Radeon 7X00/8500/9X00

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

IMYke2.0.0.0
ATI kártyákon van tuner. NV kártyákon nincs.
ATI kártyák: All-In-Wonder
NV kártyák: VIVO

Amúgy a balfasz számtech-boltok listáin az ATI-knál is VIVO-t írnak, mikor mindenki tudja, hogy nem szimplán annyit tudnak az All-In-Wonderek...!

-----------------------------------------
.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

hmm, akkor modnom lehet tévedek, nem értek anyira hozzá, bár akkor nvidia krátyák elég káoszosak ebbõl a szempontbol mert egyik haverom vivos krátyát vett és van rajta tuner..., bár lehet csak a boltban voltak akkor faszok vagy nemtom

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

[NST]Cifu
Roppant érdekes, nálam volt egy MSI Gf4, amin a VIVO csak Video-In és Video-Out-ot jelentett...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

vivo is azt jelenti hogy van benne tv-tuner, legalábbis nvidianál...

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

[NST]Cifu
Eszementek... 😊))
Mondjuk az is tuti, hogy ezzel a géppel nem lehetne játszai - kb. annyira lehet stabil, mint a kocsonya, és olyan képhibákat produkálhat, hogy csak na - persze ugye a 3DMark nem nézi az arctifact-okat, szóval a pontszám a lényeg... 😊

[NST]Cifu
Az AIW TV-tunert is tartalmaz.

Khm

"4500MHz of Pentium 4 Extreme Edition, Radeon 9800XT @ 657/471 and cascade phase-change (-85C) cooling on them both did the hard work, some crazy Kingston Hyper-X PC3200 @ DDR500 2-2-2-6 and a modded ABIT IC7 did most of the rest." (hexus.net)
lehet

nem ugy van hogy vivo nv kártyáknál van all in wonder meg atiknál? bár lehet rosszul tudom 😊

valaki meg tudná mondani, van-é különbség a vivo és all in wonder között?

azt még tedd hozzá hogy hivatalosan az ilyen gariban visszafizetet pénzek meg uj kártya és stb a gyártót/nagykert terheli nem a kiskert (ez esetben mistralt) ..., a mistralnal asszem azért fordul meg a rend mert a mistral valami árkedvezmény vagy mittoménmi fejében "átvállalja" a garanciát és ebbõl sülnek ki azok az okosságok hogy az élettartamos chieftec cuccokra náluk 1 év gari van... 😛

IMYke2.0.0.0
áááááááááááá - 9600 Pro kell a lámereknek! Akkor inkább, mint lejjebb írtam, összekoldulok a családban, Kedvesemtõl, barátoktól, bankomtól és veszek egy 9800 Pro-t, semmint egy 9600-ost (sima / Pro / Xt nekem egy kutya!)

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

[NST]Cifu
Már írtam itt egyszer, de ehez kapcsolódik, hogy egy haverom 9500Pro-ján megált a hûtõventi, és a VPU megpörkölõdött (szó szerint). Visszavitte, mivel még garis volt. Ráültek egy hónapon keresztül, és a végén adtak neki egy 9600Pro-t cserébe....

IMYke2.0.0.0
Akkor inkább elmennék koldulni, meg gürcölni és 2 hónapon belül összehoznék még 25 ezret és vennék a 9500 Pro vételárával együtt egy 9800 Pro-t, valami olcsó helyen... NV5600 úristeeeeeen!

NeoMaN
Ill. talán van valami olyan még, hogy ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkezõ másik típusra is cserélhetik, amennyiben a régi tipus márr nincs forgalomban. Szal én a 9500-ért, ha boltos lennék NV 5600-ot adnék.
😄

NeoMaN
Az a törvény, ha a gari idõn belûl javíthatatlanná válik valami, akkor vagy kicserélik ugyanolyanra, vagy visszaadják a vételárat. Ezt a vevõ eldöntheti. Legalábbis én így tudom. A Mistralban ezért hajtanak el a picsába, és mondják azt, hogy nem rendeltetésszerûen használtad...Különben belerokkanának.

