18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
  • sniper
    Ez nembaj, intel procihoz nincs jobb az intel csipszetnel, amd-hez meg minel tobben probalkoznak, annal valoszinubb hogy az 1ik csak osszehoz vmi normalisat.
  • hykao #11985
    Szerintem a legjobb az Omega, tapasztalatok, és tesztek alapján is.
  • stone
    És jobb mint a catalyst?
  • cifuatwork
    A DNA egy, az Omega-hoz hasonló optimalizált driver...
  • stone
    Nemtom mi a DNA driver, próbálj Ati catalystot ha lehet ne a 4.4-et. A panel hátulján is éreznéd rendesen ha rosszul feküdne a borda a GPU-ra ezt tapasztalatból tudom, úgyhogy elvileg nem melegedési probléma. Ha jól tudom floppy tápcsati megy arra a kártyára, próbálj másikat rádugni, és írd le milyen táp van a gépedben, de sztem a driver hiba a legvalószínűbb.
  • cifuatwork
    Igen? No ez jó hír - chipsetek terén is hamarosan nVidia vs. ATi flame lesz :)
  • Borg
    Az ATI legutóbbi chipset útitervében már volt AMD64 chipkészlet.
  • cifuatwork
    Úgytudom, hogy az ATi csak Intel alá fog chipseteket csinálni. Az nV pedig egyenlőre csak az AMD alá akar :)
  • hykao #11978
    Amúgy kiváncsi leszek az ATI-ra is, ha lesz végre AMD-hez is chipset.
  • hykao #11977
    Azóta van VIA-m, amióta AMD procikat használok!!!
    Előtte, amíg Inteleztem, nekem sem VIA volt az alaplapi chipset...
  • Shep
    Na ok mondjuk melegedés, de akkor hogy van az, hogy ha egyszer jó akor egész addíg jó amíg a kártyát ki nem veszem, vagy a gépben nem matatok? Mert most pl megint jó semmi gond.
    példa: gépbe visszaraktam a kártyát windows betölt farcry elindít és mikor az ubisoftos logo bejött kapásból függőleges zöld csíkozás, tehát nem a képet csíkozta össze, hanem egy teljesen új kép jelent meg igaz nem ábrázolt semmit, ekkor megnéztem a memóriákat meg, a gpu hátát és meleg volt ugyan de korántsem tűnt vészesnek a kezemet simán ott tudtam taratni szóval olyan 40 fok kötül lehetett, de annak idején a gef 4200 as ugyanilyen meleg volt és nem volt vele semmi gond. Ezek után a gépben megint matattam default beállítás biosban proci tuning vissza stb. és most megint jó és ugyanolyan meleg. DNA drivert használok esetleg az kavarna be időről időre?
  • Gabesz amd64
    Hát én is így vagyok vele! De sajnos az nforce3 elbakkerolták!!!
    És egy két új 64 bites alaplapon az van!
  • sniper
    Most epp a notebookomban is VIA alaplap van, nincs is vele semmi gond, de 1 intellel biztos gyorsabb lenne.
  • sniper
    A VIA csodakkal nekem leginkabb sebessegbeli problemaim voltak. Igazan latvanyos a P3 lapoknal volt, ahol meg volt intel konkurrense is, na ott eleg jol meg lehetett figyelni ugyanazokat az eszkozoket intel es via alappal, hat nem epp a via javara. Ahol intelen nem szaggatott, lassult (jatek, masolas, stb), ott viaval igen. AMD cuccoknal csak azert van ma'kja, mert ott nincs intel viszonyitasi alapnak.
  • BBking
    Nekem elötte IntelP3 800-asom(133FSB) volt Epox Via-val.A mai napig hibátlanul megy,persze a windows-os frissítés mindenképpen kell.Integrált Audio nagyon tisztán szólt.A 133Mhz-es SD-k,lazán mentek 150Mhz-en (FSB is annyin volt-900Mhz(150*6)).Külön nem lehetett állítani semmmit,ez szar volt benne.
  • hykao #11971
    Én úgy tudom az integrált audio rész sem tökéletesen muzsikál az nforce-okon.
    Nekem VIA-m van már jóideje (nomeg AMD...).
    Ja és ráadásul a híres-nevezetes Abit KD7 (VIA KT400) + ATI páros...és semmi fagyás, egyéb mutatványok.
    Már a sokadik Radeon kártyával atomstabilan működik.
  • stone
    Hát, tapasztalataim szerint a memóriakezelése gyenge, de azért nem szemétdombra való. Miért mondod hogy az ide része szar?
  • Borg
    Ami tény az tény, az nforce2 ide része egy rakás szar. Detto a driver hozzá.
    Szal ha a KT880 már csak ebből a szempontból jobb lesz (és jobb lesz), nyert.
    A KT600 elbukta a meccset a sebességen, de a KT880 már nem fogja.
    Sebesség, IDE, driverek minden a helyén lesz. Szvsz ha végre lehet itthon is kapni, ez lesz a nyerő chipset az AthlonXP alá.
  • stone
    Lehet az újak már jobbak, de Intel procihoz inkább Intel chipset, Amd-hez meg Nforce szerintem (ez magánvélemény). Lehet jók az új Viá-k, de a P3-as gépek idején volt egy aszem Via 693-as chipset (Tomato lapba), az ritka szar volt. 900-as cerkám volt benne, de annyit sem tudott mint az előző P2 300 slot 1-es procim. Mikor Sisoftal megnéztem, a memóriakezelése volt egyedül gyenge, ez meg egyértelmüen a chipset hibája.
  • Mr Manson
    Nekem az van/volt!
    Semmi bajom nem volt vele igazándiból!
  • stone
    A Via az veszélyes chipszet. Sok szart adott ki annakidején, én többet biztos nem veszek Via-s lapot.
  • Gabesz amd64
    Én már huztam fel MHz-et és akkor kezdett csikozodni a monitor!Visszaállítottam defaultra és semmi gond nem volt már
  • stone
    A csíkozódás pedig melegedésre utal elsősorban.
  • Gabesz amd64
    Mért a Via-val mi a gondod?
    Most adták vagy majd adják ki az új Via-ás alaplapokat!
    De azthiszem kint vannak már!
    Nem?
  • Shep
    Mitől lehet az, hogy a 9700Pro-m 3D-s játékok elindításakor becsíkozza képet és futnak a szép színes csíkok? Gondoltam a melegedésre, de aztán kicsit pakolgattam a kábeleket a gépben, a biost visszalőttem defaultra és azután megint felhúztam a procit, meg néhány gyorsítát még eszközöltem ami eddig is be volt kapcsolva, most megint jó, tehát vszinű nem a melegedés a gondja, mert hát ugye melegedni mindíg melegszik, men csak hébe-hóba, így aztán most arra gondolok, hogy esetleg a táppal van vmi, vagy az alaplap szarozik, esetleg vmi tápkábelben elszakadt a szál és csak akkor jó ha érintkezik, vagy mi lehet?
  • Borg
    Majd a KT880... csak jelenne már meg. Rég piacon kellene lennie.
    Kétcsatornás memvezérlő, a tesztek szerint ugyanolyan gyors, vagy pár esetben gyorsabb is mint az nforce2. És ugye nem kell emlegetnem, hogy rendes IDE van rajta, SATA RAID stb... Én lehet váltani fogok, bár a VIA...hááát...
  • IMYke2.0.0.0
    Oda bizony. KT600-as lap esetében pedig - szintén ProHardver tesztek alapján - ABIT a nyerő.

