106887
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Riddick21
    Döbbenetes, mennyire nem értik a nézők ezt a filmet. De tényleg, ha már valamit komplexebben kell nézni, el kell esetleg vonatkoztatni, akkor lőttek az egésznek. A Volt egyszer egy... Hollywood arról az időszakról szól, amiben Tarantino megszerette a filmeket, abból a korszakból, ahol Hollywood még nem veszítette el az ártatlanságát. Ez - mivel az egészet nem értetted, muszáj így magyarázni - nem azt jelenti, hogy valaki megbaszta Hollywoodot, hanem azt, hogy Sharon Tate meggyilkolása akkora kulturális sokkot okozott, amitől számítva megváltozott minden, a filmgyártás, annak a hangulata, a biztonságérzet, a - hippik által is képviselt - szabadság illúziója. A film ennek az időszaknak állít emléket és ehhez szóló szerelmeslevélként működik igazán azzal, hogy bemutatja a hőseit a vászon mindkét oldalán (ahogy Rick és Cliff is egy érme két oldala), a filmgyártást abból az időszakból és Sharon Tate-et, aki egyszerre volt minden idők egyik legnagyobb rendezőjének a múzsája, és a '60-as évek ártatlanságának a jelképe, pláne utólag, a meggyilkolása tükrében. Ha ezeket összepárosítod a film címével, talán máris nem írsz olyan marhaságokat, hogy Tate jelenteinek nem volt semmi értelme, vagy, hogy kegyeleti okokból alakult úgy a vége, ahogy. Nem, nem jött volna ki jobban, mert akkor csak egyszerűen bemutatja, ami történt, így viszont
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Sharon Tate túlélése
    pontosan azt a hangulatot árasztja, amibe QT annyira szerelmes volt. Ez a film lényege, nem pedig egy elhibázott lépés, hanem kibaszott gyönyörű és megható. Tarantino és az év legjobb filmje.
  • Devv
    Volt egyszer egy Hollywood

Fú de rossz volt, bár ömlött belőle a hangulat. Hol voltak a Tarantinos párbeszédek és a feszültség? Egyedül a farmos jelenetnél éreztem némi feszkót (no meg a végén), de
    nem futott ki sehova.

A Sharon Tate (Margot Robbie) jeleneteknek meg semmi jelentősége nem volt, nem is értettem miért mutogatták.
    A vége se volt nagy szám,
    úgy lett volna ütős a vége, ha azt mutatják ami valójában történt, de gondolom kegyeleti okokból vagy ilyesmi nem lehetett volna. Akkor több értelme lett volna Tate jeleneteinek is. Akkor jól kijött volna hogy Hollywood miért is veszítette el az ártatlanságát...

Kevesebb lábfétist és több feszültséget és sztorit Mr. Tarantino!
  • Tikal #102907
    Ja, ez feltűnt éppen ezért mint film szar. Ezen az se segít hogy ő előre megmondta, nem fog semmiről se szólni.
  • Kmarha
    én is adom, nem hiányzik mégmégmég több fan-service (a csapda, a kocsi, a ruha, de még a slime is feltűnt a trailerben, pont elég volt a figyelemfelkeltésre) és a sok sok poén. A lányos verzióba volt mindkettő, mégis kínos volt a film (bár lehet a fan service ott se volt túltolva).

A stranger things hangulat jó alap, jöhet a stranger busters... ghost things... ghostbusters: stranger things a részemről

Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2019.12.09. 18:23:39
  • Prof William
    Érdekelne hogy kitérnek-e arra hogy Diana hol volt az első VH-t követő évtizedekben.

Már ha már az I. Világháborútól majd megszakadt a szíve, akkor akkor másodiktól tuti eret vágott volna magán. Már az első részben is röhögtem, amikor teljesen komoly arccal bejelentik, hogy
    amikor legyőzte Árészt és bejelentette, hogy végre legyőzte háborút. Ha tudta volna, hogy 20 év múlva olyan háború jön, amihez képest az első kismiska lesz...
  • CSOCSO
    Jobban orultem volna 2016 ban ennek a filmnek de akkor is buzlik. Ha ez sem mukodik mi lesz a kovetkezo? Egy csapat LGBT emberkevel probaljak meg ujra? Vagy inkabb kutyak meg cicakkal fognak probalkozni? Nem erre szamitottam. Kicsitt tobb fan-service is lehetett volna a trailerben. Kicsit tobb poen mert az nem volt 1 db sem.
  • Prof William
    Szerintem egészen érdekesen nyúlt a témához. Ha már mindenképpen rebootot akartnak, akkor az ilyen legyen. Bár az látszik, hogy a rendező túl sok Stranger Things + AZ-t nézett. :)
  • CSOCSO
    Fogom a fejem....

