18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
  • Punkerwork
    Sapphire a legnagyobb ATI szállító én azt venném (vettem)
  • Daniel Hunt
    Hali All!
    Szeretnék egy 9800Pro karit vásárolni. Több gyártónak is egy árban találtam a kártyáit:
    ATI Radeon 9800 Pro 128Mb DDR TV DVI
    ATI Radeon 9800 Pro chipset, 256 bit 128Mb DDR ram, 380 /340 MHz
    AGP 8x, 4x; 8 csatornás renderelés
    SMARTSHADER 2.1: Programozható Pixel (2.0) és Vertex (2.0) Shaderek - DirectX 9 támogatás
    SMOOTHVISION 2.1: teljes képernyős, továbbfejlesztett élkisimító technológia
    128 bites lebegőpontos színszámítás a precíz megjelenítésért
    FULLSTREAM technológia: segíti az internetes videólejátszásokat, tisztább és élesebb képet alkot
    VIDEOSHADER: a videólejátszás minőségének növelése Pixel Shader -ekkel
    És a gyártók nevei:
    CLUB3D
    CONNECT3D
    SAPPHIRE
    Ezek közül melyiket érdemes megvenni???
  • ollie
    Control Panel uninstall (ill CC uninstall) és felteszed a nem CC-s driver-t.
  • Mr Manson
    fentvan
    Vissza tudom valahogy csinalni, hogy ne CC-s legyen?
  • [Jakuza]
    Ha ram halgatsz, meg nem teszed fel.
    Maradjon a hagyomanyos Control Panel.
    A CC egy bughalmaz.
  • ollie
    TEdd fel külön a .net framework-öt.
  • Laalee
    hasznald a regi jolbevált control panelt a cc egy rakás szar
  • Mr Manson
    ATI 9600XT
    cat 4.9
    XP SP2 -> dx9c

Van egy olyan problémám, hogy SP2 telepités után siman megy a az uj COntrol Center. Viszont, ha lefut az autoupdate többet nem indul el a CC. Nincs valakinek valami ötlete?
  • ollie
    próbáld meg driver cleaner-el
  • ollie
    nekem
    9800 pro
    cat 4.8
    XP SP2 -> dx9c

és tökéletesen működik a legújabb patchel is a diablo 2
  • Robbb
    Sziasztok!Van egy "kis" gondom.
    Van egy X800prom wifos XP alatt.A 4.9beta doom hotfixes drivert használtam.Szeretném lecserélni a nemrég megjelent 4.9 hivatalosra.Régi drivert kitöröltem,újraindítok,raknám fel a másikat,de egyszerűen nem akar feltelepülni ez a szemét.
    Bejön a telepítő ati háttér,el is kezdi majd kiírja hogy nem tudja befejezni a telepítést,valami standard VGA-t kellene neki beállítani.Na ezt is próbáltam de újraindítás után eldobja ezt a beállítást és megmarad az X800 egy nagy sárga felkiáltó jellel.Most olyan mintha nem látná a winfos(varázsoló)a vidkártyámat.Ilyenkor mi lehet a gond?Légyszi segítsetek mert még a régit sem tudom visszatenni.Sajna Nvidiam és winme volt azelőtt és nincs nagy tapasztalatom ati driver felrakással kapcsolatban.Elbaxtam a sorrendet vagy mi?
    Köszi!
  • tajfun
    Szoktam idonkent full reinstallt, a notebookra raadasul nem is pakolok fel akarmit, tesztpilotanak ott az asztali gep.
  • IMYke2.0.0.0
    A Diablo 2 nem problémázhat a VGA-val.
    XP-re feltetted a SP2-őt, ahogy látom - az lehet kavar vmit.
    A SP1 pedig nem kavar - lásd a példámat.
    Azt gondold végig, hogy miket pakoltál fel a rendszerre az elmúlt időben...
    Lehet, hogy egy friss rendszer install sem ártana - bár ezzel mindenki problémázik, ha ezt tanácsolják neki...

-----------------------------------------
    .:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004®
  • tajfun
    Nem raktam fel semmilyen patchet, amugy is csak classicozni akartam, 1.06-ra is magyarazott vmit hogy nem teccik neki a game, es inkabb nem indul el. Mivel 2 peldanyom van belole, a masikat is megprobaltam, ugyanaz. Szal itt vmi vagy a videokartyaval vagy az xpvel lehet.
  • IMYke2.0.0.0
    Nekem:
    - AMD 1700
    - Radeon 9500 Pro
    - DirectX 9.0c
    - Windows XP Eng + SP1
    - Diablo 2 Full install 1.09D-re javítva

Eredmény: még most is fenn van, kitűnően érzi magát.

Szerintem ne tedd fel az 1.10-es patchet!

.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004®
  • tajfun
    Ma fel akartam rakni ujra a diablo2t, fel is ment, de indulas helyett acces violaval elszall. Mi lehet a baj? Az asztali gepben 9800pro van meg winxp sp2vel, a notebookban 9600 + winxp sp1. Mind2on ugynugy nem indul. A game eredeti, meg regebben mukodott is, azzal nincs baj. Lehet mikor utoljara jaccottam vele meg gf4em volt, szal az 1. kerdes ebbol adodik: lehet hogy ezen nem is fog menni?
  • BaLeeX
    Jaja feltétlenül.
  • Narancs
    Így télleg gázos az apró, szal csak garis kártyát vegyél ha aprón nyomod...
    Bécsben meg vigyázz, nehogy 128bitest kapj...
  • hykao #14814
  • BaLeeX
    Ja igazatok van, használt sokkal jobban megéri, van még 2-3 hetem addig eldöntöm.

