Unreal Tournament 2003

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

SarkanyfuaRUSH
Jujjuj Sylvie nagyon berágtál! 😊
DF|Sylvie
"De az, hogy az emberi szem 'hihetetlenul erzekeny' es hogy kepes 70 es 100 FPSt is megkulonboztetni ... baromsag."

Ok. Kreeztal. Keresünk egy gépet, amelyen egy általad választott FPS játék elmegy 100 FPS-en fixen, és a monitor is bírja a 100-at. Ezután beállítjuk maxfps-sel 100-ra és 70-re.

Fogadok veled 50 ezer forintba, hogy akárhányszor megkülönböztetem õket. Te állíthatod be, én megmondom, hogy melyik volt a 70, és melyik a 100. Hívhatsz tanúkat is.

Ha nem állod, akkor meg fogd be a pofádat. Hang vagy.
DF|Sylvie
Eddig azt hittem, hogy te csak alapból paraszt vagy, a flashhez viszont értesz, ha már azzal foglalkozol. Mostmár komolyan kezdelek sajnálni.

Attól, hogy téglalap van benne, és nem órákon át rajzolt elemek, miért ne lenne jó? Nem is láttad a forrását, mirõl beszélsz? Milyen alapon mondod, hogy nem jó? Szerencsétlen.
SarkanyfuaRUSH
Egyébként szerintem a FPS tesztekben a minimumot kellene mérni. Az számít igazán.
SarkanyfuaRUSH
No én is így tapasztaltam ránézésre a jobb gépen.
Átlagos körülmények mellet sokkal jobban futott, magasabb detaileken, de ha nagyon sûrû volt a helyzet elõttem, nagy terepen, sokan lövöldözek bizony a bika masina is belassult.

Azért érdekel egyébként a téma, hogy a közeljövõben vegyek-e új procit 2000+ körülit, vagy várjak még a 2700-2800+ körüli procikra jövõre.
Azt hiszem várok, most még nincs olyan óriási teljesítmény különbség az elérhetõ árú procik és az én procim között. Egy újjal se tudnék asszem úgy játszani, hogy az FPS soha (durva esetben se) menjen le 30 alá.

Ha ezt valaki meg tudja cáfolni szóljon, érdekelne. Kíváncsi lennék még alacsonyabb felbontású és normal-low detail tesztekre durva körülmények között ....
Ams
voltmár 10fps, DE 70-80 az átlag!

지금은 소녀시대 앞으로도 소녀시대 영원히 소녀시대 SONE

SarkanyfuaRUSH
Ez most komoly vagy csak szivatsz 😊))

Tényleg érdekel a dolog, hogy érdemes-e procit upgradolnom ?
Nem azt akarom hallani, hogy igazam van ... 😊))
Ams
jó. kritikus helyzetbe vmikor 10fps.

SarkanyfuaRUSH
Néztem pár pályát amiken nagyon behal a gamma, most nem vagyok otthon, de majd írok, hogy melyikeket nézzétek meg. Pl. van egy ahol három toronyház van egy zöld, egy lila és egy sárga csíkos és ugrálni lehet közöttük. Na azon 10 bottal, ha legalább 6-8-at látsz egyszerre és a három épületet is, na ott nagyon megfekszik a gép 😊))
SarkanyfuaRUSH
Tényleg? Nagy nyílt terep, 8-10 bot lövöldözik a látómezõben ? Az nagyon állat lenne bár az igazat megvallva kétlem 😊)) Ha tényleg így van megyek veszek procit 😊

Minap láttam a gamet egy 2000+-os gépen 4400-as kártyával, sajnos nem mértünk, de nem úgy nézett ki hogy 40-50 körül megy, még kevesebb bottal is a képernyõn nyílt terepen ....

Köszi a tájékoztatást 😊)
Ams
45 alá nemnagyon megy. 1024*768 minden fullon

SarkanyfuaRUSH
Köszi és nezted game közben sok bottal (~10) a képernyõn ? Ha igen mennyit megy és milyen beállításokkal?

Köszi
Ams

Flyby: 110.618202
Botmatch: 51.201130

Resolution: 1024x768

AMD 2000+, Msi gef4 ti4200 64ddr, 512ddr

SarkanyfuaRUSH
Kicsit beszólnék ebbe az FPS témába 😊

Akárhogy is nézzük egy biszonyos konfig fölött az FPS csak akkor számít, ha ellenfelek vannak a képernyõn vagy rendkívül nagy, összetett területet látsz egyszerre (szintén több ellenféllel a látómezõben). Ha éppen nem ez a helyzet a játékban, akkor gyengébb konfigok is megbírkóznak a dologgal (modjuk 40 fps körül, ami már a játszható kategóriába esik szerintem)

Szóval az FPS gond mindíg akkor lép fel, ha ellenfelek kerülnek a képbe, minél több annál rosszabb ugye 😊 Ekkor viszont jelentõs részben a processzoron múlik, hogy hogy fut a game és nem a videokártyán.

