18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
  • Bandee1987
    Csakhogy az alaplapra hova megy rá a kábel?
    Ugyanoda, ahova a procihűtő?
    Amúgy egy Asus A7S333 alaplapom van... (Sry, ha hülye kérdésekkel zaklatlak, de annyira nem vagok jártas a témában)
  • Narancs
    Igen, pl ilyenre...
    Ha rányomod az alaplapra akkor még szabályozhatod is a fordulatszámot...
  • Bandee1987
    http://www.gepbolt.hu/termek.php?t=58725324&f=COO&o=5

Pl, ilyenre gondoltál?
  • Torry
    Bocs:

http://www.sg.hu/galeria.php?guid=1045678489&status=galeria&galeria=radeon
  • Narancs
  • ollie
    így nem jön be semmi
  • Torry
    Ott van:

http://www.sg.hu/galeria.php?guid=1045678489&status=show&kepnev=10456784891096387706.JPG

Kattints arra a képre!
  • Narancs
    lécci=bazz
  • Narancs
    rakd má be a képet lécci...
  • Narancs
    Mondjuk a jobb alsó sarkába belecsavarsz egy csavart a bordák közé...
    Vagy gyorsrögzítővel is fölteheted...
  • Torry
    Ezt írja ki OMEGA telepítés közben:

http://www.sg.hu/galeria.php?guid=1045678489&status=show&kepnev=10456784891096387706.JPG

Mi ez?
    HELP!
  • Bandee1987
    Itt egy kép róla. De pontosan hova lehet a borda mellé felrakni a csavarokat, mert ugy tudom, hogy 2 csavarral fel lehet fogatni?

• Narancs
    Ha jól emléxem passzív borda van csak rajta, annak a tetejére nyomatsz egy nagy 8 centis ventit és jó lesz!
    Haveromét így 400ig lehetett húzni...
  • Bandee1987
    Üdv!

Már korábban is irtam videókártya ügyben.
    Szeretném megkérdezni, hogy ti mit szólnátok egy Connect3D 9600 128 mb (Tv-out/DVI kimenetes) videókártyához?
    Úgy hallottam hogy nem vmi jó rajta az alaphűtés, ezért éredmes rátenni 1 hűtőt. Ha igen, akkor milyet ajánlotok és mennyiért? Vmint pontosan hogy kell felszerelni egy hűtőt a VGA kártyára?
  • Mr Manson
    Újabb béta meghajtót adott ki az ATI

Az ATI által letölthetővé tett 8.07-es verziószámú béta meghajtóprogram az AGP-s videokártyák memóriaallokációs problémáit is javítja.

hwsw.hu
  • Borg
    Itt végülis csak azt kell látni, hogy az AI ugyanazt fogja ezentúl dinamikusan csinálni, amit a driver fejlesztői. Vagyis optimalizál egyes játékokra.
    Csak mostmár nem kell majd annyit görcsölni rajta a driver fejlesztőknek, mert bizonyos grafikai helyzeteket (és később egyre többet) felismer majd a driver, és automatikusan variálja neki a grafikai beállításokat.
    Már csak a lényegéből adódóan is következik, hogy nem lesz semmiféle jelentős proci terhelése. Szerintem egészen minimális pluszt jelent majd ez a pár felismerő algoritmus a procinak.
    HINT: A fő hangsúly MINDENHOL a VGA teljesítményen van. Az ember nem JÁTSZIK timedemokkal, és CPU limitált botmatcheket, ahol nem a VGA power a határoló tényező. Minden más, VALÓS játékhelyzetben a VGA ereje a meghatározó. És ezen igenis sokat segít az AI. Olyan játékokban, ahol pedig kell a CPU Power, tehát pl stratégiai, sok gépi ellenfeles játékokban, úgysincs olyan ütős grafika, hogy be kelljen kapcsolni az AI-t.

A fő pozitivum az egészben mégsem maga a funkció, hanem az, hogy KI LEHET KAPCSOLNI. Nem úgy mint más kártyák esetében, ugye. És így már lehet konzekvens összehasonlításokat végezni majd az ATI kártyák képminőségéről is.
  • Laalee
    ahol meg nem a vgan van a hangsúly ott meg minek optimalizálni, ugyis elbirja akártya teljesítménye.
  • Shep
    hát pedig azt írták, nagyobb terhelést ró a procira, úgyhogy vszinüsíthető csak ott lesz látványos javulás ahol a fő hangsúl a vga teljesítményen van.
  • Zsoldos
    nagyobb terheles?

