Radeon 7X00/8500/9X00

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok!
Most cseréltem le az FX5600-as kártyámat 1 Radeon 9600XT 128MB-os Asus kártyára. Hasít 'mintazállat', 1 kérdésem lenne, Nvidia esetén be lehetett állítani a képfrissítést minden felbontáshoz (ugye Xp alapban, csak 60Hz-en hajt a játékok közben), de itt nem találok ilyet. Hol lehez ezt beállítani?

Elõre is kösz!

Let\'s go Hawks!!!

Davidus
A ti4200 bizony tuti vétel volt. Áldhatja az eszét így utólag aki anno azt vett😊 Kb ilyen most a 9800pro.

V9ykn8_TZL0

Ezert is csak mostanaban csereltem le a gf4emet egy 9800prora. Ezzel meg 1 evig sztem boven el is leszek, aztan megint olcson kene valtani, ami az akkori kifuto szeriat jelenti, ez pedig az r420, nv40. Namost ha pont akkor jonnek be a ps3+vs3 jatekok, akkor baszhatom az r420at.

- Ez egy szent kep, nem hallottatok, he?

Davidus
Jó akkor négy játék. A lényegen nem változtat😊

V9ykn8_TZL0

ott a pont

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

[NST]Cifu
Erre tudsz valami linket vagy forrást adni?
Átnyálaztam valamennyire a hivatalos fórumot és a különféle MP2 oldalakat, de mindenhol csak PS1.4-et említenek.
No offense, de nem lehet, hogy az zavart meg, hogy a GeForce 4Ti csak PS1.3-at tud?

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

[NST]Cifu
Úgytünik mivel az eredeti kérdésben kudarc volt részed, most ferdítéssel próbálkozol. A téma onnan indult, hogy szerinted csak egyetlen Dx9-es (ill. PS2.0-ás) játék van. Azután finomítottál, hogy egy van, ami számít. Erre reagáltam, hogy kinek?
Amúgy láthatóan nem ismered a játékokat, ugyanis az IL-2FB:AEP esetén OpenGL alatt lehet bekapcsolni a 2.0-ás Shader-t használó vízábrázolást 😊))

toMpEr
fohosunk kabatja ugytudom csak ps2.x-en csillogott

Davidus
10 emberbõl szerinted hányan fogják a szimulátorodat mondani ha megkérdezed tõlük hogy hány dx9 játékot ismernek?😊

V9ykn8_TZL0

[NST]Cifu
Én úgy tudom, hogy a Max Payne 2 csak PS1.1 és 1.4-et használt, ami viszont csak DirectX 8.1-et jelent (Radeon 8500/9000/9100/9200).

az x800 is elegge tulmutat a ps2.0 -n. Az a kerdes, hogy ez eleg lesz-e a majdani ps3.0-s jatekoknak, ill. mennyi hatranyt szenved, hogyha nem.
[NST]Cifu
Kinek? Neked? És te vagy a mérvadó ember?

Az IL-2FB:AEP-el mostanság többet játszom, mint a FarCry-al. Akkor hogy is van ez? Melyik az a játék, amire az "ATi fanok" "verik magukat"?

toMpEr
azert ennel tobb jatek is hasznalta, pl max payne 2-ben is volt par effekt, vagy a POP3-ban

Davidus
Egy ami számít😛

V9ykn8_TZL0

[NST]Cifu
Eddig tudtom szerint megjelent PS2.0-át használó játékok:

Tomb Raider: AOD
Halo
IL-2FB: AEP
FarCry

Szóval melyik az az egy darab? 😊))

Davidus
Mire lesznek olyanok már kijönnek az új kártyák😛 Ez olyan mint a DX9-es 9xx radeonok. Egy darab DX9 game van de mióta kijött a 9700pro erre verik magukat az ATI fanok😛

V9ykn8_TZL0

Vagy inkabb az nvidia, mer az a ps3+vs3 gamekban is fog produkalni.

cifuatwork
Nem valószinû, hogy az árak ennél jobban csökkennének a 9600/9800 fronton, pláne, ha az X800 fogja a középszintõl a csúcskategórig lefedni a piacot (299$-tól 599$-ig)

toMpEr
enis arra varok,hogy a 9800 ara lemenjen

toMpEr
ha kb azonos a ket kartya tudasa, akkor valoszinu az ar csatara szamithatunk.
bar az nvidian van 2 dvi csatlakozo, valami 3-as shaderek

Wanax
Mér adná olcsóbban ha lesz elég hülye aki ennyiért is megveszi??? én inkább annak örülök hogy a többi vidkártya ára fog remélhetõleg lejjebb menni (9600os, 9800as), mer én aztán nem adok 50K-t egy vidkariért...

