18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
  • antijedi
    hát nekem ez már tuil csicsás de az tény hogy ez a leg gépigényesebb... :P
  • IMYke2.0.0.0
    2.: Hydravision - benne van a Catalyst-ban.

-----------------------------------------
    .:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004
  • Mr Manson
    Hella!

2 dolog....

1. Létezik progi ami kiteszi a kártya hőmérsékletét a tálcára? Mert most az "OverDrive"-nál kell néznem!
    2. TV kimenetre létezik valami jó kis progi mint pl. a TvTool

thx
  • Torry
    Hogyan kell letörölni az ATI driver-t?
  • [NST]Cifu
    Talán azért, mert jelenleg ez a legszebb grafika a piacon? :)
  • IMYke2.0.0.0
    Ja, a FarCry egy "barbie kommandó" - a sérülési modell kifejezetten szar. Leugrasz egy kis gödörbe és kampec... pfff.

• antijedi
    farcry-t amit menüből elngedett mindent maxra toltam és egyátalán nem akad, iniket tényleg nem buheráltam hogy 999es Af legyen emg hasonlok szal nem tom pontosan menyi volt mert a menüből aszem csak AA-t lehetet nyomni...
    amugy meg mint mondtam enegem csak ott érdekel ez amelyik progit használom is, na ez farcry-ra nem vonatkozik mert nekem nagyon nem jött be... (ui.: nem tom mért mindig mindenki a farcryra veri ... :P)
  • antijedi
    persze én is ezt mondom én csak elmondtam a véleményem...
    tőlem aztán tényleg mindenki azt csinál amit akar :)
  • IMYke2.0.0.0
    asz mász :))))

• ollie
    az említett esetben nem igazán segített az osonás, mert vagy 3-an épp engem gyilkoltak
  • IMYke2.0.0.0
    Én olyankor osonásra fogom... A minőségen akkor sem szoktam rondítani. Bár, egyszer kénytelen voltam...

• ollie

Mondjuk az már durva volt, amikor 6xAA és 16xAF mellett zárt területen lement az fps 10 alá a sok fényforrás miatt :)))
  • IMYke2.0.0.0
    Én türelmes ember vagyok, és minden Very / Ultra High-on van a FarCry alatt. S le se szarom, ha néha bereccen.
    Radeon 9500 Pro 128 (alap 270/270, AA és AF maxon)

• ollie
    Na én erről beszéltem.
  • ollie
    Na, azért megnézem, hogy bármelyik kártyával is very high/ultra detail-el és 6xAA és 16xAF-el nyomatod a Far Cry-t úgy, hogy be sem reccen.
  • [NST]Cifu
    Én a 9800XT-met per pillanatt nem tuningolom, bár a FarCry alatt a memória szebességét feljebb vettem, ami jó 2-3FPS-t jelentett 4xAA mellett (min. 23-24 helyett min. 25-27 FPS)...
    Szerintem meg mindenki csinálja azt és úgy, ahogy jólesik neki.
  • antijedi
    ettől fügettlenül szerintem sincs értelme tuningolni nagyon a csukártyákat..., amig nekem elmegy minden game max detailon olyan felbontában amit a monitoron még jó addig tök fölösleges huzni akártáyt csak azért hogy az ember arra verje hogy msot neki 10 pontal többet adott a 3dmark mint a szomszéd pistikének... :)
  • [NST]Cifu
    Tartok tőle, hogy félreérted - az "extrém" tuning nem ez. Az az, amikor már egyedi hűtést rak fel (pl. vízhűtés), VGA-nál feszemelés, meg miegymás játszik be. Az, hogy az ember megnézi, hogy mikor kezd szemetelni a kártya, az teljesen hétköznapi tuning...
  • Akuma-D
    Mert hát ugye az emberi kiváncsiság... Kiváncsi voltam mennyit bír a cucc... ennyi. Nem azt írtam, hogy már 2 éve 450-en megy a core és miért nem megy 451-en...
    Miért kell egyből leugatni az embert, ha szart sem tudsz az okokról... ez vonatkozik a többi vicceskedőre is... köszi a figyelmet...
  • ollie
    Szerintem is jó dolog a tuning, persze csak annak aki jól ért hozzá.
  • ollie
    Szerintem 2xAA és 8xAF a legtöbb játékhoz még elég teljesítményt nyújt 9600 pro-val. De hát neked kell kitapasztalnod. Van játék ami többet is bír (pl Morrowind nem fog lassulni 6xAA és 16xAF-el sem), de van ami ennyit sem.
  • ollie
    Én is gondoltam már rá a Far Cry miatt. PErsze jól fut és szép, de még szebb lenne 4xAA és 16xAF-el...
    Sorolhatnám még a gépeket melyek nem az enyémek, de tuningoltam őket vagy én vagy más, pesze hiba nélkül a mai napig.
    A Ferrari esete pedig nem megfelelő példa.

486DX4-100@120
    Pentium 1 166@200
    Pentium 1 200@250
    Pentium 1 233@266
    Pentium 2 266@400
    Pentium 2 566@850
    Pentium 3 450@600
    Amd Barton 2500@3200

Voodoo 1 és 2 (nem emlékszem mennyit húztam rajtuk, de Quake1 ben 2 fps -el többet tudott timedemóban)

TNT1 és TNT2 agyontuningolva
    Geforce MX400 agyontuningolva
    Geforce 2 Titanium agyontuningolva
    Radeon 9500Pro 9700Pro biossal széjjel hajtva
    Radeon9800Pro 9800XT biossal jóval az XT órajel felett

Kis áttekintés némely alkatrészemről, melyek közül soha egyetlen egynek sem lett semmi baja.

