8227
Unreal Tournament 2003 - www.ut2003.hu
  • ecet
    nos ha sztnézel pár fórumon már kitárgyalták a témát ;-P
    game szempontjából kb 2 optikai egér jöhet szóba:
    1. Logitech Dual Optical , ez a régebbi de sztem nagyon baba , 2*2000 mintavétel másodpercenként , nem rezeg mint irtad ha jól emléxem és rohadt pontos - nekem is ez van , tapasztalatból mondom , nekem a fogása is nagyon bejött, bár az ára elrettentő lehet , én 13000Ft-ért vettem

2. Mikrofos intellimouse (asszem igy fejből) 1.1A verziós , és ez nagyon fontos benne , ez 6000* mintavételez másodpercenként , újabb mint a logitech és állítólag jobb is vmivel , olcsóbb is , kb 7-8000Ft OEM kiszerelésben , ez az egér is nagyon ajánlott , a fogása a szokásos MS

Nekem volt már pár opto egerem ( LG , DEXXA , DEXXA zsinór nélküli , Logitech zsinór nélküli ) , de ez a dualos Logitech magasan veri mindegyiket (MS 1.1A nem volt , erről nemtok gyakorlati tapasztalatot mondani de mportalon hasonló topicban dicsérik és csak ezt ajánlják)
    és nem utolsó sorban nagyon jó vele játszani
    Remélem segitettem.
    byez
  • WiLDoR_work
    Most láttam az egyik javítandó gépen a Doom 2-őt :)

Hát bazer', így az UT2003 után valami eszméletlenül rondának tűnik. A kezeléséről nem is beszélve :)

Pedig ez volt az első FPS, amivel el-el szórakozgattam, anno. Hmm...mennyi minden változott azalatt a pár év alatt... így, hogy ismét láttam, lepődtem csak meg igazán (Doom 2-őt nem vettem elő már legalább 8 éve :) Igazán érdekes és meglepő volt ismét viszontlátni...
  • Dantor
    hát ez olyan fehéres, mint szürke, van rajta egy dexxa optical felirat kékkel, a görgő is kék, meg az egér zsinórral ellentétes részén egy kis kék beugrás.
  • WiLDoR_work
  • Petyus_
    Nekem nagyon nem ergonómikus a Dexxa (ez a szürke, gondolom ez van neked is), nem lehet "megmarkolni". Meg lehet szokni, persze, nem azzal van a gond, csak játékra sokkal alkalmasabb egy olyan egér, amit határozottan meg tudsz markolni.

Egyébként csak rinyálok, tudjátok, nem is vagyok béna, csak szar a ping, alacsony az fps, szar az egér, meg pont ezt a mapet utálom. :D
  • Dantor
    én már annnnyiiraa megszoktam a Dexxa-t, hogy a microsoft intellimouse optical kényelmetlen.

én nekem külön tetszik, hogy nem annyira "tenyérbemászó", én úgyis csak az ujjaimmal fogom, nem helyezem rá a kezem súlyát.
  • Petyus_
    Nem azért gagyi, mert 800 dpi-s. :))

Hanem szar a fogás, nem lehet jól "megmarkolni", szarok a gombjai, meg néha nem olyan pontos, mint amilyennek lennie kellene. Csak annyit akartam elnyögni, hogy a Logitech Wingman nagyon fasza egér volt, bár görgős, ami nekem van Dexxa az meg nem olyan jó, bár optikai.
    Bocs, ha félreérthető volt!
    Én is Dual Opticalon gondolkodom egyébként erősen.
  • WiLDoR_work
    "Ez egy gagyi egér" "Ennek is 800 dpi a felbontása"

hát mit mondjak nem sok optikai egér van, aminek nagyobb felbontása van, mint 800 dpi. Lent a raktárban van legalább 15 féle optikai egér, de mindegyik 800 dpi-s. (Már amelyikre hajlandó volt ráírni a gyártója ezt az adatot.)

A Logitech Dual Optical-ja az, amelyik elviekben 1600 dpi-s (2x800 dpi), nem rádiós, hanem kanóca van (nem kell benne elemet cserélgetni), talán ez lehet most a legjobb választás. Csak éppen az ára 55 euro (cca. 13000 huf), ami viszont ki****tt sok...

MS-ről nemtok sokat, de asszem' azok is 800 dpi-sek...
  • Petyus_
    Ez egy gagyi egér, Dexxa, azért nem jó. :) Elvileg Logitech gyártja, a Microsoft IntelliMouse Optical koppintása. Ennek is 800 dpi a felbontása. Egyébként nincs baja, csak kényelmetlen a fogása, azért nem szeretem, meg néha "vibrál", ha nem volt megmozgatva sokáig, de ha jól tudom ezt az A4 egerek is csinálják.