-----------------------------------------
    .:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004
  • Mr Manson
    akkor az Nforce2 odaver KT600nak?
  • IMYke2.0.0.0
    Jól tudod. A KT600 sajna nyikhaj hozzá képest...

.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004
  • [NST]Cifu
    Amennyire én tudom, semennyire, sőt, alaplapteszteknél (pl. Prohardvare), ahol azonos videókártyával tesztelnek ugye, az AMD SocketA platformon az nForce2 a leggyorsabb jelenleg (tudtom szerint)...
  • Mr Manson
    Nem is az összeakadásra gondoltam. Mert szereltem össze én is ilyeneket!
    Hanem hogy mennyire szereti illertve nem! Lassulás gyorsulás stb.... avagy mennyire ásnak alá!
  • [NST]Cifu
    Semmi köze az alaplapi chipsetnek a videókártyához, ugyanúgylehet nVidia chipsetes alaplappal ATi videókártyát használni, ahogy ATi chipsetes alaplappal nVidia videókártyát.

Amúgy Radeon 9800XT egy Abit NF7-S alaplapban nálam...
  • Mr Manson
    Hy!
    Használ valaki 9600XT-vel illetve ATI-val NForce2 -es alaplapot?
    Gondolkodtam egy cserén de nem tudom mennyire egészséges ez a dolog! ( MSI KT400 csere MSI K7N valamire )
  • Met
    Asszem itt írta valaki, hogy be kell tenni a hűtőbe a kártyát és leesik a borda. De hogy meddig és a mélyhűtőbe vagy a simába, passz.
    Csavard meg a rohadékot, le kell jönnie.
  • Shep
    Fel szeretnék szerelni egy Zalman hűtőt a 9700prom-ra, a rögzítő szegecseket ki is szedtem a régi bordából, de a borda továbbra sem jön le, gondolom hőálló ragsztóval rögzítették, nade akkor így hogyan tudom leszedni a régi bordát?
  • hykao #11950
    Egy újabb "jól sikerült" nVidia optimalizáció - egy újabb érv az ATI mellett...
  • stone
    Már felraktam, és úgy tünik jó. + van egy overdrive funkció.
  • Mr Manson
    nem tudom
    nekem egész jól megy, bár BFV kicsit szemetel
  • stone
    Szerintetek érdemes felrakni a 4.4-es Catalystot?