18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
  • kovy79
    Catalyst 5.13
  • Ramore
    Tudna valaki segíteni?

Radeon x550-es videókarihoz melyik a legjobb driver program?
  • XbandX
    köszike
  • Inquisitor
    Ha a hiba nem szoftveres (és nem annak látszik), akkor vagy ramhiba, vagy a kártyán túlmelegedett a GPU, és ha nincs szerencséd, akkor végleg bekrepált pár TMU vagy Pipe. (Bár akkor szabályosabb sakktáblaminta lenne ...)
    Ha melegedés, akkor vagy kezd fizikailag kipurcanni a hűtés vagy csak újra kell alá egy kis hővezető paszta.
  • Inquisitor
    Nem 100%, de egy próbát megér ...
    A Catalyst feltelepít (legalább is régen) egy ATI GART nevű segédprogramot, ami elvileg beállítja az AGP sebességet, meg ki-be kapcsolhatóvá teszi a Fastwrite-ot.
    Azért elvileg, mert egy csomó gépen pont ez cseszi el a dolgokat, a fura az, hogy még két zsír ugyanolyan kártyánál se egyformán jön elő.
    A driver telepítése után meg kéne próbálni egy GART uninstalt. Pontos menetét nem ismerem, de régi ATI fórumokban szokott lenni link az ATI oldalára, ahol valahol el van dugva.

Ha nem jön be, akkor használd egészséggel 4x AGP-vel, mert minimális különbség van ... szerintem.
  • PLackó
    sajnos szerintem új kártya..ahhoz képest még sokáig is húzta :)
    a 9600XT-m 8 hónaposan ugyan ilyen hibát produkált, csak az a winben is.szerencsére még garanciális volt, de gyorsan eladtam az új kártyát amit küldtek és vettem egy 9800pro-t. remélem sokáig bírja majd,szeretem nagyon , jóval gyorsabb mint elődje.
  • Kaszi46
    nincs sajna, 2.5-3 éves a kártya. ebből uj kari lesz, vagy javíthatóak?
  • PLackó
    garnacia van még a kártyára?
  • Kaszi46
    minden "fölösleges" dolgot kivettem a gépből hogy ne terheljem a tápot, előkaptam a nagy ventillátort, ráállítottam, az egész kártya jéghideg és mégis megmaradt a hiba:(

Samfish: legujabb driver van fent.
  • XbandX
    HI All!
    Anyit szeretnék kérdezni hogy mi lehet a probléma egy sapphire 9700pro-val
    mer 8x-os agp módban újraindul és szemetel alapórajelen
    az agp biztos hogy a kártya hibája mer 3 gépben lett kipróbálva
  • SamFisher90
    Próbálj meg egy videókártya-driver frissítést innen: http://www.ati.com/ ;) ha nem jó, akkor tuti h hardver hiba lesz
  • Kaszi46
    a memoriák eléggé forrónak tűnnek, inkább nagyon forrónak:) többször is figyeltem már, teljesen lehült állapotbol indítva is jelentkezett a hiba. néha előfordul hogy teljesen jól működik. tartósan a hiba másféle hete áll fenn, régebben is előfordult már, de rövid időre, és jóideig nem is jelentkezett.
  • Sanyix
    Ilyesmi nekem is volt anno gf2 mx400-al, vettem egy új tápot, mivel a régi gyenge volt, akkor mexűnt ez a hiba, de aztán visszaraktam a régi gyengébb tápot, mivel az új meghalt, de akkor már nem jött elő soha ilyen hiba. Ki érti ezt?
  • IMYke2.0.0.0
    Véleményem szerint ez akkor is melegedés.

• Kaszi46
    hi all
    kizárólag 3d-s alkalmazásoknál, és a gép bekapcsolása után a windows betöltéséig jelentkezik a lenti képen látható grafikai hiba, sapphire ati9800pro 256mb kártyánál. a windowsban minden tökéletes filmet is lehet nézni. a gépem nincs húzva, paraméterei: 2.4 p4\1gb kingston ram\

van vkinek valami ötlete hogy mi lehet a gond?
  • Narancs
    Ja, énis mindíg Omegát használok...
  • Sanyix
    Felteszel inkább omega drivert abból kiszedik az ilyen hülyeségeket.
  • Nemcso
    Most utánanézve (nekem még 5.10 van fenn), egy cseh oldalon találtam egy linket, mellyel állítólag CP-s 5.12 -t lehet letőlteni : 5.12 CP -vel ???
  • Nemcso
    A Control Panel(CP)verzióhoz nem kell a .net .
    De az ATI - sajna úgy néz ki - le is állt ezzel a "verzióval", és már csak Control Center -es Catalyst-ot fog a jövőben kiadni.
  • TopGun
    Koszi, megnezem, de en is csak este tudom kiprobalni. Remelem ehhez nem kell a .net!? 5.12-es verziorol akkor mar lemondhatok? nem lehet sehonnan letolteni? Googleval kerestem, de nem talaltam semmit:(
  • Met
    mert olyan őskövületek, hogy 5 csillagjuk volt :)
    2 csillag múlva Neked is lesz;)
  • Nemcso
    Ma találtam, és csak este tudom kipróbálni...