Na mindegy, még keresem az "igazit" :), nekem az a Wingman nagyon bejött, de olyat már nem lehet kapni sehol ahol kerestem.

Mindenesetre a következő egerem is optikai lesz, nem félre aakrtalak vezetni Wildor :), jobb az optikai, csak olyat keress, ami jobb minőségű, sztem Logitechben és Microsoftban érdemes gondolkodni, ezek biztos a legjobb minőségűek.
  • tbundy
    nem, nem lesz(talán)egérvásár. mint írtam sztem az ideális az optikai.
    petyus: mi bajod az optikaival? és milyen az felbontású az optikaid?
  • WiLDoR_work
    nekem most spec. egy genius netscroll-om van, szerintetek egy 800 dpi-s optikai egérrel jobban járnék?

egyáltalán pontosabb lenne az egér? (tudom, hogy célozni is tudni kell, de most csak a hw oldala érdekel a dolognak)
  • WiLDoR_work
    na most aztán döntsem el, melyik a jobb :)
  • Petyus_
    Nekem most optikai van, a régi görgős SOKKAL jobb volt (igaz az egy Logitech Wingman volt, iszonyat pontos, nagyon jó fogás, nagyon kényelmes...)
  • balty
    Tbundy akkor még is egér vásár lesz?
  • Ron Ragm
    Egyértelműen az optikai. Nekem görgős van, és nagyon szar, néha (milyen néha...sokszor) azért halok meg egyes gémekben mer az a hülye egér nem csinál semmit a piszoktól...
  • Ron Ragm
    nemrég jáccottam a demóval, állat:) király hogy végre nem lóg a levegőbe a fél ember ha meghal, hanem szépen lebukfencezik:)
  • WiLDoR_work
    nagyfelbontású alatt mit értesz? minimum hány dpi?
  • tbundy
    sztem az ideális a nagyfelbontású optikai
  • tbundy
    a mapos oldalon már egyre kisebbb ebtűkkel írja ezt: Temporarily Down! come back later
    ez jó jel :)
  • WiLDoR_work
    tényleg nagyon jónak tűnnek ezek a map-ok :)
  • WiLDoR_work
    kérdés: FPS játékokhoz melyik egér praktikusabb?

a görgös vagy az optikai?
  • Greater
    egyetlenegy k nagy problema van, mégpedig hogy amapokat nem lehet letölteni.
  • Greater
    Már nagyon vártam valami normális új mapokat, az oldal is király.
  • Gabo
    Veriel:
    Amit a team-play-ről írtál, ahhoz annyit fűznék hozzá, hogy ezért alakulnak a klánok. Egy olyan nyilvános szerveren, ahova mindenki bemehet, ne várj igazi csapatmunkát.
    Másrészt érdemes azért ilyenkor is megpróbálkozni a koordinációval. Azért vannak a beépített szövegek, hogy ilyenkor használja az ember. Szinte mindig akad olyan, aki figyelni és reagálni is fog ezekre.
    Egyenlőre még túl új a játék, és ahogy Rudy is írta rengeteg a kezdő. Ezektől nem igazán lehet elvárni, hogy csapatban tudjanak játszani. Néha azon röhögök, hogy valaki betéved közülük egy TDM szerverre (UT-ban) és a saját társait kezdi lőni. Ha nincs FF, akkor általában meg szoktam állni előtte és megvárom, hogy ráébredjen a dologra.
  • Gabo
    WiLDoR:
    Múltkor írtam, hogy készítik az Assault modot az UT2003-hoz. Most ugyan nem tudom megadni a címet, de úgy emlékszem a www.unreality.dk -n találtam meg múltkor. Szóval lesz Assault!
  • WiLDoR
    a mondat végét se felejtsd le :)
  • Dantor
    Flak Cannon elsődleges módja nem csapódik sehova.
    De szerintem ez is ugyanolyan "bug", mint az instagibes.

De könyörgöm, single playerben meg instant action-ben NEM csinálja, de onlineon, meg lanon is! Igaz, az utóbbin ritkábban...
  • Veriel
    Az egy bug, de mi köze a netcode-hoz?

A netcode pl. ott rossz, hogy nem oda teleportálok a translocatorral, ahol van a kamera, hanem kicsit mögé. Feltéve, hogy még a levegőben van. Ilyen van az ut2k3-ban.

Netcode hiba lenne az, hogy eltalálok egy embert instaban, és nem hal meg. Ilyet még nem láttam.

