Radeon 7X00/8500/9X00

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Shep
Közben felvetõdött bennem még egy kérdés mégpedig az, hogyha teszem azt melegszik akkor máshol miért nem csinál ilyen pontozást, mondjuk a fa textúrán az embereken, miért csak a fegyvertartó kezen/fegyveren?

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Biztos, nem probaltam. Tekintettel arra mingya' itt a nyar, nem is sietek megsutni a kartyat.

- Ez egy szent kep, nem hallottatok, he?

Shep
hát ez megnyugtatott,😊 és a zalman hûtõvel elbír némi húzást a cucc?

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Passz, nekem nem csinalja. Gondolom ez megnyugtat. 😄

Shep
referencia borda + global win p4 hûtõ 6000-et pörög, a bordát megnéztem alig langyos, a kártya túloldalán meleg olyan 40-45 max 50 fokos lehet kb /rajta tudom tartani egy darabig a kezem, meleg ugyan de nem tûzforró/

LOW-ban nem csinálja, ellenben most visszaraktam a 4.1est és most azzal is csinálja, pedig délután nyomtam legalább 2-3 órát az FC-t és akkor em volt semmi, pedig az alatt bemelegedhetett volna rendesen, szóval vagy vmi effekt, vagy tényleg melegszik, de akkor meg elég érdekesen teszi.

De.

Lehet hogy tulmelexik. Hutese milyen? En pl. zalmannal vettem a 9800prot, de inkabb rapakoltam 1 ventit, mert szerintem elegge melegedett magaban, tuning nelkul is. Nyarra meg veszek szobaventit a gepnek is (1 van, de az nekem jobban kell 😊).

[NST]Cifu
Valószinüleg a magasabb részletesség valami olyan effektet vesz igénybe, aminél a gond fellép. Sokkal okosabbak nem leszünk, de valami fogódzót mégis nyújt...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Shep
ok megnézem, ha mondjuk lownál nem csinálja akkor mi van?

[NST]Cifu
Le lehet tölteni külön a drivert, a control panelt és a WMD drivert (az AIW kártyákhoz capture), illetve egyben (ez a 20MB feletti).

AMD Norbee
a Control Panel nincs benne alapból a catalyst driverben??

Asus P5E x38, Core 2 Duo E8400@3600mhz, Geil Ultra 4*1GB/1066mhz, Sapphire HD 4870 OC , Chieftec 550W, Cooler Master Hyper TX2, Samsung 500GB

[NST]Cifu
Hmm...
Azt javaslom, hogy próbáld akkor végig a driverbeállításokat (vagy ha használsz Rage3D Tweakert ill. Radlinker-t, akkor a finomhangolást), hátha megtalálod mi a probléma - más ötletem így most hirtelen nincs...

Vagy nézd meg, hogy pl. Low details-nél is csinálja-e az artifactokat...

Shep
én se értem a dolgot, pedig láttam már érdekes jelenségeket, de még csak ismerõsöm sincs akinek az ismerõse állítólag ismer vkit aki már hallott ilyenrõl

Shep
persze, élsimítást amúgy sem használom a farcryban, mert akkor 30 körüli az fps a kinti részeken az meg kevés

[NST]Cifu
Az driverben az AA-nál és az AF-nél az "alkalmazás szerint" be van pipálva?

[NST]Cifu
Ötlet van ezer (újra felrakni a drivert, directX-et, stb.), de ilyet még nem láttam, hogy az egyik driverrel csinál artifactot, a másikkal nem...

Shep
na próbaképpen elindítottam az atitools artifact testerét + farcryt 4.4-es catalystal, beszenvedte a gép a játékot a kezén voltak villogások ezzel szemben az atitool semmit nem jelzett õ nem észelte a hibát, akkor viszont mi a lehet a rejtély kulcsa?

[NST]Cifu
Próbáld meg másik könyvtárba kitörömíteni a drivert, és onnan megpróbálni a telepítést...

A Driver Cleaner használatánál pedig tessék elolvasni a Readme-t!!!

