Radeon 7X00/8500/9X00

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[NST]Cifu
Köszönöm, már ki lettem okítva 😊))

Szóval a lényeg: a TAA csak magas FPS (olyan 60FPS felett) és bekapcsolt Vsync mellett érvényesül - ez viszont a jelenlegi játékoknál (pl. FarCry) nem megoldható, vagyis a TAA inkább a régebbi játékoknál használható reálisan.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Rakjal ra 1 zalman op-1-et, es nincs gond.

- Ez egy szent kep, nem hallottatok, he?

Shep
Na de melyik a primary, az amelyik felülrõl az elsõ vagy a második, logikám szerint a felsõ lenne, de hát ugye ....
Vagy mi alapján lehet eldönteni?

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Shep
Minden rendben van akkor, ha a 9700prom-ra felszerelt Zalman hûtõ bordái alig melegendek még akor is ha a FarCry fut, igaz a ház oldalán található tápventi pont a kártyára löveli a kinti hûvösebb levegõt, a kártya nem fagyott egyenlõre, a FarCryban nem jelentkeznek az eddig látott apró villogó pontok, vagyos úgy tûnik, hogy mindenhova a mgflelõ mennyiségû pasztát tettem és látszólag minden ok. Ja a könyvben azt írták, hogy úgy tudom ellenõrizni, hogy jól van e összepakolva a cucc, hogy ha a felsõ és az alsó borda azonos hõmérsékeltû, na de itt van egy kis gond, mégpedig az, hogy ugye a kártya felett a proci helyezkedik el, azo meg egy titan hûtõ van és a bordák között kiáramló levegõ hûti a kártya felsõ bordáját, így aztán soha az életben nem lesz egyforma hõmérsékletû a két borda.
A fent említettek tekintetében normális, hogy épphogy csak langyosak a bordák, meg az nem gond, hogy a felsõ így nem olyan meleg mint az alsó?

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Narancs
Úgylátszik a miénk még a jó széria...ha eddig (6 év) nem volt gáz akkor remélem most se lesz már...ha majd kondik repkednek ki a másik szobából akkor majd nem aggódom, tudni fogom hogy csak a vargáné adta meg magát...😊

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

[NST]Cifu
Ismét a HWSW.hu-ról egy nagyon érdekes dolog: T2k-tól származó információ arra, hogy az R3x0 VPU-val szerelt Radeon kártyákon (Radeon 9500-tõl fölfele) be lehet kapcsolni az FSAA (Full-Srceen Anti-Aliasing)alternatíváját, a TAA-t (Temporal Anti-Aliasing):

TAA siman elerheto az R3xx-en is.

Regedit, majd HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Video\{itt jon a kartyad primary, tehat NEM a secondary fjenek a neve}\ kulcs ala csinalj ket stringet:

TemporalAA Multiplier - ennek adj meg mondjuk kettot erteknek (a 3 minta mar nagyon bika vasat kivanna, legalabbis az en 2500MHzen futo Bartonom + 9700 Prom karcvsu hozza meg egy olyan jol optimalizalt cucc alatt is, mint az UT2k4)
TemporalAAFrameThreshold - ez meg a kivant fps hatarertek ill. ha 0, akkor MINDIG enabled a TAA, ez utobbi logikusan a neked kello ertek.

Restart, ennyi. Ezutan a 2xAA-ra allitott csuszkad valojaban 4TAA-val egyenlo (csak joval gyorsabb) es igy tovabb (4x=8xTAA, 6x=12TAA). Ofkoz, a Vsync forced on mindig TAA eseten, de ez logikus.

Jo mulatast!

