Radeon 7X00/8500/9X00
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szóval a lényeg: a TAA csak magas FPS (olyan 60FPS felett) és bekapcsolt Vsync mellett érvényesül - ez viszont a jelenlegi játékoknál (pl. FarCry) nem megoldható, vagyis a TAA inkább a régebbi játékoknál használható reálisan.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
- Ez egy szent kep, nem hallottatok, he?
Vagy mi alapján lehet eldönteni?
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
A fent említettek tekintetében normális, hogy épphogy csak langyosak a bordák, meg az nem gond, hogy a felsõ így nem olyan meleg mint az alsó?
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!
TAA siman elerheto az R3xx-en is.
Regedit, majd HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Video\{itt jon a kartyad primary, tehat NEM a secondary fjenek a neve}\ kulcs ala csinalj ket stringet:
TemporalAA Multiplier - ennek adj meg mondjuk kettot erteknek (a 3 minta mar nagyon bika vasat kivanna, legalabbis az en 2500MHzen futo Bartonom + 9700 Prom karcvsu hozza meg egy olyan jol optimalizalt cucc alatt is, mint az UT2k4)
TemporalAAFrameThreshold - ez meg a kivant fps hatarertek ill. ha 0, akkor MINDIG enabled a TAA, ez utobbi logikusan a neked kello ertek.
Restart, ennyi. Ezutan a 2xAA-ra allitott csuszkad valojaban 4TAA-val egyenlo (csak joval gyorsabb) es igy tovabb (4x=8xTAA, 6x=12TAA). Ofkoz, a Vsync forced on mindig TAA eseten, de ez logikus.
Jo mulatast!
Egy kiegészítés: minden egyes nem teljesen eltávolított drivernél egy-egy újabb szám-betû kavalkádos kulcs marad, szóval valószinüleg nem lesz egyszerû megtalálni az aktívat.
A regeditben nálam itt található meg az aktív kulcs:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Video\{97B30343-BD79-4564-ABE2-FF7B8D765D6C}\0000
Csináltam egy gyors próbát, és itt vannak az eredmények:
Delikvens: FarCry v1.1, Radeon 9800XT, Cataclyst 4.3, 1024x768-as felbontás, Vsync On (FPS= jellemzõ /minimum-maximum)
0xAA (50 /35-100)
4xFSAA (35 /22-91)
8xTAA (44 /33-100)
12xTAA (35 /25-100)
Az FPS-t FRAPS-al mértem a képen látható részen, kb. azonos utat végigjárva - de értelemszerûen inkább csak hozzávetõleges értéknek lehet nevezni.
Amit én észrevettem: a 4xFSAA és a 8xTAA között látható különbség csak a fegyver hordfogantyúján látható, de érdekes módon ez még a 12xTAA esetén is látható, míg más objektumoknál (a láda teteje, vagy a háttérben lévõ rács) látványos a változás. A sebesség terén a 4xFSAA kb. azonos sebességt nyújt, mint a 12xTAA, ami viszont a legtöbb esetben a 6xFSAA-hoz mérhetõ képminõséget nyújt, néhány esetett leszámítva (hogy a hordfogantyú miért ilyen, az jó kérdés...).
Szerény véleményem szerint az elkövetkezõ Cataclyst drivereknél elöbb-utóbb lehet majd választani az FSAA és a TAA között, sõt! Nem lehetettlen, hogy a TAA lesz az egyik "nagy dobása" az ATi által emlegetett forradalmian új drivernek...
A végére egy figyelmeztetés: ha nem vagy biztos magadban, hogy a registry-ben turkálj, akkor inkább ne tedd, mivel legosszabb esetben egy fullos WinXP reinstall lehet a vége.
Öcsém gépében idestova 6 éve szolgál nap mint nap a Vargáné és semmi gond nem volt még vele...
Mikor elõször megláttam a feliratot rajta könnyeztem a röhögéstõl, mert azt hittem ilyen nevû cég nem létezhet hogy Vargáné és társa, és mégis!
Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!
Elõtte, amíg Inteleztem, nekem sem VIA volt az alaplapi chipset...
példa: gépbe visszaraktam a kártyát windows betölt farcry elindít és mikor az ubisoftos logo bejött kapásból függõleges zöld csíkozás, tehát nem a képet csíkozta össze, hanem egy teljesen új kép jelent meg igaz nem ábrázolt semmit, ekkor megnéztem a memóriákat meg, a gpu hátát és meleg volt ugyan de korántsem tûnt vészesnek a kezemet simán ott tudtam taratni szóval olyan 40 fok kötül lehetett, de annak idején a gef 4200 as ugyanilyen meleg volt és nem volt vele semmi gond. Ezek után a gépben megint matattam default beállítás biosban proci tuning vissza stb. és most megint jó és ugyanolyan meleg. DNA drivert használok esetleg az kavarna be idõrõl idõre?
És egy két új 64 bites alaplapon az van!
DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate
Nekem VIA-m van már jóideje (nomeg AMD...).
Ja és ráadásul a híres-nevezetes Abit KD7 (VIA KT400) + ATI páros...és semmi fagyás, egyéb mutatványok.
Már a sokadik Radeon kártyával atomstabilan mûködik.
Szal ha a KT880 már csak ebbõl a szempontból jobb lesz (és jobb lesz), nyert.
A KT600 elbukta a meccset a sebességen, de a KT880 már nem fogja.
Sebesség, IDE, driverek minden a helyén lesz. Szvsz ha végre lehet itthon is kapni, ez lesz a nyerõ chipset az AthlonXP alá.
Semmi bajom nem volt vele igazándiból!
the Original .:BfBt:. -tRs- \\\ XBOX360: MrManson HUN \\\PSN: MrManson_HUN
DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate
Most adták vagy majd adják ki az új Via-ás alaplapokat!
De azthiszem kint vannak már!
Nem?
Kétcsatornás memvezérlõ, a tesztek szerint ugyanolyan gyors, vagy pár esetben gyorsabb is mint az nforce2. És ugye nem kell emlegetnem, hogy rendes IDE van rajta, SATA RAID stb... Én lehet váltani fogok, bár a VIA...hááát...
-----------------------------------------
.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
the Original .:BfBt:. -tRs- \\\ XBOX360: MrManson HUN \\\PSN: MrManson_HUN
.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.