8227
Unreal Tournament 2003 - www.ut2003.hu
  • Rigley
    MIndenképpen mondd el seminnek, ma este mi leszedjuk , aztan torolheto...
  • Jinchuu
    Ha gyors a szerver hamar végeznénk szerintem.
  • Noninnyó
    Feltettem egy kérdést, hogy szabad-e, nem tudom, jön-e válasz.
  • Rigley
    Nem kellene , hogy sokáig fent legyen , csak 1 napig kábé
  • Jinchuu
    Hát akkor gyorsan fel kell rakni és utána gyorsan le kell szedni. :))
    Bár lehet hogy előbb meg kellene kérdezni.
  • Rigley
    figyelj , szerintem ezt mondd el seminnek , tuti , hogy nem haragudna meg senki emiatt...
  • Petyus_
    Update-eli a DirectX-et meg szerkesztőprogramok. Én a helyedben letölteném. :)
  • Noninnyó
    Sajnos nem tudom, hogy szabad-e, de működik a feltöltés.
  • Rigley
    honnan toltod ?
  • Rigley
    De lehet rá feltolteni ??
  • Noninnyó
    A 3.cd-n editor cuccok vannak.
  • Noninnyó
    Én tudok egy ftp-t, tök üres, jó gyors, csak a tulajt nem ismerem. Régebben tele volt warez cuccokkal, de most nem foglalkozik ilyennel.
  • skorpio7
    1 kérdés .
    Azt olvastam itt ugye , hogy nem szükséges a 3. cd letöltése a működéshez .
    Esetleg vki megmondaná , hogy akkor mi van rajta , mielőtt hozzákezdenék ?
  • Rigley
    ha valaki tudna egy public ftp suzervert, akkor oda van egy ember, aki feltenné, de nem tud senki ....
  • Rigley
    nem tud senki , az a baj
  • Rigley
    de nemhiszem, hogy oda felteszi , de persze lehet , meg kelll probalni... kerdezd meg tole
  • Rigley
    [email protected]
  • Noninnyó
    Nem néztem még, pontosan nem is tudom, hogyan kell.
  • Ams
    és seminnek mi a címe?
  • Petyus_
    Sylvie ti sem tudjátok a járművet hogy lehatne kipróbálni?
  • Ams
    ide nem tudtok tölteni?
  • Rigley
    nekem nincs meg az ut teljesen semin-nek van meg
  • Petyus_
    Sylvie mennyire újabb? :) Nekem 800*600-ban sokat gyorsult (GeF3). Hmm, én a fizikát normalra véve éreztem a legnagyobb gyorsulást talán (XP 1800+).
  • Jinchuu
    ja :)
  • DF|Sylvie
    A "szinte" hány FPS-t jelent?
  • Xboxman
    HLC?
  • DF|Sylvie
    Ja, és a powerstripesek a performance profiles-ben nézzék meg, hogy nincs-e bekapcsolva a Disable Driver Options, mielőtt állítgatják a drivert, mert az vicces :)
  • Rigley
    mi ez a cim ?
  • Ams
    privát ftp-m sem jó?
  • Noninnyó
    Azt mondtam SZINTE akadás nélkül. Egyébként most ért véget a Team Deathmatch rész, és indul a Domination vagy mi. Az eddigi pályákon nagyon jól ment minden, gyors is, de párszor azért beránt.
  • Ams
    huh 1000 hálám :)
  • DF|Sylvie
    Még valami: újabb kártyáknál marha mindegy, hogy 640x480, vagy 1024x768 a felbontás. Az enyém pl. 1280-nál kezd csak lassulni.