ATI:
1. Unplug nic card or modem from net or disconnect
2. Remove ATI driver from add/remove programs then remove the control panel from add/remove programs
3. Reboot into safe mode (F8 during boot up)
4. On reboot into safe mode WinXP SP1/SP2 will auto detect and install drivers. Just let it do its thing. If you can cancel out of the auto install hardware wizard then skip the rest and run Driver Cleaner! If you can NOT cancel out of auto detect wizard then...
5. Navigate to device mgr->display adapter->uninstall and/or remove ATI display adapter but do not reboot
6. Run Cab Cleaner (not needed, but recommended)
7. Run Driver Cleaner
8. Empty recycle bin and reboot
9. Install the new drivers and control panel

Vagyis:
1.: Kapcsold ki a kábelmodemet/dial-up modemet - hogy ne legyen aktív net (mondjuk ez szvsz felesleges, de így írják)
2.: Távolísd el a régi drivert és contorl panelt a "programok telepítése és eltávolítása" alatt
3.: Indisd el Safe módban a WinXP-t (F8 boot alatt, majd Safe Mode)
4.: Elkezdené felismerni a videókártyát a Safe Mode-ban is, de te nyomsz rá egy Cancel-t.
5.: Ha nem tudsz (vagy elfelejtettél) Cancel-t nyomni, akkor az eszközkezelõbõl távolísd el a videókártyát - de ne rebootolj!
6.: Futtasd le a Cab Cleanert (csak ajánlott)
7.: Futtasd le a Driver Cleaner-t (ATi-ra)
8.: Indísd újra
9.: Telepísd fel az új drivert és control panelt

Shep
de nincs tuningolva, totál alap órajel, minden úgy ahogy elõ van írva és csak a 4.3-4.4 es catalystnál van a régebbieknél nem, akkor mi lehet?

AMD Norbee
nincs hozzá magyarosítás??
mert nagyon cifra használni
amikor rámegyek hogy clean akkor letörli de ottmarad még néhány fájl.
szar az egész

Asus P5E x38, Core 2 Duo E8400@3600mhz, Geil Ultra 4*1GB/1066mhz, Sapphire HD 4870 OC , Chieftec 550W, Cooler Master Hyper TX2, Samsung 500GB

Narancs
Azért mert hiba történt...😉
Bocsi...
Szóval ha az elõzõt nem szedted le, akkor lehet gáz, javaslom a DriverCleanert én is...

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

AMD Norbee
Na Segítsetek
Miért van az hogy a catalyst instalja közben azt irja ki hogy: Hiba történt a megadott INF fájl másolása alatt.
miért van?????

En is tuningra gyanaxom, szokott ilyet produkalni. Sokan addig huzzak a frekit amig ki nem akad, pedig az nem jelent semmit, lehet hogy osszevissza szamol mar a kartya, csak epp nem szallt meg el.

Shep
És ahhoz mit szólsz hogy a régi driverekkel nem csinálja a villódzást, akkor ez a melegedés dolog hogy van?

AMD Norbee
ja bocsi
az van az ablakba hogy:
HIBA történt a megadott INF file másolása alatt

[NST]Cifu
Khm...
Te belinkeltél egy képet a saját wincsidrõl... azt mi ugye nem látjuk, és mivel a hibát nem írtad körül most max. találgathatunk mi a probléma... 😊))

Látatlanban arra gyanakodhatok, hogy valamivel összeakad, ezért van gebasz - javaslom szedd le a Driver Cleaner-t, és takarísd le a korábbi drivereket vele a gépedrõl...

[NST]Cifu
Emlékeim szerint anno a készítõk kérésére az nV driverbõl kikapcsolta az FSAA-t, mivel egész egyszerûen a program nem volt felkészítve annak használatára. Állítólag az 1.2b patch javított valamit FSAA terén, de errõl többet nem tudok.

AMD Norbee
mit csináljak????

AMD Norbee
Ez miért van a catalyst instalja közben?

Shep
DE az hogy van, hogy geforceon meg van FSAA-ing? Akkor Radeonon is kellene lennie nem?

Shep
nincs tuningolva elõször én is azt hittem hogy melegszik és azért csinálja, de miután nagyobb gyorsabb ventit raktam a gyári helyére azután is csinálta, elkezdtem tesztelni az Atitoolal és az nem hozott ki hibát, csak akkor ha meg lett húzva.

