Radeon 7X00/8500/9X00

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[NST]Cifu
Vazzeg!!!
Holnapra elõkészülve kiraktam az asztalra a ventit, és ahogy nézem lámpafénynél az alja mintha kicsit fényesebb lenne... Megnézem alaposan (két centirõl😊), erre kiderül, hogy az elsõ, feliratokat tartalmazó matrica alatt volt egy második, fekete matrica, amely majdnem az egész alját lefedi. Gyorsan nekiálltam lekaparni, és voilá, ott van a tengely vége, láthatóan sivatag-szárazon.

Szóval nektek volt igazatok, ott az a fránya olajzónyílás, csak éppen qrta jól álcázták, én meg azt vártam, hogy majd kiszúrja a szemem...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Punker
illetve nem nekem 6000 vagy 6001 volt talán

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Punker
Tseng ET4000 2MB ez az 2-rõl 4-re lehetett bõvíteni a memóriát rajta 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Glpetyus
ehh...

[NST]Cifu
Öreg hiba.

Glpetyus
Nem velem rágtad le,gondolat olvasó meg nem vok😊

[NST]Cifu
Ezt már lerágtuk. Nem volt túl jó ötlet, de akkor annak tünt. Fõleg annak fényében nem volt jó ötlet, hogy most cserélhettem le a 9800XT hûtését, holott anno éppen a profinak tûnõ hûtés volt az egyik fõ érv mellette (illetve helyesbítek, a hûtése továbbra is profi, csak a ventije kezdett lármázni...)...

Glpetyus
Pro-ról váltottál XT-re?? hmmm....

[NST]Cifu
Én még emlékszem :9

S3 Trio 1MB
Tseng ET4000 2MB
Voodoo 1
Voodoo 2
TnT2
Radeon 32MB DDR (késõbb 7200-nak nevezték)
Radeon 8500LELE
Radeon 9800Pro
Radeon 9800XT

Nekem meg vudu bansim 16 megával😄
Faxa kártya volt(még 6 éve)
Glpetyus
én már nem emléxem a régi dolgokra,vmi 2mb-os volt😛

Megnyugodttam,jövõ héten telefon
Punker
na jó anno volt 1MB-os S3Trio-m + 2MB Change-em is (aszem így írták)

Glpetyus
idáig na

Glpetyus
Nekem igáig csak ATI-m volt 😛

Punker
én tegnap vettem meg az elsõ ATI kártyám és eddig maximálisan elégedett vagyok

Tényleg annyival jobb egy radeon,mint egy nvida?Ezt most komolyan kérdezem,minden vitaelindítás nélkül!Nem volt még ati kártyám,de úgy érzem hogy most jött el az alkalom.Kicsit féltem eddig az atiktól,de mostanában jobban tartok a vidától(nem tudnak már jó kártyákat gyártani,kivéve talán a 6800)
Punker
ha nem lesz jobb akkor átb@sztak 😊

Glpetyus

Van és kész😄
Amúgy köszi a tanácsokat,akkó lehet hogy ez lesz.Ha meg mégsem lesz gyorsabb,szebb,mint a gef4-em kidobom a kukásba😊
Glpetyus
neked harcolni kell "vele"?

Punker
nem lehet csata van 😊

Glpetyus
ereszted el!

Punker
játszok is közben bazze 😊

Glpetyus
látom te se frissítesz 😛

Punker
ha "kamionról esik le" hogy van gar? 😊

Glpetyus
Hogy van rá gari ha "ilyen"??

Glpetyus
hmmm...fingom nincs mire figyelj,de ennyiért egy pro=

Az igazság az,hogy "kamionról esik le" fajta😄
A gyártóját egyenlõre nem tudom,de ha jól emlékszem 9800-ból is van egy csomó színû-szagú,ilyen hûtés,olyan memória.
Nem tudjátok behatárolni ebbõl az árból,hogy milyen lehet?Most nvidám van,nem vagyok egy ati mester,de úgy néz ki le kell hogy cseréljem valami dúúm 3 progi miatt
Azt meg tudnátok mondani milyen adatokra kellene figyelnem ha megveszem?
Glpetyus
Mert jó vételnek tünik...