A következõt tapasztalatam:
(1300 Athlon, 324Mb, Gef3Ti200)

12 bottal nézegettem a pályákat (Landor szerver limit 😊 és hangoltam a grafikai beállításokat. A konfigomon, ami nem egy ûber a következõ volt a helyzet: Detail menüben minden pipa kikapcsolva, 640*480*16 minden low detailtõl kezdve 800*600*32 minden normal detailig (ezeket próbáltam), egy helyen ahol egy nagy teremben vagy 10 bot látszódott egyszerre mindenképp lement 20-21-re az fps a beállításoktól függetlenül!
Egyébként ilyen extrém helyzetet kivéve ahol 4-5 bot harcol elõttem egyszerre nem megy a FPS 30 alá (na jó egyszer kétszer 28-29 😊 és átlagosan 40 körül fut a game (800*600*16, minden normal detail, pipák kikapcs).

Egyértelmû, hogy a processzor nem bírja a strapát, a videokártya meg nagyjából ugyanazt tudja a gameban teljesíteni low és normal beállításokon (640-ben és 800-ban is)

Namármost arra vagyok én kíváncsi, hogy valójában mennyit számít egy jobb processzor a gameban, illetve mennyit egy videokártya?

Ha tudnátok írni FPS eredményeket a bencmarkkal, illetve, játék közbeni fps eredményeket megköszönném.
Kíváncsi lennék pl., hogy egy 2000+-os XP mennyi FPS-t nyom 10 bottal a képernyõn, stb. mert szerintem nem haladja meg semmiképp se sokkal a 30-at, mindegy milyen videokártya van benne (a beállításokat rátok bízom, de minél lejebb 😊))

Nagyob videokártya biztos tud 100 FPS nyomni, ha nincs senki a képernyõn, illetve biztos bírja a high detail beállításokat, de szerintem, ha sokan vannak a képernyõn a processzor miatt belassul a game.

Szóval kíváncsi vagyok, hogy 1300 és 1800 Mhz (vagy nagyobb) között, illetve jobb memóriákkal mekkora teljesítménykülönbség van UT2003 alatt nagy terhelésnél, mert ugye ez az igazán érdekes a netes nyomulásnál !😊)))

Elõre is köszi a méréseket !
KreeztalCODE
ja es a CSben miert szar az alacsony FPS?

Mert a CSben van egy nagyon elba.. dolog ...

a celkereszted az FPStol fuggoen szukul vissza. Igy akinek 100 FPSe van annak 4x gyorsabban megy vissza mint annak akinek 25 FPSe van.

De ott sem igazan az emberi szem (ill. agy) miatt van a dolog ...
KreeztalCODE
valoban van kulonbseg a 30 es a 100 FPS kozott ... es ez eszre is veheto ...

de ennek oka egyaltalan nem a szem erzekenysegevel van osszefuggesben ... hanem a monitor frissitesevel ...
Ugyanis a legtobben 100Hz-n uzemeltetik a monitorukat ... es ezeknek a 30 FPS szaggat mivel rengeteg a tort frame. de pl annak aki 60 Hz-s monitoron jatszik annak a 30 FPS sokkal kevesbe tunik szaggatottnak mint a 100 ... mert neki a 100 FPS eseten van rengeteg tort frame.

Masik dolog ami miatt az FPS szamit az az, hogy egy mp alatt hany framet szamol ki a geped. Ezert nem lehetett 30 FPSel igazan bunnyzni... mert volt, hogy pont nem szamolta ki azt a frame-t ahol neked epp bunnyzni kellene .. ilyenkor volt a jo oreg 'elcsuszik' effektus.

De az, hogy az emberi szem 'hihetetlenul erzekeny' es hogy kepes 70 es 100 FPSt is megkulonboztetni ... baromsag.

Az emberi szem mint tudjuk az egyik legjobban becsaphato erzekszerv. Ezenkivul a szem erzekenysege igencsak ordenare ... sokmindent az agyunknak kell korrigalnia pont ezert ...

