Radeon 7X00/8500/9X00

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hykao
Hát elõször is pontosítsd, hogy mit jelent az, hogy hullámzik.

Pár haveromnál volt ilyesmi gebasz.
Valószínûleg zavarta náluk a jelet valami, de nem a géppel, és nem is a kártyával kapcsolatos a dolog szerintem.
Van egy problémám....nem tudom hogy mi okozza, de meg kell oldanom. Szoval, nemrég vettem egy Radeon9800Pro256-ot amit sikeresen flasheltem XT-re. Teljesitmény, overdrive képminöség minden rendben, csak amikor a TV-kimenetet akarom használni, a TV-n megjelenö kép hullámzik. Nos, régebb használtam ugyan csak ATI-s kártyát tv-re, amolyan 9500np128-->9700pro ugyancsak flashelt kártya, és semmi gond nem volt sehol, gyönyörü kép a tv-n. Nos..valami tippet adjatok, hogy driver, vagy a flash miatt lehet?.....Valakinek volt hasonló esete?

Tuborgs are better than one... two beers or not two beers?..thats the question :)

hykao
ok.
azért beírtam az észrevételeimet, remélve, hogy más is kipróbálja, aztán több szem többet lát alapon majd elválik.
De összehasonlítási alapod sincs 😊 Hacsak nincs melletted még egy ugyanolyan gép, másik catalysttel 😊
A különbségek minimálisak lehetnek, bár ha nem zavaróak, ahogy írod, akkor úgyis mind1.
Csak azért irtam, hogy a + teljesítmények szinte mindig van ára 😊
hykao
Nincs tweakerem, de elhiszem amit mondassz.
Csupán én nem látok képminõségromlást.
Ezért irtam, hogy tweakerben nézd meg.
Z buffer beállítások, textúraminõség, mipmap stb stb. Ezer féle beállítás van, amitõl "csak bizonyos esetekben romlik a képminõség" (© nVIDIA😊, de javul a teljesítmény.
Dehogynem!!! Ebbõl a videókártyából lehet egy teljes értékû 9800 XT-t csinálni!!! Ha érdekel valakit akkor szóljon!

Core i7-4770S 3.10GHz, KINGSTON 8GB HyperX Beast DDR3 1866MHz CL9 KIT, SAPPHIRE HD7970 3GB OC BOOST,

hykao
Én nem vettem észre minõségromlást a képen!
Mellesleg az OMEGA driverek nem a gyorsaságot tûzik ki célul, és mégis ez van most.

De ha te tudod, hogy miket állít át, akkor légyszi meséld el.
ollie
Teljesen hivatalos és úgy hívják, hogy Hydravision

Hi
Kinek van itt Sapphire 9800 pro-ja?
Kinek van meg Redline program amit SaPPHIRE KÁRTYÁHOZ ADANK?
Mert kéne progihoz cd-key?
Amit kaptam hozzá nincs rajtan sehol
Valaki kuldje akinek meg van.
Elore is köszönöm.
De minek az árán. Nézd meg tweakerben, hogy mit állít át az omega, hogy gyorsabb legyen.
A plusz teljesítmény nem csak úgy "terem" a semmibõl...
Szasztok!
Szerintetek melyik x800pro érdemes megvenni,van-e nagy különbség:gigabyte,sapphire,his exalibur?
A gigabyton 1.6 ramok vannak(nem biztos)
Köszi!
hykao
Jelentem alásan kipróbáltam a 4.8bétával is (modolva).
Ugyanannyit ért el, mint 4.9béta alatt!

Tehát, ahogy gondoltam a 4.7-en alapuló OMEGA driverrel ezek szerint több, mint 10%-kal gyorsabb a kártya, mint akár a 4.8-as, akár a 4.9-es bétával!!!
hykao
Ezt tudom, de gondoltam a 4.8bétához képest írták.
De mindegy, megnézem a 4.8bétával.
Kerek perec leírták, hogy a 4.9 béta CSAK ÉS KIZÁRÓLAG az X800 kártyák esetében hozz +fpst a d3-ban.
hykao
Na sikerült megoldani a modolást.
Danecay hívta fel a figyelmemet, hogy a 2.0-ás RivaTunerrel (ill. egyik mellékprogramjával) meg lehet patch-elni az ati2mtag.sys vagy at2mtag.sy_ fájlt.
Na ezt megpeccselve (és a fölöslegessé vált .sy_ fájt törölve) már az install után ismét a jól megszokott 9800pro teljesítmény fogadott...

