp.hu/
Itt az akciókban vannak ezek a kártyák, és feltûnõen olcsók. Legalábbis sztem. Szóval ha van 1 kis idõd, mond el a véleményed róla. Thx
Ok...szóval mindenképp a Ti4200-t ajánlod.
Köszi szépen. Körbenézek még 1-2 helyen, aztán okosodok még, de azért nagyon szépen köszi a segítséget.
Ha nagy leszek meghálálom :-)
Adios
ollie
Nem lesznek dx9-es effektek, de ezen a szinten úgy sem sokat számítana. A sima 9600 úgy is lassú hozzá (persze azért egy fx 5200-nél sokkal jobb).

ollie
ti4200-vel szerintem bármelyik gyártótól jól jársz.

Megnéztem azt a sorrendet, ott viszont a DirectX 9-es játékok közé be sem sorolja a Ti4200-t, bár igaz, hogy a 8-asoknál jobb. Nem fogja ez vissza kicsit akkor a 9-eseket?
Az a baj a Ti4200-nál, hogy nemtom, milyen gyártó csinálja. Ezen pedig úgy hallottam sok múlik. Az a Connect3D milyen?Ja...Pro-ra meg nemigazán van cashem 😊
ollie
Ti4200 szerintem, hacsak a 9600-ból nem akarsz pro-t. De nézd meg Borg táblázatát is szerintem.

Csõtök, kis segítségre lenne szükségem. Nem vagyok túl nagy spíler videókártya ügyben, de kellene végre 1 normális, mert A GF Fx5200-mtõl már a falra mászok. Namost választhatok Ti 4200 és Connect3D Ati Radeon 9600 között. Melyiket ajánlanátok inkább? Köszi a segítséget.
jah azis 😊
de autonál még az is felesleges szinte szvsz 😊

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

nem jelzi, elég ha õ tugya hogy nem jó...

Alul kiirja, számolja.
Met
Ezt értem, de könyörgöm, hol jelzi azt, hogy hibás a kép? Nekem kell nagyítóval nézni a képet?😊

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

cifuatwork
Adva van egy 3D-s kép (az a szörös kocka), és ha az eltér attól, amit meg kellene jelenítenie, tehát talál egy "artifactot", vagyis megjelenítési hibát.