18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
  • Akuma-D
    nemhiszem
  • NeoMaN
    széjjebasztad a karit...
  • Akuma-D
    Noh akkor leírom hosszabban mi a problémám, hátha valaki tudja mi a bibi.
    Megvettem a Connect3d radeon 9800pro-mat -> mielőtt betettem a gépbe leszedtem a geforceom detonátorját, standard vga-ra állítva a display drivert. -> gép kikapcs, kártya kicserél -> bekapcs, majd catalyst 4.3 telepítése -> minden fasza, 3dmark lefut, minden megy stabilan -> felbátorodás, atitool feltelepítése, majd egykis max core és mem keresgélés... a core felment 420-ig amikor is elkezdett szemetelni... atitool elkezdi csökkenteni a vcore-t. Visszament az alap frekiig sőt még alább is ment, ekkor kilőttem. :Ð atitool uninstall -> minden megy faszán megint -> rage3d feltelepít -> pici tuning -> megállapítom, hogy kevés a hűtés :ÐÐÐ -> visszarakok mindent alapfrekire -> de tovább szemetel -> catalyst 4.4 feltelepít, semmi változás -> mindent uninstalláltam (catalyst, rage3d) újraraktam a catalyst 4.4-et -> minden fasza ismét, egészen a 1-2 napig, amikortól is a következőt csinálja -> boot után 2 percig fasza, majd szemetelés kezdődik már a desktopon is, majd ez elmúlik néhány perc után... gémekben is jó, meg minden, kb 1-2 órán át majd ismét beszemetel és van, hogy ezekután is megjavul, de van amikor csak a reboot segít... Nemfogom mi lehet a baj, az elejeén faszán ment bírta a farcry-t is 3-4 órán át... nemértem
    Valaki plz help!
    Mi lehet? ram hiba?
  • Mr Manson
    gondolom én is
    de utánna kezdte ahogy beletettem az ATI-t!
  • ollie
    Hát ha nagyon pörög a vinyó, akkor nyílván nem videokártya probléma lesz. Szerintem tedd újra a drivereket.
  • Mr Manson
    Lenne egy gondom!

Vettem egy ATI9600XT-t nem olyan régen! Tökéletesen megy, viszont néha iszonyatosan akad és ilyenkor nagyon pörög a winyó is. A kép 2-3 sec-re megáll!

Elötte nem csinalta bár akkor NV-Ti4200 használtam.
  • ollie
    Nincs húzva a géped? Nekem akkor jöttek ilyen hibák, mikor már túl volt húzva a ram (nálam csak a ram turbo módot kellett normalra állítani és működött utána).
  • Taptarap
    ok köcce
  • IMYke2.0.0.0
    Akkor nincs ötletem... De nyugodt lehetsz, ennek semmi köze a Radeon-hoz!

-----------------------------------------
    .:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004
  • Taptarap
    több mint 1 éven keresztül..
  • Taptarap
    eddig müködött
  • IMYke2.0.0.0
    Egyszerű: rossz a telepítőd.
    Töltsd le, "vásárold meg" újra...

• Taptarap
    kb 12* raktam újra
  • IMYke2.0.0.0
    Azt jelenti, hogy a feltelepített 3D Mark 2003-al van gond, mégpedig az általa jelzett *.dds képfájllal!
    Uninstall, reinstall!

• Taptarap
    plussz még valami a 3dmark ilyen hibával nem fut le ... ez mit jelent?
  • Taptarap
    az a problémám, hogy a tv-out-on nézve a képet fekete fehér. Van valami progi amivel be lehet állitani a régebbi tv-n is szines legyen? Anyámék Samsungján szines az én 7 éves Sonymon fekete fehér.
  • Gerry
    Nincsmit!
  • ollie
    aha, köszi
  • Gerry
    Bizonyos kártyák onnan kapják az extra kakaót (feszültséget), amúgy semmi másban nem tér el a hagyományos AGP-től, de az ilyen kártya nagyon ritka (nomeg drága), és általában professzionáls 3D modellezésre és tervezésre használják őket. Magyarul neked semmire sem jó, ugyanolyan, mintha "mezei" AGP slotod lenne. Tkp. azért van az, hogy a legtöbb mai csúcskártya közvetlenül a tápról kapja a szüksége extra "powát" mert nem kifejezetten elterjedt az AGP Pro slot az alaplaopkon. (Eddig még én is csak ASUS alaplapon láttam leginkább...)
  • ollie
    Ja, hagy kérdezzek már én is. Mire jó az AGP PRO slot? Csak mert nekem az van aza alaplapomon, és nagyobb mint a sima AGP, de kezeli a normál AGP 4/8x-es karikat (most is ilyen van benne).
  • ollie
    9600 pro-ja van, és annak nincs extra tápcsatija.
  • Shep
    Ja közben látom, hogy lentebb már írtad, hogy neked az jól össze van dugva, de azért nézdd csak meg, meg tedd fel a 4.3as drivert
  • Shep
    Nézdd már meg, hogy a kártya tápkebel jól be van e dugvam nekem az volt, hogy nem volt jól összedugva, és akkor csinálta a #11705 -öt, ami úgy nézem gyakorlatilag a te hibaüzenetednek felel meg, csak másabb megfogalmazásban.
    Új szolgáltatásokkal bővül a Catalyst drivercsomag.

