Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

BenedekFeco
Alien 40th Anniversary Short Film: "Ore"

Ebből a rövidfilm sorozatból a legjobb eddig. <#eljen>

//www.youtube.com/embed/Zv55of6Pb70

Hogy helyezze beléd ?sgyík-vesszejét a Magasságos mélységes imádattal, ?sélvezettel, ?sgyík heréinek kusza-gubancos sz?rmeredvényeinek kristálygyökér-fonódásaival!

Dynamic
Glass
Már az előzeteseknél is értetlenkedtem, mire ez a hype, egyáltalán hogyan lehet ebből jó koncepciót kihozni. A végeredmény aztán engem igazolt - magam előtt legalábbis. Izzadtságszagú alapötlet, unalmas cselekmény, kiszámítható, de legalábbis érdektelen fordulat.
4/10
Zephyr Retiring
Közben toltam egy kis nosztalgiát a régi dvd lejátszóba is..<#nyes>

JCVD örök klasszikus.<#eljen><#vigyor>

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

Zephyr Retiring
Ebben az esetben kezelve lett a helyzet a 3. rész utolsó perceiben, így a folytatás feleslegessé vált.
Ugyanakkor persze elég lehetne annyi is, hogy főhősünk felébred a 4. részben, ahol kiderül, hogy az egész előző epizódot csak álmodta :)

S akkor ez még csak egy példa...

(Mint lentebb írtam nekem bejött a folytatás, de van ismerősöm akinek az uccsó rész tetszett jobban.)

Az utolsó rész az Ascendant lett volna, de a 3. rész akkorát hasalt ( harmad annyi bevétele volt mint a 2. résznek amerikában ), hogy nem merték megcsinálni. Aztán volt hír, hogy tvre mégis elkészül, meg sorozatként folytatódik, de nem hiszem, hogy lett belőle valami vagy még csak tervezés folyik.

Egyébként én ezekkel a YA filmekkel mindig úgy járok hogy az első rész egy tök jó világot, érdekes szituációt vázol fel, egész jó sztorival, hogy aztán a többi részre valami teljesen lapos érdektelenségbe fulladjon. A 15 éveseket játszó 20 évesekről ne is beszéljünk <#conf> .

Zephyr Retiring
Allegiant (A hűséges)

Hát igen: valahogy így illik pontot tenni egy történet végére.

Összességében volt itt minden ez alatt a közel 380 percen át sci-fitől, kalandokon át a romantikáig. Soha rosszabb trilógiát ;)

(Azért mondjuk David-től tovább lehetne vinni még egy szálat, de remélem nem teszik. A bosszú ugyanis mindig rossz tanácsadó mint tudjuk...)

Zephyr Retiring
Insurgent (A lázadó)

Döbbenet, hogy tegnap óta senki sem nézett (itt) semmit.
Sebaj, én tettem amit mondtam :)

Néha megesik, hogy egy film folytatása felér elődjéhez. Ez most is így lett.
És most kivételesen a befejezés is tetszett..

Bár az utolsó áldozat kiiktatásával én még vártam volna, de szerencsére ezt a lépést nem nekem kellett megtennem.
Így talán pont emiatt is, (pisi-flamó stb. szünet, és) már nézem is a trilógia uccsó részét..

Ja, majd elfelejtettem: 10/8.

Zephyr Retiring
Divergent (A beavatott)

Nekem eddig kimaradt(ak) ezek a sztorik.

Tetszett, hogy Miles Teller "átjött" a Képszakadásból, de nem tetszett, hogy itt negatív alakot öltött..
Tetszett, hogy nem volt előre kiszámítható a cselekmény, de nem tetszett a vége.
Tetszett, hogy készült(ek) belőle folytatás(ok) is (amit holnap meg is lesek), de nem tetszett, hogy sorozatnak titulálták, miközben ez inkább trilógia...
10/7.

Hogy jó filmzenét írjon? Sikerült is.

BaliBoy
Nem bizony! Csak ezt várták el tőle.

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

Azért Silvestri sem botfülű.

Tikal
na jó de Zimmer, nem véletlen :)

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

BaliBoy
Egyetértek. Ha valamiben, akkor a filmzenékben veri a DC a Marvelt. Minden szuperhősnek van saját témája.

Waiting... (2005)

10 percel a kezdes utan rajottem hogy en ezt mar lattam regebben, es igy kesobb el is aludtam rajta. De amikor elsore neztem annak idejen akkor tetszett, masodjara mar uncsi.
Valoszinuleg aki etteremben dolgozik az tobbre fogja ertekelni mint en. A sok ismertebb B kategorias szinesz teszi nezhetove, illetve van par jo poen is amin lehet rohogni. De par poen eleg eroltetett, es primitiv...

Tortenete viszont sajnos az egvilagon semmi nincsen neki. 1-2 karakternek van sajat tortenete amit 2 mondatban ossze lehet foglalni, de maganak a filmnek semmi. Elvannak, vegzik a dolgukat, kozben csinalnak 1-1 vicces dolgot, es ennyi.

