Radeon 7X00/8500/9X00

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ollie
Hát lehet, hogy éppen egy kevésbbé húzható példányt fogtál ki. Amúgy meg a memókon általában a hûtés sem igazán segít.

barret
Én most fogok venni 9600 pro karit 25 alatt,igaz csak fél év gar... Állítólag 4000 pöttyöt tud 2003-ban! 3.3 samsung ramokkal.

Bérbe vehet? reklámfelület...

[NST]Cifu
Rakj rá akkor Zalman ZM-80D + OP-1-et. Az tényleg brutál. Az ára is. 😊

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Wing Rockling
A Nekem Sapphire 9600Xt-m van, azt tudom hogy annak nagyon szar a gyári hûtése. 325 Mhz-s DDR-t felnyomom 350Mhz-re, és szemetelni kezd a képernyõ, szemcsés meg minden... Az 500-as Core memory-t meg elég 530-ra venni, elkezdek játszani és öt perc alatt túlmelegszik a kártya és a program visszaállítja alapra. Az ATI control Panel féle Overdrive meg nevetséges, 3D Mark-ban 100-al kevesebb pontot értem el vele mint Overdrive nélkül. A kártyám üzemelhet akár 430/630-on is, de ahoz valami brutál hûtés kéne.

\"I fight the world, and take all they can give. There are times, my heart hangs low. Stand and fight, live by your heart. Always one more try. I\'m not afraid to die.\"\"Manowar\"

barret
Több féle kontakt spray is van... Csak tisztító,és van tisztító és kenõ.Utóbbi a jó!

Bérbe vehet? reklámfelület...

Narancs
Ez jó kis áttekintés, meglepõ hányféle van...

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

[Jakuza]
Nos, ugy latom sokan erdeklodtek arrol, hogy melyik kartyak alakithatok at softmoddal.
Ajanlom nekik ezt az oldalt: Melyik kartyat valasszam ? (Szemlelteto az atalakithato kartyakrol 9500-tol - 9800SE-ig)

Termeszetesen ez nem 100%-ig mervado, mert attol hogy meg atalakithato, meg nembiztos feltetlenul, hogy tokeletesen is mukodik az atalakitas utan.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Met
És a venit tengelye nem dagad be tõle?😊
Valahol mintha azt hallottam volna, hogy bedagad.

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

[NST]Cifu
A kontakt spray általában tartalmaz mûszerolajat. Csak nézd meg mi van a flakonra írva az összetevõknél. 😊

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Met
Ha olaj helyett kontakt spray-t használok, hogy befújjam a ventillátor tengelyét az jó?

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Narancs
ok, thx!

hykao
Jaaaa. Hát ez kártya kérdése! Amelyik SE kártyán a ramok nem L alakban vannak, azt biztos nem lehet 9800pro-ra modolni.
Narancs
ja, megnéztem képeket róla és elég fika hûtõt kapott, nyilván ezen spóroltak...

hykao
ja, úgy tûnik.
viszont a mag órajele csak 325 a 380 helyett.
Narancs
Nekem még nincs, kérdés hogy legyen -e, de ha nagyon gázos a képe akkor inkább hagyoma dolgot...

Narancs

hykao
Nem értem, hogy miért lényeges, hogy az én kártyám milyen?!
Modold meg a tiédet, és vedd górcsõ alá mindenféle játékokban, tesztekben.
hykao
Én úgy tudom nincs!
9800SE = 128bit, 4 pipe
Narancs
És azok a hibák elviselhetõk?
Mennyire látványos?
Betudnál tenni képet amin látni a hibát?

Narancs
128bit?
Van 256bites is, nem?

hykao
Amúgy nálam mod elõtt 3dmark03-ban: 3500 pont, mod után (9800pro-ként) 5000 pont.
[Jakuza]
Jol tudod.
Esetleg gyartonkent kulonbozhet esetleg meg azonos tipusnal az orajel.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

hykao
Én úgy tudom a 9800SE és a 9800pro közötti különbség a -4 pipeline, és 128bit az SE kárára. (Nem véletlenül egy 9800SE alapból gyengébb mint egy 9500pro)
Ezen kívül lehet még az órajel is kevesebb. (az én kártyámnál az órajel pont annyi mint a pro-knak 380/340)
[Jakuza]
Amugy ha jol emlexem volt egy olyan sorozatszamu SE, amibe 9800XT BIOS lehetett flashelni, csak ellenorizni kellett elotte, hogy a pipeline hibas volt e, vagy sem.

