18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
-
#12592 Pff... haverom? Utálom és a bátyám
De majd megpróbálom rábírni :) -
#12591 HÁt a moncsid is kurva zsír, szóval több ötletem nincsen...
Még azért azt nézzd meg, hogy a haverod ugyanolyan gépén, ugyanolyan beállításokkal mennyi FPS -t kaptok...
-
#12590 Látni lehet hogy nem képes, de ha az ember 1-1,5 évet játszik FPS-t akkor megérzi a különbséget az irányíthatóságon és azt hiszem én ezek az emberek közé tartozom. Most lehet hülyeséget mondtam, de áldjon meg az isten
19'os monitor, 1024*768 100Hz - 1280*1024 85Hz - 800*600 120Hz -
#12589 Mi az a lassú, télleg?
25 FPS felett nem képes látni az emberi szem a külömbséget...(asszem)
AMúgy a monitor és a képfrissítések milyenek? -
#12588 Mármint a windows beállításokra/szoftverekre gyanakodnék :) -
#12587 Van benne igazság, de másnak akkor miért megy jobban ugyanazokkal a beállításokkal?
Én még a beállításokra gyanakodnék, maradtam volna Nvidiánál, neki legalább normális driverei vannak :) -
#12586 Mi az a lassú?
A 3DMark eredményed okés, szóval én nem annyira a hardware hiba felé nézegetnék, hanem a Thief3 és beállításai felé... -
#12585 Csinálnák meg rendesen a játékokat... :)
Nem lehet, hogy nem kap elég feszültséget? Egy 300W-os Codegen táp van benne -
#12584 akkor a 3dmark03-ban nem érne el 5655 pontyot... -
#12583 Hát nem hinném, mert dobozára is ez van írva... szeggyem le hűtőt és nézzem meg? -
#12582 Nem lehet, hogy véletlenűl neked 9600SE-d van? -
#12581 Megtőrtént, de valahogy lassúnak bizonyúlt. Még majd próbálgatok Doom 3 alatt is ;) -
#12580 Ha esetleg más játék alatt is kipróbálnád, esetleg... :) -
#12579 Tegnap este gondolkoztam és nem lehet a külső összerakása az oka, hogy "nem megy rendesen"? -
#12578 Most kipróbáltam, hogy Performance-ra viszem a csúszkát a 3D fülecskénél, de semmi FPS és grafikai változás nincs. Kipróbáltam, hogy kikapcsolok DXT Texture támogatást, de az valahogy csak rontott a helyzeten :) -
#12577 Catalyst téren nem kell félni :)
Textúrák nekem nem villogtak, még most is vannak bennük hibák, de az árnyékok kerülnek rossz helyre, ha 4.4en felülit rakok fel.
Kontrol panelen élsimítás alkalmazás irányítottan van és játékban kipróbáltam bekapcsoltan. Lelassult rendesen...
Mindekttő helyen kivan kapcsolva a vsync ahogy anno mondtad, nem értem... bátyámnál mégiscsak jobban megy? Nem engedi, hogy lemérjem nála az FPS és már le is törölte... -
#12576 Gunner!
Nekem is 9800pro-m van, de gyengébb processzorom, és a Thief 3 alatt nekem akkor 30FPS kb. (de nem fix, hanem változó), ha minden fullon van, 4x-es élsimítással 8xFSAA-val!
Nálad valami más bibi lesz, mert a 4.4-es Catalyst-ot szereti a progi, az ez utániaknál villogni fognak az árnyékolt textúrák!
Le ne cseréld! (...max rakd fel rendesen...)
Próbáld meg:
-kontrol panelen rakd az élsimítást alkalmazás szerintire, és a játékban kapcsold be (4x-esre)
-vsync-et is vagy a játékban, vagy a kontrol panelen pipáld csak be (vagy egyik helyen se, ha ez segít...) -
#12575 Szivesen! -
#12574 Rendben, köszi a segítséget :) -
#12573 Még futtathatsz egy töredezettség mentesítést, az sohasem árt, de sztem semmi baj a gépeddel! -
#12572 Most csinálok egy Catalyst cserét, mert mintha úgy láttam volna, hogy bátyámnál jobban megy a game. Ugyanolyan gépe van. Köszi :) -
#12571 Ez teljesen jó! -
#12570 Figyi, így alaphelyzetben szinte semmit nem dolgozik a karesz, futtasd a 3d mark 2003-at néhányszor és akkor nézzd meg hogy mi a helyzet. -
#12569 5655 pont -
Colby #12568 Így alaphelyzetben hogy csak forumozok és zene megy kézzel érinthető mind a 4 chip. ha jól gondolom hogy az a ram. Melegek a ramok, de még kézzel érinthetőek.
Kipróbálom a ventit. Remélem megoldódik a probléma.
Egyébként levettem 183ra a ramot is. Most 225/183. Így remélem nem lesz gond.
Köszönöm a segítséged.
