8227
Unreal Tournament 2003 - www.ut2003.hu
  • djcom
    Szerintem final,bár még nem láttam sehol
  • gtom
    Csak elköszönni akarok! Mert egy időre(lehet hogy néhány hónap) nem lesz internetem. AUG.1 0h 1 min-től.(még van néhány percem) Akkor pá mindenkinek, jó volt ezt fórumot olvasgatni. én meg várom az adsl-t. FUCK mATAV
    Csá! mindenkinek
  • Árnyvadász
    Kezdek nyugodtabb lenni ... Nos nálam az Americans Army 1024*768-ba jól fut.... Szerencsére ma olyan infóhoz is hozzájutottam, melyben az szerepel hogyan lehet internet elérés nélkül végigvinni a játékot... Igy legalább egy komolyabb ízelítőt kapok a motor képességeiből is. Mivel ezelőtt csak egy pályát engedélyezett net nélkül. Gabo ez nagy durranás lesz. Mármint az UT2003... Ahogyan 99-ben, most is várom a királyt!
  • Gabo
    Árny:
    Megpróbálok röviden válaszolni egy-két felvetésedre.
    Kezdjük azzal, hogy nézz vissza a múltba. Amikor az UT illetve a Q3:A megjelent alig akadt olyan gép, amin mindent max.-ra állítva ne lettek volna problémák az akadozással. Mára ezek a progik egy közép kategóriás gépen is 100+ fps-t produkálnak.
    Nem lesz ez másként az UT2003-mal és a többi Unreal engine-re épített játékkal sem. Ahhoz, hogy minden extra bekapcsolásával brutális felbontásban játszani tudj, ahhoz tényleg csúcskategória közeli gépre van szükség.
    De ne keverjük össze a minimum és az ajánlott konfigot. A minimum az, amin még egyáltalán el lehet indítani és játszani is lehet egy adott játékkal. Az ajánlott az, ami minden szempontból elég a játék maximális kihasználáshoz.
    Ha valakinek a gépe a kettő között van valahol, akkor nagy eséllyel gond nélkül tud majd játszani. Akinek a minimumot súrolja, az is ki tudja próbálni, legfeljebb a látvány terén le kell mondania néhány dologról. (Hol van az leírva, hogy mindent 1024x768-as vagy nagyobb felbontásban kell játszani? Mark Rein írta a hivatalos fórumon, hogy véleménye szerint kisebb felbontásban is szemet gyönyörködtető lesz a játék.) Viszont idővel ha fejleszt a gépén az illető, akkor ezt a látványban kapásból érezni, tapasztalni fogja.
    Én a magam részéről optimista vagyok.
    Bár a kiszivárgott alfákat, bétákat nem próbáltam, de akik ezt megtették az alapján azt hiszem nem kell nagyon félni. A teljes változat minden szempontból jobb lesz. (Márcsak azért is, mert rengeteg optimalizálást fognak addig elvégezni rajta.)
    A másik ok, hogy már jelent meg az új engine-nel egy játék. Az Americas Army ugyanis az új Unreal engine-t használja. (Az UT2003-ban ennél fejlettebb verzió lesz.)
    Ha valakinél ez a játék tűrhetően ment, akkor az UT2003-mal sem lehetnek majd túl nagy gondjai.

Remélem hamarosan jön a hivatalos demo. Ha az megjelenik, akkor lehet messzebb menő következtetéseket levonni.
  • Árnyvadász
    Egy igen érdekes eszmefuttatáson mentem keresztül és ezt megosztanám veletek is. Kezdjük az elején:

Egyszer, nem is olyan rég olvastam egy nívósabb PC-s magazinban, miszerint az E3-on (2002-esen) megemlítették a hamarosan és a közeljövőben megjelenő játékok gépigényét. A közeljövőt 2003 közepéig esetleg a negyedik negyedév elejéig kell érteni. Nos a követelmény a következő volt:

(Természetesen a high detail-re értendő gépigény lesz itt leírva)

2Ghz-es CPU
    256MB Ram
    GeForce3

Ez idáig rendben is van. Bár akkor a GeForce4 széria lóhalálában megjelent tagjai (mivel elég hamar kijöttek a 3-as sorozat után) minek is vannak a piacon?

Valójában szerintem pontosan azért, mert nagyon úgy néz ki, hogy szükség lesz rájuk! Természetesen a features lista a 3 szériában már megvan ami a DirectX8 és 8.1-et illeti. De a GF4 egy kiforottab, jóval magasabb fps számot adó hardwer. Ha valaki figyeli a jövendőbeli és itt főleg az FPS, mint "gépzabáló" kategória típusú játékok megjelenési dátumait, akkor elgondolkozik.