CSAKHOGY! A DOOM3 timedemót lefuttatva 3FPS-sel kevesebbet értem el, mint elõtte a 4.7-es modolt OMEGA driverrel. (26.1 elõtte 23 utána) LOL!
Tehát a 4.7-es OMEGA bizony gyorsabb, mint a 4.9-es béta Catalyst...

Cifu! Lehet, hogy ez volt a titka, hogy nálam jobb volt az eredmény, annak ellenére, hogy csak 4.7-es volt fenn, és a videókártyám is gyengébb...
Elvileg ez lenne a lenyege (tobbek kozt).

Die Hard 3 ugye... Bruce Willis.

robotnyk
mostani gamerben van tuning leírás 9800Proról XTre
hykao
Tényleg egy kérdés:
ha a 9800SE-mbe belesütök egy 9800pro biost, akkor onnantól nem kell modolnom?
hykao
Sajnos nem jött össze ilyen egyszerûen a dolog.
9800SE-nek installálta.
Nem szeretnék igazán pakolászni, ezért megkérdezem, hogy pl hálókártyám nem zavarhat be neki?bár 2 pci slot van köztük...
Nincs az Ati-hoz valmi (fél)hivatalos progi, amivel a többképernyõs módot lehet egyszerû(bb)en kezelni, mint az nvidia-hoz a tvtool?
Hat erre nemtok mit mondani, nekem pont forditva van, a tv is tuneren m1, de haverom kirakta a 9800projat tv-re es semmi baj nem volt vele, semmi extra buveszkedes nem kellett hozza.

Hi, srácok, remélem tudtok segíteni...
Szóval én tegnap vettem egy Sapphire 9800pro vidkártyát, és játék téren (doom3) teljesen oké, 1024*768*high simán fut szépen. De. Igazából azért váltottam ati-ra, mert sokan mondták, hogy a képe szebb, mint a geforce-oké. Tv-n is. Namost én ezt a kártyát rákötöttem a tv-re, de tisztán láthatóan van benne vlmi zavar, amit nem tudok eltüntetni. Ugyanazt a kábelt használom, amit a ti4200-nél, azzal nem volt ilyen prob. Kompoziton kevésbé, de S-videon nagyon látszik, vlmi interferencia vagy mi (ahova pl ki van írva egy ablak neve, balról jobbra, függõleges vonalak vándorolnak, mintha olyan tv adót néznék, amit zavar vlmi, dehát ez mégiscsak egy 50ezres vidkártya...a 20 ezres ti4200 szebb képe lenne?????????). Namost nem szeretnék 50k-ért ilyet kapni, szeretném ha jól mûködne. Már minden létezõ dolgot, kábelt kipróbáltam, Catalyst-okat is, de semmi változás. Zavarni nem zavarhatja semmi, merta szoba közepére szedtem már ki a kábelt, de ugyanaz. Másnak minden oké a tv képpel? Mi lehet a gáz, mire érzékeny ennyire ez a kártya?? Segítsetek plíz, mert most nemtom, hogy mi tévõ legyek, ettõl jobbat vártam....köszi elõre is...😞
mail?

hykao
na de azt, hogy?
telepítés elõtt mindenkinek ugyanazok a fájlok vannak a sima Catalyst-nál.
a telepítés utáni 9800pro féle .sys fájl kell, és azt kell kicserélni az én 9800SE féle .sys-emre nem?

bár most ahogy belegondolok, ha a telepítés elõtt a .sy_ fájlt lecserélem a 9800pro féle .sys-re akkor elméletileg csak azt fogja tudni használni...

hmmm kipróbálom! csak valaki dobjon meg egy 9800pro féle 4.9béta felinstallált ati2mtag.sys-el.

a windows/system32/drivers könyvtárban van
cifuatwork
A R360 esetén van egy kis hõdióda, valamint javítottak állítólag az élsimitásért felelõsz részen. Ezen kívûl különbség nem nem sok van, max. az, hogy az R360 magasabb frekin fut.

