18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
  • toMpEr
    itt a tobbi:
    benchmark
  • IMYke2.0.0.0
    Ezt láttátok?

-----------------------------------------
    .:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004
  • sniper
  • [NST]Cifu
    Na de összekeverni az SocketA platformmal...
  • sniper
    A jovo platformja.
  • sniper
    Akkor elneztem, azt hittem az athlon64es lapokat varod.
  • IMYke2.0.0.0
    Hát igen... ezért néztem én is furán sniper hozzászólására.

.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004
  • Borg
    K8T800 -> Athlon64
    KT880 -> AthlonXP
  • [NST]Cifu
    Figyi, szerinted a K8T800 és az nForce3 milyen platform? És a KT600/KT800 illetve az nForce2? Szezont a fazonnal... LoL...
  • Shep
    Hát én úgy nézem maradok a TAA-nál, de még kicsit tesztelem a dolgot, nekem bejött, hogy 2x-en olyan a kép mint a 4XFSAA ing viszont több az fps-em, csak a kicsit vibráló fákat nem értem, bár az lehet driverhiba is.
  • Shep
    Hát én FarCryban nem használom, mert akkor sok helyen 25 az fps, vagy még alatta is a nélkül meg 40-50 meg felette
  • sniper
    "A chipsetek közti különbségek minimálisak: ha hajszálnyival is, de a K8T800 gyorsabb az nForce3-nál, azonban ez a különbség csekély. A K8T800 mellett szól, hogy némileg feature-gazdagabb, egy kicsit gyorsabb is, ráadásul olcsóbb." - Prohardver.
  • [NST]Cifu
    Én is visszaáltam a sima FSAA-ra, mert olyan látványos különbség végülis nem volt, viszont az UT2k4-ben és a FarCry-ban nem volt olyan szép az élsimitás, mint FSAA esetén. (a TAA lényege, hogy felváltva használ két különböző élsimitásimódozatott, viszont emiatt csak magas FPS és Vsync On esetén élvezhető a kép...).
  • Shep
    na akkor ezek szerint jó helyre írtam be, de fps nem nőtt az általam mért helyen, ellenben az 1ik fa érdeksen villogot a farcryban, lehet megtesztelem még máshol is aztán döntök hogy mi is legyen.
  • Shep
    az hogy melyik aktív azzal nincs gondom mert nekem csak 2 van, mert driver cleanerrel szoktam akciózni.

Thx.
  • [NST]Cifu
    Nézd meg a "Device Description"-t, és itt a simának kell lennie (Radeon 9700 vagy 9800 - de utána ne legyen ott a - Secondary Device), azt, hogy melyik aktív, pedig a "Release Version"-nál lehet kiszürni, aminek egyeznie kell a Megjelenítés Tulajdonságai -> Beállítások fül alatt olvasható verziószámmal.
  • stone
    Félre ne érts, eszemben sincs olyan tápokat védeni amik az egész gépet hazavágják, és soha nem tennék ilyet az enyémbe inkább be sem kapcsolnám amíg nem beszek normálisat. A képet nem találtam meg de tényleg nem láttam még olyan tápot amin akkora lyuk van hogy kirepül egy kondi. Nekem is szállt el gagyi táp 2 év alatt de szerencsére semmit nem vágott haza. Na nem offolof többet mert ez nem idevágó téma.
  • sniper
    Venti nelkul a passziv zalman eleg meleg lesz.
  • Shep
    na de azért a te méréseid alapján is jelentett vagy +10 fps-t az meg bőven jó, legalábbis szerintem.

Na de melyik is a primary?
  • Shep
    gond így sincs, csak furcsának találom, hogy alig langyosodnak a bordák, mert máshol olvastam, hogy elég gyorsan felforrósodnak, persze lehet a tápventi nyom ennyit rajta.
  • [NST]Cifu
    Köszönöm, már ki lettem okítva :)))

