Radeon 7X00/8500/9X00

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ollie
Szerintem is jó dolog a tuning, persze csak annak aki jól ért hozzá.

ollie
Szerintem 2xAA és 8xAF a legtöbb játékhoz még elég teljesítményt nyújt 9600 pro-val. De hát neked kell kitapasztalnod. Van játék ami többet is bír (pl Morrowind nem fog lassulni 6xAA és 16xAF-el sem), de van ami ennyit sem.

ollie
Én is gondoltam már rá a Far Cry miatt. PErsze jól fut és szép, de még szebb lenne 4xAA és 16xAF-el...

Törölt felhasználó
Sorolhatnám még a gépeket melyek nem az enyémek, de tuningoltam õket vagy én vagy más, pesze hiba nélkül a mai napig.
Törölt felhasználó
A Ferrari esete pedig nem megfelelõ példa.

486DX4-100@120
Pentium 1 166@200
Pentium 1 200@250
Pentium 1 233@266
Pentium 2 266@400
Pentium 2 566@850
Pentium 3 450@600
Amd Barton 2500@3200

Voodoo 1 és 2 (nem emlékszem mennyit húztam rajtuk, de Quake1 ben 2 fps -el többet tudott timedemóban)

TNT1 és TNT2 agyontuningolva
Geforce MX400 agyontuningolva
Geforce 2 Titanium agyontuningolva
Radeon 9500Pro 9700Pro biossal széjjel hajtva
Radeon9800Pro 9800XT biossal jóval az XT órajel felett

Kis áttekintés némely alkatrészemrõl, melyek közül soha egyetlen egynek sem lett semmi baja.

Amíg élek tuningolni fogok.
Törölt felhasználó
Azt a "mûanyag fém ventit" lecseréltem egy Zalman Heatpipera, amire egy Vantec 12cm venti nyomja a friss finom levegõt oldalról. Egyéb?
IMYke2.0.0.0
Ha elolvasod, akkor az "extrém" tuning esete áll fenn...
De, mint mondottam, engem nem zavar, ha egy 120 ezer Ft-os VGA-t valaki szétbasz, de akkor fogadja el azt az álláspontot, hogy egy amúgy is rettentõ erõvel rendelkezõ VGA-t teljesen felesleges húzni csak azért, hogy "megérje" a belefektetett összeget.
Erre volt eklatáns példa a Ferrari utcán való 340-el hajtása, tõlem.

-----------------------------------------
.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

[NST]Cifu
Tévhitek...
Az nem vitás, hogy a tuning esetén az ember bizonyos szintû kockázatott válall. De az esetek (elsöprõen) döntõ többségében a tuning nem okoz fizikai károsodást. Van egy Celeron 300A procim, ami több, mint 5 éve jár 450Mhz-en, gond nélkül. Az egyik ismerõsnél még most is megy a Radeon 8500-am, pedig azt is hajtottam, mégsincs semmi gondja.
A tuningnál a kulcskérdés a megfelelõ hûtés, és az, hogy reálisan közelítsünk a tuninghoz - ha extrém szinten hajtunk túl valamit, akkor a kockázat értelemszerûen vele együtt növekszik...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

[NST]Cifu
1.: Menj a "Megjelenítõ eszközök -> Jellemzõk" fülhöz, és állísd be a képfrissitést (egyes esetben itt ki kell kapcsolni a "DDC információ alkalmazását", mivel rosszul ismeri fel a monitor képességeit).
2.: Mind a D3D, mind az OpenGL alkalmazásoknál:
Textúra szerint: maximálisra
Mipmap-részlet szint: maximálisra
Várj a függõleges szinkronizációra: Én be szoktam kapcsolni, de izlés szerint (ismertebb nevén ez a Vsync)
TRUFORM: Én be szoktam kapcsolni (pl. CS miatt)
Az élsimitást és az Anizotróp szûrést neked kell belõni, de egyes játékokban (pl.: FarCry) alkalmazás szerintre kell állítani, és a játék saját Setupjában átállítani. Általánosságban elmondható, hogy legalább 8xAF-et célszerû benthagyni, mert sokat dob a képminõségen (a távolabbi textúrák nem lesznek elmosódottak). Az élsimitás leginkább a játéktól függ: amelyik játék bekapcsolt élsimitással is elfogadható FPS-el fut, ott nyugodtan be lehet kapcsolni (a recés éleket fogja kisimitani).
Ha bizonyos játékoknál (nálam pl. ilyen bolt anno a BattleField) a betük elcseszetten jelennek meg, akkor alul a "kompatibilitás" gombra nyomva az Alternatív Pixelközéppont-ot engedélyezd.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Met

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

IMYke2.0.0.0
Félreértesz. Nekem semmi közöm ahhoz, hogy egy 1xx ezer forintos VGA-t miként szúrsz el. Csak leírtam valamit, amit szerintem Te is hihetnél, ha akarnál.
De, ha akarod, nyugodtan hajtsd csak szét azt a mûanyag+fém valamit... ha van pénzed egy újra...