5/10

Blasta
Sztem a DC - Wonder Woman témája magasan veri az osszes tobbi hasonló filmzenét. Az kurva jo lett, emlékezetes, egyedi.

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Kmarha
Alien 40th Night Shift

A túl jól ismert panelekből felépített 8,5 perc, amiből az utolsó fél perc ráadásnak látványosan gagyi volt. Aztán ezek után jön egy olyan 30 másodpercnyi lezárás, csak hangokkal és két horpadással a plafonon, ami meglibbenti azt, amit 3 kisfilm óta várnék, de nem nagyon kapok. Hangulatot. Kár, hogy ilyen pindurkát kaptam csak. Na majd talán a 4.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2019.04.14. 14:57:06

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

BaliBoy
Mortal Engines

Kár érte.Ez a világ többet érdemelt volna. Részben is és történetben is. De mivel ennek a résznek a története nem volt valami nagy durranás, ezért több rész sem lesz ebből a világból. Pedig egyébként szerintem a karakterek is a helyükön voltak, csak éppen nem igazán lettek kibontva.

6/10

Kandurex
Shazam

Van egy kis hullámvölgy a filmben, közepe kissé unalmas, de a végére összébb kapja magát.

6-7/10

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Zephyr Retiring
21 & Over (Képszakadás) imdb

Hát eléggé legagyizták a kritikusok. Meg a nézők egy része is. De pontlesz@rom, mások miként vélekedtek róla.
Nekem tetszett és ez a lényeg.

S amikor már azt hittem, minden poént ellőttek, jött az indián..<#hehe>
Ezt inkább spoilerezem, nehogy valaki rosszul legyen..
szóval a hányós jelenet, az valami durván jó lett. Akármennyire is gusztustalan.
Ahogy a Stop Shop 2-ben is mondták: ez ( értsd itt a hányás) undorító, de valahogy mégis muszáj nézni...

10/10 Há nem? Há de!<#eplus2>

"Miért nem emlékszünk"

Én pl emlékszem több filmre is. El is dúdolom bármikor őket.
Legjobban az Iron Man 3 theme tetszik.

A válogatott OST-kről nem is beszélve. Jó, tudom, azokat eredetileg nem a filmekhez írták.

Jim Morrison
most nem nézem vissza, de ha jól emlékszem nekik el kellett dúdolniuk, nem felismerniük. van különbség :)

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

BaliBoy
Az a gond, hogy 23(!!) MCU film után továbbra is ez az egyetlen téma ami esetleg megmaradhat.

Talán nem botfülűeket kellene megkérdezni. :)
Most komolyan, ha valaki pl EZTmeghallja (látta a filmet) akkor nem ugrik be egyből a cím?

BaliBoy
Ebben a cikkben is benne van az a videó. :)

Jim Morrison
pár éve volt kb ugyanezzel a címmel jó kis cikk + videó, akkor még az utcai embereit is megkérték, hogy dúdolják el a star wars, avangers, stb zenéjét. Eredményt tippelheted :)

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Tikal
Mert futószalagon gyártott lelketlen alkotások, így spórolnak a zenével is, mehet mind alá ugyanaz, ugy se tűnik fel :)

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

BaliBoy
Picit off.

Miért nem emlékszünk a Marvel-filmek zenéjére?

Nagyon érdekes cikk! Én is töprengtem már ugyanezzel kapcsolatban, hogy 1-2 témán meg a főcímen kívül nem tudok felidézni a Marvel filmekből zenét.
De egyébként nemcsak a Marvel filmekre jellemző ez, hanem egyre több filmre. Mikor a trailer zenék jobbak mint amik ténylegesen felcsendülnek a filmekben.

És a zenék, óriásiak benne!

repvez
Mosz akkor mégis skyvaker a kiscsaj? félrekurt az öreg a galaxisban mindenfelé :)
Amugy érdekes ez a cim, mert azt irták, hogy minden skyvaker befejezi most, hogy el tudjanak szakadni ettől a vonaltol és ujabb irányt vegyen a történet és ujabb korszakot nyissanak.
erree meg ugy hangzik , mintha most akarnák elölröl kezdeni az egész családi szálat ujra , friss szereplökkel..
Eddig a 7 8 is csak egy ujraforgatott régi rész volt néhol modositott feljavitott látvánnyal . most a 9 is ez lesz ?

Fogadok itt meg majd az lesz mint az elsö részeknél, a nagy orrú gonosz bácsi megfarkalja a réyt és születik két gyerek amibe belehal a csaj és kezdhetik elölről az egész mutatványt..
Jim Morrison
The Silence

jah, nekem se jött be nagyon. +

The Highwayman

Ez viszont nagyon tetszett. Jo kis film volt.

BenedekFeco
The Silence (2019)

Occsósított "A quiet place", occsósított Emma Watsonnal és occsósított szörnyekkel. Most komolyan, ez volt a legjobb ötletük? Dino korszakból visszamaradt(?) zombi-denevérek? Pfff...
A film kb. felénél megtalálják az Ultimate Weapont. Nem is értem, hogy egész Amerikában ez senkinek nem jutott eszébe? Helyette újraszervezik a Jehova Tanúi Karitatív Szervezetet, akik az Őrtorony legújabb kiadásával kommunikálnak.

