Radeon 7X00/8500/9X00

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nah, thx, ez az info nekem is jól jött😊

Bár én a tálcaikont használom, arra hogy gyorsan a tvout bekapcsolásához jussak ha kell. Ahhoz nem lehet ettõl függetlenül gyorsbillentyût kötni? (Tvout on/off)
Ch_Slater
na rájöttem arra, amit a #11382-ben felvetettem.
Speciális->Beállítások->Az ATI-tálcaikon alkalmazásengedélyezése dolgot kilõttem. Lehet hogy elég lett volna a Gyorsfelbontás funkció tiltása is (nemtom), de nekem ugyse kell az az ikon ott. es mostmar megy a tömörités gyorsbillentyüvel...

Syd Barrett 1946-2006 Rick Wright 1943-2008 R.I.P.

Taptarap
nekem compaq de ebböl minden Mill,2000,XP.

CelionHUN SE (.)(.)R.I.P ThisisSparta Lvl72.DA.

Nameg egy campusos, de azt még ki sem bontottam, csak a licenszek miatt kellett😄
lol😊 Nekem Verbatim XP PRO SP1-em van😊
Taptarap
esküszöm ilyet még az életben nem láttam

Huh, meg nem mondom fejbõl. Ha jól tudom Abit NF7 S -re cserélték. A régi szintén Abit volt de a tipusát nem tudom megmondani.
cifuatwork
Dicséretes elv, de figyelembevéve az M$ dolgait (ithhon is!!!), én azért nem kapnék a fejemhez egy TDK kiadású XP-tõl... 😊

ollie
És milyen alaplapot, milyenre cseréltek?

ollie
Elvbõl nem teszünk fel másolt progikat és játékokat. Nekem és neki is minden eredeti, jogtiszta.

Felhívtam havert, tényleg kicserélték az alaplapot. Megkapta a gyári cd-t az alaplaphoz, és a boltban újra telepítették a Win Xp Service Pack1-et amit meg is kapott egy írott cd-n.
Narancs
És mi lenne ha a haverod 1000 HUFért megrendelné vmelyik CD listás gyerektõl a netrõl a kevésbé jogtiszta XP -t...
Vagy otthonra ennyire gáz?

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

Laalee
attol függ milyen alaplap milyen oprendszer. egy ha egy via lapot kicserélnek via lapra nem feltétlen kell ujratelepíteni. a w98 elég igénytelen ahhoz hogy kibirjon egy intel-amd alaplapcserét is.

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

Laalee
jo használjon win 3.11 et elvégre az van jogtiszta és nem akarok ujat venni.

azért nem csak muli processzor támogatás megléte/hiánya a különbség xp és 98 között. én mindenesetre nem merném internetre kirakni a w98at 😄

Tuti, hogy újra kell installálni a Windowst alaplap csere esetén? Mert akkor szólok havernak, hogy átbaszták az agyát.
ollie
Na azért nem rossz az. Különben is, ha az ember csak játékra használja a gépét, és nincs HT-s procija, akkor minek kifizetni megint pénzt az XP-ért. Bár nekem XP-m van (jogtiszta), a haveromnak egy P4 2.4, R9700 pro, 512M ram gépen win98-a van (ez is jogtiszta), és nem akar kifizetni megint pénzt egy új oprendszerre. PErsze tudom, hogy ez nem tarthat örökké, de azért túlzás abbahagyni a driverek kiadását arra az oprendszerre, fõleg azért is, mert Win ME-re is ugyanaz a verzió kell, ami viszont már jóval késõbb jelent meg, tehát annyira sem lehet elhanyagolni a támogatását.

Laalee
létezhet, ki a rák használja azt a szart 😄 ms már legalább 1 éve nem támogatja w98at igy whql drivert sem adtak ki hozzá, most meg már lehet semmit 😄

ollie
Hát ha a haverod szó nélkül kiperkálta az 5 rugót, akkor megérdemli. Én a helyében ott megmondtam volna, hogy tegyék vissza az eredeti alaplapot, ráadásul elõttem. AMúgy nem hiszem, hogy tényleg kicserélték, hiszen abban az esetben a Windows-t is újra kellett volna installálniuk.

ollie
Engem is idegesít, de nem tudok rá megoldást.

