18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
  • [NST]Cifu
    A Quake3 őrülteknek mond azt, hogy csak 90FPS-ük lehet. A falra fognak mászni... :)))
  • Robbb
    Köszi
  • Falconer
    A rendelő fizet:)
  • Punker
    kb 45 körül lesz (beszerzési áron)
  • Robbb
    Mi péz lehet egy olyan zafira?
  • Punker
    ha van pénzed :)
  • Falconer
    Rendeljé mán egyet nekem is :)
  • Punker
    ok akkor aszem jövőhéten megrendelem
  • Falconer
    Zafír
  • Robbb
    Szasztok!Nvida kareszom van de szeretnék váltani ATI-ra.Milyet ajánlotok?Én 9800PRO-ra gondoltam,csak az a gond,hogy ebből is van vagy 100 féle.Gyors és halk legyen ez a lényeg.
  • Borg
    Figy, a gyári sapphiret nem adnák venti nélkül, ha kellene rá. NEM KELL RÁ :) Úgy megy passzívan, ahogy van.
  • tajfun
    63ert MAG 810FD-t kapsz, az 1600*1200-ban tud 89 Hz-et.
  • tajfun
    Csak 90et? Az eleg tre'.
  • Punker
  • Borg
    És minek raknál rá ventit?
  • Punker
    azt a Sapphire-t akarom megvenni, de nem akarok venti-t rakni rá
  • Borg
    Zalman passzív borda + OP1 venti rajta.

De van gyárilag passzív ATI kártya is, Sapphire Ultimate Edition néven.
  • Falconer
    Vagy rakjál rá vízhűtést:)
  • Punkerwork
    az milyen? nem ismerem
  • ollie
    Az OP1-es ventivel meg sem hallod (20dBA), szóval az úgy okés.
  • Punkerwork
    akkor mit csináljak? kell 1 nagyon halk normális ati kártya
  • ollie
    Nagyon, de még mindig jobb mint egy FX5900. :)
  • Punkerwork
    nagyon melegszik?
  • ollie
    Akkor is, mivel 9800 pro-ról van szó. :)
  • Punkerwork
    miért? nem akarom húzni a kártyát
  • ollie
    kockázatos venti nélkül :)
  • Cat #12804
    a videókártya örültek sem kapcsolják ki a vsyncet, mert ma már egy jó videókártya drágább mint egy átlagos monitor
    egy brutto 65e ftért kapható 19"es samsung 957MB CRT moncsi 1280ban simán viszi a 90 Hzet, szóval minek kikapcsolni a vsyncet? :)
  • Punkerwork
    csak :)
  • ollie
    de miért?
  • Punkerwork
    nekem venti nélküli kártya kéne
  • ollie
    Milyen hűtéssel? Ha Zalman akkor ok, de javalott az OP1-es venti felszerelése.
  • Punkerwork
    passzív hűtéses 9800pro jó (Sapphire)?
  • czky
    VPU Recover-t kapcsold ki!
  • Furky
    Hi! Az lenne a problémám, hogy a FarCry közben egszercsak kilép a játékból kék képernyővel hibaüzenet nélkül, és restart, vagy csak simán újraindítja a gépet. his excalibur 9800 pro IceQ kártyám van, és defaultra van állítva az OpenGL, és a Direct3D is. VPU Recover be van kapcsolva, Far Cry-t leszedem csak High-ra Very High-ról, de akkor sincs semmi változás. Gondol egyet, és restart... Csak Farcrynál, farcry javítását is feltettem, de az sem segített. Mi lehet a gond?
  • stone
    1, mostmár tiszta
    2, próbálok más playert akkor mert codecpackot már sokfélét próbáltam. Még annyi jutott eszembe hogy nem az lehet a probléma hogy a divx filmek álltalába 25FPS-el vannak tömörítve (fraps-al néztem párat) és emiatt szembeötlő némi akadozás (csak oldalirányu kameramozgásnál)?
  • stone
    1, ok, mostmár tiszta.
    2, rengeteg codecpack-ot próbáltam már, de lejátszóból csak a mediaplayert úgyhogy kipróbálok egy párat.
    Köszi a segítséget:)
  • Falconer
    Én ati9800xt-nél azt tapasztaltam, hogy ha a Vsyncet nem kapcsolod be, néhol kifejezettten frémesek lesznek a játékok. Havernak azért kellet bekapcsolnai mert tiszta frame lett. Poén, nem a VGAmiatt szaggatnek a cuccok hanem a monitor miatt:)
  • [NST]Cifu
    1.: Igen, éppen ezért szokták az FPS-őrültek kikapcsolni a Vsync-et :)
    2.: Ez esetben lehet, hogy itt is a képszinkronizálás hiánya a probléma, próbáld meg másik lejátszóval lejátszani, esetleg másik codec-et felrakni.
  • stone
    Bíztam benne hogy erre jársz, te vagy itt a videokártyaszakértő, köszi.

1, Végülis ez annyit jelent hogy ha például 60HZ-en ha a függő szinkronizálás be van kapcsolva akkor 60FPS felé nem tud menni a képkockák száma másodpercenként?

2, Az a furcsa hogy ezt nem tapasztaltam dvd lejátszóknál (svcd-nél) csak számgépen divx-nél pedig az jobb minőségü kéne legyen. Akkor ez nem kiküszöbölhető?
  • [NST]Cifu
    1.: Ez nem teljesen így működik. A kulcsszó a Vsync, vagy a képszinkronizálás. Ez annyit tesz, hogy a monitor képfrissitésekor a videókártya várjon-e a monitorra, avagy sem.
    Vsync on: A videókártya bevárja a monitort, tehát a VPU kiszámol egy képkockát, és ezt a monitor kirajzolja. Akiknek a képminőség a fontos, azok ezt szokták használni.

Vsync off: Ezt szokták az FPS-őrültek használni, azon egyszerű okból, hogy ez a megoldás gyorsabb a fentiek alapján (a videókártya nem várja be a monitort). A probléma csak az, hogy gyors mozgásoknál néha lehet látni egy viszintes "eltolás", hiszen a kép tetején még az X frame-et kezdte el kipakolni, aztán a kép alján már az X+1 frame jött.

2.: Ez általában digitalizálási probléma, a lényeget lásd fent (gyors mozgás - a kép teteje és alja között eltelik egy minimális idő).