18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
-
#18317 Persze.
De ez hogy jön ide? -
#18316 háttérben a fa is -
#18315 Már látom, a kerités pl. -
#18313 Tudom, ugy nincs nekem különbség. -
#18312 És mi a külömség a high és a low beállítás között? -
#18311 Kattints a linkelt képekre is, úgy bejönnek teljes méretben. -
#18310 Biztos én vok a vak, de én igy elsöre semmi különbséget nem látok köztük :) -
#18309 A cat AI dinamikusan változtat bizonyos minőségi beállításokon, tehát ha nagyon lelassul a játék, akkor rosszabbra állítja a minőséget, és így begyorsul valamennyire. A temporal AA 60 fps felett működik, optikai csalódáson alapuló AA duplázás. Tehát ha 4xAA van bekapcsolva, az 8x-nek tűnik. -
#18308 Csak azért, mert az adaptive AA elvileg csak az X1300 és X1800-nál működik. -
#18307 Lenne itt pár kérdésem az ati drivererről. Van itt ez a smartshader, ez mire jó, mert amit én bekapcsoltam és, mindíg ilyen hülye effektek jöttek, hogy változik a kép színe meg ilyesmi szóval értelmét eddig nem látom.. Mire jó ez a catalyst ai? Mi ez a flip queue size? Mi a temporal AA? -
#18306 Sajnos nem - a teljes cikk - itt - található. -
#18305 Ja, akkor nem te csináltad a screenshotokat? -
#18304 Sapphire 9800 Pro Atlantis -
#18303 Milyen kártyád van?
Egyébként a képek D3D-ben készültek, nem opengl-ben (HL2) -
#18302 9600xt re érdemes fölteni 5.11 et most 5.10 használok! -
#18301 "Jelentős sebességnövekedés Doom 3, Quake 4 és más régebbi OpenGL-t használó játéknál."
ez vonatkozik az én kártyámra is (9800pro) vagy csak az x1*00 sorozatra? -
Adaptív él simítás nélkül. (A kép nagyítható!)
A fent lévő képen nincs alkalmazva az Adaptive Anti-Aliasing, ami meg is látszik a minőségen. Az ATI új megoldásának köszönhetően, az él simítás bekapcsolásával nagy mértékben nő a környezet élethűsége és minősége, ezt láthatjuk az alábbi két képen:
Adaptív él simítással, teljesítmény mód. (A kép nagyítható!)
Adaptív él simítással, minőség mód.. (A kép nagyítható!)
A képek meggyőzőek. Mindig is az ATI gyengeségei közé tartozott az OpenGL használata, de ez most megváltozni látszik. Érdemes a meghajtó programot mindenkinek letöltenie, már csak azért is, mert számos hibajavítást tartalmaz. -
#18299 ATI Catalyst 5.11 - Control Center nélküli változat:
Az 5.11-es Catalyst újdonságai:
* Adaptive Anti-Aliasing támogatása (hivatalosan is) az X1800 és X1300 sorozatú kártyáknál.
* ATI FireMV™ kártyák esetében lehetőséget ad a képernyő kiterjesztésére, hogy több monitor egy nagy képet alkothasson.
* Beállítható, hogy automatikusan 720×480-as felbontásba kapcsoljon, ha TV-bemenetet érzékel.
* Továbbfejlesztett Catalyst Control Center, melyben már megadhatunk billentyűhozzárendeléseket is a a képernyőmódokhoz és a kijelzők közti váltáshoz.
* Lehetőség X1300-as kártyák használatára CrossFire módban.
* Jelentős sebességnövekedés Doom 3, Quake 4 és más régebbi OpenGL-t használó játéknál. -
#18298 Ki a fene beszél itt TVröl? Nincs is rajta TV, két tft monitor van. Az a baj, hogy mind a kettöt elsödlegesnek látja, és nem birok rajtuk különbözö képeket csinálni a hydrával. A hydra csak azt irja ki, hogy csak egy aktiv cucc van rajta. Ez itt a baj. Nincs TV, nem is lesz, nem is volt rajta. -
#18297 most nézem, hogy nem tv-t hanem másik monitort akarsz rákötni ami aktív is ráadásul:)
érdekes ez a hydravision, nekem pl. nincs fent és mégis működik:) -
#18296 Sry, nekem ez fel sem tünik. Pedig egy csomo le is van vágva rola.
Nem lesz aktiv. Azt írja, hogy nem aktív, de azért lehet a képfrissítés, felbontást, stb. állítani. Mind a két monitor működik, csak mind a kettöt egyesnek titulálja. Nem értem én ezt. -
#18295 a megjelenítő eszközök fülön kattints a piros gombra, így bekapcsolod a "TV-t"
szép nagy kép:)
de ha a bal oldali ablakban rákattintasz a 2-es-re akkor alatta nem lesz aktív a Windows asztal kiterjesztése erre a monitorra? -
#18294 Nekem meg a következö problémám lenne. Van a géphez két tft monitor, egyik a DVIn értelemszerüen, a másik meg az analogon. Szeretném megoldani a Hydravisionnel, hogy két monitoron két külön cucc legyen, de kiirja, hogy csak egy aktiv monitor van. El tudná nekem vki mondani, hogy most akkor hogyan kell beállitani (itt a kép, hogy érthetöbb legyen)
-
#18293 Ja tényleg, ott is van az aláirásodban. -
#18292 Neked most a 9800pro van ugye? -
#18291 akkor ez engem nem igazán érint... -
#18290 -
#18289 Azért... -
#18288 X1800 XT-t veszek. -
#18287 Veszel X1000-t? Grat hozzá! :) -
#18286 Jah, de ezek a nagy javulasok csak az X1000-en lesznek tapasztalhatoak? -
#18285 [...]
Szintén a novemberi Catalysttel debütál majd az az „optimalizálási eljárás”, melyet az ATI fejlesztői az X1000 sorozatú kártyákhoz készítettek, és amelyet egy nem publikus javítócsomag formájában az ATI szakemberei minden olyan médiumnak elküldtek a héten, ahol korábban az X1000 széria valamelyik tagját tesztelték. Egyes weboldalak a mérések újbóli elvégzése után máris látványos sebességnövekedésről számoltak be, elsősorban a Doom 3 játékprogrammal végzett tesztek során, de más OpenGL alapú programok esetében is.
[...]
A forrás...
30 sec alatt megvolt a cikk... -
#18284 miért híres,mi lesz benne különleges? -
#18283 Nem tudjatok, mikorra varhato ez a hires 5.11-es Catalyst driver?
(Bevallom oszinten, nekem nem telepult fel a beta verzio a leirtak alapjan, de vegulis jobb is az, ha nem beta...) -
#18282 Minden win indításnál megnyitja az ati driver telepített mappáját windows intézővel. Tök magától. Hogy lehet ezt kilőni? -
#18281 igen:) -
#18280 ja te vga procira gondoltál? -
#18279 van rajta venti a proci meg 35-40 fokos
-
#18278 proci melegedéstől is fagyhat
asszem azon a kártyán nincs venti, tegyél rá és próbáld úgy -
#18277 ati 9550-es karim van és egy játéknál full felbontáson van a grafika
és nem szaggat hanem 10 perc után kifagy a kép
más játék tökéletesen megy
létezik ilyen ha nem birja a felbontást akkor nem szaggat hanem kifagy?