Ch_Slater
lenne egy gondom, remélem már másnak is volt és megoldotta. szal ha total commanderbe akarok tömöriteni alt+f5-tel akkor átvált a képernyõ egy másik felbontásra és kérdezi hogy megtartsa-e a beállításokat. gondolom egy felbontás beállításokhoz való gyorsbill van hozzárendelve de nemtom hogy hol kell visszaállítani.
kicsit idegesitõ hogy reflexbõl nyomom az alt+f5-öt és ide-oda vált a képernyõ...

Syd Barrett 1946-2006 Rick Wright 1943-2008 R.I.P.

Sziasztok! Anno 11115 és 11116 hsz.-ban írtam egy haveromat érintõ problémáról. Megígértem, hogy beszámolok, ha lesz valami fejlemény az ügyben. Sajnos mégcsak most lett.
Haverom háromszor vitte vissza a gépét az üzletbe (szervizbe), mindig azt mondták neki, hogy driver probléma. Harmadik alkalommal aztán rájöttek a tudósok, hogy mégiscsak a vidkari a szar. Mivelhogy még garanciális ezért ingyen kicserélik, de a biztonság kedvéért (nehogy már ingyen dolgozzanak) minden kérés ellenére kicserélték haver alaplapját (mondván, hogy az jobb) és elkértek érte 5000 Ft-ot. Ja, az elsõ alkalommal is elkértek 2000 Ft-ot, pedig akkor semmit sem csináltak, csak azt mondták, hogy biztos driver hiba.
ollie
Létezik, hogy a Catalyst 4.4 nem jelent meg win98-ra????

ollie
A 9600 XT gpu-ja 500-on ketyeg, a memória meg 300-on (600 effektív).

ollie
Jobb, ha elötte uninstall van.

ollie
A Hyperdrive az ûrhajók egy speciális meghajtórendszere, mellyel ki lehet lépni a normál térbõl, és így könnyedén elérhetõ a fénysebességnél gyorsabb sebesség.

Az Overdrive viszont az ATI által, a driverbe épített biztonságos túlhajtási lehetõség, ami viszont nem sokat számít teljesítményben.

ollie
64-ért vettem.

ollie
Driver Cleaner a www.driverheaven.net -en (vagy .org)

marmint radeon9600xt-knel

na valaki magyarazza el nekem ezeket a radeon orajeleket. asus pl:gpu300 ram500 ez akkor most 500/600?

AMD Norbee
Hi all!
Lenne egy kérdésem
Hogy ha fel akarok tenni egy uj catalyst csomagot, akkor a régit le kell törölnöm vagy rá instalálhatom?

Asus P5E x38, Core 2 Duo E8400@3600mhz, Geil Ultra 4*1GB/1066mhz, Sapphire HD 4870 OC , Chieftec 550W, Cooler Master Hyper TX2, Samsung 500GB

seAke
Na tehát mi az a HyperDrive????

[allstars™] www.subaruklub.hu Az itt megjelenő vélemény regisztrált látogató magánvéleménye,

Jó kis kareszod van!
Mennyiért szerezted be? Bár tudom már irtad de nem emléxem.
Ide klikkelj, itt van róla egy kis iromány: tuning, 3DMARK eredmény, ha még nem láttad volna. Jól néz ki, nem adod el?
perempe
SZeretném kipróbálni a kártyám (Sapphire Radeon 9100 - 128M😎TV-kimenetét. Milyen beállításokat drivereket/használjak? Idáig monitor nélkül bootoltam, csak a TV képét láttam, de az csak fekete-fehér. (Sima RCA kábellel kötöm össze a TV-vel a gépet.) Lehet, hogy NTSC a kártyám esetleg? 5let?

Off:
Kurva élet! Kiesett a Milan!