IMYke2.0.0.0
Ez komoly?
Vettem egy Radeon 9500 Pro-t anno, 55 ezer + ÁFA.
Elromlik, cserélem, majd az a helyzet áll elõ, mint a lentebb említett delikvens esetében, akkor nekem õk "kötelesek" abban az árban egy új kareszt nyomatni, vagy 69 ezer pezót a kezembe perkálni?

NeoMaN
A vételárat kell ilyen esetben visszafizetni.

Köszönöm a tippet! 😉

Hát igazából nekem sem lenne kedvem utazni...
de ha mucáj... 😉
ezért kellene az info, hogy vajon megéri-e a Sapphire-t választanom a Connect3D-vel szemben és akkor utazok meg fizetek 5 ezerrel többet érte.

ollie
Ha a memcsi tényleg 350-en megy, akkor eleve gyorsabb a referencia 9600 XT-nél (300-as memcsi), szal nem lehet ez rossz.

[NST]Cifu
Szvsz nyugodtam vedd meg a Connect3D 9600XT-t. A Sapphire nem tud semmivel sem többet.

Itt egy teszt a Connect3D Radeon 9600XT-rõl

Emery
Ezt neztem ki (Nem a mistalba akarom megvenni )

Porból lettem, hamu vagyok, Semmi voltam, Senki vagyok

IMYke2.0.0.0
Ha én lennék ebben a helyzetben: Connect3D
Mert akar a franc utazni...

Gerry
Ez a bolttól függ, valaki a számlán szereplõ összeget nézi, valaki pedig az utolsó listaárat, amit le sem lehet ellenõrizni, mert azt mondanak, amit akarnak, úgysem tudod kideríteni, hogy az volt-e az utolsó ár... FX-et ne vegyél, inkább kérj valami 9600Pro-t vagy hasonlót, mert az van kb a GF4Ti4200 szintjén, csak az tud DX9-et is.

IMYke2.0.0.0
Természetesen az utolsó, hivatalosan regisztrált listaárat. Gondolj csak bele, most visszafizetnék a (mondjuk) 3 évvel ezelõtti listaárat...

Üdv!

Én sulinetesbe szeretnék venni 9600XT-t, találtam is két fõvállalkozónál: Sapphire-t és Connect3D-t.

Sapphire ATI 9600XT/128 MB
Connect3D Radeon 9600XT 128MB TD TV+DVI

A Sapphire 5 ezerrel drágabb lenne és ahhoz úgy néz ki utaznom is kellene, mert nincs alvállalkozója tudtommal a környékemen.

A kérdésem az lenne, hogy miben különbözik egyáltalán a két márka?
Minõségben van-e annyira eltérés hogy a drágábbat, a Sapphire-t válasszam?

Elõre is köszönöm hozzászólásaitokat! 😉

IMYke2.0.0.0
Tudod mit?: ha majd Te is és én is veszek egy ilyet, vitatkozhatunk. Addig pedig bármit is mondanék a specifikációkról (tudod: 2x sávszélességnövekedés aka GDDR3 memória, plusz 533MHz busz...) téged ez vajmi keveset izgatna...

Emery
Hat nem nagyon akartam lecserelni a ti4200met mert meg voltam vele elegedve, de meghalt a ventije. Visszavittem a boltba mert meg garis volt (ezt mar banom) es azota eltunt . 15 nap mulva kaptam egy csere karit (fx5600) de azt nincs kedvem megtartani. Letelt a 30 nap is. En ugy tudom hogy ilyenkor adnak egy ugyanolyan kareszt, vagy visszafizetik az arat vagy rafizetessel egy masik kartyat adnak. Ilyenkor azt az arat fizetik vissza amennyiert en vettem anno, vagy az utolso listaarat?

Porból lettem, hamu vagyok, Semmi voltam, Senki vagyok

IMYke2.0.0.0
Hidd el egyetértek. Csak a többieket sajnálom, akik le is írják ezeket, sokadszorra...
Hiába elsõ látogató a kérdezõ, szerintem visszaolvashatna! De hát, mindegy.

