18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
-
#14792 Na jó, csak akkor azt fogják mondani, hogy biztos vásátlás után lett lecserélve a BIOS. -
#14791 Szerintem amúgy is lehet reklamálni, hisz ez így bizony nem 9800pro. -
#14790 Erre tud valaki válaszolni?
Le lehet valahogyan ellenőrizni, hogy mikor került fel a kártyára a BIOS? Ha minden igazmég garanciás, és ha esetleg még vásárlás előtt, amit szintén nem értenék, akkor lehetne reklemálni.
-
#14789 Nem törvényszerű, hogy az az ember buherált, akitől te kaptad. Történhetett az a nagykerek legrejtettebb bugyraiban is... :)) -
#14788 Egyre érdekesebbé kezd válni ez a 9800pro vagy sem történet. Rövider ismertetném történetet, hogy hogyanis került hozzám az említett kártya. Nos a havernak van egy számtech boltja, és ők számították me egy srácnak aki ha minden igaz vett egy másikat. Én a tegnepi nap folyamán hoztam el a havertól kipróbálás céljából és az imént emliítettem neki hogy mi újság a kártyával. Ő is furcsálotta a dolgot, mert állítása szerint a srác akié volt nem nagyon ért a géphez, legalábbis ilyen szinten, a haver azt mondja hogy nem hogy egy VGA BIOS-t de még egy alaplapit sem tudna frissíteni, és egyébként sem foglalkozna ilyenekkel mert elég jó anyagi háttérrel rendelkezik a família. A másik érdkes dolog az, hogy ráadásul az egész sámítógépet VGA-stól mindenestől a haverék rendelték és rakták össze, és állítólag 9800Pro kártya lett rendeleve, sőt a haver állítja, hogy még a dobozon is 9800 Pro van feltűntetve. Nem értem az egészet. Az még elfogadható, hogy sima 9800-kártyát küldtek tévedésből, vagy esetleg a 128 bites memóriákkal szerelt szintén 9800Pro névre hallgató kártyát, no de egy sima 9800-ast 9800Pro BIOS-al? Nem tudom hová tenni a dolgot. Tényleg le lehet valahogyan ellenőrizni, hogy mikor került fel a kártyára a BIOS? Ha minden igazmég garanciás, és ha esetleg még vásárlás előtt, amit szintén nem értenék, akkor lehetne reklemálni.
-
#14787 Pl 3dmark-ok. Arra jók, hogy megnézd mennyi teljesítménybeli különbség van a különböző AGP Aperture méretek között. De akár játékokkal is mérhetsz teljesítményt. -
#14786 Igen, xp-m van es milyen teszteket ajanlasz hozza? -
#14785 Elképzelhető, bár ha XP-d van 256 megával, akkor sokat számíthat az a +32 mega is játékok közben. De nyomathatsz teszteket is akár. -
#14784 Ertem, de nem szarmazik belole hatrany ha kikapcsolom igaz? 128Mb-s a VGA-m 9800Pro. -
#14783 Hát akkor max 32, jah, bár lehet azt sem kéne... -
#14782 Es ha csak 256Mb-m van? :(( akkor eleg a 32 mega, vagy vegyem kevesebbre? -
#14781 Nagyjából. Tulajdonképpen az a max rendszermemória méret, melyet a kártya használhat textúrák tárolására. Na most ezt nem szabad nagyra állítani ha kevés a rendszermemó, mert akkor magának a játéknak kevesebb memóriája marad, és akkor nem hogy gyorsulna a game, hanem lassúl. Pl fél giga ramnál nem célszerű 128-nál magasabbra tenni ezt az értéket, viszont egy gigánál már nem gond a 256 sem. -
#14780 Sajnos én ís ettől tartok csak nem akartam senkit meggyanusítanni ezzel a dologgal, gondoltam van valami olyan dolog amiről nem tudok, pl. hogy a 9800Pro BIOS-al jobban húzható a kártya, mint pl a 9500Pro-knál is volt, hogy módosított BIOS nélkül nem nagyon lehetett húzni a kártyákat. De igazából sajnos elsőre nekem is inkább az átverés jutott eszembe, csak gondoltam mielőtt bármi is történik kikérem a véleményeteket.