* George Benson : White Rabbit *

Hát elég semmilyen egy release az biztos. Kicsit dolgozattak volna még rajta.
A known issues lista hosszabb...
hykao
Azt a kibaszott FSAA-t engedélyeztessék már a Pandora Tomorrowban basszus!!!
CATALYST 4.4
Resolved CATALYST™ Driver Issues

This section provides information on CATALYST™ driver issues that have been resolved in the latest release of CATALYST™. These include the following:

Connecting a secondary CRT and enabling VPU Recover no longer results in the operating system failing to restore itself
The new rotation implementation no longer fails to update the desktop when doing a mode set on exit
Setting the display resolution to 1024x768 32bpp and switching the DVI connector for HDTV to 480i no longer results in the HDTV device not working within the ATI Control Panel
Setting the display resolution to 1152x864 32bpp under Windows XP and playing an MPEG or AVI file using the Windows Media Player no longer results in display corruption on the TV output
Setting the display resolution to 1920x1080 on an ATI RADEON 9700 PRO when connected to a specific monitor no longer results in the image not being display
The file version and the product version information is now correct

Resolved Game Issues

This section provides information on game issues that have been resolved in the latest release of CATALYST™. These include the following:

Worms 3D no longer fails to properly play. Launching in game movies no longer results in only the sound being heard with the display being corrupted or black
Intermittent texture corruption and flashing is no longer seen when playing the game Battlefield 1942
The shadow of the characters in the game Splinter Cell Pandora Tomorrow are now being displayed properly
Display corruption is no longer noticed when switching between 2D and 3D modes in the game Microsoft Flight Simulator 2004
The performance of the game Tomb Raider AOD is no longer compromised when running the game at the display resolution of 1600x1200
The brightness option found in certain games is now working properly when extended desktop is enabled and both monitors are set to 1280x1024 32bpp
Configuring the game RACER version 0.50 to run at full screen, 1600x1200 32bpp, no longer results in the game failing to respond
Setting the display resolution to 1600x1200 and running the game Jedi Knight: Jedi Academy no longer results in display corruption being noticed at a specific point in the game
Display corruption is no longer seen when playing the demo version of the game Far Cry
Taptarap
szombaton rakom fel újra az XP-t majd nyomok szüzen egy tesztet és berakom a képeket

Taptarap
proci csere elött 1700+ AMD-el,alapórajelü VGA csinált 3700 körül

Taptarap
a proci órajelére gondoltam a VGA meg lent megtalálható

Taptarap
40 pöttyöt kb.

Nem, hanem 400/300-as proét.

A 9600PRO=9800SE szinte, a 9500PRO viszont természetes, hogy gyorsabb ezeknél.
Narancs
És neked mûxik mind a 8 pipe sakkozás nélkül?

hykao
Mármint egy olyan 400/200-as pro-ét???
Én 9500pro-ról váltottam 9800se-re, és softmodolás nélkül a 9800se 3-400 ponttal kevesebbet tolt 3dMark03-ban. (modolás után több, mint 1000-el többet...)
hykao
Megalol!!!
Ha hûvösségre vágysz, minek a Barton 2500+ (meg a többi)???
Nekem letöltési célra ki van helyezve a hûvös elõtérbe egy 800-as cerka, meg hasonlók...hónapok óta megy éjjel-nappal, és 20 fok körüli a hõmérséklete...minden extra nélkül.
Azért ott egy "picit" már felfelé kerekítettél

Amúgy a 9800SE nagyjából a 9600PRO teljesítményét hozza.
Taptarap
akkor tényleg kevés nekem a 9600XT csinál ilyen órajelen 4500 pontot

Narancs
Inkább próbálld meg bekapcsolni a mind a 8 pipeline-t, hátha megy...

hykao
Vidd lejjebb a 9800se mag/ram órajelét, amennyire csak tudod, így hûvösebb lesz, de még elég ütõs (320x200-ban)
FL
Epox8RDA+/Chieftech420W/PIO107-D/Leadtek2000TVdeluxe/2x256Mb DDR 400mhz CL2.5 Samsung
/D-link604/ SeaBarr40Gb/ kiegészítés elõzõhöz.
és rakom vissza a Gigabyte Maya 9000 et. Sokkal szebb a képe, és passzív, nem kerül semmibe, ugysem játszom, stb.
FL
feltettem 9x200ra, és csak 3703 pont lett.
Ez a kártyesz All-in-wonder9800SE 256bites 4 pipe, 128Mb, Hercules Prophet

mert 5-7 fokkal hidegebb, és még kellõen ütõs.