• Kongy
    A válasz egyszerű: nem szólt igazán semmiről. Tarantino is megmondta, hogy nem volt célja egy sztorit elmesélni, csupán 3 hollywoodi figurának nyomon követni a napját. És tényleg erről is szól a film, hogy látjuk DiCaprio, Pitt és Margot Robbie egy napját. :D Nincsenek nagy megfejtések.
    Utoljára szerkesztette: Kongy, 2019.12.09. 12:15:26
  • LasDen #102900
  • CSOCSO
    Szerintem is szar volt. Egyedul a legvege volt olyan amire felebredtem. Pont mint tarantino. O is akkor ebredezhetett.
  • desigo
    Érdekesség : Andy Vajna magángyűjteményének katalógusa : link
  • Tikal #102897
    Azzal nem volt gond, de archiv felvételeket szerintem a youtube-n is találok :)
  • RatBaG #102896
    Megértem az ilyen kritikákat is, de nekem a 60as évek feelingje elvitte a hátán.
  • Tikal #102895
    Szerintem Tarantino legrosszabb munkája, semmire nem emlékszem belőle, csak a végére, meg Pitt hippi tanyás jelenetére. De hogy ez miről szólt, vagy akart lenni, nekem homály.
  • LasDen #102894
    3 óra után én mondjuk már csak azért befejezném. Csak nincs már olyan sok belőle... :D
  • CSOCSO
    Irishman
    Nem tetszett. Unalmas. 3 ora utan be is fejeztem. Nem is igazan zaklat mi volt a vege.

Once upon a time in hollywood
    Ez pont masnap sikerult megneznem. Fogtam is a fejem, hogy mar megint mi a faszt nezek. Voltak benne erdekes jelenetek de is ultra unalmasnak tunt. Az utolso 10-15 perc kiraly volt.
  • Seth
    Nem bírtam fél óránál tovább, mondjuk álmos is vagyok most eléggé, majd ha fittebb leszek újra megpróbálom. Brad Pitt performanssza annyira száraz és unalmas
  • LasDen #102891
    Ad Astra

Oké. Ez fasza volt. Egyszerű történet, jól elmesélve. Szép jelenetek, fantasztikus zene és jó alakítások. Minden a helyén volt...

8/10
  • tigeroo
    The Irishman

Nagyon tetszett, számomra gyorsan elillant a 3 és fél óra (azért 3 ütemben néztem meg, pl. a konditeremben biciklizés közben az utolsó harmadát )
    Hihetetlenül jó történet, magával ragadó, részletes atmoszférával. Én amúgy is imádom a régi USA-ban játszódó filmeket. Itt aztán tényleg mindenre volt idő. Ha valaki csak egy történetet akart, hát azt el lehetett volna mondani 3 mondatban is. De itt minden részletre és visszaemlékezésre kitértek (pl. hogy sörben sütötték ki a chili dog-hoz a virslit...)

8/10 Fantasztikus hangulata volt.

Ami kilógott lóláb az nekem is (ahogy többen is írták már) De Niro rugdosós jelenete. Ott mintha egy 80 éves nénike rúgta volna szét a kutyaszart a földről. Amúgy imádni való volt Pesci, De Niro és Al Pacino játéka.

The Highwaymen

Woody Harrelson miatt +5 pont :D Imádom. Jó volt a történet is. Szerethető karakterek, szintén hasonló történelmi környezet, jó zenék, végre új szemszögből láthattuk a Bonnie és Clyde sztorit.

8/10

Nálam a Netflix most nagyon megy. Még több ilyet tudtok ajánlani? (Hasonló korban, témában)
  • Bokafix2
  • Kmarha
  • NeoMaN
    Rambo last blood

9/10 tökéletes, kíméletlen, régivágású bosszúfilm.
    Semmi buziskodás.
    :)
  • CSOCSO
    Frozen 2

"meh/10"

Egyik zene se volt annyira jo. Tortenet oke volt. A vege jo volt azert.

legyen 5/10 mondjuk. Valszeg soha tobbet nem fogom meglesni.
    Utoljára szerkesztette: CSOCSO, 2019.12.01. 04:37:41
  • LasDen #102885
    Az ír

Jó volt. Igazából nem tudok mi mást mondani. A film, a történet, a karakterek, a színészek jók voltak. A rendezés jó volt. De láttunk már ilyet. Scorsesetől is, mástól is. Így aztán nem érzem azt, hogy több lenne bármelyiknél.