Ertelme meg hogyne lenne, hisz latod, hogy gyorsit.
  • nemcsakfeel
    viszont ha a cpu-t leterlheli, akkor szvsz nincs értelme ennek az AI-s dolognak. esetleg hogyha űberkurvanagy cpud van.. eddig is úgy volt, hogy ati kártyák mellett nagyobb volt a cpu terhelés mint nv*knél. ezt még fokozzák?
  • Shep
    a színes micsodák villognak is, nekem apró pontok villogtak a kezén de csak a farcryban, aztán mint kiderült túlmelegedett a gpu rányomtam egy zalman cuccot azóta semmi gond nincs
  • Punkerwork
    ok Thx
  • via_mala
    Csak a tesztelők kaptak egy béta változatú 4.10-es driver csomagot, hivatalosan jövő hónapban fog kijönni.
    Itt írták:
    ATi Hits Back (Again) with Mid-Range X700 line, Driver Tweak
  • hykao #14687
  • Punkerwork
    valaki csak leszedte ha tudott írni róla :)
  • hykao #14685
    ??? hol olvastad, hogy valaki leszedte?
  • Punkerwork
    4,10-es drivert honnan szedtétek? mert ati.com-on még nincs
  • via_mala
    Hát az 4,9-eshez készült Omega driver-rel el sem indult a cmr04, néha a Codemasters logo-ig eljutott, de utána tutira kihalt. Visszaraktam a 4.9-es Catalyst-et azzal meg elindult. Sőt 3-4 shakedown-t is tudtam vele menni, és még mindig nem fagyott ki. Ma reggel pedig lefutattam a 3dmark03-ot is: kb. 5600 pontot hozott, majd az Atitool-lal felhúztam 418.5/355.5 MHz-ekre és akkor egy 6029 pontos formagyakorlatot mutatott be, és közben sem fagyott le.
    Ja még egy fontos változtatás törpént:
    A Hardver eszközkezelőknél letiltottam a Secondary Radeon 9800 Pro-t. Lehet, hogy ettől gyógyult meg, bár még egy hosszabb tesztelésre szükség lesz.
    Kérdés: a TV-out fog így működni? (Gondolom igen.)
    A monitor kikapcsolás most nem jelentkezik, ill. egy pillanatra most is kialszik a led és sötét lesz a képernyő a desktop megjelenése előtt, de ez betudható a felbontás és a képernyőfrissítés változtatásának.
    Viszont egy új jelenség is van: a WindowsXP boot képernyő szakadozva jelenik meg az elején. Hogy ez mitől?

Bocs, ha esetleg unalmas az "élménybeszámolóm", de hátha másnak is hasznára válik.
  • via_mala
    Na én újraraktam az XP-t, de így is kivágott 5 perc után a cmr04-ből, de úgy hogy egyből újra is boot-olta magát.
    Még elszórakozok ma az Omega driver legújabb változatával, de nem fűzök vérmes reményeket hozzá.
  • Borg
    Ezt sem vonta kétségbe senki.
  • tajfun
    Az ATI is csak magyarazza a bizonyitvanyt. Az se szeretetszolgalat hogy csak a mi javunkat akarja. Mint a Wekler-Orban fele szolotelepites.
  • Borg
    Egyetlen különbséget kell látni. És ez a sorrend.

ATI: Előbb bejelentjük, megmagyarázzuk, aztán gyorsul, és vagy nincs képminőség romlás, vagy a user bele tudja kalkulálni, mielőtt bekapcsolja az adott funkciót.

vs

NV: Előbb gyorsul, romlik a képminőség, majd magyarázkodunk.
  • Narancs
    Öhm, mielőtt elvetnéd a súlykot...
    nVidia driverek annyira szét voltak optimalizálva, hogy tényleg észrevehetőek voltak a különbségek ATI ill nV kártya képe között.
    Ennek a kiküszöbölésére kiadtak OMEGA drivert nVidiára is, amiben nincs, vagy nincs annyi 'optimalizáció'.
    Omegával tényleg érezhetően szebb képe lett az FX nek, én mindig ezt használtam fx5600 -hoz annó...
    Szóval míg ATI kártyáknaál optimalizáció kell az OMEGÁba, (mivel eredetiben alig van), addíg nV kártyáknál a sok optimalizácó deaktiválása végett volt szükséges az OMEGA driver föltétele.
    Csak hogy tisztán lássunk.
  • Narancs
    ATI tool -lal nézd meg...
  • tajfun
    Ugyanugy hivom mint az nvidianal. Mert ugyanaz.

"Nem hiszem hogy észrevehető minőségromlást eredményezne."
    Ahogy az nvidianal se. Viszont a korrektseg megkivanja hogy ugyanugy lecsalozzuk az atit is ha ugyanazt csinalja.
  • Torry
    Hát ahogy akarod úgy hívod.
    Nem hiszem hogy észrevehető minőségromlást eredményezne.Mellesleg ki van bővítve sok hasznos dologgal.
  • tajfun
    Ezt hivjak "optimalizacionak". Es mostmar nemcsak az nvidia.
  • Danecay
    Hi All!
    Van egy kis gondom. Ha a megjelenítés tulajdonságainál, a speciális gombra kattintok, rögtön KÉKHALÁL és kiírja, hogy fizikai memória listázása lemezre, vagy valami ilyesmi. Próbáltam uninstallálni a videókártya (Radeon 9500)drivert is eltávolítani és ezek után alapértelmezett monitorvezérlő speciális tulajdonságaira bökni de az eredmény ugyan az.
    Találkozott már valaki hasonló dologgal, tudja valaki rá a gyógyírt?
  • hykao #14672
    Kijött az új - 4.9-es Catalyst alapú - OMEGA driver!

Ezen kívül egy kis hír: KATT IDE!!!
  • CUCLI
    az mi?