Catalyst 5.13 with CP
  • Narancs
    Miért vn nektek mosolygós koronátok? Ez milyen rang?
  • TopGun
    Sziasztok! Segitsetek nekem legyetek szivesek! Egy Catalyst 5.12-es driverre lenne szuksegem ccc nelkul, az ATI honlapjan mar csak az 5.13-as van, de attol nekem baromi lassu a gepem, hiaba tettem fel tweak XP-t, meg service pack 2-t!
    :(
  • IMYke2.0.0.0
    [URL=http://prohardver.hu/c.php?mod=20&id=340]Egy jó kis összehasonlítás: "Megateszt: a GeForce4-től a Radeon 9800-ig"[/URL]

Érdemes elolvasni.

• LimbóLáz
    Sziasztok!
    Tudna valaki egy összefogott jellemzést mondani a 9800proval kapcsolatban mert lehet hogy olyat veszek..
    pl: milyen grafikai minőség, problémák vele, stb..
    gondolom a 256 bites a jobb...
    köszönöm
  • Sanyix
    Védem mindentől, alig telepítek fel valamit, de egy idő után a lassulást nem lehet elkerülni(ezt nem csak a saját gépemen tapasztaltam), bárki bármit mond, ez így van. Ha meg trójaiak meg vírusok lennének a gépemen, a win 1 hónapig sem bírná, pedig volt hogy ment 1 évig, csakhát lassul, megtelik szeméttel, amit nehéz megkülönböztetni a vindóz létfontosságú dolgaitól, ezért is fogom majd az új vinyómat jópár particióra osztani, aztán a kíndózt beszorítom 4 gigára a swapfájljával együtt, azon meg nem tud terjeszkedni hehe :), nomeg áttérek linuxra, vindózt meg csak játékra fogom használni.
  • IMYke2.0.0.0
    Hát, ha összes-vissza minden xirt-xart telepítgetsz a rendszeredre, meg nem véded a trójaiaktól, vírnyóktól, ne csodálkozz...

• Sanyix
    Akkor örüljél, lesz más hiba akkor :) pl nekem a system fájl hiányzós dolog is csak 4 év xp után jött elő...
  • Met
    érdekes, nekem ilyenek nem voltak...
  • Sanyix
    Igen ezt a felhasználóval van baj szöveget már soxor olvastam, ha valaki nem tud mást mondani :) Persze a felhasználóval van a baj amikor a windows dhcp kiszolgálóként nem tud automatikusan normálisan ip címeket osztani, vagy pl mediaplayerben zenelejátszás közben egyszer csak kivágja hogy exploler.exe ( nem= internet exploler, de a vindóz fontos része) hibát okozott, vagy egyszer csak úgy indul a vindóz hogy x fájl hiányzik a system könyvtárból (hardveres hiba kizárva), tegye be a telepítőlemezt a javításhoz (bár legalább javítás után már megy), de még lehetne sorolni ezeket a nyilvánvalóan felhasználói hibákat lol :D

Nade akkor hagyjuk abba az offolást.
  • Met
    mindenben lehet hibát találni, felesleges azon okoskodni, hogy mennyire szar a windows
    de ha valami nem jó nem feltétlenül azt jelenti, hogy az oprendszer miatt van, sőt, inkább a kedves okos felhasználóval van baj
  • ollie
    LoL
  • Sanyix
    Nem nem mond semmit :) simán megy több évig (najó nemmindíg)... csak hát egyre lassabb :) és az hogy újrainstall nélkül megy 2 évig, nem jelent semmit, mert ettől még az a nagyonsok hiba ami bennevan sajnos nem tűnik el.
  • ollie
    Elég részletesen fogllkozok vele. :))))
    Az csak mond neked valamit, hogy 2 éven keresztűl újrainstallálás nélkül használtam a windowsom, ráadásul tengernyi játékot és egyéb programot installáltam rá. 2 év után vinyót cseréltem, és csak azért telepítettem újra.
  • Met
    lol
  • Sanyix
    Akko nyisd ki a szemed ;) vagy foglalkozz vele kicsit részletesebben.
  • ollie
    A windowszal nincs semmi baj, azt inkább ne szídd.
  • Sanyix
    Azért nem szokott kilépegetni játék közben, mert túl gyenge hozzá. Az alap dolog, hogy a vindóz, egy bugos retek romhalmaz, a másik, az age of empires sem a legtökéletesebben megírt program :), aztán okozhatnak gondot a driverek, és aztán hardveres gubanc. A lefagyás az lehet túlmelegedés miatt, de lehet szoftverhiba is. az lehet hogy segítene, hogy megmondod mit ír ki amikor kilép. És még valami: tudom hogy a ma már minden a videokártya nevű isteni izé körűl forog a pc-s világban, de nem csak a videokártya miatt fagyhat vagy lépegethet ki egy program...
    "egy ilyen radeonnal elmegy még egyáltalán valami???" minden megy vele, max nem full grafikán...
  • Met
    ha grafikai részletesség terén kompromisszumokat kötsz akkor nem kell másikat venni, de szerintem csak túlmelegszik és azért lép ki