A CGI fiatalítás nagyon jó. Egyedül De Niro szeme volt az, ami úgy árulkodott a turpisságról (túl szép és tiszta volt). Viszont, amit ez nem tud megfiatalítani, az maguk a színészek. Hiába néz ki 40-nek, 50-nek, ha néha látod, hogy olyan darabosan mozog. Ugyan ez volt a probléma Jacksonnal a Marvel kapitányban is. Bár itt én cska egy példára emlékszem, hogy nagyon kilógott a lóláb, mikor De Niro egy boltost vert össze. Ott nem egy 40-es faszit láttam rugdalózni, hanem egy vén embert, aki mindjárt összeesik a fáradtságtól.

7/10

(Ennek okán megjegyezném, hogy én nem vagyok ellene annak, hogy CGI segítségével hozzanak vissza színészeket a jövőben. Viszont csak olyanok esetében, ahol maga a színész rendelkezett arról, hogy ezt megtehetik. Miután ez csak manapság lett divatos, így a rég múlt alakjai ki vannak zárva.)
  • darkSectorxxx #102884
    +1
  • TBTPumpa
    Tavasszal kezdik forgatni Scorsese új filmjét, DiCaprio-val és De Niro-val a főszerepben.

Ide vele!
  • nordan
    tényleg nem értem,hogy nagypapák keménykednek a filmben, nekem rohadtul nem jön át, erőltetett és cseppet sem hiteles
  • vérpocok
    Ráadásul sok rossz ízlésű proli imdb-n felnyomta 8,6-ra. Micsoda égetnivaló gazemberek.
  • LasDen #102880
    most hogy kiderült van, már gyenge... :D
  • nordan
    úgyértem,hogy azt is kínosan gyengén
  • Szacsa HUN
    "de még ki sincsenek CGI-ve"

De. Azzal csinálták.
  • nordan
    őőőő látta valaki a The Irishman-t? még csak fél órája nézem,de nem értem ez most komoly,hogy a 80 éves Peschi meg Niro 80 évesen játssza a filmbeli ccca40 éves önmagát? ,de még ki sincsenek CGI-ve meg sminkelve és úgy mozognak mint egy nyugdíjas a könyvklubban....az elején pl. amikor Niro megveri a boltost az valami vicc?? lesz ebben valami "poén" hogy miért ilyen taták a visszaemlékezős részekben is? miért nem 30-40-es színészek játsszák őket? mi ez a koncepció? ez lenne az év filmje?
    nyuggerek gyilkolásszák egymást, nagyon kínosan
  • Kmarha
    The Princess Bride
    A herceg menyasszonya

"Vívás, harc, kínzás, bosszú, óriások, szörnyek, üldözések, menekülés, igaz szerelem, csodák!" Bájos kis mesefilm, ami sokat kikacsint a felnőtt nézők felé is. Nem is emlékeztem rá, hogy én ezt gyerekként láttam, de a kínzós jelentnél, illetve a "Készülj a halálra" mantrára vívott leszámolás, visszahozta az emlékeket (mondjuk, pont ezek azok a részek, amik nem éppen kisgyereknek valóak).

Nos, arra már nem emlékszem, hogy akkor mennyire tetszett, de most így felnőtt fejjel, nagyon jót szórakoztam rajta. Igazán könnyed kikapcsolódás, remek, sajátos humor, ami főleg helyzet komikumra épül. A körítés is tetszik, a díszletek használata, de még a mellék szereplők játéka is. Felüdülés volt ez a másfél óra.
  • sgfool
    Én kiváncsi lettem a One Cut of the Dead-re :)
    Köszönöm az ajánlást, jól szórakoztam rajta, kellemes meglepetés volt
  • davidka003
    IT part 2

Kifejezetten unalmas volt. Talán a vége elment. Első rész jobban bejött.
    6/10
  • mulli1986
    Kubrick filmek nagyon elvontan vannak tálalva, de akkoriban a technikához képest olyan újításokat vezetett be a filmkészítés történelmében, amit máig használnak. Az összes filmjére jellemző, hogy elvont és lassú, de ha el tudsz jutni arra a szintre, akkor nagyon tudod élvezni. Az érdekes, hogy ezekben az időkben nagyon mentek a hippi mozgalmak, nagyon nem csodálkoznék, ha azért lett volna egyébként is sikeres Kubrick, mert
    1. Teljesen új stílust hozott
    2. Zseniálisan használta az akkori technikát arra, hogy látványban is megelőzze a korát
    3. Jól használta a zenét a filmjei alatt
    4. a nézőközönség nagyrésze valamilyen drog hatása alatt volt :D
  • BenedekFeco
    Gemini man

Az akciók egész pofásak lettek néhol, a történet meg, meh...

6/10
  • LasDen #102871
    Men in Black: International

Sóhaj...
  • Seth
    Ja hogy már láttad :D