A katasztrófától csak egy fokkal jobb

3/10

Hogy helyezze beléd ?sgyík-vesszejét a Magasságos mélységes imádattal, ?sélvezettel, ?sgyík heréinek kusza-gubancos sz?rmeredvényeinek kristálygyökér-fonódásaival!

LasDen

//www.youtube.com/embed/adzYW5DZoWs

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Hellboy (2019)

Reggel csak rosszat olvastam róla, kicsit el is ment a kedvem a délutáni mozitól.
De én nem csalódtam!
Beteg, bizarr, durva cucc ez. Igazi B kategória, rengeteg gore-al,mindenféle szörnnyel, rémmel, elborult lénnyel. Igazi guilty pleasure, nekem sokkal jobban tetszett, mint az előző két film.

6/10

Xbox Live : KutyaKiki PSN : KikiKutya

BaliBoy
Én nem tudom mi a gond ezzel. Szerintem is rendben van az előzetes alapján. Ha valami folytatás lenne, akkor meg az lenne a gond. Főleg azért mert általában egy nagy durranás filmet nem tudnak ugyanolyan minőségben folytatni. Hiszen az Oroszlánkirálynak is volt folytatása. Ha jól tudom kettő is. Egyiknek sem sikerült még csak általános ismertséget elérnie.

Tikal
És nem lehet csinálni egy újat hasonló stílusban, mint pl a Toy Story? uh, remélem abból nem akarnak majd egy "élő" szereplőset :D

vérpocok
A köztiszteletben álló rabbi, aki tizenéves lányokat dug, mert a felesége éppen terhes és őt most sajnos nem lehet. Két sarokkal odébb egy lelkiismeretes fiatal orvosi beavatkozásra gyűjti a pénzt, hogy visszanöveszthesse a szüzességét még az esküvő előtt.
De a disznóhústól valahogy a legtöbbjüket leveri a víz... kurva érdekes nem?
Pedig aki azt mondta hogy "ne egyél disznót", azt is mondta hogy "ne paráználkodj"... szinte érzem, ahogy gyűlik a nyál a számban... le kéne köpni valakit.

Harlan fekete hattyúnak nevezte Almát... valaminek, ami definíció alapján nem létezhetne, de mégis van.

Bokafix2
Teheráni tabuk (2017)

Lényegretörően őszintén és kendőzetlenül odavágósan leplezi le a kettős mércét és azt az álszent, hazug, korrupt világot, amely az iszlám vékonyka máza alatt rohad.

8/10

"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"

BaliBoy
Talán azért mert az animációs (rajzolt) verzió már 25 éve létezik?!

Kongy
Nekem a '16-os Dzsungel könyve remake is bejött, főleg technikailag, szerintem az Oroszlánkirály is rendben lesz ilyen téren. Nyilván nem hozza vissza régi mese hangulatát, de egy új generációnak biztos remek lesz ez is.
Utoljára szerkesztette: Kongy, 2019.04.11. 13:24:37

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

Tikal
Ja végül is az, csak full real akar lenni, broáf.

LasDen
de hisz az marad. animációs... :D

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Tikal
hát ha nem lett volna alatta a szöveg, akkor akár egy NG dokufilm is lehetett volna... meh. Miért nem maradnak ezek a sztorik animációsnak? :(

Jim Morrison
nekem csak ahhoz hozta meg a kedvem, hogy megnézzem azt a verziót amin felnőttem :D engem ezek a régi disney mesék feldolgozásai hidegen hagynak. új generációnak biztos jó. Meg aki szereti :))

Kongy
Nekem baromira bejön. Mondjuk az én véleményem lehet elfogult, mert nekem az Aladdin is tetszik, Will Smith-el együtt. :D

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

TBTPumpa
//www.youtube.com/embed/7TavVZMewpY

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

CSOCSO
Glass

hat... valahogy ez nem jott be. James Mcavoy most is fergetegesen nyomja a kulonbozo arcokat de kb ennyi tetszett a filmbol. 5/10

Replicas

Kisse gagyi es a CGI borzalmas volt. Volt sok luk de szodaval elmegy. 5/10

Az ironak valoszinuleg valoban volt (remelhetoleg) egy komplett koherens tortenet a fejeben, aminek sajnos csak a toredeket vitte vaszonra...
Lehet csinalni akarhany videot hogy betomkodje a lyukakat, attol a filmben ezek meg oriasi lyukak maradnak. Az hogy valamit egyaltalan magyarazni kell, mar nem a sikeres megvalositas jele, raadasul itt meg a magyarazat is eroltetett...

Ott hogy 30 millios koltsegvetese van, ami 60 millios bevetelt feltetelez, hogy profitabilis legyen a keszitok szamara. Ez feltetelez egy bizonyos embermennyiseget akiknek el kell adni a filmet...

LasDen
gőzerővel zakatol a marketing gépezet...
Utoljára szerkesztette: LasDen, 2019.04.09. 20:46:53