Egyébként, elindítottam a 3DMark2005-öt 9800Pro órajelekkel de kb. 5 sec. múlva nemetetszését nyilvánította a kártya, ugyanis elkezdett erősen csíkolni és szetmenni a kép :(
Kíváncs vagyok it szólt volna a gazdája, akit egyébként nem is ismerek, ha szénnéégetem a 9800Pro-ként árusított kártyáját (persze nem az 5 secundumos teszt alatt) -
#14779 Nem akarok hülyeséget mondani, de tudomásom szerint valami olyasmit jelent, hogy kellő vidomemória hiánya esetén mennyit használat a rendszer a system memóroából, tehát minél kevesebb memóriával rendelkezik a videókártyád annál többet érdemes megadni. Mondjuk ez függhet a system memóriád mennyiségétől is.
Ha nem így lenne szidjatok le -
#14778 Sziasztok! van egy kerdesem: Az AGP Aperture size:xx Mb, ez mit jelent? es mennyinek kell lennie? -
#14777 Nehogy megvedd!
-----------------------------------------
.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004®
----------------------------------------- -
#14776 Igen a pro órajelek a 380/340!
Bár én a 8500-asom óta nem BIOS-oztam, de a BIOST lehet szerkeszteni egy programmal, így az órajeleket is!
Elképzelhető, hogy egy 9800pro BIOST kapott a kártya, aminek a memória/ram órajeleit kissé visszavették a hibátlan működés érdekében.
Értelme pedig pontosan az lenne, hogy a gyanútlan, nem kellően körültekintő, vagy kellő ismeretekkel nem rendelkező vásárlót megvezessék.
Ha pl. nem tudnád, hogy a pro-knak mennyi az órajele, ill, hogy a 3 nanosec.-es ramnak mi az elméleti működési határa, vagy, hogy mivel tudod megnézni az órajeleket, máris beülhetnél a hintába... -
#14775 Hi All!
Egy kicsit tanácstalan vagyok. Van most nálam kipróbálásra és esetleges megvásárlásra egy SAPPHIRE 9800 PRO. (40E HUF, korrekt). Nagyon jó minden 9800 PRO-nak ismeri fel a gép is és 256 bitesek a memóriái is. A gond ott kezdődik, hogy a RADLINKER és a RIVA TUNER tanusága szerint is a kártya sebessége 324/290. Ez egy kicsit furcsa, ez nem a sima 9800-asnak a sebessége? Tudtommal a Pro-k órajele 380/350 esetleg 380/340 de ez egy kicsit túlzás. Amit még érdekesnek találtam az az, hogy 3.0 nanosecundumos memóriák vannak a kártyán, ami arra enged következtetni, hogy a maximális teljesítményük 333 Mhz. Nem hiszem, hogy ezek a memóriák vannak gyárilag túlhajtva a 9800 Pro kártyákon. Még ha 2.8-asok lennének. Ha viszon valaki variált a kártya biosával, gondolok itt arra, hogy a sima 9800-asra rátöltötte a 9800 PRO biosát akkor miért nem a 9800 Pronak megfelelő órajelekkel indul a videokártya? Legjobb tudomásom szerint a BIOS tartalmazza ezen adatokat. És ha tényleg maszek úton került a kártyára a pro BIOS de maradtak a 9800-as órajelek mi érteleme az egésznek?
Egyáltalán honnan tudom meg biztosan milyen kártyával van dolgom?
-
#14774 Amit adtak hozzá az már eleve egy Catalyst driver.
Ugyanis az ATI a meghajtócsomagját Catalyst-nak keresztelte el 2 éve.
A legjobb, legstabilabb mindig nézőpont kérdése.
Ha fontos, hogy a lehető legtöbbet hozd ki a kareszodból, akkor dönts:
ATI meghajtó variánsok összehasonlítása
-----------------------------------------
.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004®
----------------------------------------- -
#14773 4.9 -
#14772 Hell!
