18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
  • ollie
    A sima 9600-nál bármelyik 9800 SE jobb. Tehát mindenképpen megéri lecserélni, a kérdés, hogy mennyit kell ráfizetni. A leggyengébb 9800 SE kb 9600 pro szinten van, a legjobból meg lehet csináln 9800 pro-t.
  • Narancs
    128bitesnek egy sorban vannak elhelyezve a ram moduljai, a 256bitesnek pedig L alakban...(legalábbis így tudom)

Amúgy kérdezd meg, hogy 256 bites -e, és irasd rá a számlára is, hogy 256bites kártyát vettél.
    Így ha mégsem 256bites, visszaviheted hogy cseréljék ki.
  • Gabe18
    Az a baj hogy ezt én sem tudom,csak irt egy sms-t nekem hogy én mit gondolok.De hát én még ennyit sem tudok szólni hozzá.
    Na mindegy,majd ha mond valami konkrétat irok még,vagy eldönti ő maga hogy mi legyen.
    Azért köszi!
  • Torry
    Enyémre is!
    #14144!!!
  • Narancs
    9800SE -ből rengeteg féle van!
    Szinte nincs 2 egyforma kártya!
    Ahány gyártó annyi órajel, és bit.
    Kicsit konkrétabban írd le milyen a 9800SE (hány bites a mem.interface, mennyi a működő pixel futószalagok száma, illetve mennyi az órajele a megnak, és a memóriának.)
    Ja, és hogy van -e rá garancia, meg hogy menyit kéne rádobni a 9600 ra.
    Ezeket le kéne írnod, mert így látatlanban elég nehéz segíteni...
  • Gabe18
    Üdv!
    Ismerősöm megkért hogy véleményezzem már azt az elgondolását hogy az ATI 9600-as kártyáját lecserélné egy 9800 SE-re.Hát én nem vagyok egy nagy szakértője a témának,ugyhogy megköszönném a tanácsot.
    Most egy sima 9600-asa van,ezt cserélné le.Annyit tudok hogy az SE az adott széria gyengitett változata /már ha jól tudom,de az árak mindenképp erre utalnak/.A dolog nyilván ráfizetéssel menne,de egy nagyjából reális árkülönbség mellett megéri-e neki ez a csere?
  • Torry
    Hi!

Pls valaki mutasson már képet a 128-as és a 256bites 9800pro-ról, hogyha holnap megyek boltba véletlenül se 128-asat adjanak!

Köszi!
  • Punker
    ez pénz kérdés, én vettem 9800Pro-t és majd jövőre veszek PCI-Express kártyát, szal ha váltani akarsz majd akkor ne vegyél 100k körüli kártyát mert azon sokat bukhatsz.
  • BBking
    utobbi!!
  • Demeter
    Azt mondja a csóka, hogy van még rá 1 év gari. Amúgy én is hajlok az irányba, hogy tényleg nem éri meg azt a 25 pénzt. Azért nagyon köszönöm a válaszaitokat a témával kapcsolatban.
    Amúgy még egy kérdés vajon ha már vennék akkor maradjak az XT-né, vagy inkább legyen valamelyik az X-sorozatból??
  • Narancs
    Ja télleg, te vidéken nyomod...

Amúgy próba cseresznye, majd kipróbálom!
  • Punker
    nem ismerem a pesti boltokat és az ottani hozzáállást
  • Narancs
    ok, csak hogy tudjam...
    Gondolom a Kékhal nem ilyen korrekt.
    Vagy igen?
  • Punker
    elméletileg igen, mi így cseréljük a termékeket
  • Narancs
    Ez komoly?
    A garos számlán lévő szerint adnak csereterméket?
    Szóval akkor az ép 9800SE -m pl került annó 45K -ba, akkor 45K értékben adnak cserét ha meghal? (mert megvan a gari + a számla is...)
  • Punker
    ha megvan a gar papír akkor ok, mert a gar-os számlán lévő ár szerint adnak csere terméket.
  • Roll
    tanulság: nem kell használt alkatrész venni.
  • Narancs
    ph! -n írta.
    Nem olvastam el az gész topicot. de arról volt szó, hogy a garit a régi tulajon keresztül tudta csak érvényesíteni, az meg igényt tart az X800-ra.
    Azt mondta vissza fizeti a 9800XT árát, de kell neki az X800.
    A témanyitó meg pathelyzetben van, mert le kell nyelni a békát...
    De nem is ez a lényg, hanem hogy 9800xt annó 100 valahány K volt, ezért mikor kinyiffant X800 PRO -t adtak helyette...
    Nekem elég hihetőnek tűnt a story, főleg hogy jogi tanácsokat kért az ügyben...
  • Punker
    ez mese 9800XT még van bőven a piacon, szal ha nem fizetett rá nem cserélik ki neki jobbra
  • Met
    A CHS-el jobb nem kezdeni garanciális ügyben, saját tapasztalat.
  • Narancs
    Most olvastam, hogy egy srác vett 9800XT -t 60ért használtan, ami meghalt aztán, és cserébe X800PRO -t kapott a CHS -től...
    Fasza mi?
  • Shep
    szerintem nem éri meg, 25e. -el nem jobb az XT, de te tudod.
  • Punker
    garancia?
  • Demeter
    25 pénzt kellene ráfizetni az XT-re. Megéri vajon?