Szóval a lényeg: a TAA csak magas FPS (olyan 60FPS felett) és bekapcsolt Vsync mellett érvényesül - ez viszont a jelenlegi játékoknál (pl. FarCry) nem megoldható, vagyis a TAA inkább a régebbi játékoknál használható reálisan.
  • sniper
    Rakjal ra 1 zalman op-1-et, es nincs gond.
  • Borg
    Temporal anti-aliasing on R3x0 investigated
  • Shep
    Na de melyik a primary, az amelyik felülről az első vagy a második, logikám szerint a felső lenne, de hát ugye ....
    Vagy mi alapján lehet eldönteni?
  • Shep
    Minden rendben van akkor, ha a 9700prom-ra felszerelt Zalman hűtő bordái alig melegendek még akor is ha a FarCry fut, igaz a ház oldalán található tápventi pont a kártyára löveli a kinti hűvösebb levegőt, a kártya nem fagyott egyenlőre, a FarCryban nem jelentkeznek az eddig látott apró villogó pontok, vagyos úgy tűnik, hogy mindenhova a mgflelő mennyiségű pasztát tettem és látszólag minden ok. Ja a könyvben azt írták, hogy úgy tudom ellenőrizni, hogy jól van e összepakolva a cucc, hogy ha a felső és az alsó borda azonos hőmérsékeltű, na de itt van egy kis gond, mégpedig az, hogy ugye a kártya felett a proci helyezkedik el, azo meg egy titan hűtő van és a bordák között kiáramló levegő hűti a kártya felső bordáját, így aztán soha az életben nem lesz egyforma hőmérsékletű a két borda.
    A fent említettek tekintetében normális, hogy épphogy csak langyosak a bordák, meg az nem gond, hogy a felső így nem olyan meleg mint az alsó?
  • Narancs
    Úgylátszik a miénk még a jó széria...ha eddig (6 év) nem volt gáz akkor remélem most se lesz már...ha majd kondik repkednek ki a másik szobából akkor majd nem aggódom, tudni fogom hogy csak a vargáné adta meg magát...:)
  • [NST]Cifu
    Ismét a HWSW.hu-ról egy nagyon érdekes dolog: T2k-tól származó információ arra, hogy az R3x0 VPU-val szerelt Radeon kártyákon (Radeon 9500-től fölfele) be lehet kapcsolni az FSAA (Full-Srceen Anti-Aliasing)alternatíváját, a TAA-t (Temporal Anti-Aliasing):

TAA siman elerheto az R3xx-en is.

Regedit, majd HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Video\{itt jon a kartyad primary, tehat NEM a secondary fjenek a neve}\ kulcs ala csinalj ket stringet:

TemporalAA Multiplier - ennek adj meg mondjuk kettot erteknek (a 3 minta mar nagyon bika vasat kivanna, legalabbis az en 2500MHzen futo Bartonom + 9700 Prom karcvsu hozza meg egy olyan jol optimalizalt cucc alatt is, mint az UT2k4)
    TemporalAAFrameThreshold - ez meg a kivant fps hatarertek ill. ha 0, akkor MINDIG enabled a TAA, ez utobbi logikusan a neked kello ertek.

Restart, ennyi. Ezutan a 2xAA-ra allitott csuszkad valojaban 4TAA-val egyenlo (csak joval gyorsabb) es igy tovabb (4x=8xTAA, 6x=12TAA). Ofkoz, a Vsync forced on mindig TAA eseten, de ez logikus.

Jo mulatast!

Egy kiegészítés: minden egyes nem teljesen eltávolított drivernél egy-egy újabb szám-betű kavalkádos kulcs marad, szóval valószinüleg nem lesz egyszerű megtalálni az aktívat.
    A regeditben nálam itt található meg az aktív kulcs:
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Video\{97B30343-BD79-4564-ABE2-FF7B8D765D6C}\0000

Csináltam egy gyors próbát, és itt vannak az eredmények:

Delikvens: FarCry v1.1, Radeon 9800XT, Cataclyst 4.3, 1024x768-as felbontás, Vsync On (FPS= jellemző /minimum-maximum)

0xAA (50 /35-100)
    4xFSAA (35 /22-91)
    8xTAA (44 /33-100)
    12xTAA (35 /25-100)

