18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
  • Fboy
    hehe, aida rv350-t, atitool rv 360-t(connect3d 9600xt), ja és a hődióda is csak az overdrive miatt érdekelt volna (amiról tudom h nem sokat ér), akkor most melyik mond igazat?:)
  • cifuatwork
    Anyám borogas...

1.: Mit ír rá ki az AIDA32 vagy az ATiTool? 9600XT?
    2.: A 9600XT-ben beépített hődióda van, kivülről nem látható. Azonban készültek olyan 9600XT-k, amelyeknek a nyáklapjáról hiányzik egy bizonyos IC, amely miatt a hődióda adatai nem elérhetőek, illetve az ATi drivernél az Overdrive nem működik.
  • Fboy
    Sziasztok, az elképzelhető, hogy a 9600xt-m egyszerűen csak 1 húzott 9600 pro?, ezt csak azért gondolom mert nincs rajta hődióda vagy mi a szösz, meg az a kis kerek venti van rajta mint a prokon, húzni meg alig lehet a magot, 510-már fagy:D
  • ollie
    A PCI-E-ről több áramot tud felvenni a karesz, ami nem egy utolsó szempont, ha figyelembe vesszük az nvidiák dupla tápcsatiját ;)
  • [NST]Cifu
    Kis különbség, hogy azért a PATA vincsikből még legalább egy évig, de talán tovább sem lesz hiány, tehát az átállás sokkal elhúzodóbb. Az AGP/PCI-E átállás sokkal földrengésszerűbb lesz, egy év alatt szerintem le fog zajlani a mostani állás szerint...
  • Mihail
    az kellemes..
  • [NST]Cifu
    Gyorsabb lesz, de nem katasztrófálisan gyorsabb. Én szerintem azért egy AGP 8x-os Radeon 9800 (non-pro) keményen ott fogja hagyni...

A PCI-E mindenképpen el fog terjedni, lévén hogy egész egyszerűen nem fog kijönni új AGP-s kártya...
  • Borg
    Olyan, mint a PATA-> SATA váltás. Párhuzamosról sorosra. És kb annyit is jelent elsőre.
  • Mihail
    és mit fog tudni az a pci expressz az agp8x-joz képest? és az agp-t miért nem fejlesztik egyébként? és mennyi idő lesz szerinted ez az átállás? úgy kérdezgetlek mint egy prófétát :),
  • yas
    Hali.

Indítsd el a MPlayer-t. Miközben megy, startmenü-vezérlőpult-megjelenítés-beállítások-speciális-átfedés fülön tudsz módosítani minden videó beállítást. Ha egyszer beállítod akkor mindig azt az értéket fogja használni.
  • Borg
    Biztosan gyorsabb lesz, ezt borítéklom...
    Kell a húzóerő, hogy az emberek áttérjenek a PCI Expressre, mindamellett, hogy az új kárty magasabb frekikre is képes lesz, jobb memóriákkal.
  • ollie
    De csak 4 pipe-os, viszont majd ugye az órajelektől (is) függ, hogy gyorsabb lesz e.
  • Narancs
    Az X600 az nam csak 4 pipe -os lesz? Mert akkor gyorsabb lesz egyáltalán vmivel a 9600XT -knél?
  • ollie
    Könnyen lehet, mert kb a középkategória lesz.
  • via_mala
    Oké! De olyan jó volt álmodozni. :'(

Szerinted az X600-as csak 30-40eFt-ba fog kerülni? (vagy félreértettelek? vagy 1/2 éves előrejelzést adtál?)
  • [NST]Cifu
    LoL...
    Szerinted aki átáll majd PCI-Express alaplapra, és anno kiadott 70+ ezer Ft.-t a 9800Pro/XT kártyájára, az majd 30-40e Ft-s kártyát fog venni, mi? :))))
  • IMYke2.0.0.0
    Sajnos, mindez a fikció kategóriába tartozik!

-----------------------------------------
    .:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004®
    -----------------------------------------
  • via_mala
    Akik majd az apróneten eladják a 9800Pro és 9800XT-s kártyáikat (remélhetőleg sz*rért-h*gyért :)))
  • ollie
    Ja akkor ki venne majd X300 és X600-at.
  • hykao #12493
    Miért nem tolod fel a fényerőt a playeren? Vagy méginkább nézz filmet TV-n!
  • Nemcso
    De ez már túl van az optimizmus minden határán !

