Radeon 7X00/8500/9X00
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A gumigyûrûkre gondolsz? 😊))
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
1 kérdésre egy válasz: Ott van a dobozban egy nagyszerûen illusztrál kis füzet, ahol lépésrõl lépésre mutatnak mindent.
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
1 észrevétel: le fog törni a kártya olyan nehéz😄
1 kérdés: van valami valszeg kétoldalas hõvezetõ ragacs, azt is kell valahova ragasztani vagy elég a paszta?
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
V9ykn8_TZL0
De több haveromnál is gond volt a KD7 - ATI párosítással!
A tapasztalatok alapján az olyan KD7-esekkel, mint az enyém (sima KD7, nem E meg mittudomén milyen), amelyik a régebbi (4 ram slotos) nincs ilyen gond.
V9ykn8_TZL0
Amikor azt hiszed, hogy van egy kis szerencséd, az élet odajön és széles vigyorral pofán rúg!
9800SE: többféle változat létezik, de közös bennük, hogy alaphelyzetben a 8 pipeline-ból csak 4 van engedélyezve, mivel ezek a kártyák olyan VPU-val rendelkeznek, amelyeknek egy vagy több pipeline-juk nem mûködik tökéletesen. Vannak "L" alakban szerelt ramokkal 256bites kártyák, és vannak egy sorban lévõ ramokkal 128bites kártyák. A 4 kikapcsolt pipeline-t vissza lehet kapcsolni softmoddal, de ha valamelyik pipeline hibás, akkor csúnya képhibákat fog ekkor generálni. Látható tehát, hogy ideális esetben a 9800SE-bõl lehet 9800-as vagy akár 9800Pro kártyát is csinálni. Viszont semmi garancia nincs erre, márpedig alaphelyzetben a 9800SE lassabb, mint egy 9600XT...
9800: A 9800Pro alacsonyabb sebességen futó változata, 325/580Mhz-en fut.
9800Pro: A legelterjedtebb változat, 380/680Mhz-en fut.
9800XT: komolyabb hûtést kapott változat, amelynek R360 magja van, és van egy hõdiódája is (Overdrive), 412/760Mhz-en fut.
Melyiket érdemes venni? Nos az a kérdés mennyiért. 9800Pro kártyákat már olyan 55-60e Ft-ért is árulnak egyes boltokban, használtan 35-45e Ft-ért vehetsz. Ehez kell viszonyítani. Egy sima 9800-as olyan 50e Ft-t még megér újonan.
Nekem ugyan 9800SE-m van, de csak azért, mert az egyik haverom számtech. boltban dolgozik, és annó amikor kaptak egy pár 9800SE-t, végigpróbálgatták, és amelyik tuti mûködött 9800pro-ként, abból kaptam egyet. 😊
Vsync OFF esetén a videókártya folyamatosan nyomja az adatokat a monitornak, amely szépen ki is rakja azokat, ám minden egyes sort folyamatosan, tehát ha egy képfrissités közepén készül el a videókártya a frame kiszámolásával, akkor a kép közepéig az elõzõ, a kép közepétõl lefele az új képkockát rakja ki a monitor. Gyors mozgásnál ezért vannak "sortörések" Vsync OFF esetén.
Vsync ON esetén a videókártya mindig bevárja a monitort, tehát ha a monitor bejezete az elözõ képkopcka kirakását, és belekezd az újba, csak akkor kapja meg az új adatokat. Emiatt Vsync ON esetén nincsenek "sortörések", tehát szebb a kép, viszont mivel a videókártya minden esetben bevárja a monitort, az elmélet képfrissitési maximum az lesz, ahány Hz-es a monitor képfrissitése. Nálam pl. a monitor 1024x768-ban, 100Hz-en fut, tehát 100 FPS a maximumom. Értelemszerû, hogy a max. FPS ugyanakkor csökken, hiszen a videókártya nem mindig akkor készül el a képkockával, amikor a monitor bejezte az elõzõ kirakását, és mivel a frame bufferben ott csücsül a már kiszámolt kép, nem lát neki új kiszámolásának, csak ha már az elkészült frame-et átküldte a monitornak.
Amikor azt hiszed, hogy van egy kis szerencséd, az élet odajön és széles vigyorral pofán rúg!
beletrafáltál, neki pont az van...😊
Amúgy szabad, csak körül kell nézni rendesen...errõl a LE rõl meg még sosem hallottam...
Ha már itt vagyunk megint a témánál: szerintetek megér 30K egy 128bites, 8 pipe -os 9800SE, ami kicsit PS2.0 használatkor pötttyöz...???
Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!
Tudományos magyarázattal nem tudok szolgálni neked, mert annyira nem jártam körül a kérdést, mert én nem multizok, és jórészt olyan játékokkal játszom, ahol nekem elég akár a 20FPS is, inkább a látvány legyen minél szebb.
Szal én "mindig"-re állítottam a vsync-et, mert zavar a kép-eldarabolódás.
Ha neked nem esett a sebesség, akkor szerintem te csak "alkalmazás szerint"-ire állítottad. (alapból meg "mindig ki" van)
Amúgy milyen az a 9800LE? Még sose hallotam róla 😛
driver? : RADEON WIN 2k/XP OMEGA DRIVERS 2.5.58 minden kartyahoz jo ugye? bocsi, ha nyilvanvalosagot kerdezek, de most szeretnek kartyat valtani.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
(pedig a monitor 85Hz-es és annyin is megy).
Viszont bizonyos esetekben jócskán visszavesz az FPS-bõl.
Próbáld ki, bajodnem lesz belõle. Ha nagyon lassít, max. visszaállítod.