Radeon 7X00/8500/9X00
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
[email protected] | HD4890@980/1140 | 4GB@800 | W7x64 |
Az Americas Army jó ideje nincs fent a gépemen, de emlékeim szerint anno a driverbõl állítottam. A 3D -> Direct3D részen nézd meg, hogy be van-e pipálva az élsimitásnál a csúszka elötti kocka...
Akkor az XT miatt 😛
AA-t és AF-et játékon belül belehet állítani? Vagy Catalyst-nál bütyköljek?

Szóval a te kártyád 340Mhz-en fut, de ez effektive 680Mhz-et jelent.
Idézet a HWSW fórumáról, nyunyu részletesen leírta a dolgokat:
Naszoval, jatszogattam egy picit a TV-vel.
Elso korben irthattam le a Rage3D Tweak-et, mert mar megint 720x480 felbontasunak ismerte fel a TV-met a kartya. (rolleyes smiley helye)
Reboot.
Meg mindig, igy Cat 3.7 le, Cat 3.9 fel, most jo.
Kabelezest nem irom le, gondolom azzal nincs gond. (ha fekete-feher a kep helyes beallitasok eseten, akkor S-Video-Composite atalakito+RCA kabel kell, nem S-video...)
TV beallitas: be kell allitani PAL B-re a szabvanyt (illetve automatikusan arra all, ha a WinXP-ben Magyarorszag szerepel a Regionalis Beallitasok-nal)
Ezt a Displays ful TV sorara kattintva megjeleno ablakban lehet:
Masik az Overscan beallitasa, izles szerint: (csak Cat 3.8-tol!):
Ha ez be van kapcsolva, akkor a TV szelein korbe par centit ki fog logni a kep, igy kitoltve a teljes kepernyot.
Ha nincs bekapcsolva, akkor a teljes kep megjelenik, korulotte fekete kerettel. Ekkor bizonyos hatarok kozott tologathato ide-oda a kep.
Terjunk ra, hogyan rakhato ki TV-re teljes kepernyos video.
Ket modszer van ra, attol fuggoen, hogy a masodik kimenet (esetunkben TV) az Klon uzemmodban van, vagy Kiterjesztett Asztal-ban.
Klon uzemmod:
Ez az, amikor a masodik kimenet kepe ugyanaz, mint az elsoe.
Beallitasa, nincs pipa az "Extend my Windows desktop onto this monitor" mellett:
Bekapcsolt TV eseten a kovetkezo kep fogad a Displays fulon:
Ha mindket kimenet mellett a celtabla van kivalasztva, akkor mindket kijelzon pontosan ugyanaz a kep fog megjelenni, a gyengebbik parameterei szerint. (esetunkben a monitor fog a TV 640x480 50Hz interlaced-jehez igazodni...)
a mindez megvan, akkor BARMILYEN video alkalmazast elinditva a monitoron megjelenik ablakban a film, mig TV-n azonnal teljes kepernyoskent.
Ha a TV Kiterjesztett Asztal uzemmodban van:
Ennek az az elonye, hogy a ket kimenet teljesen fuggetlen egymastol, pakolgathatjuk az ablakokat ide, oda, stb. (igazabol ket monitor eseten van ertelme, poen volt 2 21"-essel programozni, elson a fejlesztokornyezet, masodikon a doksija)
Beállítása:
Ebben az uzemmodban igy nez ki a Displays ablak:
Celtabla es Atmeretezes gombok helyett "1" es "2" szerepel, itt lehet allitani, melyik kijelzo legyen az elsodleges, melyik a masodlagos.
Ennek annyi szerepe van, hogy az elsodleges kijelzon van a teljes asztal bal oldala, masodlagoson a jobb, ertelemszeruen igy az elsodleges kepernyot jobbra elhagyva kerul a kurzor a masodlagos kepernyore.
Ebben az uzemmodban a Theater-nek nincs szerepe, hanem ugy tudunk filmet kirakni a TV-re, hogy athuzzuk a lejatszot a TV-re es ott atkapcsoljuk teljes kepernyore.
(Ekkor persze nem latjuk a monitoron...)
TV-n film nezesre a Klon uzemmod celszerubb, hiszen azt talaltak ki arra.
Tiszta mint az Inter! Campione d\'Italia 2005/2006:Inter !!!CSALÓ JUVE MOCSKOS CSALÓK!!!
Tiszta mint az Inter! Campione d\'Italia 2005/2006:Inter !!!CSALÓ JUVE MOCSKOS CSALÓK!!!
Képernyõ tulajdonságai -> Beállítások -> Speciális -> Megjelenítõk -> itt a TV feletti gomb (ha piros) benyomni, és utána be lehet lépni a TV-kapcsolat menüjébe
De egyel lejjebb ott a Hydravision linkje...
Még Radeon 8500-on simán kinyomtam TV-re a képet, teljesképernyõsre raktam a videólejátszót. De amúgy létezik a Hydravision nevû segédprogram direkt ilyen célra - rajta kell lennie a telepítõCD-n, illetve letölthetõ a fenti linken az ATi honlapjáról...
- Ez egy szent kep, nem hallottatok, he?

Mit sütsz kis sz?cs? Tán sós húst bazdmeg?
Mivel ugye jóval kisebb a hõterhelés, ha hûtési probléma, akkor nem szabadna jelentkeznie (vagy legalábbis sokkal késõbb).
Ott olvastam pár javaslatott még:
-Lehet alaplapi hiba is (esetleg Fastwrites kikapcsolása segít?)
-Rakj fel egy sokkal régebbi drivert (3.2-õt írtak konkréta), hátha azzal nem csinálja (Driver Cleaner!)
Méghozzá a Driver Cleaner nevû okossággal, de elõtte ajánlom olvasd el a Read me fájlt!
Ha leszedted az elõzõt, akkor tedd fel a Catalystot!
Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!
\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"
Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!
frissítettem alaplapi drivereket, meg biosban levettem mindent alapra és most megy normálisan... ehhh

Ha csak egy idõ után csinálja, akkor melegedés lehet a probléma, a kártya hûtése rendben van?
Vannekem egy olyan problemám, hogy az új Connect3D márkájú 9800pro-m ma elkezdett már boot után 5 perccel szemetelni a képernyõre. Tegnap még semmi baja nem volt... Nincs húzva, bár az ati tool-lal próbáltam, de visszaraktam defaultra(set-teltem a clockot, meg loadoltam a default profilt..és ez még 3 napja volt). A 4.3-as és 4.4-es catalysttel is ezt csinálja... winXP sp1-es van fent...
Bármilyen segítséget szívesen veszek...

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
Neked a plusz ventivel a bordák melegek?
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!