Sapphire 9800Pro-hoz milyen DRIVERt ajánlotok?
(most az van fenn, amit adtak hozzá, valami HydraVision vagy mi..)
Megéri felrakni Catalystot? Vagy vmi mást? -
Zsoldos #14771 amig ujrainditasz filmnezes kozben, nezz reklamot, meglesz a tv feeling :) -
#14770 Igen, ez tényleg nem vészes, csak amikor már játék közben is kikapcsol a monitor, leáll a gép, esetenként pedig még magától újra is boot-ol. Mindegy, mostanában úgyis csak mozikat nézek. ;) -
pzs #14769 1 tipp , de nem biztos
ha s videos a tv out-d , ezzel én is szívtam mert nem volt testelve a s video kábelem. -
REDBULL #14768 Sziasztok,
Segítsetek nekem kérlek, ha tudtok.
Connect3D Ati Radeon 9800 pro-m van 128 MB DDR RAM-mal.
A problémám a tv kimenettel van, ami 7-pin-es mini-din, ha jól tudom. A tv-n van kép, de rosszak a színek, méghozzá ilyen lilásak és a kontraszt is sötét. A finomhangolások nem segítenek meghát volt már pár videókártyám és egyikkel sem volt gondom. Ha valaki tudna nekem ötletet adni vagy valaki tapasztalta már ezt a jelenséget annak várom az ötleteit, megoldásait. Nekem tenne vele szívességet, ha leírná. Előre is köszönöm a segítséget és fáradozást.
Üdv: REDBULL -
#14767 Ha nekem írtad, akkor semmi gond, de nem is nehezteltem, csak tényként közöltem, mert gondoltam nem tudtad. -
#14766 Miáltal kb 10 napja van ilyen kártyám, nem tudtam
Bocs -
#14765 Mindegyik 9800 pro gyárilag 378/338-on megy... -
#14764 Ok, rendben
Mondjuk, éppen sok logika nincs benne, de nem baj
Lényeg, hogy így rendben van. -
#14763 altalaban az auto se annyi ccm esek mint amennyi a mocira van irval hanem kicsivel kisebb... pl 3 ezres motor.. de csak 2994 ccm.. -
#14762 jeee nekem is... -
BlackWolf #14761 -
#14760 Kérdésem lenne:
ATI 9800 Pro VGA kártya
Ennek a sebessége ugyebár gyárilag 380 / 340
Nálam azonban több program szerint is alapból 378/338
Miért van kettővel visszafogva?
Nem azért, mintha annyit számítana , csak érdekel... -
#14759 isdn power :(, szóval megvárom a fullt azt a bő egy hetet már kibírom -
#14758 Azert mert odzkodok a betaktol. -
#14757 Nagyon nem volt időm szarakodni vele még.
Doom3-ban olyan 5%-kal gyorsabb, mint az előző 4.9-es alapú OMEGA, a többiben nem mértem, mert nincs fent se Far Cry, se más mérésre is használatos játék.
3Dmark05-re csodálkoznék ha hatással lenne az AI...(nincs is)
Ahogy már a #14750-ben írtam az AA, és az AF esetében jócskán több a finomhangolási lehetőség!
Ezt a .WMV videofájl hardveres gyorsítás hatását sem tudtam még megnézni.
De miért nem rakjátok fel? Nincs veszíteni való! 16 mega az egész, mindenképp érdemes kipróbálni! Max. uninstall...
-
#14756 Doomban, farcryban gyorsabb az ai bekapcsolásával? -
#14755 Es milyenek az elso benyomasok ?
Pl 3DMark tesztben a sebesseg kulonbseg ?
Esetleg egyeb eszrevetel ?
-
#14754 Ezért küldtem CSOCSO-nak egy privátot, hogy vizsgálja meg a lehetőségeket ATITOOL-lal. Gondolom, ha majd felébredt, kipróbálja... -
#14753 Azért tegyük hozzá, hogy messze nem minden 9800OPro bírja a 9800XT frekit...