Flakkel azért vicces netcode-ot mérni, mert nem azonnal csapódik be.
  • Dantor
    akkkor mi a rossz a gépembe'?
  • ecet
    Jó estét mindenkibe ;-P

>ahová célzok, oda lövök

jó neked , tanitsd meg nekem is pls
  • WiLDoR
    még én sem tapasztaltam ezt... ahová célzok, oda lövök... (persze ez nem jelenti azt, hogy találok is )
  • Dantor
    Magnum-nak is ilyen. Lehet akkor hogy csak itt trágya a net. (nekem chello van, neki adsl, és mindkettőn ugyanolyan)

De miért is vicces?
    Instagibben is van olyan, hogy gyönyörűen lő, látszik a "csík", aztán mikor jön egy ember, elkezd nem lőni. A fegyver visszahúzódik, de csík, na az luxus. Természetesen embert sem talál.
  • Greater
    Végre valaki megfogalmazta mi a problémám az insta ctf-el. Gratula.

• Veriel
    Amúgy a flak cannont vicces netcode mérésre használni. Instában jól kijön a dolog.
  • Veriel
    Nekem mások a benyomásaim, egyelőre nem észleltem ilyeneket.
  • Dantor
    ennek a game-nek a netkódja úgy szar ahogy van.

nem igaz, hogy 50-es pinggel megyek egy ember mögött, és nyomom bele a flakot (pontosan egymás mögött mentünk!), és az hátrafordul, és lazán lenyom az assault rifle-vel. azért nem kéne.

viszont van olyan is, hogy a halálba ellövök, és elkapja (pl. balra van, én meg jobbra lövök). szóval szar.
  • Veriel
    "Mondtam én hogy nem lesz hosszúéletü ez az insta ctf, de mielőtt elkezdenétek anyázni hozzáteszem hogy nekem attól független nagyon tettszik, csak nincs benne változatosság eleve az egy fegyver miatt."

LOL

Ez jó volt.

Az egyik legnépszerűbb játékmód, CB-n is külön versenyszám. Itthon inkább az agyatlan hent megy jelenleg, ez tény. Lehet neki örülni.

Én többnyire azért nem játszom, mert unom, hogy:

- ha elvitték a zászlónkat, a fél csapat campel ahelyett, hogy visszaszerezné
    - ha viszem a zászlót, és szembejön egy csapattársam, nyugodtan megy tovább, ahelyett, hogy segítene
    - aki mégis segít, annak nincs annyi esze, hogy nem a zászlós előtt kell menni, hanem mögötte

Majd járok külföldre 110-es pinggel, ott már láttam teamplayt is.
  • balty
    Én is egy korábbi hozzászólás alpján tanultam meg a specókat. Köszönet érte Gabonak.

Dupla ugrás:
    Ugrás, majd az előző ugrás legmagasabb pontján újra ugrás. Egyhelyben és mind a 4 irányban is műx.

Kitérés (dodge):
    Jobbra oldalazás, balra oldalazás, előre v. hátra mozgások valamelyikét gyors egymásutánban leütjük 2x: az adott irányban egy hosszabb-laposabb ugrást csinál.

Kitérés ugrás:
    Kitérés után egy ugrás még mielött földet érsz: tovább visz a levegőben az adott irányba.

Falról továbbugrás:
    Oldalazva nekiugrasz egy falnak, majd amikor érinted ellentétes oldalazás + ugrás: fölfele-oldalra elugrik a faltól.

Falról kitérés:
    Mint az előző, csak nem ugrás + oldalazás, hanem egy kitérés a fallal ellentétes irányba: laposan, lefelé ívelve, de messzebbre löki el magát oldalra szaltózva a karakter a faltól.

Lift ugrás:
    Felfelé haladva egy lifttel a teteje felé még mielött megáll felugorva jóval nagyobbat lehet ugrani, mint simán v. dupla ugrással.

Pajzs ugrás:
    A shield gun elsődleges lövését feltöltve a talaj felé nézve elereszted és ugrasz. Olyasmi mint a rj, és eléggé sebződsz is!
  • WiLDoR_work
    csak a
    - dodge-ot (jobbra-jobbra) és a
    - mátrix ugrást ismerem (jobbra-jobbra-ugrás, demoban lévő karakterekkel nem működik, de pl. torch és wizard modellekkel igen, próbáltam, a többit nem tudom)
    - előre szaltó ugyanez, csak előre-előre-ugrás,
    - hátra szaltó pedig hátra-hátra-ugrás (gondolom én, bár még nem próbáltam)

a többit én sem tudom.
  • Dantor
    én speciel nem tudom. biztos ott volt 2 ember, aztán mentek a többiek. és megszokták.

a hosszú időlimit nekem tetszik, mert így nem kell 5 percenként pályát váltani.