Ugyanis vegyük mondjuk a jelen topicban is tárgyalt UT2003-at. Ami saját meglátásom szerint, nem véletlenül hordozza magában ezt az évszámot. Mert nagyon úgy érzem, hogy ha ez a program szeptemberben megjelenik, márpedig erre azért megvan az esélye, akkor jócskán megelőzi a korát grfaikai és fizikai motorjával és az ezzel egyenes arányban járó irdatlan gépigényével.

Én jóhiszeműen azt hittem van egy jó gépem. És azért nem is rossz ami van jelenleg. És azt is aláírom, hogy a DOOM III megjelenéséig ez az Unreal motor lesz a legjobb és a többi a közelébe nem jön majd, pedig hát a NOLF2-t sem a kezdő programozók kezéből kapjuk kézhez. DE!

Ez csak egy alapjáték... Mármint az UT2003... Mert ugye erre jönnek a továbbfejlesztett motorral megírt Deus Ex2, Project Y (mellyel most vannak zűrök, de ez más tészta) plussz mondjuk a Raven Shields és a többi... Mert ezekből van ám bőven.

Na mármost ha a fentebb említett UT2003-nak a gépigénye már most elég hajmeresztő akkor mi lesz ezekkel? Unreal2-ről inkább nem is beszélek, mert akkor na jó...... :) Szóval az is egy fajta állat, mely leizzasztja a hardwert.

Én azért úgy gondoltam, hogy ez a jó kis hagyományokkal újjáépített UT, azért normálisan elfut egy mai jobb, nyugaton talán átlag? gépen. Miszerint nekem ez a következőt jelenti:

AMD 1600+ XP
    256MB Ram
    GeForce3 vagy GeForce4MX esetleg Radeon 7500

De be kell lássam ez nagyon messze áll a valóságtól. Sajnos. Én azért merem remélni, hogy a béta verziót tesztelő emberkék azért szorgosan optimalizálni fogják a programjukat, mivel ez így ebben a formában azért elég erősre sikeredett.

Nem tudom, de azért ezt is leírom és szívesen veszem ha lesz rá válasz, de én úgy érzem, mintha egy nagy űr tátongana a játékfejlesztésben. Ugyanis nemrég egy jó pár hónapja, egy 1Ghz-es komolyan gép és mellé egy GeForce3Ti200 mondjuk, azért lazán elvitte a játékokat. És mostanában? Ha csak a Battlefield-et nézem vagy a GP4-et vagy ezt az UT2003-at, hát nem 1.4 vagy 1.5-ös processzort szeretnének, hanem kapásból 2Ghz vagy hasonló jellegüt... És azért a kettő között még jócskán vannak processzorok.

Véleményem szerinte (sokadszorra) ez az UT2003 valóban egy 2003-as program. És ennek tudható be, hogy egy mai csúcs (oké itt nem a boltban kapható, hanem a megvehető csúcsra gondoltam) konfigon egyszerűen nem tud meggyőző teljesítményt felmutatni. Mert ez a 30-40 fps azért nem túl sok. Az mondjuk viszont igaz és legyen úgy is, hogy a régi UT is 30fps-el szakított és nem volt vele gond egyszerse. Harminc, de az harminc volt mindig.

Nahh... Remélem érthető volt amit bepögyögtem ide, csak egy kicsit félek, hogy mi lesz itt. Mert az odáig rendben van, hogy a többi játék lefolyik ha az embernek van egy jó gépe, de azért szeretném ezt átélni mondjuk az UT2003 alatt is olyan szinten, hogy elmondhassam: Jó vele játszani és fut rendesen.