Amíg élek tuningolni fogok.
    Azt a "műanyag fém ventit" lecseréltem egy Zalman Heatpipera, amire egy Vantec 12cm venti nyomja a friss finom levegőt oldalról. Egyéb?
  • IMYke2.0.0.0
    Ha elolvasod, akkor az "extrém" tuning esete áll fenn...
    De, mint mondottam, engem nem zavar, ha egy 120 ezer Ft-os VGA-t valaki szétbasz, de akkor fogadja el azt az álláspontot, hogy egy amúgy is rettentő erővel rendelkező VGA-t teljesen felesleges húzni csak azért, hogy "megérje" a belefektetett összeget.
    Erre volt eklatáns példa a Ferrari utcán való 340-el hajtása, tőlem.

• [NST]Cifu
    Tévhitek...
    Az nem vitás, hogy a tuning esetén az ember bizonyos szintű kockázatott válall. De az esetek (elsöprően) döntő többségében a tuning nem okoz fizikai károsodást. Van egy Celeron 300A procim, ami több, mint 5 éve jár 450Mhz-en, gond nélkül. Az egyik ismerősnél még most is megy a Radeon 8500-am, pedig azt is hajtottam, mégsincs semmi gondja.
    A tuningnál a kulcskérdés a megfelelő hűtés, és az, hogy reálisan közelítsünk a tuninghoz - ha extrém szinten hajtunk túl valamit, akkor a kockázat értelemszerűen vele együtt növekszik...
  • [NST]Cifu
    1.: Menj a "Megjelenítő eszközök -> Jellemzők" fülhöz, és állísd be a képfrissitést (egyes esetben itt ki kell kapcsolni a "DDC információ alkalmazását", mivel rosszul ismeri fel a monitor képességeit).
    2.: Mind a D3D, mind az OpenGL alkalmazásoknál:
    Textúra szerint: maximálisra
    Mipmap-részlet szint: maximálisra
    Várj a függőleges szinkronizációra: Én be szoktam kapcsolni, de izlés szerint (ismertebb nevén ez a Vsync)
    TRUFORM: Én be szoktam kapcsolni (pl. CS miatt)
    Az élsimitást és az Anizotróp szűrést neked kell belőni, de egyes játékokban (pl.: FarCry) alkalmazás szerintre kell állítani, és a játék saját Setupjában átállítani. Általánosságban elmondható, hogy legalább 8xAF-et célszerű benthagyni, mert sokat dob a képminőségen (a távolabbi textúrák nem lesznek elmosódottak). Az élsimitás leginkább a játéktól függ: amelyik játék bekapcsolt élsimitással is elfogadható FPS-el fut, ott nyugodtan be lehet kapcsolni (a recés éleket fogja kisimitani).
    Ha bizonyos játékoknál (nálam pl. ilyen bolt anno a BattleField) a betük elcseszetten jelennek meg, akkor alul a "kompatibilitás" gombra nyomva az Alternatív Pixelközéppont-ot engedélyezd.
  • Met
  • IMYke2.0.0.0
    Félreértesz. Nekem semmi közöm ahhoz, hogy egy 1xx ezer forintos VGA-t miként szúrsz el. Csak leírtam valamit, amit szerintem Te is hihetnél, ha akarnál.
    De, ha akarod, nyugodtan hajtsd csak szét azt a műanyag+fém valamit... ha van pénzed egy újra...

Ó! Ha rosszul teszem, akkor mindjárt vissza is állítom alap értékekre. Bocs.
  • IMYke2.0.0.0
    Eléggé rosszul teszed.
    Az ember nem száguldozik egy Ferrarival 340-el csak azért, mert az autó képes rá.

• Torry
    Hi all!

Egy Sapphire 9600Pro-m van.Első ATI kártya, szóval a driveréről semmit nem tudok.
    4.4-es driver van fennt.
    Kérdésem, hogy hogyan állítsam be azokat a szűrőket vagy miket.
    Most nem nyúltam még semmihez, 8* AGP van most.
    Azok a másik vackok meg alkalazás szerint.
    Szóval?

Előre is köszi!
    Mert ki akarom használni a maximális teljesítményt amit kaptam a pénzemért.
  • IMYke2.0.0.0
    Mert ő is teljesítmény-mánisá ember, aki legalább egyszer szeretné tudni, hányadik is a 3D Mark pontversenyben... hihihi

• antijedi
    mart manapság ez a menő...
  • Met
    Mi a f@szért kell egy 9800Pro-t húzni?
  • Akuma-D
    köszi a helpet megsasolom másik gépben
  • cifuatwork
    Az ATiTool mindig elkezd visszalépkedni alapfreki alá, ez ismert hibája :)

Ha a desktopon is szemetel, az valószinüleg ramhiba. Ha lehet, vedd ki a kártyát, és nézd meg a memóriamodulokat, hátha valamelyik felpuposodott vagy megpörkölődött. Nem túl valószinü, de a HWSW.hu-n egy srácnak így járt a 8500-se, szóval előfordulhat.
    Ha tudod, akkor nézd meg egy másik gépben, mivel ha ott tökéletesen megy, akkor nem a kártyával van a hiba, hanem valami mással (esetleg tápegység, alaplap AGP port, vagy csak a molex csati nincs rendesen bent a kártyában, stb...)