Egyetlen egy gondom van, hogy az apronet-en mind budapestiek hirdetnek az nekem meg messzebb van, mint Bécs... (Szombathelyen lakom)
    Szóval használtnál is ugyanaz a rizikó, hogy csak postán tudnám megoldani és a posta meg +3k minimum na most amennyire hallottam ennyi körül lehet, hogy újat is kapok Bécsben és azért az mégsem akkora rizikó, mint egy használt.

De van még időm gondolkondi és kösz a tippeket mindenkinek 9800pro lesz ha lesz valami egyáltalán.
  • Narancs
    "Gondolom Hykao olyan 9800ra golndolt ami 9800SE 256bites es megy a +4 pipeline benne es igy 9800Pro"

Ebből a hozzászólásodból gondoltam, hogy nem új kártyáról van szó, mivel ilyen SE@PRO kártyákat boltban nem kapsz, csak úgy lehet venni, ha vki akinek van elpasszolja...
    Amúgy sose értettem miért nem jó a használt cucc, ha árérzékeny vevőről van szó.
    40ért max 9600XT -t kap boltban, használtan meg SOKKAL jobbat kaphatna, legtöbbször még legalább fél év garival...
    Még kényelmesebb is használtan venni, mert kipróbálhatod vétel előtt, míg ha boltban veszed ilyesmire nincs lehetőség. Így ha mégse tetszik/visszafogja a gép/vmiért nem megy a deszkával...stb nem muszály megvenned...
  • hykao #14811
    Balee szvsz jobban jár, ha felkukkant az apronetre, ahol 40 környékén garanciás 9800pro-kat vesztegetnek, semmint Bécsben vesz egy 9600XT-t, garancia nélkül...
  • [Jakuza]
    Uj kartyakrol van am itt szo.
  • Narancs
    mondom hogy ne kezdjük el.
    aprónet, keress rá, és győzödj meg róla magad.
    Vagy PH! hw piacra nézz be, meglátod igazam van, van 40 körül 9800PRO simán!
    Légyszíves ne mondd hogy kamuzok, mert
    1. miért tenném?
    2. előbb győzödj meg róla, aztán mondhatod ha kamu.
    Segíteni szeretnék Balee -nek, nem veled vitatkozni...oké?
  • [Jakuza]
    Hat hogyne.
    Akkora kamu hogy csak na.
  • Narancs
    128bit 8 pipe kártya szolgál most nekem, 1947 ponty 3Dmark05 ben, 03ban meg 4500...
    És ezeket 25-27Kért vesztegetik garival...
    Szal még ez is jobb mint a 9600XT...
  • Narancs
    41 nettó boltban újonnan, 40 bruttó használtan simán!
  • Narancs
    De van rendes is.
    Már 38 ért van rendes 9800PRO, külön oda van írva hogy 256bites...
  • [Jakuza]
    Lutri az egesz, ugy eri meg ha ismerosod van a boltban es kitudod probalni.
    Csak annyi ami a lutri mellett konnyiteskent szolgal, hogy azok a 256bites nyakok, ahol a 2-2 memoria L alakban van a vezerlochip korul.
    Ahol mind a 4 memoria modul egymas mellett van az 128bites nyak, az tuti nem lesz jo.
  • [Jakuza]
    40ert csak sima 128bites szarok vannak, amiket messzirol elkell kerulni.
  • Narancs
    40ért már RENDES 9800PRO van srácok, nem 9800SE@PRO (!!!)...
    De amúgy olyan nincs ami teljesen hibátlan mindenhol, általában csak oly kis mértékben hgy nem veszed észre...
    Amúgy az enyém pl akkor teljesen hibátlan, ha bekapcsolom az AA&AF et, ha kikapcsolom néhol pöttyöz...
  • BaLeeX
    Aha és erre tudtok valami jó tippet, hogy milyet kell venni vagy abszolút lutri a dolog? Mert ez így már nem hangzik rosszul.
  • ollie
    Nagyon nagy a különbség. 1024x768-ban AA és AF nélkül kb másfélszer gyorsabb a 9800 pro, az utóbbiak bekapcsolásával és/vagy a felbontás növelésével pedig még jobban nő a különbség köztük.
  • [Jakuza]
    Gondolom Hykao olyan 9800ra golndolt ami 9800SE 256bites es megy a +4 pipeline benne es igy 9800Pro.
  • BaLeeX
    Hol van az 40 alatt vagy 40 fölött kicsivel?

Körbenéztem és a Sapphire 9800pro szinte mindenhol 55 fölött van.
    A depo.hu-n Sapphire 9600XT van pár helyen 40 alatt.

Mennyi a teljesítménybeli különbség egy 9600XT és egy 9800pro között?
  • Danecay
    ha meglesz a doboz, és a garanciaszáma egyezik a kártyáéval megy vissza garba. Október 30.-ig garos
  • hykao #14796
    Nem a BIOS itt a lényeg, hanem, hogy egész egyszerűen a kártya nem bírja a PRO órajeleket, továbbá 3 nsec-es ramok vannak rajta!!! Tehát valószínűleg sima 9800-as, amit viszont pro-ként adtak el, ez itt a lényeg.
    A BIOS tökmindegy, mert akármilyen BIOS volt, van, lesz, a kártya akkor sem hibátlan 380/340-en.
  • hykao #14795
    9800pro
  • BaLeeX
    Szerintetek melyik kártyát érdemes megvenni most a 30-40 körüli sávban? Esetleg kicsit többért de 40 az már igen a határon van.

A 9600XT-ket nézegettem régebben, mennyi változott a helyzet? 2-3 hét múlva lesz egy Informatikai kiállítás Bécsben ott jobb árak vannak és ha minden jól megy ott vennék valamilyen kártyát.
  • TopGun
    Ertem, koszi! megnezem.