[Jakuza]
Jogos.
Ha megmondja, hogy 95-98%-san (nincs pixelhiba, stb)moddolhato SE-rol van szo akkor is dragabban eltudja adni.
Viszont az mar nem fair dolog, ha nem SEkent , hanem Prokent akarja valaki eladni a kartyat.

hykao
Mi az, hogy már megint?
Mellesleg nem kötekedés, de eléggé zavart na!
[Jakuza]
Pontosan.
De azok a kartyak eredetileg nem SE-knek keszulnek, hanem 9800nak vagy 9800Pronak.

hykao
elõtte meg szintén modolt 9500-asom volt.
de eszembe sem jutott ilyesmi, mint amiben te töröd a fejed 😊)
különben a matricákat is le kellene szedned a kártyáról, meg a doboz is ugye árulkodó lenne.
ezen kívül én még nem találkoztam 100%-osan hibátlan modolt kártyával.
ezt úgy értem, hogy persze, bõven elfogadható egy két minimálisabb kompromisszum (pl. minimális pixelhibák, bonyolultabb többes textúrázásnál alig észrevehetõ kockafágyol, stb.), de akkor is, egy eredetileg is 9800pro mégis más.
ollie
Ja de ez a lényeg, te írtad:

"Azok a Radeonok, amelyek a minosegellenorzo proban nem felelnek meg, alsobb szegmensbe kuldik"

Narancs
És sikerült moddolni?
Télleg más különbség is van mint pip & órajel?

[Jakuza]
Mar megint kotekedsz Hykao.
Biztos nem voltal ma gyurni es magas a tesztoszteron szinted. 😊
Menj inkabb forditsad le a Splinter Cell 3-at. 😛PP

hykao
de
hykao
nem csak te...
Narancs
Amúgy neked nem ilyen kártyád van?(9800SE)

Falconer
Ja persze, csak elütöttem, tudod egymás mellett van az n és az m.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

hykao
könyörgöm -> különbség!!!
Falconer
Hát az alkatrészek minõségében nem hiszem hogy külömbség lenne, csak teljesítményben.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

[Jakuza]
"Hát szerinted legyártnak egy 9800 pro-t majd ráflashelnek a 9800 SE biost? Hát tuti nem....."

Pedig sok helyen elofordul ez a verzio.
Azok a Radeonok, amelyek a minosegellenorzo proban nem felelnek meg, alsobb szegmensbe kuldik.
Nem gondolod, hogy szemetben vegzik ezek a kartyak, melyek hibasak, de pipeline es orajeltiltassal eladhatoak a low-end piacon ?
Mondjuk ez a low-end kicsit durva a magas VGA kartya arak miatt. 😛
Hivjuk oket inkabb alacsonyabb kategoriaknak.

Narancs
Szóval akkor átbasznám a jónépet...

ollie
Hát szerinted legyártnak egy 9800 pro-t majd ráflashelnek a 9800 SE biost? Hát tuti nem, mert nagy ráfizetés lenne. Elég sok különbség lehet.
1. Rosszabb minõségû alkatrészek.
2. 128 bites memória interfész.
3. lassabb memóriachipek.
4. rosszabb hûtés
5. valószínûleg nem tökéletes a 8 pipe, még ha többnyire annak tûnik is

Szóval az, hogy megy pro órajeleken meg plusz 8 pipelineal, még nem lesz belõle teljes értékû pro. Valószínûleg sokkal hamarabb tönkre is fog menni.

Falconer
Az jó, és azt milyen programmal? Rivatuner?

Narancs
Alapból 4, de a maradék 4 is aktiválható azokon a kártyákon amelyeken nem rosszak...(úgy mint annó 9500@9700 -nál)
Ez pont egy ilyen példány lenne, ha minden igaz...

Falconer
A pipelinet hogy növeled?

Narancs
Mitõl SE?
Órajel és pipeline külömbözik, igaz?
Ha ezeket nonpro/pro szintjére hozzuk hiba nélkül akkor már semmiben sem külömbözik, azaz akkor már nonpro /pro az amit eladok, nem?
Vagy vannak más eltérések is?

ollie
Hát pedig átvernél másokat. Nem véletlenûl SE az a kártya!

Narancs
Adódott rá lehetõség, hogy a jó öreg FX5600 + 15K ért kaphatnék egy zsír új 9800SE -t...
De ez csak akkor érné meg, ha utána eltudnám passzolni 40 körül PRO ként, külömben nem!
Végülis ezzel nem vernék át senkit nem? Mert akkor már totál PRO vagy éppen nonpro igaz?

ollie
Ja elvileg, de minek?

ollie
ja vidd vissza gariba

Narancs
Hi!
Lehet olyat csinálni, hogy ha 9800SE mûködik teljesértékû 9800 vagy 9800PRO ként akkor belesütök egy nonpro / pro biost? Akkor teljessen megkülömböztethetetlen lesz?

Törölt felhasználó
Egy barátom 9800Pro kártyájának egyik napról a másikra eltûnt a DVI csatlakozóból jövõ jel. Már bootoláskor sem kapcsolja be a monitort, csak ha a sima analóg kimenettel van összekötve. Namost egy 200,000res 19" TFT monitoron kicsit bosszantó, hogy nem lehet normálisan beállítani az analóg kimenetet és totál szellemképes.
Van valakinek ötlete?