A kártya már nem garis sajnos. 14 hónapos. -
Borg #12567 Ha mindig ilyen volt, az lehet a játék hibája is. Pl a C&C generals is iniből 30FPS-re le van szabályozva. -
#12566 Mindíg ilyen volt és mindjárt lefuttatok egy friss tesztet, hogy friss eredményekkel szolgálhassak. Jelenleg 4.4es Catalyst Driver-em van. -
#12565 3d mark 2003 -ban mennyi pontyot kapsz? -
Borg #12564 Azért marad meg a problémád a downclockingnál mert a szétesést, és szemetelést a RAM okozza. Te pedig csak a GPU órajelét vetted lejjebb.
A típusból ítélve 4-5ns ramok lehetnek rajta. Azokra kellene bordákat tegyél, vagy egy ventivel fujatni rájuk a levegőt.
De a legegyzserűbb, hogy amikor szétesik a kép, megnézed mennyire melegek. Érintsd meg egyszerűen az ujjaddal a ram chipek felületét. Ha forróak, ez a gond.
Ha nem, akkor nagyobb a gond. Meg kellene próbálnod olyan 183 köré levenni a ramok sebességét, asszem ennyivel még adtak ki működö 8500LELELELELE kártyákat.
Ha semmi sem segít, akkor visszavisz garba. Már ha van rá még. -
#12563 Mindíg ilyen volt, vagy csak egy bizonyos ideje lassult be? -
#12562 Hali mindenki!
Lenne egy fúrcsa nézetem:
A gépem leírása ott van alul, de valahogy azt nem értem, hogy a játékok alatt miért nem nyújtja a kellő sebességet. Most példálul a Thief: Deadly Shadows-ban 30 FPS-t produkál 1024*768ban és akármit változtatok, az is marad. Csak ha élsimítást kapcsolom be akkor esik le, de akkor borzasztó-nem játszható. Úgy érzem, mintha be lenne állítva valahogyan, hogy ezt produkálja és ne többet. Valaki tapasztalt már hasonlót? Előre is kösz -
Colby #12561 Egy ATI Sapphire 8500LE 128Mb.
Az órajele jelenleg 250/200.
Sajnos teljesen amatőr vagyok a géphez, ezzel dolgozom , de hogy mitől megy nemtudom. Ugyhogy amit írtál az nekem teljesen kínai.
Igazából a fagyásokat és a széteséseket teljesen randomszerűen csinálja. Akármikor bekövetkezhet ,bármit is csinálok. Egyszerűen szétesik és kész , pedig nincs komolyabban terhelve.
Szerinted a +venti segítene rajta?
A próbáltam lehuzni a vezérlőben a Radclockerrrel 225/200 ra , de ugyanaz a probléma szintén fennáll.
Ezért vagyok már teljesen tanácstalan.
Sajnos volt hogy a Battlefield meccs alatt 2x3x megállt, mondjuk ez nem is probléma , de mikor szétesett a kép azon csak a restart segített.
Azt pedig hogy hogyan kell beleflashelni , arról foggalmam sincs sajnos :)
Tudnál esetleg ebben segíteni? vagy a bővebb info tudatában esetleg valami más ötlet?
Előre is köszönöm. És kösz hogy törölted a topicot. -
Borg #12560 -hűtés
-bios
Ez a kettő segíthet a te kártyádon.
Az órajele mennyi, és mennyire vetted lejjebb? Bizonyos biosokkal downcklokingtól is hibázik, szóval ezen az segíthet, ha flashelsz bele másikat. Nemtom BBA, vagy milyen márkájú 8500LE.
A másik a hűtés, én inkább erre tippelek. Nekem a G450DH csinálta ezt tipikusan. Fasza passzív bordával érkezik matroxéktól, csak egy komolyabb terheléssel úgy 12 óra után szépen szétesett a képe, becsíkozódott stb. Nem fagyott le a kép, csak felismerhetetlen volt az írás mindenhol. Azon a +venti segített. (aztán a kuka)
A topicodat meg töröltem. -
Colby #12559 Elnézést hogy új topicot nyitottam.
Beírnám ide is a problémámat.
Üdv.
Egy kis problémám lenne a 8500LE kártyámmal és ebben kérném a segítségeteket.
A probléma a következő:
- A kártya, vagyis gondolom hogy a kártya random időközönként összekeveri az asztal betűit. Minden fontot olvashatatlanná tesz. Ilyenkor a gép működik tovább , csak nem látom mit csinálok.
- Igazából játszani battlefield 1942-vel játszom, ami nem igazán nagy hardwareigényű játék , mégis random megáll, majd a VPU recover ujraindítja.
Amit eddig kipróbáltam:
- Új driverek , majdnem mindegyik Catalyst az Ati oldalról
- Omega driver
- órajel csökkentés.
Tudnátok-e a problémámra megoldást , hogy esetleg hardware-hiba lehet ez , vagy driver, esetleg valami beállítás.
Előre is köszönöm. -
#12558 hát a video bement pont arra való, szóval kitalálhatod... -
Yello #12557 Video bemenet is van a tiéden?
Ha igen, mennyire jó az? tud digitalizálni stb? -
#12556 Mindkettő jó 9600XT-t gyárt.
Nekem speckó ABIt-om van, és meg vagyok vele elégedve. -
Yello #12555 Hi!
9600XT-ből melyik márka a jó?
Abit és Sapphir között vacilálok...
Mit ajánlanátok? -
#12554 nm -
#12553 Ahhá, köszi:)