Egy kiegészítés: minden egyes nem teljesen eltávolított drivernél egy-egy újabb szám-betû kavalkádos kulcs marad, szóval valószinüleg nem lesz egyszerû megtalálni az aktívat.
A regeditben nálam itt található meg az aktív kulcs:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Video\{97B30343-BD79-4564-ABE2-FF7B8D765D6C}\0000

Csináltam egy gyors próbát, és itt vannak az eredmények:

Delikvens: FarCry v1.1, Radeon 9800XT, Cataclyst 4.3, 1024x768-as felbontás, Vsync On (FPS= jellemzõ /minimum-maximum)

0xAA (50 /35-100)
4xFSAA (35 /22-91)
8xTAA (44 /33-100)
12xTAA (35 /25-100)

Az FPS-t FRAPS-al mértem a képen látható részen, kb. azonos utat végigjárva - de értelemszerûen inkább csak hozzávetõleges értéknek lehet nevezni.
Amit én észrevettem: a 4xFSAA és a 8xTAA között látható különbség csak a fegyver hordfogantyúján látható, de érdekes módon ez még a 12xTAA esetén is látható, míg más objektumoknál (a láda teteje, vagy a háttérben lévõ rács) látványos a változás. A sebesség terén a 4xFSAA kb. azonos sebességt nyújt, mint a 12xTAA, ami viszont a legtöbb esetben a 6xFSAA-hoz mérhetõ képminõséget nyújt, néhány esetett leszámítva (hogy a hordfogantyú miért ilyen, az jó kérdés...).
Szerény véleményem szerint az elkövetkezõ Cataclyst drivereknél elöbb-utóbb lehet majd választani az FSAA és a TAA között, sõt! Nem lehetettlen, hogy a TAA lesz az egyik "nagy dobása" az ATi által emlegetett forradalmian új drivernek...

A végére egy figyelmeztetés: ha nem vagy biztos magadban, hogy a registry-ben turkálj, akkor inkább ne tedd, mivel legosszabb esetben egy fullos WinXP reinstall lehet a vége.

[NST]Cifu
Végig olvastad? Nem csak a topicindítónak gyûlt meg a baja a Vargáné féle tápokkal, hanem sokaknak. Lehet, hogy nem él már annak a képnek a linkje, de valaki szét is szedett egy ilyet, és a képek alapján "kicsit" szellõs volt, vagyis csaknem üres a tápegység doboza, minimális mennyiségû (és minõségû) alkatrészeket használtak fel elkészítésekor...

Melto tarsai a Videoton Color Star tvknek. ~~

stone
Pontosabban 1év alatt szált el nem egyszerre, de nemtudom hogy tud a pufferkondi kirepülni mikor a tápegység eléggé zárt. Hol?

stone
Na azért ez a példa pont nem táphibára utal, mikor 5-6szál el egy idõben. Gondolj arra hogy mondjuk 3fázisuk van és a bejövõ nullánál van egy kis lazulás. Ilyenkor pillanatokra kaphat a táp túlfeszültségeket egészen 400V-ig 230 helyett. Egyébként ha az elektrolitkondi így szétrobban az túlfeszültségtõl van (hálózati) mivel közvetlenül a graetz híd utánn pufferol. Mondjuk én is félnék azért a vargáné tápoktól.

[NST]Cifu
Vargáné és tsa. - a közveszélyes bûnözõ ! @ HWSW.hu

Olvass és sírj (vagy röhögj😊)...

nah szal van egy ilyen bba 9800pro aiw-om,kérdés hogy hogytudok tvzni vele,leszedtem mindent szoftvert az ati oldalárol(catalyst,multimediacenter,remote wonder)de nem tom hogy tudok tvzni,már a upcnek a kábele is bevan dugva.Szal ha vkinek van egy ilyen all in wonderes karesza lécci segitsen
Shep
hát a régiek állítólag tûrhetõek, de az utóbbi idõben jópár elhalálozott és magával rántott mindent

ubi
majd egyszer magával rántja az egész gépet, és akkor lesz...
Narancs
Mi a gáz a Vargánéval?
Öcsém gépében idestova 6 éve szolgál nap mint nap a Vargáné és semmi gond nem volt még vele...
Mikor elõször megláttam a feliratot rajta könnyeztem a röhögéstõl, mert azt hittem ilyen nevû cég nem létezhet hogy Vargáné és társa, és mégis!

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

Shep
hát igen és is amelett szavazok, csak a fene tudja miért kell nekem állandóan próbálkoznom, egy köteg idõt ilyen felesleges hülyeségre szúrok el.