Addig is a Vietcong nevű kis Illusion Softwork program jó eséllyel pályázik a winchesterem tartalmára :)))

árny
  • [-MBD-]`z3R0^_
    azota nem neztem de mindjart :) szal winrar 3.0 val nezzem :? :)
  • [-MBD-]`z3R0^_
    igen van :)
  • [-MBD-]`z3R0^_
    Nekem olyan kerdesem lenne, hogy hogyan csomagoltatok ki. ugyanis mind rar...
    koszi a helpet.
  • CSOCSO
    hülye állat:) húú reggel van:) te vagy az a haverom akinek rosz volt:)))))))))))))))))))))
  • CSOCSO
    szedj le frissítést az ati.com rol!! haveromnak is ugyan ez volt a baja
  • Árnyvadász
    Rendben. Megvárom a hivatalosat.
  • l3alF1aKe
    rakás szar. ne szedd le.
    érdekes ezt a szóforsdulatot ma már 3 * használom itt a forumon...el kéne feledni.
  • Gabo
    Árnyvadász:
    Béta. És ezzel azt hiszem mindent elmondtam.
    Én már csak elvből sem szedtem le egyiket sem ezek közül a verziók közül.
  • Árnyvadász
    Amit az ut2003.uw.hu-ról lehet leszedni mennyire végleges? És van benne minden? Botok tanítása, összes pálya, összes mod, stb... ? Irja már valaki meg, mert elég lassan jön és ha nem annyira jó, akkor nem folytatom a letöltést. thx
  • Lazarus
    gondolom nem bírja a szidalmazást :D
  • Ron Ragm
    és vajon miért nem rakott egy fórumot az oldalára...
  • Ron Ragm
    ez már beteges...
  • Garrett
    na bazz nem sikerült. leszedtem de nem ovlt elég hejjj!
    Majd holnap a 40 gigás vinyóra talán csak elfér valahogy...
  • Ams
    na vane má' full game? :DD
  • atee
    NEkem is kene valam Protekcio UPC nel vagy akarhol mert nalam se akarnak semmit bekotni:(
    Gerry te merre lax ahol szinten ilyen szar a helyzet?
  • Gerry
    Ja, gép az nem árt alá, nekem 1800+os AthlonXP-n 512MB DDR-rel egy GF3-mon, 800*600-ban, minden HI-on jól/elfogadhaóan megy (nem akad, de nem is túl magas az fps érték). 1024*768-ban még nem mertem kipróbálni...
  • CSOCSO
    meglestem a 45 perces videot erről a gammáról..nagy szép..csakhát gép kéne jhozzá ami max jövöre lesz nekem:(( már nagyon várom hogy kijöjjön rá az infiltration mod:9 az büntetni fog:)
  • Gerry
    Nem akarsz egy kis protekciót szerezni nekem a UPC-s szomszédnál, mert otthonra se ADSL-t se KábelNet-et, se semmit nem akarnak nekem bekötni, UPC se nagyon bíztatott, hátha némi protekció meglendítené a dolgot...
  • Garrett
    fasza...megcsináltam ujra megy a letöltés :) ahh
    nem tudom.. nekem szomszédom UPC nél dolgozik... ő mondta...
  • Garrett
    nekem a UPc nél állítólag van egy 15 gigás limit...

de más: A FASZOM LESZAKAD. kb a felét leszedtem, kifagyott a gépem és most eltűnt az egész lista a regetből... fasza tehetem be megint... ráadásul a faszom se akarja végignézni melyiket szedte már le eddig..

zgílátszik odafenn nem akarják, hogy leszedjem...
  • Gerry
    Háááát, igen 945MB, csomagolva... Nem egy kis példány.
  • Garrett
    a fene mindjárt átlépem a 15 gigás limitet. De ez még belefér :D te jó ég és hol van még a hónap vége...
  • Garrett
    ááá tölti szépen mint a májashurkát. 10 file már le is jött!
  • Gerry
    Ja kérem, az ínglis, az nem hungárien...
  • Garrett
    jéé tényleg :)) magyarul már nem is tudom csak angolul :))
  • Gerry
    Beállítások->Program beállításai->Speciális->Letöltések Alapbeállításai
  • Garrett
    hmm ebben a regetben hol lehet állítani, hogy egyszerre hányat töltsön? mert nem találok ilyen beállítást...
  • Garrett
    akkor asszem leszedem azt! köszi!
  • Gerry
    Nekem ReGet Deluxe-al jön le szépen, már lent van 58 file.
  • Garrett
    A többi csak php. próbáltam flashgettel , getrájttal... lehet hogy törölték? :((((((((((
  • Garrett
    hm innen csak vagy 4 et tudtam letölteni...
    a többit nem akarja... :(
  • Garrett
    végiglapoztam az utso 4 oldalt de nem találtam sehol... DE azért szépen köszönem a segítséget!
  • Petyus_
    Garrett: UT2003.uw.hu
    Csocso: az OpenAL vagy ALAudio vagy nemtudommit el kell indítani (mostmár nem találom hol van :))
  • Garrett
    de azt már nagyon...
  • Garrett
    én pl csak egy címet...