Radeon 7X00/8500/9X00

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mr Manson
thx a gyors választ

the Original .:BfBt:. -tRs- \\\ XBOX360: MrManson HUN \\\PSN: MrManson_HUN

ollie
Ja igen természetesen az összes Savage-ot veri!

ollie
Jobb mint egy gef4mx440. Szebb képet produkál és talán gyorsabb is. Még anno egy 600-as cerkával, 384M rammal és PCI csatolós 64M-es 7000-el gyönyörûen ment a GTA3.

Mr Manson
Sziasztok!

Kicsit régebbi téma!
ATI 7000 kártyát ismeri valaki? ez egy nem mai PCI termék de a nagykerekben még kapható. Mit bir egy ilyen nem tudja valaki?
PCI kategóriába gondolom (mondjuk SAVAGE4)!

the Original .:BfBt:. -tRs- \\\ XBOX360: MrManson HUN \\\PSN: MrManson_HUN

ollie
A túlmelegedés általában kiderül 1-2 óra komoly terhelés (valami táposabb 3d játék) mellett, szóval utána már nem kell aggódnod miatta. A gond az lehet, ha mondjuk bedöglik a hûtõventi, de akkor amúgy is nagy valószínûséggel meghalna a cucc, ha nem lenne húzva. Még a porosodás ront a hûtés hatékonyságán, de ez rendszeres szgép takarítással megelõzhetõ...

Egyébként a húzás után észlelhetõ hibák mindig a melegedésbõl adódnak?
S szerintetek úgy/addig húzzam fel a kareszt akármilyen hûtéssel (akár a nélkül) hogy az hiba nélkül üzemeljen pár napig (húzós játékokkal tesztelve).
Utána nyugodtan hagyhatom azon az értéken? S nem kell attól félnem hogy pár hét múlva bedöglik a karesz?
ollie
A 385 nagyon jó érték!

Nekem egész pontosan 49*/385-re vittem fel. Akkor ezek szerint hagyjam nyugodtan ezen az értéken a gyári hûtéssel? Egy nagyon gyenge kis venti van csak rajta, a memeket meg nem hûti semmi, s szerintem elég nagy érték az a 385.
ollie
Az ATITOOL úgy mûködik, hogy megnézi mennyi az a legmagasabb órajel, amin a GPU/MEM még nem hibázik, tehát 100%-ig a hûtéstõl függ, mert minél jobb a hûtés, annál magasabbak lesznek ezek az órajelek.

Jó kis hûtõnek néz ki, de azért szeretném olcsóbban megúszni a 'bulit'
ollie
Lehet mondjuk az mpeg encoder chip, ami csak a VIVO-s változaton lesz rajta.

Gyári hûtéssel az AtiTool simán felvitte 390-re s ezen az értéken le is futtattam a 3Dmark2003-at. Csak nyilván nem merem ezen az éréken hagyni, mert félek hogy elfüstöl a kártya. Az AtiTool egyébként nem tudja figyelembe venni a teszt során a hûtést, ügye?
cifuatwork
Ottan valami chip hiányzik a bal oldali kondisor mellett, vajon mi?

ollie
512M-n nem csodálom hogy szaggat a far cry. Kell neki az 1 giga a folyamatos mûködéshez.

ollie
Nekem állandóan forró (mondjuk a venti minimum fordulaton van, mert nálam szabályozható), alapon olyan 56-58 fok, jûték közben kb 70 fok (85-tõl gázos). A memcsi a kareszon pedig 50 és 55 fok között vannak (65 foktól meleg a helyzet). Tehát tapintásra nekem állandóan forró.

ollie
Nem hiszem, hogy találsz olyan hûtõt, amivel a memória felmegy 400-ra. Amúyg nekem a gyári hûtõvel (amíg még 9600 pro-m volt), felment a karesz 520/350-re, bár a memória gyárilag 340-en volt, és a kareszon ATI ref hûtõ volt, nem pedig az a gagyi, amit a legtöbb gyártõ rátesz a pro-kra.

ezt tudnám ajánlaniThermaltake Extreme Giant lllállitolag ráver a Zalman-ra, de sokkal hangosabb is

Tuborgs are better than one... two beers or not two beers?..thats the question :)

9600pro-ra esetleg tudtok ajánlani valamilyen király hûtési megoldást mivel tuning miatt brutálisan meg akarom hüteni a ''drágaságot'' Zaj nem érdekel
MSI RV380
[NST]Cifu
Ha a videókártya a hunyó, akkor annak más programoknál is jelentkeznie kell, szóval nem csak FarCry alatt kell belassulnia, hanem mondjuk a 3DMark-nak és bármely más videókártyaigényesebb dolognak...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Narancs
Sí!

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

ugye ha a busz szélessége 64 bit, akkor az SE, ha 128 akkor normál?

Singleben nekem is, de multiban szaggat 16 playernel.
Olyan 30 fps-ekre megy le 😞
Narancs
Ez cvsakazért érdekes, mert nekem 2600+ barton és fx5600 párassal 1024*768 high detailen megy mint a disznó!
Szóval nem tudom nálad mi van de menni kéne!

Veriel
Nem hiszem, hogy betelt, van több, mind 1 giga hely neki külön partíción.

2x256 Corsair 466MHz ram, P4 [email protected], S. 9800pro, és beszaggat egy idõ után medium detailen

Narancs
vinyó?
Mennyi memóriád van?
Nem leht hogy betellik a lapozó fájl?