Az FPS-t FRAPS-al mértem a képen látható részen, kb. azonos utat végigjárva - de értelemszerűen inkább csak hozzávetőleges értéknek lehet nevezni.
    Amit én észrevettem: a 4xFSAA és a 8xTAA között látható különbség csak a fegyver hordfogantyúján látható, de érdekes módon ez még a 12xTAA esetén is látható, míg más objektumoknál (a láda teteje, vagy a háttérben lévő rács) látványos a változás. A sebesség terén a 4xFSAA kb. azonos sebességt nyújt, mint a 12xTAA, ami viszont a legtöbb esetben a 6xFSAA-hoz mérhető képminőséget nyújt, néhány esetett leszámítva (hogy a hordfogantyú miért ilyen, az jó kérdés...).
    Szerény véleményem szerint az elkövetkező Cataclyst drivereknél elöbb-utóbb lehet majd választani az FSAA és a TAA között, sőt! Nem lehetettlen, hogy a TAA lesz az egyik "nagy dobása" az ATi által emlegetett forradalmian új drivernek...

A végére egy figyelmeztetés: ha nem vagy biztos magadban, hogy a registry-ben turkálj, akkor inkább ne tedd, mivel legosszabb esetben egy fullos WinXP reinstall lehet a vége.
  • [NST]Cifu
    Végig olvastad? Nem csak a topicindítónak gyűlt meg a baja a Vargáné féle tápokkal, hanem sokaknak. Lehet, hogy nem él már annak a képnek a linkje, de valaki szét is szedett egy ilyet, és a képek alapján "kicsit" szellős volt, vagyis csaknem üres a tápegység doboza, minimális mennyiségű (és minőségű) alkatrészeket használtak fel elkészítésekor...
  • sniper
    Melto tarsai a Videoton Color Star tvknek. ~~
  • stone
    Pontosabban 1év alatt szált el nem egyszerre, de nemtudom hogy tud a pufferkondi kirepülni mikor a tápegység eléggé zárt. Hol?
  • stone
    Na azért ez a példa pont nem táphibára utal, mikor 5-6szál el egy időben. Gondolj arra hogy mondjuk 3fázisuk van és a bejövő nullánál van egy kis lazulás. Ilyenkor pillanatokra kaphat a táp túlfeszültségeket egészen 400V-ig 230 helyett. Egyébként ha az elektrolitkondi így szétrobban az túlfeszültségtől van (hálózati) mivel közvetlenül a graetz híd utánn pufferol. Mondjuk én is félnék azért a vargáné tápoktól.
  • [NST]Cifu
    Vargáné és tsa. - a közveszélyes bűnöző ! @ HWSW.hu

Olvass és sírj (vagy röhögj:))...
  • t. Füly
    nah szal van egy ilyen bba 9800pro aiw-om,kérdés hogy hogytudok tvzni vele,leszedtem mindent szoftvert az ati oldalárol(catalyst,multimediacenter,remote wonder)de nem tom hogy tudok tvzni,már a upcnek a kábele is bevan dugva.Szal ha vkinek van egy ilyen all in wonderes karesza lécci segitsen
  • Shep
    hát a régiek állítólag tűrhetőek, de az utóbbi időben jópár elhalálozott és magával rántott mindent
  • ubi
    majd egyszer magával rántja az egész gépet, és akkor lesz...
  • Narancs
    Mi a gáz a Vargánéval?
    Öcsém gépében idestova 6 éve szolgál nap mint nap a Vargáné és semmi gond nem volt még vele...
    Mikor először megláttam a feliratot rajta könnyeztem a röhögéstől, mert azt hittem ilyen nevű cég nem létezhet hogy Vargáné és társa, és mégis!
  • Shep
    hát igen és is amelett szavazok, csak a fene tudja miért kell nekem állandóan próbálkoznom, egy köteg időt ilyen felesleges hülyeségre szúrok el.
  • Shep
    300as codegen táp + tápvédő, tudom kellene egy jobb, de egy normálisabb elég húzós árban van, noname vackot meg nem akarok attól még ez is jobb, főleg a Vargánétól, bár nállunk szerencsére még egyet sem láttam belőle.
  • cifuatwork
    Én próbáltam már jópár verziót a DNA-ból és az Omega-ból, de úgy dönöttem, hogy a legjobb még mindig a Cat.+Rage3D Tweaker kombo... :)
  • Shep
    Én használtam mindet, és észrevehető különbséget nem igazán tapasztaltam, annyi, hogy az omegában meg a dna-ban benne van egy csomó jó dolog, mint pl. artifact tester meg ilyenek.