Shep
300as codegen táp + tápvédõ, tudom kellene egy jobb, de egy normálisabb elég húzós árban van, noname vackot meg nem akarok attól még ez is jobb, fõleg a Vargánétól, bár nállunk szerencsére még egyet sem láttam belõle.

cifuatwork
Én próbáltam már jópár verziót a DNA-ból és az Omega-ból, de úgy dönöttem, hogy a legjobb még mindig a Cat.+Rage3D Tweaker kombo... 😊

Shep
Én használtam mindet, és észrevehetõ különbséget nem igazán tapasztaltam, annyi, hogy az omegában meg a dna-ban benne van egy csomó jó dolog, mint pl. artifact tester meg ilyenek.

Ez nembaj, intel procihoz nincs jobb az intel csipszetnel, amd-hez meg minel tobben probalkoznak, annal valoszinubb hogy az 1ik csak osszehoz vmi normalisat.

hykao
Szerintem a legjobb az Omega, tapasztalatok, és tesztek alapján is.
stone
És jobb mint a catalyst?

cifuatwork
A DNA egy, az Omega-hoz hasonló optimalizált driver...

stone
Nemtom mi a DNA driver, próbálj Ati catalystot ha lehet ne a 4.4-et. A panel hátulján is éreznéd rendesen ha rosszul feküdne a borda a GPU-ra ezt tapasztalatból tudom, úgyhogy elvileg nem melegedési probléma. Ha jól tudom floppy tápcsati megy arra a kártyára, próbálj másikat rádugni, és írd le milyen táp van a gépedben, de sztem a driver hiba a legvalószínûbb.

cifuatwork
Igen? No ez jó hír - chipsetek terén is hamarosan nVidia vs. ATi flame lesz 😊

Az ATI legutóbbi chipset útitervében már volt AMD64 chipkészlet.
cifuatwork
Úgytudom, hogy az ATi csak Intel alá fog chipseteket csinálni. Az nV pedig egyenlõre csak az AMD alá akar 😊

hykao
Amúgy kiváncsi leszek az ATI-ra is, ha lesz végre AMD-hez is chipset.
hykao
Azóta van VIA-m, amióta AMD procikat használok!!!
Elõtte, amíg Inteleztem, nekem sem VIA volt az alaplapi chipset...
Shep
Na ok mondjuk melegedés, de akkor hogy van az, hogy ha egyszer jó akor egész addíg jó amíg a kártyát ki nem veszem, vagy a gépben nem matatok? Mert most pl megint jó semmi gond.
példa: gépbe visszaraktam a kártyát windows betölt farcry elindít és mikor az ubisoftos logo bejött kapásból függõleges zöld csíkozás, tehát nem a képet csíkozta össze, hanem egy teljesen új kép jelent meg igaz nem ábrázolt semmit, ekkor megnéztem a memóriákat meg, a gpu hátát és meleg volt ugyan de korántsem tûnt vészesnek a kezemet simán ott tudtam taratni szóval olyan 40 fok kötül lehetett, de annak idején a gef 4200 as ugyanilyen meleg volt és nem volt vele semmi gond. Ezek után a gépben megint matattam default beállítás biosban proci tuning vissza stb. és most megint jó és ugyanolyan meleg. DNA drivert használok esetleg az kavarna be idõrõl idõre?

Gabesz amd64
Hát én is így vagyok vele! De sajnos az nforce3 elbakkerolták!!!
És egy két új 64 bites alaplapon az van!

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

Most epp a notebookomban is VIA alaplap van, nincs is vele semmi gond, de 1 intellel biztos gyorsabb lenne.

A VIA csodakkal nekem leginkabb sebessegbeli problemaim voltak. Igazan latvanyos a P3 lapoknal volt, ahol meg volt intel konkurrense is, na ott eleg jol meg lehetett figyelni ugyanazokat az eszkozoket intel es via alappal, hat nem epp a via javara. Ahol intelen nem szaggatott, lassult (jatek, masolas, stb), ott viaval igen. AMD cuccoknal csak azert van ma'kja, mert ott nincs intel viszonyitasi alapnak.