Inkább kivonják a forgalomból, de 40eFt bruttóért nem fogják elvesztegetni.
  • via_mala
    Várjon kb. fél évet és 9800-ast vehet ennyiért. :D
    (Legyünk optimisták! Avagy: a próféta beszéljen belőlem!)
  • via_mala
    MPlayer-rel szoktam otthon mozizni, de a monitorom kicsit túl sötét (öregecske), úgyhogy mindig szoftveresen kell felnyomnom a fényerősséget és/vagy a gamma korrekciót.
    Idáig Geforce-om volt és a képernyő beállítasoknál ezt el lehetett intézni a desktop-ra, meg a videó képre, már nem emléxem pontosan.
    Namármost Radeon esetén van egy Szín fül a képernyő beállítasoknál és itt is van desktop beállítás, de a rádiógomb másik állása 3D alkalmazásokra szól és szó nincs videó képről. Így hiába tolom fel a csillagos égbe a Brightness és Gamma értékeket az MPlayer-ben változatlanul sötét képet kapok. Már mindenféle 3rd party utilokkal is próbálkoztam (Dark Adapter, Gamma Panel), de nem sikerült a mozifilmek képébe fényt vinnem.
    Meggyőződésem, hogy ezt valahol videokártya vagy oprsz szinten is el lehetne valahogyan intézni, de hogyan? Tippeket kérek.
    (megj.: más player-ekkel is sötét a kép)
  • [NST]Cifu
    Pontosan milyen grafikus? A jó 2D-s minőség vagy a 3D OpenGL a fontos? Ha van egy nagyon jó monitora (mert az sem árt, ha komolyabban akar foglalkozni a dologgal), és a 2D-s/3D-s képminőség a lényeg, akkor a Matrox kártyák jelentik a csúcsot, de azok nem olcsóságukról híresek, a Matrox Millenium P650 van olyan 35.000+Áfa áron, a Parhelia kártyák bizony inkább 60.000 nettó felett vannak.

Ha azonban játszani is szeretne egy kicsit a kártyával, akkor inkább Radeon 9600 128MB, ami olyan 25.000 Ft áfástól, 31.000+Áfa áron már lehet kapni 9600Pro, 34.000+Áfa áron pedig 9600XT kártyát is.
  • ollie
    Mire kell? Photoshop és társai? Akkor valami Radeon, monduuk 9600 pro/xt belefér netto 30-ba. Ha opengl-es téma, akkor inkább Gef4 Ti ha még lehet kapni.
  • Mihail
    egy kezdő grafikus ismerősöm, szeretne vmilyen videókártyát venni 20-30+áfa környékén, milyet ajánlanátok neki?
  • Nemcso
    Szerintem sem kell elkapkodnia dolgot, főleg béta verzóval nem.
    Ha ilyen gyorsan jön ki a 4.7 a 4.6 után, valószínüleg X800 modifikációkat tartalmazhat alapvetően.
  • ollie
    Hát én még a végleges verziókat is félve próbálom ki :))
  • the Godfather
    Catalyst 4.7 betalehet kiprobálni
  • Borg
    Nem biztos az, elég sok gyártó bemutatott az új szabványnak...
  • NeoMaN
    Sapphire 128-as 9800pro csere...
  • tajfun
    Azt se felejtsuk el hogy jon a BTX, lehet ha'zat is cserelni.
  • NeoMaN
    Amúgy érdekes a cikk. Tiszta olyanok a FarCry képek nv-vel, mintha Quake3-at nyomnék vertex-ben, lightmap helyett. LOL
  • hykao #12475
    lemaradt az elejéről -> ht
  • NeoMaN
    Láttátok már ezt:
    vidkari tesz ala prohardware
  • Wanax
    jah, az lehet. deha meg nagyon visszaveszem a memóriát, akkormeg nem éri meg meghúzni... majd ha kicserélem a ramot 400asra, akkor jobban a körmére nézek a dolognak. végülis cpu erejében igyse lassú :)
    (amugymeg rulez hogy ezt a radeon forumban beszéljük ki... offolunk rendesen
  • ollie
    Mondom, állítsd vissza a memória sebességet, és akkor lehet, hogy jobban fogod tudni húzni.
  • Wanax
    az enyémis dobozos. a memóriát visszavettem, mer azt se lehet nagyon huzni, ha meghúzom a ramot, akkor még be se bootol :)
  • ollie
    Az enyém (amikor még 2.4B volt P4PE lappal) alapfeszen vitte a 167-es FSB-t. De az enyém dobozos prockó volt, azok meg általában jól húzhatóak. Amúgy a memóriától is függ. Visszavetted az fsb:memory osztót húzás előtt?
  • Wanax
    naja, ez igaz, szerinted ollie az én procimnak mekkora fsbt kéne vinnie? 150re teszem, akkor már fagy (nem azonnal), plusz feszkó nélkül...