Sylvie ... toled mar megszoktam ezt a fantazialast ... foleg mikor azt ohajtod eloadni, hogy lany vagy ... lol lol lol

Es nem ... nem kotekedes kepp irtam ... es nem azert mert DFes vagy ... hanem mert ezek tenyek ... csak fenytant kellene hozza tanulnod ... mondjuk.
rocky1984
Az a flash nekem is gyanus volt kissé... mind1 nemérdekes itt egy bemutató az ut2003 ról : http://www.supergamez.hu/cikk.php?cid=24467
KreeztalCODE
Sylvie leirasa akar a nahat magazinban is megjelenhetne ...

az a flash meg ugy ahogy van ... gagyi.

Bocs de en ismerem annyira a Flasht, hogy tudjam ... ez olcso szemfenyvesztes ...

C'est la vie!
SarkanyfuaRUSH
PC DOME:

Készülõ UT2003 patch

Készül már az elsõ patch az Unreal Tournament 2003-hoz. Belekerül az UT-ben már megszokott IRC kliens, betû és egérkerék használat a Speech Menu-ben, Speech Binder, mely hasonlóan fog mûködni, mint a billentyûzet beállító rész és hasonló újítások várhatók benne.

Sajnos semmit nem írnak itt frame rate-rõl. Tudja valaki, hogy bõvebb infók hol vannak vagy van egyéb infója a patchrõl?
rocky1984
aki fagyós gondokkal köszköd annak itt egy kis help : http://unreal.epicgames.com/lockup.txt
rocky1984
stabil jelen esetben = 30 alá ne mennyen. mielött valaki félreértene
rocky1984
Még annyit hogy a 30 at STABIL 30 an értem MINIMUM. És persze hogy jó hogy ha följebb megy, olyat én nem mondtam hogy inkább 30 mint 100 mert az kib*szott nagy ökörség. ennyi.
rocky1984
Bazzeg gyerekek minek ennyire elmerülni a technikai részletekben ? Mint annyiszor most is hangsúlyozom : AZ A LÉNYEG HOGY AZ EMBER JOL ÉREZZE MAGÁT, LEKÖSSE A JÁTÉK a többi meg le van szarva. Marhaság erröl vitázni.
Blasta
fáradtásot=fáradtságot

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Ams
mi vagy te faszom? lajhár?

Blasta
Sylvie!!!

Minden elismerésem, végre valaki képes volt venni a fáradtásot és elmagyarázni a dolgot, mint az oviban.....

CSOCSO!
Birom, hogy az egyszerü agyaddal a dologhoz értõ (ez a beirásokból és a flash animból kiderül) emberkék véleményével te szöges ellentétben vagy és ezt még hangoztatod is! Dehát ezt szoktuk meg tõled!!!!

Megint jól megmutattad, hogy olyan dolgokba is szeretsz beleszólni, amikhez egy lövésed, annyi sincs. Értem ez alatt a 4681 és 4679-es hozzászólásod!

A lényeg - amit lentebb már írtam - egyértelmü (sajna nem én találtam ki):

FRAMERATE IS LIFE!!!!!!!!

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

WiLDoR_work
nyomsz egy Tab-ot és beírod, hogy: stat fps
WiLDoR_work
jah ott voltam az ultra kill-ednél!

a nagyrészét belõlem szerezted meg
CSOCSO
1mp barom kevés idõ ám...probáld ki hogy két stoppert elindítasz egyszerre a másikat odaadod vkinek hogy állítsa meg akármikor és amikor hallod apittyenést te is állítsd le a tiedét..mindegy
G. Joe
Landor UT2003 (instactf) Server 152.66.93.27:8888

http://deathfellows.hu/

DF|Sylvie
Hát, az biztos, hogy nem a CSOCSO által vélt 1 másodperces reakcióidõvel 😊)

Amúgy az nem kétszáz frag, mert a zászlóért kapsz 10-et, és ha az ellenfelet akkor lövöd le, amikor nála van a flag, akkor kapsz 5-öt. Mondjuk 100 killt össze lehet hozni olyan 15-20 perc alatt, akkor kb. 8-12 másodpercenként ölsz, ami nem vészes.

Nekem az elõbb volt egy ultrakillem (dupla kill nélkül), kár, hogy utána meghaltam a screenshot miatt 😊

Nem baj, legközelebb Ultranal még nem nyomom 😊

--

Gyakorolni kell, nem nehéz.
DF|Sylvie
Jól van CSOCSO, hozod a formád 😊
a sok gyakorlás az életcélok közé sorolva 😊

konzolba stat fps

SarkanyfuaRUSH
Lehet hogy már elhangzott, de hogy lehet kiiratni az fpst a játékon belül ?
Birk@
Vki irjon pls egy mukodo, servert, ahol van játék! Köszi

Birkus Maximus

árulja már el valaki, hogy a búsba lehet úgy megtanulni célozni, hogy instactf-ben 200 frag-eket tudnak egyesek összeszedni???

mert komolyan nem értem...