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Törölt felhasználó
Ó! Ha rosszul teszem, akkor mindjárt vissza is állítom alap értékekre. Bocs.
IMYke2.0.0.0
Eléggé rosszul teszed.
Az ember nem száguldozik egy Ferrarival 340-el csak azért, mert az autó képes rá.

Hi all!

Egy Sapphire 9600Pro-m van.Elsõ ATI kártya, szóval a driverérõl semmit nem tudok.
4.4-es driver van fennt.
Kérdésem, hogy hogyan állítsam be azokat a szûrõket vagy miket.
Most nem nyúltam még semmihez, 8* AGP van most.
Azok a másik vackok meg alkalazás szerint.
Szóval?

Elõre is köszi!

Törölt felhasználó
Mert ki akarom használni a maximális teljesítményt amit kaptam a pénzemért.
IMYke2.0.0.0
Mert õ is teljesítmény-mánisá ember, aki legalább egyszer szeretné tudni, hányadik is a 3D Mark pontversenyben... hihihi

mart manapság ez a menõ...

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

Met
Mi a f@szért kell egy 9800Pro-t húzni?

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

köszi a helpet megsasolom másik gépben

Mit sütsz kis sz?cs? Tán sós húst bazdmeg?

cifuatwork
Az ATiTool mindig elkezd visszalépkedni alapfreki alá, ez ismert hibája 😊

Ha a desktopon is szemetel, az valószinüleg ramhiba. Ha lehet, vedd ki a kártyát, és nézd meg a memóriamodulokat, hátha valamelyik felpuposodott vagy megpörkölõdött. Nem túl valószinü, de a HWSW.hu-n egy srácnak így járt a 8500-se, szóval elõfordulhat.
Ha tudod, akkor nézd meg egy másik gépben, mivel ha ott tökéletesen megy, akkor nem a kártyával van a hiba, hanem valami mással (esetleg tápegység, alaplap AGP port, vagy csak a molex csati nincs rendesen bent a kártyában, stb...)

nemhiszem

NeoMaN
széjjebasztad a karit...

Noh akkor leírom hosszabban mi a problémám, hátha valaki tudja mi a bibi.
Megvettem a Connect3d radeon 9800pro-mat -> mielõtt betettem a gépbe leszedtem a geforceom detonátorját, standard vga-ra állítva a display drivert. -> gép kikapcs, kártya kicserél -> bekapcs, majd catalyst 4.3 telepítése -> minden fasza, 3dmark lefut, minden megy stabilan -> felbátorodás, atitool feltelepítése, majd egykis max core és mem keresgélés... a core felment 420-ig amikor is elkezdett szemetelni... atitool elkezdi csökkenteni a vcore-t. Visszament az alap frekiig sõt még alább is ment, ekkor kilõttem. :Ð atitool uninstall -> minden megy faszán megint -> rage3d feltelepít -> pici tuning -> megállapítom, hogy kevés a hûtés :ÐÐÐ -> visszarakok mindent alapfrekire -> de tovább szemetel -> catalyst 4.4 feltelepít, semmi változás -> mindent uninstalláltam (catalyst, rage3d) újraraktam a catalyst 4.4-et -> minden fasza ismét, egészen a 1-2 napig, amikortól is a következõt csinálja -> boot után 2 percig fasza, majd szemetelés kezdõdik már a desktopon is, majd ez elmúlik néhány perc után... gémekben is jó, meg minden, kb 1-2 órán át majd ismét beszemetel és van, hogy ezekután is megjavul, de van amikor csak a reboot segít... Nemfogom mi lehet a baj, az elejeén faszán ment bírta a farcry-t is 3-4 órán át... nemértem
Valaki plz help!
Mi lehet? ram hiba?

Mr Manson
gondolom én is
de utánna kezdte ahogy beletettem az ATI-t!

the Original .:BfBt:. -tRs- \\\ XBOX360: MrManson HUN \\\PSN: MrManson_HUN

ollie
Hát ha nagyon pörög a vinyó, akkor nyílván nem videokártya probléma lesz. Szerintem tedd újra a drivereket.

Mr Manson
Lenne egy gondom!

Vettem egy ATI9600XT-t nem olyan régen! Tökéletesen megy, viszont néha iszonyatosan akad és ilyenkor nagyon pörög a winyó is. A kép 2-3 sec-re megáll!

Elötte nem csinalta bár akkor NV-Ti4200 használtam.

the Original .:BfBt:. -tRs- \\\ XBOX360: MrManson HUN \\\PSN: MrManson_HUN

ollie
Nincs húzva a géped? Nekem akkor jöttek ilyen hibák, mikor már túl volt húzva a ram (nálam csak a ram turbo módot kellett normalra állítani és mûködött utána).

