18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
  • Bandee1987
    tehát asszondod, hogy egy 9600 128 mb gyorsabb lehet, mint egy 256 mb-os?
  • Narancs
    nem sokkal.
    Kb 500X le lett írva, sorry de most k*va lusta vok, olvassatok vissza...
    Röviden: 256megás kártyákon rendszerint lassabb memória chipeek vannak, ráadásul a gyengébb GPU -kat a 256megás memória nagyon leterheli --->>> LASSABB
  • Bandee1987
    de sztem még mindig jobb, mintha 9600SE-t vennék, nem?
  • Bandee1987
    ezt mondjuk én se nagyon értem...
  • Falconer
    Nehogymár. Miért? Akkor mi a franc értelme van 256osat venni?
  • Bandee1987
    jó, csak nekem 1 a baj: áfás számla mindenképp kell hozzá, tehát boltba kell vennem.
    Mit ajánlotok ilyenkor? És melyik boltot?
  • Narancs
    szal a 256 megás sokkal lasabb mint a 128 megás.
  • Narancs
  • via_mala
    Semmi, csak nem éri meg. ;)
  • Narancs
  • Falconer
    Métnem?
  • via_mala
    Szvsz 25-ért Radeon 96000 Pro 128 MB-osat kapsz az pl. apróNeten és sokkal jobban jársz vele.

Hopp, most nézem 24-ért is van, nameg egy 21-ért is de az Baranya megyében.
  • Bandee1987
    miért? mi a baj vele?
  • Narancs
    Óvva intelek tőle.
    9600 ból nem szabad 256megásat venni.
    Amúgy 25ért már van 9600PRO, 9500PRO is.
  • Bandee1987
    help pls!
  • Bandee1987
    Hi! Szeretnék venni egy Abit Radeon 9600 256 mb -t 24000-ért, de nemtom, megkérdezem, hogy akinek van, az mennyire tudja ajánlani? Erre a célra csak 25 ropim van.
  • TopGun
    Csak a 256Mb-s joval dragabb es ugyan ugy a keves CD-s valtozat van csak! a TD128 es nem a TD128SP, viszont ha mar annyit kifizetek akkor legyen tobb CD-m hozza! nem igaz?
  • ollie
    Na, azért 9800 pro-ból már érdemes 256 megásat venni, nem sokkal lassabb, igazából észre sem veszed játékok közben. Viszont a 256 megás 9600 pro/xt-k általában jóval lassabbak a 128 megás társaiknál.
  • TopGun
    En voltam az a mas :( az a helyzet, hogy van ismeros bolt, ahol van sulinetben a karesz, ket hetem megrendeltem toluk es a multheten kiderult, hogy az uj arlista szerint csak 256Mb-s verzio van ebbol a sulinetes listan! Az meg mar tul draga nekem es ha jol tudom azt irtak tobben is itt, hogy lassabb mint a 128MB-s :(
  • Punkerwork
    más is kereste már ezt a kártyát sulinetben, aszem neki se tudtunk segíteni :(
  • TopGun
    Egyebkent segitseget kertem, nem kritizalast! :(
  • TopGun
    AZERT MERT NINCS 66k kezpenzem es ennek felet vissza adjak!
  • ollie
    Így viszont fele annyiba kerül, nehogy már ne érje meg... Ha meg már elavul a kártya, akkor az ember beleteszi a kissebb gépébe oszt kész.
  • Air
    Nem ertem miert akartok sulinetben VGA-t venni! 3 evig nem lehet eladni! Hol lesz a mai gepetek 3 ev mulva?? Mar regen mindenki PCI-Express-es kartyakat fog hasznalni! Ki emlekszik arra, hogy milyen kartyaja volt 3 evvel ezelott??
    Ugyanez igaz a vinyokra is. Szerintem csak monitort erdemes SEx-re venni. Az tuti kibir 3 evet. A tobbi cucc elavul 1,5-2 ev alatt.
  • TopGun
    Sziasztok! tud valaki segiteni nekem? ez a VGA kellene: MSI RADEON 9800PRO 128Mb RX9800PRO-TD128SP sulinetben hol lehet kapni?
  • ollie
    Ja igen azt akartam írni. :)
  • hykao #14204
    Már a Control Center-t nem? :)
  • ollie
    Szal én is feltettem a Catalyst Control Panelt, és egyetlen apróságon kívűl semmi problémám nem volt vele. A probléma csak ott volt, hogy nem volt nálam 3D tab. De hát annyira hiányzott, hogy jött az uninstall...
  • Borg
    Na nálam befigyelt egy szép system restore.
    Odáig jutott az egész, hogy már a codeceim se működtek a driver köcsögölései miatt, és valami DLL-eket is széjjelbaszott a windowsban. Szal egy retkes mp3-at nem tudtam már lejátszani, arról nem beszélve, hogy semmilyen mediaplayer, codec nem tud felinstallálódni, mert valami DLL hiba van.
    Ráadásul a DirectX is sérült tőle, és az sem tud újra installálódni.
    Szal szépen visszaállítottam a catalyst installálás előtti állpotba a gépet, és mostmár minden hawaii megint...
  • DonnieBrasco
    Na, én is feltettem, mit mondjak elég GÁZ, hogy a refresh rate problémát a mai napig nem voltak képesek megoldani. Jobb klikk, settings, advanced után meg kék halál! Ez ám a bénázás!
    Refresh fix után 3DMark2001, örömmel látom, hogy a 4.7-re alapuló Omega driverhet képest kicsi felment (11400 körül-ről 11911-ra, ami nem is rossz :) (R9500 Non-Pro, 364@290)

