18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
  • Taptarap
    sajna:((
  • ollie
    4 pipeline
  • Taptarap
    a 9600XT-ben mennyi van??
  • cifuatwork
    LoL...
    Az Anand már azt is tudni véli, hogy lesz a felosztás:

X800XT - 16 pipe / 256-512MB
    X800Pro - 12 pipe / 256MB
    X800SE - 8 pipe / 128MB

És én még az nV40 pipeline-találgatásán röhögtem :)))
  • Zsoltee_a_bator
    "Ha ez igaz, akkor itt valami iszonyú csaták lesznek még az nV40 és az R420 között..."

inkabb az a gaz, hogyha ez igaz, akkor nem lesz nagy csata :) 16 pipe kiutessel gyoz, pont ugyanaz a szitu mint r3xx vs fx -nal. arak meg maradnak a magasban sokaig..
  • cifuatwork
    Néhány héttel az április 26-ára tervezett premier előtt az ATI úgy határozott, hogy 16 renderelő futószalagot aktivál a legújabb generációs, R420 kódnevű grafikus processzorban.

A Radeon X800 néven piacra kerülő chip a korábbi pletykák szerint 8 vagy 12 futószalaggal rendelkezett volna. A céghez közeli források tudni vélik, hogy a lapkában 16 futószalag található, azonban azokat ki lehet kapcsolni, így létre lehet hozni kisebb teljesítményű, középkategóriás termékeket is. Emlékezetes, hogy az Radeon 9700-ból a futószalagok kikapcsolásával jött létre a Radeon 9500...

Forrás: HWSW.hu

És még ez:

Radeon X800 PRO
    Chipset R420
    GPU órajele ~500MHz
    Memória órajele (Effektive): 1.0GHz
    Memóriabusz 256-bit
    Csíkszélesség: 0,13 mikron
    Memória típusa: GDDR3
    Futószalag: 16
    Vertex Shader: 6
    Tranzisztorok száma: 160 millió
    Felület: AGP
    Megjelenés: Q2'04

Ha ez igaz, akkor itt valami iszonyú csaták lesznek még az nV40 és az R420 között...

Viszont érdekes a viszonylag alacsony tranyómennyiség, a Beyond3D-n az nV40 esetén felröppent 16 Pipeline info hallatán a legtöbben kétkedve fogadták, hogy meg lehet-e valósítani ilyen kevés tranzisztorszám mellett. A másik probléma pedig az, hogy olyan még sose volt, hogy alapból lekapcsolt pipeline-os videókártya jelenjen meg - a 9500 esetén azért ott volt a 9700 is. Miért tenne ilyet az ATi...
  • hykao #11415
    Ha valakinek sikerült FSAA-t produkálnia a Splinter Cell, vagy a Pandora Tomorrow alatt, az ossza már meg velem a módját!!!
  • hykao #11414
    ...ezért még mindig szomorú vagyok:

I didn't use AA in Splinter Cell because the game has some serious problems with AA.

Terry informed me about that:

Quote: "It is actually the way the game was designed. The game does not use AA. Of course when you force AA on through our control panel there are artifacts."
  • ollie
    hmmm, nagyon úgy tűnik, hogy most a 4.3-as a legjobb meghajtó
  • ollie
    Catalyst 3.0-4.4 tesztek
  • ollie
    Menj arra a fülre, ahol a megjelenítők vannak, majd ott van valami troubleshooting gomb, ott van egy direct x refresh rate override, na ott beállítod...
  • ollie
    Mivel dx9-es kártya, valószínűleg mindig a legújabb.
  • Balli
    9600 pro-ra melyik a legjobb driver jelenleg? (XP használok)
  • O0D:
    PowerStrip is tudja. és azzal húzni is tudod a kártyát ( már ha kéne egy 9800 prot:)
  • steweee
    RefreshLock - helyesen
  • steweee
    refreshclock nevű progit keresd.vagy elküldhetem emilben is, 201kb.berakod az indítópultba az exe-t és műxik.nem kell install, tologatósan telepíthető.a LEGJOBB képfrissítési ráta beállító, minden programot felülbírál, a játékban is tök mindegy ezentúl hogy mit állítasz be, annyival fog menni amennyit ennek adtál.én 800*600 és 1024*768-at használok 85hz-n.a quake-el gyűlt meg annak idején a bajom, akkor próbálgattam erre progikat,maradt ez.egyszerű, kicsi, jó
  • sniper
    Erdemes felrakni a 4.4-es catalystot, vagy jobb a 4.3?
  • yas
    Hali!
    Segítségeteket szeretném kérni, hogy az xp-ben hol kell beállítani, hogy a képernyőfrissítést ne vegye vissza játékok alatt? Kifolyik a szemem a 75Hz-től.
    Ja 9800se@pro a kari.
  • Ch_Slater
    vagy van rá egy másik megoldás, hogy menjen az ati ikon a gyorsbillentyűivel, es a tömörités se legyen olyan gáz. a total comm-ben az alt+shift+f5-tel is lehet tömöriteni. ezzel az a bibi hogy törli a forrást.
    viszont a totalcmnder-ben(6.02-es verzió):
    Beállítások->Általános beállítások->Vegyes->Gyorsbillentyűk beállítása (Alt+Shift+F5)->Parancs: FileOperations / cm_PackFiles
    és igy a sima tömöritést csinálja nem törli a forrást. és az alt+shift kombináció is jobb mint a semmi...
  • Ch_Slater
    azt irja hogy az ati gyorsbillentyük támogatásához engedélyezni kell az ati tálcaikont. de hogy hol lehet átállítani hogy az alt+f5 más legyen...? azt nemtom..
    tehat ha gyorsbillt akarsz akkor szerintem kell a tálcaikon.
  • Borg
    Nah, thx, ez az info nekem is jól jött:)