Terry Makedon, az ATI szoftveres termékeinek menedzsere egy interjúban úgy nyilatkozott, hogy a vállalat körülbelül 2-3 hónapon belül teljesen megújítja, "forradalmasítja" majd a grafikus kártyáihoz készített Catalyst drivereit.

Mint fogalmazott: "Ebben is az ATI lesz az első. Érdekes lesz megnézni, hogy a bemutató után mennyi idő telik el, míg mások is elkezdik lemásolni a megoldásunkat." A titokzatos bejelentést részletek egyelőre nem követték, így nagy valószínűséggel számos találgatással találkozhatunk majd az elkövetkező időszakban.

Na ez vajon mi a ***** lesz? :)
  • examinee
    Hát nem tudom most ezt mér csinálja..... CSökkentett modban uninstalláltam az egészet meg mindent leszedtem ami ATI volt!! Feltettem a régit amivel eddig ment és megint csinálja.......
    Lehet tulmelegszik????
    Hol lehet azt nézni mennyi a hőmérséklete?
  • ollie
    Ha dobozos, akkor kapsz hozzá mindent, de a helyedben letölteném a legújabbat, és azt nyomnám fel. Valszeg nagyon sirály kártyád lesz, az IceQ-nak nagyon jó a hűtése.
  • Zsoltee_a_bator
    teljesen mindegy, ha adnak, akkoris celszeru a legujabbat leszedned.
  • Furky
    Hi Ollie! Ha minden rendben lesz akkor a jövő héten végre én is a tulajdonosa leszek egy his excalibur radeon 9800 pro IceQ-nak, dobozos! Tök frankó! Adnak hozzá alapban catalystet? vagy nekem kell szerezzek?www.hisdigital.com
  • ollie
    Hát nem hiszem, hogy a driver tönkretette (ha igen, akkor valszeg az nem egyedi eset, és ez sokba fog kerülni az ATInak). De ha teljes win reinstall után is szórakozik, akkor vissza kell vinni gariba.
  • ollie
    szerintem nem is azért kérdezte
  • Mr Manson
    NEm! Nem az van!
  • examinee
    Rendben!!!
    Az lehet hogy a kártya rossz??
  • ollie
    szerintem akkor próbálj egy win reinstall-t
  • examinee
    Szerinted akkor elromlott a kártya is?????
    Nekem is mindig fekete kép aztán összevissza teszi a képkockákat és fagyás!!!
    ez mind a 4.4-es utántol....
  • cifuatwork
    Ha az AA be van kapcsolva, akkor a 9800XT is képes belassulni FarCry alatt, szóval ez nem mérvadó :)
  • Wanax
    Érdekes amióta Live-om van, nekem nem volt vele semmi gond... (hacsak nem emiatt nem lehet bekapcsolni a dxdiagban az AGP texture Accelerationt, mer ugyanis arra azt mondja nincs...)
  • ollie
    Az SB Live driverek legendásan rosszak (persze nem a hang szempontjából), egész pontosan az is okozhat akadásokat. Olyankor néha segít egy másik verziójú driver felpakolása.
  • AMD Norbee
    Bocs hogy beleszolok de mér kérdezted Mr Manson-tól hogy:
    "Nem SB Live hangkarid van véletlenűl?"
    Az SB Live-nak van valami köze a vga-hoz??
    Mert nekem is akad(az elején)9600xt-n a BF:Vietnam!
  • deep
    Persze, értek én a számításteknikához
    Szóval majd megoldódnak a gondok, remélem:)
  • ollie
    Azért remélem csináltál egy nvidia forceware uninstall-t, mielőtt felnyomtad a catalyst-ot.