18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
  • deep
    Valami nem stimmelhet, mert a Far Cry is lassú itt-ott, és nem kicsit.Szóval a tisztogatás lesz a nyerő:)
    Köszi
  • cifuatwork
    Ötletek:
    -Driverbeállítások hogy állnak? Bár elvileg a 3Dmark felülbírálja, de azért kapcsold ki az AA-t és az AF-et, illetve a Vsync-et.
    -Nézd meg más programok alatt a teljesítményét, nekem is volt olyan, hogy valamiért "beállt" a 3DMark, pl. a Battle of Proxyon liftes részénél 4-5FPS volt csak, aztán tisztogatás (driverek, újra felrakni a 3Dmarkot, stb.) után helyrejött. Ha csak a 3DMark szüttyög, akkor hagyd a fenébe :))
  • deep
    Hát ezaz.Ezt nem értem én se.Intel P4 2600@2860 512 ram, asus p4p800 alcsi.
    És itten szüttyög nekem:)
  • cifuatwork
    Milyen gép mellett? Elvileg a 9800Pro-nak olyan 5500 körüli teljesítményt kellene nyújtania...
  • cifuatwork
    Kikapcsolt AA-val valóban, de éppen az AA az, ahol a 9700 a nagyobb sávszélesség és a 8 pipeline miatt elönyt élvez.
  • deep
    Érdekes, én most pakoltam be a masinámba egy 9800pro-t
    fx 5600 után.Mondanom se kell összehasonlíthatatlan:)
    De nekem is hagy kivánnivalót a sebesség:( 3dmark2003ban csak olyan 4000 ponty körül hozott.Annál azért többet kellene neki nem?
    Egy nagy varázsló azt mondta, hogy reinstall windóz és akkor zsíros lesz.Hát hétvégén megejtem, hátha...
  • IMYke2.0.0.0
    ...kimaradt egy "a" betű...

Jelenleg egyetlen tiszta (sőt, még ő sem teljesen, de a piac leginkább) DirectX 9-es Játék(a): FarCry.

-----------------------------------------
    .:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004
  • IMYke2.0.0.0
    Jelenleg egyetlen tiszta (sőt, még ő sem teljesen, de a piac leginkább) DirectX 9-es Játék: FarCry.

• IMYke2.0.0.0
    A Battlefield: Vietnam nem DirectX 9-es Játék!

• Mr Manson
    Elötte NVidia volt, azt leszedtem és 4.4Cat meg fel!
    Nem SB-m van!
    Nem akad ha nincs AA!
    Na most ez BF1942 alatt ami 8.1es nem jött elő, ott egész jól birta.
    De BFV alatt ami dx9 már azért gázasabb volt, pl ZOOM -kor...
  • ollie
    Leszedted az előző drivereket? Nem SB Live hangkarid van véletlenűl? Előfordul akadozás akkor is ha nincs bekapcsolva AA és AF?
  • IMYke2.0.0.0
    Akkor más a difi...

Egy 9600XT nagyjából egy 9700-nek (vagy 9500Pro-nak) felel meg, s bizony, jónak kell lennie.

• Mr Manson
    AMD Barton 2500 @2800
    1GB SAMSUNG RAM
  • Mr Manson
    kb 30fps
  • IMYke2.0.0.0
    Akkor ott más a difi...
    Kevés a CPU / RAM teljesítmény...

• ollie
    Aha, és 9100-el kezdtem :))
  • Wanax
    Birom ollie, hogy neked minden fajta ATI-d volt :))
  • ollie
    Iszonyatosan? Nekem a 9600 pro-n (520/340) állandó volt a 4xAA és nem akadozott semmi.
  • Wanax
    iszonyatosan? én azt hallottam hogy elég jól birja a 9600os bekapcsolt AAval, persze az FPS visszaesik kicsit, de nem hiszem hogy drasztikusan, főleg egy XTnél...
  • Mr Manson
    Behegesztettem az ATI 9600XT-t végre, bár ZALMAN hütőm még nem jött meg.

Iszonyat szép grafika de ha AA be van kapcsolva iszonyatosan visszaesik a teljesítmény.