NeoMaN
Ez a 2x-es sebességnövekedés kb olyan lesz, mint AGP4x VS AGP8x...

NeoMaN
Gondolkozzá mál! A chipek és a vidkarin lévõ ramok nem lesznek ettõl gyorsabbak, hogy lenne má 2x-es sebességnövekedés? Ez a beszólásod kb olyan mint a multjor az, hogy John Carmack áttér a DX-re, és a Doom3 DirecX-es lesz....

Tévedésben vagy, mert nem KELL leírni.
Aki 157x is leirja, az magára vessen. Én már direkt nem reagálok ilyenekre, elég annyit szólni nekik, hogy olvassanak vissza. Sõt, ha az adott oldalon megtalálható a válasz, és még ennyit is lusta visszaolvasni, akkor a jövöben az egyszerû törlését is meg fogom fontolni.
IMYke2.0.0.0
Te pedig ébredj fel...!

ollie
frappáns válasz 😊))

ollie
Lehet ez a baj, mert a radeonok általában nem szeretik a fast writes-t.

[NST]Cifu
Oka, hova küldjem a registry ide vonatkozó részeit?

Nincs! Lehet hogy ez a baj? Vagy EZ BAJ!!!?

ollie
Nem adnád nekem az egyiket?

ollie
Ez király, dupla teljesítmény

[NST]Cifu
Van egy olyan program, hogy Driver Cleaner, próbáld meg ezzel letakarítani a rendszert. Sajnos olyan "tökéletes" a driverkezelés, hogy még uninstal után is tele van szemetelve az XP registry-je és könyvtárai a driver maradékával, és ez olykor sajnos csúnyaságokat okoz. Sajnos én is rá fogok szorulni egy alaposabb tisztogatásra - a registry szerint nekem most 2db videókártyám is van a gépben, egy 9800Pro és egy 9800XT...

ollie
És a 4.1-es? Amúgy ki van kapcsolva a biosban a fast writes?

[NST]Cifu
#9741-es hozzászólás. Valószinüleg mûködik a probe...

Nekem meg 9600xt van és az istenért sem megy fel a 4.2-es Catalyst. Vagy kifagy az XP vagy újraindul. Alaplap: Asus A7N8X-X. Mi lehet a gond. A 3.8-as felmegy

A haveromnak van egy sapphire 9200 atlantis. Adtak neki egy Redline tuning programot, de ahogy elindít egy 3d-s programot (3dmark,akármelyik játék) egybõl visszaáll az eredeti órajel. AtiTool,Redline,RageTweaker egyikkel sem tartja meg a beállításokat. PowerStriptel viszont megtartja csak szemetel mint az állat még akkor is ha nincs húzva.

NeoMaN
álmodjál.....

ollie
Nem únom. Nem váérható el senkitõl, hogy több ezer hozászólást visszaolvasson csak azért, mert nemrégen jött fórumra. Pont azért van a fórum, hogy egymásnak segítsünk. Bár jó lenne egy GYIK topic is, ami le lenne zárva, és egy moderátor javítgathatna ha értelmes javaslat érkezik.

IMYke2.0.0.0
Ti nem únjátok, hogy vagy tucatszorra kell ezt leírni?
Én már azon gondolkoztam, kellene egy honlapot csinálni ezzel kapcsolatban! Elkopik az ember billentyûzete, annyiszor kell leírni néhány dolgot, mert az emberek lusták visszaolvasni!

[NST]Cifu
Sajnos ezért is lassabb egyes játékok alatt a 256Mbyte-os 9800XT-m, mint a 128Mbyte-os 9800Pro-m volt húzva...

ollie
Ne vegyél 256-osat, mert sokkal lassabb, mint a 128m-es. Nem elég, hogy nagyobb memóriát kell megmozgatni az amúgy se túl hatékony gpu-nak (4 pipeline), de a memóriát is lassabbat tesznek rá, mint a 128m-es verzióra. Kb. non pro 9600-al lehet egy sebességben.