18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
  • Narancs
    nézd meg hogy arcraftol el.
  • CUCLI
    de Far Cryban 1-2perc után már jöttek a hibák.
    3d markban eddig még nem jött egy sem.
  • ollie
    Beállítod, hogy mondjuk 10x futtassa le az összes tesztet egymás után.
  • CUCLI
    loop? az mire jó?
  • ollie
    Futtas le loopban legalább 10x, és ha egyszer csak hasonló dolgok jönnek elő, akkor tuti túlmelegedés.
  • CUCLI
    most levan véve az oldala érhető okokból.
    2x lefuttatom most 3D MARKot.
  • CUCLI
    jaja.
    Fc Pecs fent van (1.2)
    Ahogy elnéztem a többi cuccot azt ment rendesen.
    szal nemtom ,hogy most mivan. próbáljam ki azt ,hogy 3dban is bekapcsolom élsiítást? és ha ott is elkezd szarozni akkor csere?
  • ollie
    Szerintem túlmelegszik egy idő után, esetleg sérült (nem feltétlen láthatóan) az egyik memóriachip. Jól szellőzik a házad?
  • Narancs
    far cry patch fönn van?
    Semmi másnál nem hibázik?
    Far cryban is csak bizonyos beállításoknál?
  • CUCLI
    nyomtam kb 10percig SC:PT-t ott minden rendben volt.
    végig ment a 3D Mark 2003 VGA tesztja. ott is minden rendbe volt!
  • CoolStuff
    Megveszem 30-ért a VGA-dat!:PP
  • Punker
    garanciális cserét ajánlok :)
  • CoolStuff
    legóból van:PP
  • CUCLI
    hidd el nekemse jön be valahogy ez a szín. az alap jobb...
  • Met
    kicsit buzis a stukker
  • CoolStuff
    Tök szép legó!:DDD
  • CoolStuff
    Melegszik nagyon...
    Sztem ram...
    Vegyél rá hűtőbordákat, a GPU-ra meg tegyél zalmant, vagy hasonlót!
  • CUCLI
    HIS 9800Pro. nem volt húzva. semmit nem csináltam vele. akkor csinálja ezt ha Far Cryban full maxra van húzva minden. driver? vagy a hűtés szar? az alap hűtés van rajta amúgy. Nincs egy hetes a kari :(
  • CUCLI
    msi 645 ultra c
  • TopGun
    HEHE!! en is igy jartam! tedd fel a legfrissebb alaplapi drivert! milyen lapod van?
  • CUCLI
    nem tudom bekapcsolni valami miatt a 4x AGPt.
    bekapcsolom kéri a restartot és mikor megnézem megint ,hogy jó-e már akkor megint azt írja ki ,hogy kivan kapcsolva!
    lehet ,hogy biosban levan tiltva? létezik ,hogy levan tiltva és ott a bibi?
  • via_mala
    Tegnap egy hosszú mozizás után, amivel szószerint bemelegítettem a gépet, kipróbáltam egy cmr04 shakedown-t, és VPU Recovery popup jött! Pedig hétvégén ugyanezzel a Catalyst 4.7-essel nyomtam órákon keresztül gond nélkül.
    Valami gond lehet a kártyával tényleg.
    Csak mivel a hiba elég rapszódikus, ezért hogy a bánatba tudja a bevizsgálni a szervíz? Valószínűleg visszadobják azzal, hogy nekik megy, és még nem is hazudnak, mert lehet, hogy akkor éppen megy akár 2-3 órán keresztül is. Xar ügy.
  • Laalee
    a driverben van egy menüpont hogy képfrissités felülírása, ott megadod hogy mennyi az annyi és kész
  • dashed_
    9600xt na :)
  • Roll
    Nálam addig minden jó volt még fel nem tettem a doom-hoz kiadott beta drivert. Ezután vannak furcsa dolgok, nem csak ez a kikapcsolás hanem néha a frissítés se stimmel.
    Hiába raktam vissza régebbi drivert nem változik semmi, nálam most 4.6-os van fenn. (xp-t lusta vagyok újra rakni)
  • dashed_
    hy.. ma vettem egy radeon 9800xt-t es az lenne a kerdes hogy a kepernyofelbontashoz a frissiteseket mivel tudom beallitani??? idaig powerstrippet hasznaltam de erdekes dolgokat csinal atival..
  • Mr Manson
    már ujra raktam a drivert is, meg a .NET keretrendszert is.
    de semmi, semi hibaüzenet se semmi!
  • ollie
    Lehet hibás kártya...
  • ollie
    Nekem megy SP2-vel.
  • via_mala
    Bizony jó lenne tudni. Ezért elmondom, hogy nekem egész odáig nem volt ilyen gondom, amíg:
    1, lecseréltem a 9600 Pro-t 9800Pro-ra
    2, ezzel egyidejűleg feltettem a 4.9-es Catalyst-et
    Jelenleg, 4.7-es Catalyst-el:
    Hideg állapotban indítva a gépet problémamentesen működik, bár egy pillanatra most is kikcsapcsolja a monitort, amikor a 640x480-as boot képernyő után a 800x600-as desktop-ra vált.
    Meleg állapotban viszont már kikapcsolva is marad a képernyő, úgy kell ki és bekapcsolnom. Ezután viszont úgy tűnik gond nélkül működik a gép.
    Hogy ennek mi köze lehet a videokártyához? Vagy a Catalyst 4.9 rontott el valamit a gépben?
    Kérlek írd le te is, hogy nálad hogyan jelentkezett a probléma, hátha megtaláljuk a közös pontot.
  • Mr Manson
    ja és 1 dolog ... SP2 óta nem indul az ati control center
  • tajfun
    Ez inkabb csak doom3 "optimalizacio", nem opengl javitas. Az akkor lenne ha minden ogl gameban jelentkezne javulas.
  • tajfun
    Nem hiszem hogy a 2.4es P4 vagy a dual channel 1G ramok korlatoznanak. Az viszont szabad szemmel is jol lathato hogy pl. a NWNben nem lehet 1024*768 fole menni felbontasban, se AA/AFet bekapcsolni anelkul hogy ne szaggatna. Ennyit pedig a GF4 is tudott. Lehet hogy 1-2 mai sikerprogramhoz nvidia modra "optimalizalt" ezt-azt az ati, de altalanosan nem javitott semmit. En orulnek a legjobban ha vegre megtenne.
  • Mr Manson
    Help me!