ASUS P5B Deluxe - Core 2 Quad Q9550 - MSI HD4890 OC - GEIL 4x1024M/800 - SB Live! 5.1 - Seagate 750 GB + 750 GB, Samsung 1024 GB - Icon7 Z500 - Samsung 710T, HP LP2475w

toMpEr
Kb azonos ar
Nvidia 6800 Ultra/Radeon X800XT $499.00
Nvidia 6800 GT/Radeon X800PRO $399.00

cifuatwork
Én az FX-ek Detonator 5x.xx drivereirõl beszéltem, amelyekrõl anno a B3D-tõl a Prohardvering minden hangos volt, a Tom's viszont egyszer nem említette meg tesztjeiben....

toMpEr
tegnap nyilatkozott a madonion es elmondtak,hogy nem talaltak benchmark-specifikus optimalizalasokat az nvidia 60.xx-es drvireben, valamint a par napja a driverhevenen megjeleno cikkben megjelent alternativ mipmap sem tekintheto csalasnak, mert gyorsualst nem ertek el vele, valamint a minoseg se romlott.

cifuatwork
Én mondjuk a Tom's-ban már jó ideje nem bízok, az FX-ek esetén is egyszerûen "megfeledkeztek" a drivercsalások ellenõrzésérõl...

IMYke2.0.0.0
De - az õ érdekükben! - remélem, hogy ez a teszt tényleg mérvadó!

-----------------------------------------
.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
Én 1 óra alatt annyi képet hamisítok meg neked, hogy el se hiszed - Photoshop és türelem kérdése.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

toMpEr
gondolom valodi, ekkora mennyisegu kepet csak nem hamisitanak meg 😊

IMYke2.0.0.0
Köszi!

Hát - ha valódi a teszt - akkor épphogy valamicskét jobb az új ATI... elég sovány.
Bár, mindez ugye PS3 nélkül.

Davidus
Ha ez nem kamu akkor nálam tényleg csak az áruk fog dönteni. Bár ha közel azonos árban lesznek akkor inkább az ATI mert pár %-al gyorsabb ha be vannak kapcsolva a simik 😛

V9ykn8_TZL0

toMpEr
itt a tobbi:
benchmark

IMYke2.0.0.0
Ezt láttátok?

[NST]Cifu
Na de összekeverni az SocketA platformmal...

A jovo platformja.

Akkor elneztem, azt hittem az athlon64es lapokat varod.

IMYke2.0.0.0
Hát igen... ezért néztem én is furán sniper hozzászólására.

K8T800 -> Athlon64
KT880 -> AthlonXP
[NST]Cifu
Figyi, szerinted a K8T800 és az nForce3 milyen platform? És a KT600/KT800 illetve az nForce2? Szezont a fazonnal... LoL...

Shep
Hát én úgy nézem maradok a TAA-nál, de még kicsit tesztelem a dolgot, nekem bejött, hogy 2x-en olyan a kép mint a 4XFSAA ing viszont több az fps-em, csak a kicsit vibráló fákat nem értem, bár az lehet driverhiba is.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Shep
Hát én FarCryban nem használom, mert akkor sok helyen 25 az fps, vagy még alatta is a nélkül meg 40-50 meg felette

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

"A chipsetek közti különbségek minimálisak: ha hajszálnyival is, de a K8T800 gyorsabb az nForce3-nál, azonban ez a különbség csekély. A K8T800 mellett szól, hogy némileg feature-gazdagabb, egy kicsit gyorsabb is, ráadásul olcsóbb." - Prohardver.

[NST]Cifu
Én is visszaáltam a sima FSAA-ra, mert olyan látványos különbség végülis nem volt, viszont az UT2k4-ben és a FarCry-ban nem volt olyan szép az élsimitás, mint FSAA esetén. (a TAA lényege, hogy felváltva használ két különbözõ élsimitásimódozatott, viszont emiatt csak magas FPS és Vsync On esetén élvezhetõ a kép...).

Shep
na akkor ezek szerint jó helyre írtam be, de fps nem nõtt az általam mért helyen, ellenben az 1ik fa érdeksen villogot a farcryban, lehet megtesztelem még máshol is aztán döntök hogy mi is legyen.

Shep
az hogy melyik aktív azzal nincs gondom mert nekem csak 2 van, mert driver cleanerrel szoktam akciózni.

Thx.

[NST]Cifu
Nézd meg a "Device Description"-t, és itt a simának kell lennie (Radeon 9700 vagy 9800 - de utána ne legyen ott a - Secondary Device), azt, hogy melyik aktív, pedig a "Release Version"-nál lehet kiszürni, aminek egyeznie kell a Megjelenítés Tulajdonságai -> Beállítások fül alatt olvasható verziószámmal.

stone
Félre ne érts, eszemben sincs olyan tápokat védeni amik az egész gépet hazavágják, és soha nem tennék ilyet az enyémbe inkább be sem kapcsolnám amíg nem beszek normálisat. A képet nem találtam meg de tényleg nem láttam még olyan tápot amin akkora lyuk van hogy kirepül egy kondi. Nekem is szállt el gagyi táp 2 év alatt de szerencsére semmit nem vágott haza. Na nem offolof többet mert ez nem idevágó téma.

Venti nelkul a passziv zalman eleg meleg lesz.

Shep
na de azért a te méréseid alapján is jelentett vagy +10 fps-t az meg bõven jó, legalábbis szerintem.

Na de melyik is a primary?

Shep
gond így sincs, csak furcsának találom, hogy alig langyosodnak a bordák, mert máshol olvastam, hogy elég gyorsan felforrósodnak, persze lehet a tápventi nyom ennyit rajta.