Falconer:
    Gondolhatod, hogy passziánsziozni kell a vas. ;)
  • Falconer
    Hát attól függ mire használod. Ha nagyon terheled, akkor persze, ha Worben szerkesztesz szöveget akkor nem :)))
    Egyébként elég nagy külömbség van a kettő között
  • SAntA_ClAus
    Sziasztok!

Következő kérdésem lenne: Adott egy ASUS 9600XT VIVO. Szeretnék rajta Tv-t nézni. Videón keresztül kapja a jelet a kártya. Ki milyen szoftvert ajánlana hozzá? Amivel egyszerűen be lehet állítani a csatornákat, felvételt lehet időziteni, stb...

• Punker
    mennyit kéne ráfizetni?
  • Demeter
    Üdv!

Csak egy gyors kérdés a hozzáértőkhöz. Adott egy HIS Radeon 9800-as karesz melyet érdemes lenne-e lecserélni egy Sapphire Atlantis Radeon 9800XT 256MB-os kareszra némi ráfizetéssel. Szerintetek??

Thx!
  • Shep
    a fene nem jpg-t kellett volna választanom, mert így életlenebb, szóval nem teljesen ilyen kicsit élesebb
  • Shep
    nekem ilyen
  • Falconer
    Hát ki van zárva hogy monitor. Ennek így kell lennie, igy van programozva, igy van megírva a szoftver aztán kész. Van csomó atis haverom, tft vel, meg hagyományossal és mindenhol ilyen. Ez van, nem érdemes vele foglalkozni
  • Wanax
    szerintem akkor a monitorra van a baj, vagyis a kártya jól adja ki a képet, csak monitoron rosszul jelenik meg. de ha van másik gép is, akkor csinálj egy monitor cserét, és az szerintem megmutatja ha valami nem kóser :)
  • barret
    Nekem ilyen,a 8500-as Atival sokkal elmosódottabb volt!
  • Roll
    Nekem is csak most tünt fel amikor a tesóm gépét bizgeráltam és ott egyátalán nem ilyen.
  • Falconer
    Hehe, nekem is pont ilyen, de egyáltalán nem zavar, észre sem vettem :DDDDD
    Ennek ilyennek kell lennie :DDD
  • Roll
    Így néz ki, bár így print sreenelve nem olyan vészes:

Nézzétek a számok mintha szellemképesek lennének meg az ikonok is.
  • Falconer
    Hát akkkor fogalmam sincs, nemhiszem hogy hardver hiba. Valami beállítás, vagy más driverrel van összeakadva
  • Roll
    Nincs húzva, de ez dúrva, hogy a gef4 mx-el sokkal jobban néz ki.
  • Roll
    most próbáltam 4.4-el és ugyanolyan.
    olyan mintha az óra meletti ikonoknak lenne árnyékuk.
  • Narancs
    ez van, LG és az ATI ramdac nem nyerő páros.
    Nekem pl F700B -vel + 9800se vel 85Hz en csíkok futnak föl le a moncsin.
    Állítólag DVI átalakítót ré kell tenni a DVI kimenetre, és oda kötni a moncsit, így sokkal jobb képet ad.
    Amúgy ez inkább kártya gond sztem, mennyire húzod a kártyát?