Veriel
A helyzet az, hogy a Far Cry egy napja azt csinálja, hogy belassul pár perc múlva. Nem tudom, mi lehet az oka, a proci nem melegszik 55 fölé, sõt, addig se nagyon.
[NST]Cifu
Az R3x0 chipek elég forrófejüek, bizony rendesen felmelegszik a hûtés. Amíg nem csinál semmi csúnyaságot (fagyás, képhibák, stb.), addig nincs ok aggodalomra.

[NST]Cifu
A 64bites memóriavezérlõs nagyságrendel lassabb, sõt, hogyha realitásk akarunk lenni, akkor játékra nem is ajánlott, mivel egyes játékokban a két generációval korábbi, de 128bites memóriavezérlõvel rendelkezõ videókártya is gyorsabb lehet nála.
Hogy kiderísd, hogy 64 vagy 128bites, az AIDA32 "Megjelenító -> GPU ->
Busz szélessége" után láthatod.

(Az van fenn, amit a gigabyteról leszedtem) 4.3 assal is ez a helyzet , most tettem fel. Visszaáll alapórajelre az elsõ explorer ablak megnyitása után😊 A driver cds driverral meg megy. Na most akkor ez hogy van? Õrület. Lehet hogy dobhatom ki az egészet😞 Egyébként ha 64 bites, jóval lassabb mint a 9600 as nem?
A franc se tudja! A dobozon az van, hogy 128 bites😊 A chip is Radeon R9600. De lehet hogy átvertek, és csak egy 9600 se van benne. Ami ugyan nem lenne olyan jó, de ez van. Az a driver van fenn, amit írsz, de most felteszem a 4.3 as catalystot, hátha....
Törölt felhasználó
Az gázos!;DD
Veriel
milyen forró lehet egy 9800pro? ha játszom, akkor kicsit forró (3-4 másodperc után kezd fájni az ujjam a hûtõbordán)
ez meleg?
a venti pörög, a kártya nincs húzva

[NST]Cifu
Ha ez a kártyád van, akkor az 64bites, tehát nem sima 9600, hanem 9600SE. A jelenlegi legújabb driver a Cataclyst 4.3. Itt van egy Gigabyte driver letöltés, ami 7.95.4 verziószámú, de a rák tudja pontosan milyen.

Törölt felhasználó
Sztem a Zalman a legjobb, és a varazspalca.hu-nál megveheted külön a ventit!
Narancs
Ez 64 bites?

Azzal sem megy sajnos😞 A kártya egy gigabyte GV-R96128D Sima 9600 as! Melyik driver a legjobb, ami még nem a legújabb, mert azzal biztos nem megy!😞 Köszi
9800pro + catalyst 4.3 far cry m1, vice city nem. Fasze'?

- Ez egy szent kep, nem hallottatok, he?

Huzassal persze, de en azt kerdeztem hogy alapon ennyi az jo-e?

cifuatwork
Próbáld meg a Radclockert, ha korábban ment, akkor nem lockos a kártyád, tehát nem ez a probléma. Szvsz inkább valami driver/tweaker összeakadás lehet...
Pontosan milyen kártya?

Ez a Zalman cucc mennyivel jobb egy Iceberq4 ventitõl melyhez még négy rézborda jár. Ezt a M*stralban néztem 3 pézé. Emellett nyugodtan felhúzhatom a 9600pro-mat 500/400-ra nem?
A tied megoldódott? Mivel?

Ugyanez a problémám, csak sapphire 9800pro helyzetben!

Tud az többet is😊
5400 pont 3dm2k3-ban egy 9800pro-tol huzas nelkul (+p4 2.4) korrekt?

A régi catalystal ment...Nem tudom, talán segíthet a registry...Írd le légyszi hogyan kéne megcsinálni. Persze csak ha nem nagy gond! Köszi
Ezzel sem megy😞 Ha a régi drivert használtam a 3Dtweakernél akkor maradt az órajel, amire felhúztam. Most ezzel mindíg visszaáll😞 Hogy lehet a registry trükköt megcsinálni?
A riva tunert még nem próbáltam, de ahogy így elnézem, azzal is ez lenne a helyzet😞
cifuatwork
Na ezt kicsit részletesebben:
-Amikor beállítod az R3D tweakerben, akkor úgy marad, vagy visszaugrik? (létezik lockolt kártya, ahol registry trükkel (vagy még úgy sem) lehet tuningolni)
-Ha 2D-ben csíkos, szemetes lesz a kép, akkor az memóriahibára utal, tehát valószinüleg a videókártya memóriája nem bírja az adott frekit. (próbáld meg, hogy csak a VPU-t húzod)
-Van egy olyan, hogy RadClocker, próbáld meg ezzel...

Narancs
Riva tunert próbáltad?

Sziasztok! Lenne egy elég sürgõs kérdésem. Remélem tudtok segíteni. Ha a vidkártyát(rad9600) rage3d tweakerrel húzom, mindíg visszaáll alapórajelre😞 A régi driverrel nem, de azzal meg nem megy a Far Cry. A powerstrip, meg egyáltalán nem jó, csíkos lesz a képernyõ, és lefagy😞Milyen drivert használjak amivel húzható? Honnan lehetne leszedni? Köszi a válaszokat elõre is!