Gondolom az R360-as Sapphire Radeon 9800PRO sokkal drágább mint az R350-es.
Én az enyémet 61.500-ért vettem.
Az az xt gpu.

Hello!

Nekem egy Sapphire Radeon 9800PRO van, de az R350-es. Az R360-as miben jobb és mennyivel?
ollie
erre nem gondoltam, de nem rossz ötlet

ollie
hát elsõ lépésben próbálkozz csökkentett módban

robotnyk
köszi.
már csak a gép többi részét kell megvárnom. Sulinet Expressz száksz. de ez már offtopik. 😊
Punkerwork
jó választás

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Crokin
Remélhetõleg én is péntektõl! 😊

Repatarurgyán

robotnyk
mától egy Sapphire Radeon 9800 Pro 128 megás kártya -remélhetõleg - boldog tulajdonosa vagyok
Nem 1szerubb a kicsomagolt driver konyvtaraba behajitani meg install elott? A mobil radeonoknak is ugy kell a catalystot.

hykao
ööö NTFS a rendszer, és floppymeghajtóm nincs.
megoldható azért valahogy szted?
ollie
Ja, kell szerezned egy ilyen sys file-t, amit a driver 9800 pro-hoz telepít fel (ugyanis minden fajta kareszhoz más ilyen file települ fel). Dobj nekem egy mail-t ide: gyokzoli(KUKAC)hotmail(PONT)com, és visszaküldök az este egy ilyen file-t neked (nekem 9800 pro van). Csak nem túl egyszerû felülírni a régit, vagy csökkentett módban kell, vagy ha úgy sem megy, valami bootfloppyról (ha ntfs a filerendszered, akkor még bonyolultabb a dolog).

ollie
a 9200se csak gyorsabb, mint a 7000-es, szal szerintem azt

Hi
Kinek van itt Sapphire 9800 pro-ja?
Kinek van meg Redline program amit SaPPHIRE KÁRTYÁHOZ ADANK?
Mert kéne progihoz cd-key?
Amit kaptam hozzá nincs rajtan sehol
Valaki kuldje akinek meg van.
Elore is köszönöm.

via_mala
apróNET-en nézelõdök, egy 900-as Celeron-os géphez:

Ez megéri?
Club3D Radeon 7000 32MB DDR TV Out AGP - 5000 Ft

Ez gondolom jobban:
Asus Ati Radeon 9200SE 1 honapos, driver cd-vel - 3000 Ft

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%

hykao
Ha jól tudom, az ati2mtag.sys fájlt kell módosítani, de hogyan?
hykao
Danecay említette tegnap, hogy én is át tudom modolni a szükséges .sys fájlt (9800SE@9800pro), így nem kéne várnom amíg megcsinálja valaki (OMEGA stb.)
Tudja valaki a módját?
Mert eleddig csak a 4.7-essel nyomultam, mert inkább a 4.7 9800pro-ként, mint a 4.9 9800SE-ként...
is 😊

cifuatwork
Cat. 4.9béta - a Doom3 miatt adták ki. Egyébként állítólag ezzel tesztelték már a H|OCP-sek is a Doom3-at...

ollie
4.9 beta? Hogyan létezhet 4.9 beta, amikor még 4.8-ból sincs végleges?

A legujabb ami az Ati oldalarol letoltheto, de probaltam mar az 1el regebbit is.
cifuatwork
Milyen driver van fent?
Amúgy tudod, hogy a 9600SE játékok alatt gyengébben muzsikál, mint egy sima 9200?

cifuatwork
Ahh.... kezd leesni, szóval tajfun = ex-sniper...
Tán csak nem bannolták az elõzõ nickedet? 😛

Törölt felhasználó
Ugyanilyen konfigon, csak 128 -as kártyával és ami a legfontosabb 4.7 -es driverrel Ultra Qualityn másodikra 35.5 Frame.