CSOCSO
nemtom én amikor megyek egy gamezban és 30 fps el megy és megállok egy csupasz fal elött ahol nem lönek, nincsenek emberek és megy 70 fps el akkor nemsok külömbséget lehet látni.. a q3 ról meg annyit hoyg oylan ratyi a motorja hogy a szememnek még 200fps nél is ful szagatot mozgása van az embereknek
CSOCSO
az fps dolgokkal baromi nagy veszekedés volt régen😊 ehh írták hogy ha egy ajtóban elszalad egy ember messzebb és a gamez 30 fps el megy akkor az ember pont kieshet és nem is látszik hogy elszalad az ajtó elött ez baromásg.. meghogy alig lehet észrevenni ez is. amugy meg ha észre venné sem tudná lelõni ugyanis az emberi reakcióidõ mint tudjuk bõ 1 mp.. az a flash nagyon aranyos amit csinált Sylvie de még 10 fps nél sem néz ki ugy a gamez mint ott a legalsó tégla..meg mondanám azt is hoyg az rohadtul nincsen 30 fps..különös hogy a filmeket nem látjuk igy..vagy akár ha egy gamez megy stabil fps el akkor sem..szal mindegy...
Ams
ezt te csináltad? minden Lismerésem

DF|Sylvie
Kevés olyan témát tudok, amely esetén ilyen sok ember ekkora hülyeséget mondjon. 30-40 fps. LOL.
G. Joe
lol 😊
Ön nyert!

http://deathfellows.hu/

DF|Sylvie
Na, elég volt.

30 fps vs. 90 fps

Jóóó én sem azt mondtam,leeht valamit baromira rosszul írtam,nekem nagyon is megfelelne a 30 fps,de egyátalán nem lenen baj hogyha többet is tudna,mert akkor a harok közepette sem lassul le,érted?De jelen pillanatban nem tudok még olyat se csinálni,de mind1 ez már az én bajom...

Dantor
mondjuk az is igaz, hogy a játékokat NEM ~100 FPS-re írják, hanem olyan 30-40 körülire (amin elfogadható)

én próbálok mindent kihozni a gépembõl, néhol ~120 fps, de pl. a lostfaith-en leesik 25-30-ra.

És vannak olyanok, akik tudnak jól játszani 25-30 fps-en is, nem csak 100-on. Szerintem az egy amolyan "hab a tortán" effekt ha nem csak 30-cal megy egy játék.

az elsõ, jobb gépemen (cerka 300 + vudu 3) még alig-alig ment a quake 3, de piszokjó voltam benne (botok ellen legalábbis, nightmaret lazán vertem), és NEM MENT 100 FPS-SEL, SÕT NÉHA BESZAGGATOTT!!!

Aki ilyeneken nõtt fel, az igenis TUD játszani kis FPS-en is!
rocky1984
így van.
na mentem game-elni

ez nagy igazság, amit mondasz. szerintem is, aki 30 fps-sel nem elégedett a game-mel, az 100-zal sem lehet igazán az. engem is legtöbbször lekapnak a profik, mint a sz@rt, mégsem érdekel, mert közben szórakoztat is a játék.
igaz, hogy nálam most átlag 80 fps van, de most cseréltem gépet (366-os cerkát és riva tnt-t), és az tuti, hogy legalább 1,5-2 évig egy fillért sem fogok a továbbiakban beleölni, mert minek???
ez most így jó, meg még jó darabig az is lesz, és ahelyett, hogy fél év múlva megint új videokártyát vennék, inkább elmegyek egyet nyaralni spanyolországba, franciaorszába, vagy mittudoménhova. számítógépbe ölni a pénzt az egyik legnagyobb pénzkidobás a világon. s szerintem egy játékot 30 fps-sel is lehet élvezni és 80 fps-sel is... bár ez csak az én véleményem.

ja és bocsi, az offtopic-ért.

rocky1984
Nem nyitok vitát. Nekem ez jó és kész. Ja és te vagy letojva -téma lezárva-
Jól van már na,ha mazoista vagy elfogadjuk,de ne próbálj már meggyõzni senkit hogy hagyja 30 fps-en mert ugy jó...hát nem jó,és nem fogom most elmagyarázni hogy miért.Lényeg ha neked ugy jó,akkor jó,le van tojva,akkor ugy jó.Én csak azt szeretném hogy játszható legyen,és ehez bizony egyátalán nem elég még a 30 fps-se nem még a 15 amivel mostanába nyomulok,és ha megfeszülök se tudom belõni ugy hogy jobb legyen..