18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
-
#18357 Az ATI Catalyst meghajtók fejlődéstörténete -
#18356 Asztalon jobb klikk - tulajdonságok - beállítások - speciális - átfedés - színházmód beállításai - színházmód ( válaszd ki )- ok - alkalmaz. -
Blave #18355 Na nem tugyátok hogy lehet a catalytal kitenni a képet TV-re? -
#18354 Újraindulás akkoris szokik lenni, ha a winfos nembír valamilyen drivert. vezérlópult/rendszer/ speciális fül/indítás és helyreállítás beállítások, és ezen belül az automatikus újraindítás mellől vedd ki a pipát. Ilyenkor kékhalál lesz ha gond van, viszont írja hogy mivel van baja. A fájlnév a lényeg. -
steweee #18353 egyébként emléxem még hogy jónéhány évvel ezelőtt mikor a gef2 gt még überszuper drága kártya volt, egy barátomnak már olyanja volt mert igen jó árban "boltból" szerezte, és az produkált olyat hogy az alaplapjával nem volt tökéletesen kompatibilis, nem minden rendszerindítás volt sikeres, volt hogy elsőre, de volt hogy csak 3-4. alkalomra állt fel a rendszer, de utána már jó volt. tehát ha működés közben nincs vele semmi baj, akkor lehet tényleg a vidkari/alaplapkompatibilitás is az oka. bár el nem tudom képzelni hogy még manapság lenne ilyen, csak említem hogy volt korábban iylen amiről tudok -
steweee #18352 én az alaplapra tippelnék először. nekem már volt ilyen kétszer is. olyan nincs hogy játszol és véletlenszerű időközönként, de nem túl sokára összeesik a kép és megfagy a rendszer?
második tippem a memória lenne erre, a harmadik a processzor, de ez nem túl valószínű, mert az általában vagy jó vagy nem jó de akkor nem is megy egyáltalán, de éppen lehet. és csak végül gyanakodnék a videokártyára.
menj be a boltba ahol vásároltad a kártyát (de legjobb ha barátodtól, ismerősödtől kérsz alkatrészt ha van erre lehetőséged) és kérd meg őket arra, hogy tudjál elvinni próbaalkatrészeket, modjuk egy fordulóval egyet. csak ha egyenként leteszteled a hardvereket lehetsz biztos abban hogy megtalálod a hiba valódi okát, ha egyéb szogtveres tesztet futtatva nem bukik ki. vigyél egy memóriamodult, majd egy videokártyát hátha azt használva nem jelentkezik a hiba, akkor meglesz a bűnös.
ha ua produkálja az új alkatrészekkel együtt, akkor a régieket nyugodtan benne hagyhatod, nem az okozza. a processzornak kicsi a valószínűsége, tehát marad az alaplap (ebben az esetben) és akkor valószínű h ogy a régi tápod tönkrevágta a feszingadozásaival az alaplapi chipset egy részét, azért a hiba.
ha a vidkari a rossz, garanciában kicserélteted. ha csak ritkán jelentkezik a dolog, akkor meg kell süttetni olyannal aki ért hozzá, hogy egyből produkálja, ne tudjanak lerázni a boltban -
Insom #18351 Sziasztok!
1 honapja vettem sulinettel egy Ati Radeon 9600 Sapphire Atlantis
karit.Azóta elinditom a gépet 2perc mulva ujraindul,azután kb 5 perc
mulva ujraindul megint.2X,3X ujraindul aztán jo.A tápra gyanakodtam
és kb 2 héttel később el is szállt.Azt hittem hogy meg van végre a
bűnös és vettem egy uj 450-es tápot.De nem.Azóta is ujraindul,és
nemtom mi lehet az oka.Az lenne a kérdésem hogy képes-e a kari ilyen
ujraindulos dolgokra vagy alaplap hiba szerintetek?
És ha a kari akkor mi a teendő?
Azért gyanakszom a karira mert addig másfél évig semmi
ilyen problem nem volt.
Előre is köszönöm a helpeket -
Lolka #18350 Medion márkájú config, és ebben van ez a Radeon 9800XL kártya! Az Ati honlapján se találtam semmit hogy ő gyártaná ezt! A neten viszont láttam olyan összehasonlítást ahol a simát a pro-t és ezt vetették össze!
Gondolom ez csak ilyen Medion tipusú gépekben lehet és azért nincs máshol szó róla!
? -
Blave #18349 Most töltöttem le ezt a Catalyst control centert, az lenne a kérdés hogy ezzel a csodával hogy lehet a képet kitenni TV-re? Ati readon 9600Pro van nekem. -
#18348 X800XL és X800pro-ról beszélsz. -
Lolka #18347 Pedig én láttam! Sőtt 3dmark eredmények is voltak ahol a simával és a pro-val hasonlították össze!
Csak az érdekelt hogy mennyivel gyorsabb mint a 9600XT? -
#18346 Ilyen nincs. 9800 sima, SE, PRO vagy XT van, ill. van még 128 bites "PRO" is. -
Lolka #18345 Sziasztok!
