Radeon 7X00/8500/9X00
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
amúgy "normálisan" ez mennyi? annyira nem vagyok alma, de ez már kicsit magas ^.^
Nekem 25.9-et ér el a timedemoban, még a 4.7-el, 4xAA,8xAF mellett, ezen kjívül 1024x768, ULTRA QUALITY, minden fullon a játékban is és a Control Panelen OGl részén is!!!
Pedig neked a kártyád is gyorsabb, meg 4.8-at is használsz!!!
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
A plusz kérdéseidet magad is megválaszolhatod: elmész a gyártó honlapjára, és ott általában leírják, hogy mely játékokat csomagolják a kártyához.
2.: A 9800SE egy olyan 9800/9800Pro kártya, amelynek a 8 pipeline-jából egy vagy több megbukott a minõségellenörzésen, ezért 4 pipeline-t kikapcsoltak, ezt softmoddal vissza lehet kapcsolni, és jó esetben nincs semmi hatása (és megy a 8 pipeline), rossz esetben viszont hibázik a kártya, és csúnya képhibákat fog generálni (mielõtt kérded: nem lehet egy vagy két pipeline-t kikapcsolni, vagy 4 megy, vagy 8). A 9800SE-knél még egy dolog van: az L-alakban szerelt rammodulok esetén 256bites a kártya, míg ha a kártya tetjén sorban vannak, akkor 128bites. Egyszóval a 9800SE egy nagy zsákbamacska, de egyes példányok szoftmoddal teljesértékû 9800Pro-vá alakíthatók. Természetesen sok pénzt lehet spórolni, de csak ha tényleg megy a 8 pipeline, és ha 256bites a kártya, mivel alaphelyzetben a legtöbb 9800SE (4 pipeline és 128bit esetén) bizony lassabb, mint egy 9600XT...
3.: A "Sima" ATi már nagyon ritka (ezeket általában BBA - Build By ATi név alatt láthatod), de ezek általában drágábbak, mint a más gyártók által gyártottak, szóval ez esetben a bolt árlistáján a "sima" ATi olyan 9800Pro-t takarhat, amit éppen olcsón be tud szerezni. De sok különbség nincs a kártyák között, legtöbbször a hûtésben különböznek.
4.: Az árak eléggé nyomottak már jelenleg is, bár lehet, hogy kicsivel még mennek lejjebb. Ha van pénzed, és csúcsteljesítményt akarsz, akkor az X800 jó választás lehet, de ehez nem kell lecserélned semmit, mivel még nincs PCI-Express X800 itthon (legalábbis még én nem láttam). Egyébbiránt a PCI-Express nem nyújt jelentõs sebességtöbbletet egyenlõre, tehát nem éri meg rá váltani - most legalábbis! Viszont egyenlõre úgy néz ki, hogy az X800 után kijövõ kártyák már csak PCI-Expressre jönnek, teháta a váltás egyenlõre úgy tünik, elkerülhetettlen.
3. A 9800pro változatból a sima ati (nettó árakat írok) 43k, a connect3d +2k, az MSI +2k, a sapphire +5k... mennyire különböznek ezek, a "sima" ati kiadásnak van vlmi hátránya a többivel szemben? Melyikhez adják a legjobb játékot? Láttam egyikhez Tomb Raider, abból nemigen kérek 😊
Köszönöm,
Die Hard 3 ugye... Bruce Willis.
szeretnék pár lamer kérdést feltenni nektek, látom ti kenitek a radeon témát, ennek örülök, mert én ezen a téren kezdõ vayok (vagyis nvidia-t használtam eddig) Szeretnék venni egy új kártyát, mert ez kezd kevés lenni (ti4200), meg szörnyen kerreg a ventim 😞... Szóval, néhány kérdés 😊
1. Szerintetek melyik éri meg jobban, 9600XT 256mb vs. 9800pro 128 mb (a 9800pro +10000 lenne) a 9600xt pedig vivo-s is.
2. Láttam itt a következõt: 9800se@9800pro -- vagyis ezexerint lehet valahogy "overclockolni", ez kb hogy mûködik? Biztos megvan valahol ez itt a forumban már leírva, de 170 oldalt most nincs erõm átnyálazni, vlki el tudja mondani nekem? Mert ezesetben sok pénzt lehetne spórolni...
3. A 9800pro változatból a sima ati (nettó árakat írok) 43k, a connect3d +2k, az MSI +2k, a sapphire +5k... mennyire különböznek ezek, a "sima" ati kiadásnak van vlmi hátránya a többivel szemben?
Igazából azért szeretnék áttérni ati-ra, mert nagyon sokan ódákat zengenek a kép minõségérõl, és ez fontos nekem, az nvidia fx szériája meg nem túl meggyõzõ.
++ szokásos kérdés: érdemes-e most ujítani, vagy az x800 (xxxx) széria lejjeb fogja nyomni az árakat a KÖZELjövõben? PCI Express-re érdemes várni? Köszönöm, remélem kapok válaszokat 😊
tauka
AMD 2500+@3200+, 1GByte ram, Radeon 9800XT 256MB, Cataclyst 4.8béta:
1024x768, 8xAF, 0xAA:
MQ: elsõ futás: 37,5FPS
második futás: 40,0FPS
HQ: elsõ futás: 35,4FPS
második futás: 39,3FPS
UQ: elsõ futás: 30,1FPS
második futás: 34,1FPS
A PCI-Express egy új csatolófelület, ami a hagyományos PCI és AGP portokat váltja, a PCI-Express 16x a videókártyáknak szánt felület. Egyenlõre még kevés alaplap és még kevesebb videókártya rendelkezik csak PCI-E csatolóval.
Core i7-4770S 3.10GHz, KINGSTON 8GB HyperX Beast DDR3 1866MHz CL9 KIT, SAPPHIRE HD7970 3GB OC BOOST,
ABIT X600XT PCI Express
hwsw bolhán már árul egy srác 46750-ért😊
Már vannak 40 alatt is eladók, és jóval gyorsabb, mint bármelyik 9600-as, fõleg élsimítás, anizo használatakor.
akkor Ati radeon 9600 Pro-t veszek.
kb 30 rugó?
vagy ha veszek inkább 9600 XT-t vegyek?
A legtöbb mostani kártyán már alapból van Video-Out (ami pl. a TV-be mehet), a VIVO kártyákon van video-in-is, amivel pl. egy videómagnó (vagy pl. egy PS2) képét lehet a monitorunkra varázsolni.
Figyelem! Az ATi-knál létezik még az AIW megjelölés is, ami a kártyára integrált TV-tunert jelenti!