Na de ha melegszik, akkor is melegszik ha csak 4.1es driver van fent és úgy meg nem csinálja csak a 4.3-4.4 el akkor ez hogy is van?

Törölt felhasználó
Egyértelmû GPU melegedés.
[NST]Cifu
Nincs véletlenül tuningolva a videókártyád? Mivel semmi ilyesmit nem láttam sem nálam, sem máshol, pedig a 9600Pro-tól a 9800XT-ig és a 3.9-tõl a 4.4-ig elég sokféle felállásban láttam már...

A Splinter Cell esetén meg nyugodtan várhatsz, ugyanis a játék alkotói történetesen nem foglalkoztak az AA-va, így konkrétan magával a játékkal van a baj - nem a driverrel...

Shep
Na ja, de nekem a 4.3-4.4-el a Farcry-ban villogó textúrák vannak pl. a fegyvert tartó kezén apró pontok de míg 4.3 alatt a tenyerénél addíg 4.4-ben meg az újjánál, és 4.3-ban nagyobbak 4.4-ben meg kisebbek a villogó pontok, 4.1el meg régebbiekkel ez nincsen, szóval várom a 4.5-öt hátha jó lesz, meg hátha mûködni fog végre a splinter cellben a FSAA-ing

seAke
Én sem láttam ilyet!

[allstars™] www.subaruklub.hu Az itt megjelenő vélemény regisztrált látogató magánvéleménye,

Call of Duty alatt pl epp jobban. Far Crynal sokan panaszkodtak hogy nem laccik a partot moso viz, meg pixelhibas, meg stb, ebbol en semmi ilyet nem tapasztaltam (9800pro + 4.4 cata).

Ahogy elnezem, a 4.3 es a 4.4 kb egyforman teljesit. Hogy most epp melyik jateknal 100 fps az egyik, a masik meg 99.9, az kit erdekel?

[NST]Cifu
Aki észreveszi azt, hogy 48FPS helyett csak 45FPS van, az meg is érdemli... 😊

Shep
Ja amúgy a 4.4-es nállam se a legjobb, így maradtam a 4.1-nél

Shep

[NST]Cifu
Mi az, hogy "nem a legjobban teljesít"? Havernál 4.3 van fent, minden gond nélkül...
De amúgy az ASUS-nak van saját drivere is, Innen letölthetõ..

AMD Norbee
Szerintetek egy ASUS Radeon 9600XT VIVO-nak milyen catalyst-ra van szüksége?
mert a legujabb 4.4 nem a legjobban teljesít!

Rookie
Oksa, köszi nagyon.. 😊

[NST]Cifu
Rage3D Tweak és Radlinker, ha meg csak a frekit akarod bántani, akkor ATiTool

Rookie
Nham most ezt jól megmondtam.. catalyst a driver én meg egy progira gondoltam amivel lehet tunningoni. 😊

Rookie
Sziasztok.

Tudtok segíteni abban, hogy van e olyan hogy ATI catalyst vagy hasonló? Vagy egyáltalán mivel érdemes emelni a teljesítményt?

Elõre is köszi!

Wanax
ollie: most ne vedd sértésnek, de ahogy igy olvastam hogy nálad minden szigoruan jogtiszta, te egy nagyon gazdag gyerek lehecc hallod... (vagy pedig a microsoft magyararszágnál dolgozol 😊)
szal szép hogy vannak elveid, nekem is lennének ilyen elveim, ha minden szoftver árából lecsipnének egy 0-t a végérõl... amig viszont minden ilyen drága (és a többsége szar is) addig nekem másfajta elveim vannak 😊))

ASUS P5B Deluxe - Core 2 Quad Q9550 - MSI HD4890 OC - GEIL 4x1024M/800 - SB Live! 5.1 - Seagate 750 GB + 750 GB, Samsung 1024 GB - Icon7 Z500 - Samsung 710T, HP LP2475w

Inkabb egy 9800pro az apronetrol.

Ok, köszi!

PSN ID: Jinchuu Twitch: http://www.twitch.tv/zadovo

[NST]Cifu
A Sapphire Radeon 9800SE 128bites, és a szerencsén múlik, hogy megy-e 8 pipeline-osként, vagy sem. Szvsz inkább 9600XT...