Nekem elötte IntelP3 800-asom(133FS😎 volt Epox Via-val.A mai napig hibátlanul megy,persze a windows-os frissítés mindenképpen kell.Integrált Audio nagyon tisztán szólt.A 133Mhz-es SD-k,lazán mentek 150Mhz-en (FSB is annyin volt-900Mhz(150*6)).Külön nem lehetett állítani semmmit,ez szar volt benne.

hykao
Én úgy tudom az integrált audio rész sem tökéletesen muzsikál az nforce-okon.
Nekem VIA-m van már jóideje (nomeg AMD...).
Ja és ráadásul a híres-nevezetes Abit KD7 (VIA KT400) + ATI páros...és semmi fagyás, egyéb mutatványok.
Már a sokadik Radeon kártyával atomstabilan mûködik.
stone
Hát, tapasztalataim szerint a memóriakezelése gyenge, de azért nem szemétdombra való. Miért mondod hogy az ide része szar?

Ami tény az tény, az nforce2 ide része egy rakás szar. Detto a driver hozzá.
Szal ha a KT880 már csak ebbõl a szempontból jobb lesz (és jobb lesz), nyert.
A KT600 elbukta a meccset a sebességen, de a KT880 már nem fogja.
Sebesség, IDE, driverek minden a helyén lesz. Szvsz ha végre lehet itthon is kapni, ez lesz a nyerõ chipset az AthlonXP alá.
stone
Lehet az újak már jobbak, de Intel procihoz inkább Intel chipset, Amd-hez meg Nforce szerintem (ez magánvélemény). Lehet jók az új Viá-k, de a P3-as gépek idején volt egy aszem Via 693-as chipset (Tomato lapba), az ritka szar volt. 900-as cerkám volt benne, de annyit sem tudott mint az elõzõ P2 300 slot 1-es procim. Mikor Sisoftal megnéztem, a memóriakezelése volt egyedül gyenge, ez meg egyértelmüen a chipset hibája.

Mr Manson
Nekem az van/volt!
Semmi bajom nem volt vele igazándiból!

the Original .:BfBt:. -tRs- \\\ XBOX360: MrManson HUN \\\PSN: MrManson_HUN

stone
A Via az veszélyes chipszet. Sok szart adott ki annakidején, én többet biztos nem veszek Via-s lapot.

Gabesz amd64
Én már huztam fel MHz-et és akkor kezdett csikozodni a monitor!Visszaállítottam defaultra és semmi gond nem volt már

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

stone
A csíkozódás pedig melegedésre utal elsõsorban.

Gabesz amd64
Mért a Via-val mi a gondod?
Most adták vagy majd adják ki az új Via-ás alaplapokat!
De azthiszem kint vannak már!
Nem?

Shep
Mitõl lehet az, hogy a 9700Pro-m 3D-s játékok elindításakor becsíkozza képet és futnak a szép színes csíkok? Gondoltam a melegedésre, de aztán kicsit pakolgattam a kábeleket a gépben, a biost visszalõttem defaultra és azután megint felhúztam a procit, meg néhány gyorsítát még eszközöltem ami eddig is be volt kapcsolva, most megint jó, tehát vszinû nem a melegedés a gondja, mert hát ugye melegedni mindíg melegszik, men csak hébe-hóba, így aztán most arra gondolok, hogy esetleg a táppal van vmi, vagy az alaplap szarozik, esetleg vmi tápkábelben elszakadt a szál és csak akkor jó ha érintkezik, vagy mi lehet?

Majd a KT880... csak jelenne már meg. Rég piacon kellene lennie.
Kétcsatornás memvezérlõ, a tesztek szerint ugyanolyan gyors, vagy pár esetben gyorsabb is mint az nforce2. És ugye nem kell emlegetnem, hogy rendes IDE van rajta, SATA RAID stb... Én lehet váltani fogok, bár a VIA...hááát...
IMYke2.0.0.0
Oda bizony. KT600-as lap esetében pedig - szintén ProHardver tesztek alapján - ABIT a nyerõ.

-----------------------------------------
.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Mr Manson
akkor az Nforce2 odaver KT600nak?

the Original .:BfBt:. -tRs- \\\ XBOX360: MrManson HUN \\\PSN: MrManson_HUN

IMYke2.0.0.0
Jól tudod. A KT600 sajna nyikhaj hozzá képest...

.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

[NST]Cifu
Amennyire én tudom, semennyire, sõt, alaplapteszteknél (pl. Prohardvare), ahol azonos videókártyával tesztelnek ugye, az AMD SocketA platformon az nForce2 a leggyorsabb jelenleg (tudtom szerint)...