Glpetyus
meglehet kérdezni,hogy hol láttad ezt??

Punker
nem rossz ár

1 év,origi!
Punker
gar?

Sziasztok!
9800pro kareszért jó a 36000huf,vagy sem?(128MB,256bit)
Megvegyem én ezt?
stone
Szerintem 4.

Helló a ATI 9200- ben hány pixel futószalag van?

stone
Valóban, én is elnéztem mert brushless-t írtál én meg brush-nak fordítottam, úgyhogy ugyanolyan elven mûködik mint a többi, holnap várom a képet.

[NST]Cifu
Pardon, most nézem hogy rosszul írtam, a Brushless ugye szénkefe nélküli. Pardon.

stone
Ha az van ráírva akkor az egyenáramu szénkefés venti. Persze nem biztos hogy szén de azon az elven mûködik, ilyet még nem láttam.

[NST]Cifu
A végén kiderül, hogy mégse én vagyok az ultrabéna, hanem a ventit készítették bolondbiztosra. 😄DD

[NST]Cifu
Holnap elviszem a melóhelyemre, majd ott lefényképezem. Amúgy a matricáján az szerepel, hogy DC brushless fan. A brushless itt mit jelenthet? Szénkefét?

De ez már a múlt, mert ma felszereltem a kártyára a ZM-80D + OP-1 kombót, mert eléggé zavart a mély kerregés (mielõtt valaki rákérdez: nem, a venti lapátjai nem értek hozzá semmihez). Kicsit dühít, mert amúgy nem vagyok akkora Zalman fan, és nem akartam rákölteni a kártyára, de már egy hete szórakozok vele (legalább tucatnyi alkalommal szedtem ki és raktam vissza a ventit...), és meguntam.

stone
Csak akkor azt nem tudom hogy hogy teszik fel a zéger gyûrût a tengelyre, lehet ezek már vmi újabb fajták.

ollie
Pedig én is szét akartam szedni egyet a minap, és pont olyan volt, amilyet Cifu leírt. Csodálkoztam is ,mert mindenhol azt olvastam, hogy milyen könnyû ezeket szétszedni...

stone
Hát ilyen ventit még nem láttam pedig volt már dolgom egy jópárral. Egy képet rakj be róla.

[NST]Cifu
Jelentem lekapartam minden cimkét, de egy fia nyilás vagy fedlap nincs rajta, az egyetlen rés a talp és a venti forgórésze között található. Megint megpróbáltam szétfeszíteni a motor talp és a forgórész között, de ismét sikertelen volt a próbálkozás (azért reccsent egyet... 😄). Egyszóval bukta.

Godfather: CHIP kontakttisztitó spray, a flakonon szépen rá van írva, hogy "Kontakt tisztitó és kenõ". Az összetevõk között benzin nincs, csak alifás alkohol és müszerolaj. Hülye vagyok, de nem ennyire. 😄

Zsoldos: azokon a gépeken és berendezéseken, amelyekkel nekem eddig dolgom volt, mindig megtalálható volt egy zsirzógomb vagy valamilyen olajbetöltõ nyílás. Ha itt találtam volna ilyet szerinted itt szenvednék? 😄

Hat nemtom, ha gepesznek tanultal, neked kene minket okitanod a forgotengelyekrol, kenesrol, miegyebrol
stone
Szedd le az alsó cimkét és mûszerolajat neki.

naná hogy nem használ..az tiszta benzin, semmi kenése nincs

Tuborgs are better than one... two beers or not two beers?..thats the question :)

[NST]Cifu
Akkor az alsó matricát is le kell szednem, mert a felsõt levakartam, de semmi ilyesmit nem találtam. Az alsó viszont elég gázosnak tünt, így hagytam. Hogy minek fújtam be? Hátha valahogy eljut a tengelyhez az olaj 😄

(nem röhög. én gépésznek tanultam, és belémverték, hogy csak a 'villanyász' piszkálhat bele az elektromos cuccokba 😊))