Lenne egy kis gondom, van egy ATI 9600XT kártyám
    néha ilyen lesz egy ablak:

néha meg vibrálnak a betük, de nem lehet behatárolni hogy hol, mert mindig máshol.

VGA vagy moncsi lehet?
  • ollie
    A magasabb órajelekkel sokkal többet érsz ebben a kategóriában.
  • Falconer
    256Mega nem jobb, mert a 128at gyorsabban le bírja kezelni, ha meg e mellett még az órajelek is nagyobbak akkor meg aztán főleg az elsőt vegyed!
    Ez egyértelmű
  • Me Ga
    Sziasztok!
    Vásárlás előtt állok, a tanácsotokat kérném.
    Kb. ugyanolyan árban van Sapphire 9600XT FireBlade (emelt mag- és mem. órajel) 128MB ÉS Sapphire 9600XT 256MB.
    Szerintetek a magasabb órajel (jobban húzható is) a fontosabb, vagy a 256MB memóriára van nagyobb szükség.
    Ha valakinek van esetleg konkrét tapasztalata a FireBlade kárytával, írjon pár sort plz.
  • ollie
    De gyorsabb az opengl. Az utóbbi időben sokat javítottak rajta, részben a doom3 miatt.
  • Narancs
    5600ról váltottam 9800SE re. Képzeld, kurvára észre vettem a különbséget.
    Például 1024*768ba mediumon zsír jól megy a Doom3, IL2 Sturmovik FULL grafikán AA&AF -el baromi szépen megy, míg ez 5600al korántsem volt így.
    Lehet hogy CPU limitált a géped, ezért nem vettél észre semmi változást Gef4 és 9800 között, mert kizárt hogy ugyanolyanok lennének!
  • tajfun
    "Második: FX5600 és 9600XT között ég és föld a különbség, mind D3D mind Open GL alatt."
    Openglben egy gf4 es 9800pro kozt sincs kulonbseg, ez a teny. Gf4rol valtottam 9800prora, eszrevettem volna ha javul. De nem. Az openglt igencsak hanyagolja az ati.