Bár én a tálcaikont használom, arra hogy gyorsan a tvout bekapcsolásához jussak ha kell. Ahhoz nem lehet ettől függetlenül gyorsbillentyűt kötni? (Tvout on/off)
  • Ch_Slater
    na rájöttem arra, amit a #11382-ben felvetettem.
    Speciális->Beállítások->Az ATI-tálcaikon alkalmazásengedélyezése dolgot kilőttem. Lehet hogy elég lett volna a Gyorsfelbontás funkció tiltása is (nemtom), de nekem ugyse kell az az ikon ott. es mostmar megy a tömörités gyorsbillentyüvel...
  • Taptarap
    nekem compaq de ebböl minden Mill,2000,XP.
  • Borg
    Nameg egy campusos, de azt még ki sem bontottam, csak a licenszek miatt kellett:D
  • Borg
    lol:) Nekem Verbatim XP PRO SP1-em van:)
  • Taptarap
    esküszöm ilyet még az életben nem láttam
  • tockany
    Huh, meg nem mondom fejből. Ha jól tudom Abit NF7 S -re cserélték. A régi szintén Abit volt de a tipusát nem tudom megmondani.
  • cifuatwork
    Dicséretes elv, de figyelembevéve az M$ dolgait (ithhon is!!!), én azért nem kapnék a fejemhez egy TDK kiadású XP-től... :)
  • ollie
    És milyen alaplapot, milyenre cseréltek?
  • ollie
    Elvből nem teszünk fel másolt progikat és játékokat. Nekem és neki is minden eredeti, jogtiszta.
  • tockany
    Felhívtam havert, tényleg kicserélték az alaplapot. Megkapta a gyári cd-t az alaplaphoz, és a boltban újra telepítették a Win Xp Service Pack1-et amit meg is kapott egy írott cd-n.
  • Narancs
    És mi lenne ha a haverod 1000 HUFért megrendelné vmelyik CD listás gyerektől a netről a kevésbé jogtiszta XP -t...
    Vagy otthonra ennyire gáz?
  • Laalee
    attol függ milyen alaplap milyen oprendszer. egy ha egy via lapot kicserélnek via lapra nem feltétlen kell ujratelepíteni. a w98 elég igénytelen ahhoz hogy kibirjon egy intel-amd alaplapcserét is.
  • Laalee
    jo használjon win 3.11 et elvégre az van jogtiszta és nem akarok ujat venni.

azért nem csak muli processzor támogatás megléte/hiánya a különbség xp és 98 között. én mindenesetre nem merném internetre kirakni a w98at :D
  • tockany
    Tuti, hogy újra kell installálni a Windowst alaplap csere esetén? Mert akkor szólok havernak, hogy átbaszták az agyát.
  • ollie
    Na azért nem rossz az. Különben is, ha az ember csak játékra használja a gépét, és nincs HT-s procija, akkor minek kifizetni megint pénzt az XP-ért. Bár nekem XP-m van (jogtiszta), a haveromnak egy P4 2.4, R9700 pro, 512M ram gépen win98-a van (ez is jogtiszta), és nem akar kifizetni megint pénzt egy új oprendszerre. PErsze tudom, hogy ez nem tarthat örökké, de azért túlzás abbahagyni a driverek kiadását arra az oprendszerre, főleg azért is, mert Win ME-re is ugyanaz a verzió kell, ami viszont már jóval később jelent meg, tehát annyira sem lehet elhanyagolni a támogatását.
  • Laalee
    létezhet, ki a rák használja azt a szart :D ms már legalább 1 éve nem támogatja w98at igy whql drivert sem adtak ki hozzá, most meg már lehet semmit :D
  • ollie
    Hát ha a haverod szó nélkül kiperkálta az 5 rugót, akkor megérdemli. Én a helyében ott megmondtam volna, hogy tegyék vissza az eredeti alaplapot, ráadásul előttem. AMúgy nem hiszem, hogy tényleg kicserélték, hiszen abban az esetben a Windows-t is újra kellett volna installálniuk.
  • ollie
    Engem is idegesít, de nem tudok rá megoldást.
  • Ch_Slater
    lenne egy gondom, remélem már másnak is volt és megoldotta. szal ha total commanderbe akarok tömöriteni alt+f5-tel akkor átvált a képernyő egy másik felbontásra és kérdezi hogy megtartsa-e a beállításokat. gondolom egy felbontás beállításokhoz való gyorsbill van hozzárendelve de nemtom hogy hol kell visszaállítani.
    kicsit idegesitő hogy reflexből nyomom az alt+f5-öt és ide-oda vált a képernyő...