Azért nem az igazi, valljuk be!

DB
  • Borg
    Lenyomtam ezt a catalystot mint a gombot, és control center nélkül, a jóöreg cpanellel felraktam újra.
    Játékok, markok mennek rendesen, tvout újra beállítható theater modeba. Great.
    Viszont a WDM driver kérdése még mindig nem tiszta, mert az eszközkezelőben van valami unknown device, és az install közben a WDM-re megint rákérdezett, de nem engedtem telepiteni neki. Ellenben mivel minden ami nekem kell megy rendesen, leszarom...
    Majd ha lesz SP2 integrált xp installcd, akkor ujrarakom a francba az egészet. Vagy nem.
  • Punker
    ok
  • Mr Manson
    Bár tény sok értelmét nem látom...
  • Mr Manson
    Nekem semmi gond nincs!
  • Narancs
    Vettél új kareszt?
  • Narancs
    EVEREST home edition.
  • Torry
    Hi all!

Valaki mondja már meg milyen progival lehet megnézni azt, hogy a vidkari hány bites, milyen chip van rajta stb. (ATI a kártya)

Előre is köszi!

• Falconer
    Huh, szívás
  • Borg
    Hát ez elég gáz bazmeg...

Kb 7x kékhalálozott el a gépem az install procedúra közben.

Amennyire én látom, mindannyiszor a WDM driver installálása közben. IRQ NOT LESS OR EQUAL...

Természetesen előző catalyst, cpanel uninstall, tweakerek is uninstallva lettek. Új catalyst és control center felinstall, restart. Egyből loginnél kékhalál. Újraindít, kékhalál.
    Last known good konfig, elindul, benyomja, hogy WDM driver installálása, mondom continue anyway, kékhalál.
    Ujraindit, VGA mode, stylexp letilt, hátha az a baj.
    Ujraindit, WDM driver, kékhalál... ennek tetejébe ezzel a kékhalállal a registry is megsérült, meg még ki tudja mi. De helyreállította magát, köv startkor WDM-re STOP installationt nyomtam, azóta megy rendesen...

Most állok neki tesztelni... a control center a külcsínyen kívül semmi extra. A driver meg... hát most mit mondjak?:) Akinek megy rendesen a gépe, fel ne tegye... én is itt basztam el...
  • Borg
    Csak információ képpen: Az új control center egyelőre minden, az eddigi control panel tabjai közé beépülő programot kékhalállal jutalmaz. Magyarán pl. rage3dtweak, radlinker, radclokcer tabu.
    Ami nem kontárkodik oda bele, az megy. Én most töltöm le a 4.8-at ezzel a cotnrol centerrel, valszeg fel is rakom még ma.