Taptarap
ok köcce

CelionHUN SE (.)(.)R.I.P ThisisSparta Lvl72.DA.

IMYke2.0.0.0
Akkor nincs ötletem... De nyugodt lehetsz, ennek semmi köze a Radeon-hoz!

Taptarap
több mint 1 éven keresztül..

Taptarap
eddig müködött

IMYke2.0.0.0
Egyszerû: rossz a telepítõd.
Töltsd le, "vásárold meg" újra...

Taptarap
kb 12* raktam újra

IMYke2.0.0.0
Azt jelenti, hogy a feltelepített 3D Mark 2003-al van gond, mégpedig az általa jelzett *.dds képfájllal!
Uninstall, reinstall!

Taptarap
plussz még valami a 3dmark ilyen hibával nem fut le ... ez mit jelent?

Taptarap
az a problémám, hogy a tv-out-on nézve a képet fekete fehér. Van valami progi amivel be lehet állitani a régebbi tv-n is szines legyen? Anyámék Samsungján szines az én 7 éves Sonymon fekete fehér.

Gerry
Nincsmit!

ollie
aha, köszi

Gerry
Bizonyos kártyák onnan kapják az extra kakaót (feszültséget), amúgy semmi másban nem tér el a hagyományos AGP-tõl, de az ilyen kártya nagyon ritka (nomeg drága), és általában professzionáls 3D modellezésre és tervezésre használják õket. Magyarul neked semmire sem jó, ugyanolyan, mintha "mezei" AGP slotod lenne. Tkp. azért van az, hogy a legtöbb mai csúcskártya közvetlenül a tápról kapja a szüksége extra "powát" mert nem kifejezetten elterjedt az AGP Pro slot az alaplaopkon. (Eddig még én is csak ASUS alaplapon láttam leginkább...)

ollie
Ja, hagy kérdezzek már én is. Mire jó az AGP PRO slot? Csak mert nekem az van aza alaplapomon, és nagyobb mint a sima AGP, de kezeli a normál AGP 4/8x-es karikat (most is ilyen van benne).

ollie
9600 pro-ja van, és annak nincs extra tápcsatija.

Shep
Ja közben látom, hogy lentebb már írtad, hogy neked az jól össze van dugva, de azért nézdd csak meg, meg tedd fel a 4.3as drivert

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Shep
Nézdd már meg, hogy a kártya tápkebel jól be van e dugvam nekem az volt, hogy nem volt jól összedugva, és akkor csinálta a #11705 -öt, ami úgy nézem gyakorlatilag a te hibaüzenetednek felel meg, csak másabb megfogalmazásban.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Törölt felhasználó
Új szolgáltatásokkal bõvül a Catalyst drivercsomag.

Terry Makedon, az ATI szoftveres termékeinek menedzsere egy interjúban úgy nyilatkozott, hogy a vállalat körülbelül 2-3 hónapon belül teljesen megújítja, "forradalmasítja" majd a grafikus kártyáihoz készített Catalyst drivereit.

Mint fogalmazott: "Ebben is az ATI lesz az elsõ. Érdekes lesz megnézni, hogy a bemutató után mennyi idõ telik el, míg mások is elkezdik lemásolni a megoldásunkat." A titokzatos bejelentést részletek egyelõre nem követték, így nagy valószínûséggel számos találgatással találkozhatunk majd az elkövetkezõ idõszakban.

Na ez vajon mi a ***** lesz? 😊
examinee
Hát nem tudom most ezt mér csinálja..... CSökkentett modban uninstalláltam az egészet meg mindent leszedtem ami ATI volt!! Feltettem a régit amivel eddig ment és megint csinálja.......
Lehet tulmelegszik????
Hol lehet azt nézni mennyi a hõmérséklete?

ollie
Ha dobozos, akkor kapsz hozzá mindent, de a helyedben letölteném a legújabbat, és azt nyomnám fel. Valszeg nagyon sirály kártyád lesz, az IceQ-nak nagyon jó a hûtése.

teljesen mindegy, ha adnak, akkoris celszeru a legujabbat leszedned.
Hi Ollie! Ha minden rendben lesz akkor a jövõ héten végre én is a tulajdonosa leszek egy his excalibur radeon 9800 pro IceQ-nak, dobozos! Tök frankó! Adnak hozzá alapban catalystet? vagy nekem kell szerezzek?www.hisdigital.com

ollie
Hát nem hiszem, hogy a driver tönkretette (ha igen, akkor valszeg az nem egyedi eset, és ez sokba fog kerülni az ATInak). De ha teljes win reinstall után is szórakozik, akkor vissza kell vinni gariba.

ollie
szerintem nem is azért kérdezte