Mint DX9 (szerü) alkalmazás a BF Vietnam volt - sajna másom nincs most - hát szebb, de enyhén akadozik, stb...

Általánosságban kellemes csalódás... minig is NV kártyám volt!
  • Tikal #11723
    én ugy jártam a 4.4 catalystel hogy mikor felrakta magát, és csinált vmi frissitést, fekete lett a monitor. ujrainditás után is. Kénytelen voltam kártyát cserélni és leszedni, azota se mertem feltenni :)
  • [NST]Cifu
    Annyi, hogy valószinüleg amíg nem indítod újra a géped, addig nem lesz 3D kártyád a Windows szerint.

De megpróbáltad amúgy kikapcsolni a VPU recovert?
  • examinee
    Na most ezt írta ki!

??????
  • examinee
    Igen az lesz!!! Már szervezem is:))
    Garancia szerencsére van...
    Csak érdekes hogy amint feltettem a 4.4-esz azota ezt csinálja.....
    És sehogy nem áll vissza..
  • [NST]Cifu
    Ha tudod, próbáld ki egy másik gépben is a kártyát. Ha ott is csinálja, akkor a kártya halt be - garancia...
  • examinee
    Az a gond hogy nekem semmi gondom nincs a tápcsatlakozoval és csinálja folyamatosan ezt a VPU recovery hibát!!!
    Most ez driver hiba vagy tönkre mehetett a kártyám???
    Drivercleaner meg semmi nem oldja meg eddig a problémát...
    ???
  • antijedi
    nem feltétlen mert van amikor az sem elég és más miatt is kelhet cserélgetni vinyókat pl rendszervinyot azt meg nem jó 5let mobilrackbe tenni :D
  • [NST]Cifu
    Az ilyen helyeken az értelmesebbje mobil racket használ...
  • antijedi
    biztos valaki belerugot és kirántota a kábelt :D
  • Shep
    A gépben nem is, az csak kívül lógott :)
  • antijedi
    jobb helyeken óránként rakosgatják ki be a vinyókat
  • Met
    Az semmiség:D
  • [NST]Cifu
    De azért leírtad, hogy a gépben semmi sem lett változtatva :)))
  • Shep
    nem teljesen, hanem az ugye egy y kábel és a kártyára futó jó volt csak a másik vége ami a ventire meg a tápvédőre fut na az volt rosszul összedugva, mert tegnap pakolgattam egy vinyót, aztán úgy tűnik némi malőr csúszott közbe,
  • [NST]Cifu
    Mármint a plusz tápcsati nem volt rendesen bedugva? :)
  • Shep
    na úgy néz ki, hogy egy rosszul összedugott tápcsatlakozó okozta a problémát /remélem nem jön 5 perc mulva, mert nagyon ideges lennék ha új kártyát kéne vennem, főleg mivel ez egy 9700pro/ ja mondjuk a 4.4 volt fen már vagy 1 hete, de eddig nem volt vele gond, de a tápcsatlakozó szemrevételezése után a 4.3as drivert raktam vissza.
  • Taptarap
    az jó mert nekem mostanában le sem fut a 3dmark valami screenshot............. :)) passz a vége hibát ir ki
  • [NST]Cifu
    Milyen driver? Szvsz lehet, hogy 4.4-el valami nagy gebasz van, legalábbis elég sokan panaszkodnak rá - másoknál meg nyema problema... szóval érdekes...

A kártya hűtése megy rendesen? Tuningolva van/volt a kártya?
  • Shep
    Mi lehet akkor, ha a kép becsíkozik szines lesz meg minden meg pontok is látszanak, és bejön az alábbi hibaüzenet,
    A VPU Recover nem tudott teljesen helyreállítani egy hardverholtpontot, ezért szoftveres képalkotásra váltott ...
    Minden játéknál ez van, tegnap kezdtel el eddig jó volt. A gépen semmi nem lett változtatva.
  • [NST]Cifu
    A legbiztosabb Ollie javaslata, vagyis Driver Cleaner-el letakarítod a rendszert. Amúgy uninstaláltad a 4.4-et, mielött felraktad a régebbi drivert?
    Alternatíva, hogy simán kikapcsolod a VPU Recovert...