Milyen kártya az Ati Radeon 9800XL ?
Jobb mint egy 9600XT? Nem nagyon halottam XL-es kártyákról!
Van erről valami információtok hogy nagyjából milyen kategória, és teljesítmény?
Köszönöm!
-
#18344 geforce 6600, ebben van is PCIE-s változat -
#18343 Nekem sapphire 9600 pro-m van, és tuningolni is lehet rendesen nekem majdnem az XT órajeléig lehet tolni :) bár eléggé gagyesz a hozzá adott hűtőventi, de azt hallom, hogy egy zalman passzív hűtő is elég neki alap órajeleken, ha megfelelő a ház szellőzése, ráadásul a kari 20-19k pénz között van ami sztem nemrosz :) -
Mersh #18342 OK, értem, köszi -
steweee #18341 nem mindegy hogy melyik típusról beszélünk, mert gyártónként eltérhetnek a típusok közötti megbízhatóságok, a meghibásodások száma, de a 9600-os szériára már nem igazán emléxik sztem senki hogy melyik márka volt az igazán jó választás, de legalábbis én biztosan nem. mivel 9800-ast nem akartam venni ezért azt sem tudom, de sztem a leadtech egy jó választás bármeylikbőlm mert költségkímélően márkás, és soha nem olvastam róla rosszakat ellnetétben az asus, msi, inno3d bizonyos modelljeivel ellentétben -
Mersh #18340 tényleg és ha 9600 vagy 9800 akkor milyen gyártótól inkább? (abit, Shappire, Connect3d, Ge Cube, stb...) ? -
steweee #18339 elég furcsán fogalmazol. nem inkább a teljes vételár limitet kellene mondani vásárlás előtt ? ez az áfa bevezetésekor volt divat hogy a boltok az áfa nélküli ellnértéket mondták árnak, merthogy olyan jópofa volt csak az áfa aztán ua rárakódott.
egyébként elég tágak a lehetőségeid hiszen BRUTTÓ 37.500 ft-ból gazdálkodhatsz. én egy radeon 9600 xt/pro kártyák javaslok vmely elismert gyártótól (hogy lehetőleg ne dögöljön meg vagy két három év használat után) vagy egy 9550-et
ha meg mégis játszani is akarsz vele akkor gef 6600 gt (pl:gainward) -
Mersh #18338 ja de ezek nem pci-e sek bocs.
de x600 teljesen megteszi -
Mersh #18337 Szia, hát szerintem ha csak az a cél, hogy akadálymentesen menjen a windows xp, akkor megteszi 1 nvidia fx is vagy 1 radeon 9550, és az messze nem lesz 30000 ft.
vagy abból kijön 1 jó kis radeon 9600.
(szerintem) -
#18336 Ja és fontos, hogy nem akarok semmiféle gondot vele a Windowsban. -
#18335 Sziasztok. Lenne egy kérdésem:
Most szeretnék gépet váltani és nem igazán tudom eldönteni milyen videokártyát vegyek bele. kb 30 eft nettó szántam a VGA kártyára, PCI-E csatisat szeretnék. Sok 3D-s játékot nem játszom, inkább irodai célra használom, de a Windowsban szeretném ha gyorsan működnének az ablakművveletek és a különféle síknek.
Kérem, hogy azok válaszoljanak, akik értenek is hozzá. -
Mersh #18334 ok, köszi, megfontolom
-
#18333 Hali!
Dobsz hozzá még 1 kis pénzt azt kapsz 9800 pro-t. Így már élvezhető!!! Jobban jársz!!! -
Mersh #18332 Sziasztok
Tudom hülye kérdés, de videókártyavásárlás előtt állok, és szerintetek 9600 as radeonon élvezhető lenne a Doom3? vagy úgy egyébként, ilyen szintű játékokhoz megteszi ennek a kártyának velamelyik változata? (XT, vagy pro vagy valami)
Köszi -
#18331 nem azt kérdeztem, hogy jó vagy nem jó hanem, hogy belehet-e állitani :) -
#18330 nekem is 60-on megy és teljesen jó -
#18329 adott egy 100Hz-es TV és egy 9800 PRO hol lehet beállitani azt, hogy a TV-out-on ne 60 Hz adja ki a a képet? Persze ugy, hogy közben a monitor is rá van dugva. -
#18328 ATI Radeon Omega meghajtó (v2.6.83) -
#18327 Jól tudod. -
#18326 ha így van akkor ok -
#18325 catalystoknak sem kell.csak ajánlott ha jól tudom. -
#18324 Ati Radeon 9800Pro-nak van-e olyan letöltő meghajtója amihe nem kell hogy SP2 legyen a gépen? -
#18323 20k bár attól függ hol akarod eladni :) -
#18322 15k, de akkor már szerencsés vagy. -
#18321 Hi
Szerintetek mennyiért lehetne eladni egy Sapphire 9600XT Fireblade Edition-t ? (512/650) -
#18320 Erősebben butít high-on. -
#18319 pheel egy moderátor,és nagyon úgy tűnik van egy jóakarója.. -
#18318 valakit kilöktem,sry