Vagyis: inkább használj nagyobb felbontást kevésbé részletesen, mint kicsit, nagy részletekkel. FSAA-t el lehet felejteni, szerintem az Anisot is.
  • Jinchuu
    Találtam egy oldalt ahol fennt van, de sajna arról az ftp-ről 10k-val lehet leszedni max, csak akkor lehet többel ha fizetsz. :(((
  • Rigley
    persze 3. CD nem is kell
  • DF|Sylvie
    Igen, nekem is swapel, úgy az első 5 percben, aztán megszűnik. A demo csinálta ezt, de ott csak az első 2-3 másodpercben, aztán elmúlt. A demo patch javította ezt. Szerintem mire megírták azt a patchet, a final már ment az aranylemezre, ezért van benne a játékban, és gondolom, hamarosan jön a javítás. Szóval nem a géped hibája.

Ennél szomorúbb az, hogy az outdoor pályához (nagy, nyílt terek) ez a config sem elegendő. Saccra 2.6 GHz körüli proci elég lesz hozzá, de kelleni fog a Radoen 9700.

Most akkor néhány tipp FPS emelézhez:

1. Ha gyenge a procid (1GHz körül), kapcsold ki a config file-ban a Reduce Mouse Lag-ot. A True értéket át kell írni False-ra. Eszi a CPU-t ezerrel!

2. Ha jobbfajta videokártyád van, próbáld meg bekapcsolni a Trilinear Filteringet. Config file, False érték True-ra.

3. Szintén újabb kártyáknál: Triple Buffering True-ra állítása.

A két fenti közül az egyiket a menüben is meg lehet csinálni, de nem tudom, melyik az, és most nem tudom megnézni.

4. Ha semmi sem segít, próbáld meg OpenGL-ben. Ehhez a configban a d3d elé kell írni egy kettőspontot, és az opengl elől kiszedni. Nálam nem működik!

5. Hardware sound OFF, SBLive esetén! Software +20 FPS

Ezek a tippek hardware föggők, van, ahol nem számítanak, van, ahol duplájára lehet növelni velük az FPS-t.

--

A textúrák butítása csak régi kártyáknál segít, ott viszont mindenképpen érdemes. Újabbaknál nyugodtan lehet highestre tenni, nem azon múlik az FPS.

A modellek elég sok poligonból állnak, azon érdemes lehet butítani. A fegyver is rohadt sok poligon, ha nagyon gáz van, esetleg ki lehet kapcsolni a fegyvermodellt (legalább nem lóg bele a képbe). Megsokás kérdése, én egyelőre benthagyom, úgyis CTF-ezni fogok.

A Psychic a procidat zabálja, nem a kártyát, legalábbis szerintem. Gyenge procinál low-ta tedd, kit érdekel, hogy esik össze.

A word detail nem a pálya kinézete, hanem az effectek színvonala. Igaz, hogy ebbe a map effectek is beleszámítanak (mindenféle mozgó izé), de pl. a fegyverek lövedékén is igencsak látszik (jó példa a shock gun, nézd meg normal word detailen és high-on a primary-jét).

A legtöbb kártyát, de főleg a régebbieket marhára lezabálják a decal-ek (kövedéknyomok). Kapcsold ki nyugodtan, nem sokat vesztesz vele, de nyersz FPS-t!

A coronas és a projector nem tudom, micsoda, majd utánanézek. Dymanic lightning egyértelmű, de én nem kapcsolom ki, mert az kell :))

Videokártya configban érdemes lehet a mipmap levelt csökkenteni, ha low fps helyzete áll fenn.

Végezetül: használj fix minimum méretű swap file-t, lehetőleg külön partíción (enyém külön partíción van, minimum 712 megabyte, nem tudom pontosan, a fizikai memória másfélszeresére érdemes tenni). Max érték ne legyen!

---

Na, remélem, segítettem.
  • Ams
    rigley: megy 1 mél
  • Rigley
    vagy freeweb... vagy hasonlo, csak a masodik CD egy resze kellene
  • Rigley
    ha van egy kis szivuk..:)
  • Rigley
    tedd fel az sg-re , fel napig talán nem torlik
  • Ams
    tudodmit? légy rá büszke...