106887

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Oké :D -
Mint írtam, a trailer lelövi a csavart, nekem is úgy mondták, hogy ne nézzem meg, hanem ismeretlenül nézzem meg.Nem a csavar a lényeg, hanem a kivitelezés ;) Nézd meg és meglátod. Sajna magyar felirat nem hinném, hogy van már hozzá, szóval csak angol játszik
Utoljára szerkesztette: Seth, 2019.11.24. 11:44:11 -
Persze, csak ugye ha azt mondod, hogy "hűű, figyelj mer nagy csavar lesz", az valamilyen szinten szintén lelövi a poént szerintem. Mert akkor már tudod, hogy lesz később valami. És ahogy nézed a filmet, ebből kiindulva akár ki is tudod találni menetközben.... -
A lényeget nem írtam le, de így legalább talán valaki kíváncsi lesz rá :) -
De akkor mé lövöd le a poént? :D -
The King
8/10 -
One Cut of the Dead
Zseniális :D Low budget, vágás nélküli japán zombi film, de trailert sem szabad nézni róla, mert lelövi a poént. Az első 30-35 perc nagyon kínos, nagyon blőd, fura leállásokkal a színészek részéről,csak bambulnak és nem tudod miért, mintha rettentő amatőrök lennének. 35 perc elteltével lepörög a stáblista, de a film meg 1 1/2 órás, vajon mi a franc lesz utána ? Ki kell bírni az elejét, utána én végigvigyorogtam az egészet és mindenre fény derül :D
Utoljára szerkesztette: Seth, 2019.11.24. 00:30:59 -
El ángel exterminador
Az öldöklő angyal
Öööö.. hát.. oké. Szóval..
Luis Buñuel neve elsősorban Salvador Dali és az Andalúziai kutya kapcsán lehet ismerős. Akinek nem, az még véletlenül se nézzen ez utóbbinak utána, hacsak nem erős a gyomra (jó nem ma készült, de akkor sem szép látvány).
Nos, ő (1962-ben) készített egy 95 perces, nagyjából kapásból instant klasszikussá vált (csak tippelek, nem tudom) művész filmet. Először is a technikai részekről. Kevés helyszínen, a fő játékidő konkrétan egy kicsi szobában játszódik, ahol egy nagyobb csoport ember van összezárva. A látvány, mégis (a maga keretei között) lenyűgöző. Nagyon sok szögből dolgozik, rengetek a kamera mozgás (még ilyen szűk helyen is), és sikerül elérnie, hogy egyes jelenetek (a zongoránál összeülés először és a végén is), felismerhető és megjegyezhető legyen. A színészekkel sem volt sok gondom, kicsit színpadias a játék (szerintem ez a mű is színházba is való), de épp csak kicsit tolják túl, teljesen jól emészthető még mai szemmel is.
A történet és a mondanivaló, az már kicsit más kérdés. Inkább ajánlom a google-t, van elég magyar nyelvű elemzés is róla, ott szépen kibontják a mondanivalót. A lényeg a felütés, ami elég szürreális. Adott egy szoba, aminek tárva nyitva a széles ajtaja, mégsem megy át rajta senki. Mindenki tudja, hogy csak át kell lépni a küszöböt, de mégsem teszi meg. Eltelik egy óra, négy óra, egy nap, egy hét, és mindenki csak toporog, és azt kérdezi.. miért nem megyünk már ki?
A csapat egy rakás arisztokrata. Lenézik az alja népet, önmaguk fényezésével és a szomszéd gazdagéknak való szüntelen udvarlásával töltik idejüket. Még a szobába zárva is, őrzik modorosságukat. Aztán kezd kényelmetlen lenni az összezártság. Lekerülnek a zakók egyesekről, amiért máris kapják a felöltözöttek mély megvetését. Ahogy egyre több ruhadarab lekerül, úgy vedlik le álcájukat is, amelyek mögé rejtőztek, bújnak elő belőlük a valósabb érzelmek, gyűlöletük és lenézésük a másik irányába. Nem zajlik olyan mély gyökeres leállatiasodás, mint amire számítottam, de tény, hogy a túlélés jóval a társadalmi normák elé kerül (párválasztás, élelem és víz keresés, a halottakkal való bánásmód területén). Elégé sokat mondó, hogy az első pánik roham akkor tör ki, mikor kiderül, hogy a szobába zárt pincér (szolga), nem tud kimenni kiskanalakért és a tejes ember (másik alsóbbrendű lény), nem jött el, és nem hozott tejet.
A felütés mellett is rengetek abszurd helyzet van. A szüntelen a másikra mutogatás (te csináld, te menj előre - nem csak a gazdagéknál, hanem az "átlag" embernél is), a csirke lábak, a szekrényben történő dolgok, a medve és a bárányok, vagy az ismétlődő szituációk, elégé kizökkentik a nézőt. Mindenképpen egy érdekes darab, de nem lesz egyszerű legyűrni, bár azért nincs túlcsavarva annyira, hogy ne legyen érthető nagyjából, miről is akar szólni, minek állít görbe tükröt.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2019.11.20. 20:30:36 -
The Shining (1980) En nem betepve neztem. Nem is tetszett.
A csaj alakitasa borzalmas volt. Semmi nem tortent de a zene az valami baromi idegesito volt. Kurva hangos volt a beszedhez kepest es full felesleges. Nicholson alakitasa jo volt. Nekem egyfolytaban Jim Carrey jutott rola eszembe. Szerintem innen lopta a gumi arc otletet a srac, plusz meg radolgozott.
Legyen 4/10. Soha tobbet ne lassam.
Egyedul a redrum dolog tetszett meg a csavo konyve amit irt. A tobbi mind nagyon gagyi volt. 40 Eve bizti jo lehetett. -
kutyakiki81 #102860 Az aszfalt királyai
Remek színészek, egy jó filmben. Talán 15-20 percet ki lehetett volna vágni, de így sem vészes. IMAX-ben szinte rezgett a seggem alatt a szék egy-egy gázfröccsnél. Nagyon odafigyeltek a hangokra, aki rajong ezekért az autókért, annak igazi orgia lesz.
6/10 -
hiper KOCKA #102859 Star Wars 4-6 1977-83
Bizony nem mai darab, de régen láttam, azonkívül nemrég jött ki a Fallen Order, tehát evidens volt, hogy a hangulatba kerülés végett valami ehhez passzolót választok desszertnek. És mivel Jar Jar Binks-t nem akartam újranézni, így a régi trilógiára esett a választásom. Nem is nagyon tudnék belekötni sehol, egyik rész jobb mint a másik.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!a Dártvader a Luke-nak az aplya
8/10 -
Elizabeth Olsen fűzőben és bőrszerkóban/10
10/10, minden más meh.
-
akkor kisajátítom a fórumot :D
Avengers: Endgame
Bosszúállók: Végjáték
Röviden:
Elizabeth Olsen fűzőben és bőrszerkóban/10
Kicsit hosszabban: látványos (igen-igen-igen látványos) akciómozi. Gondolom akik mélyebben belehabarodtak a szériában, nekik egész hátborzongató, újfajta élményt nyújtott, de nekem, kicsit távol állónak is tökéletesen megfelelt. Nem mondom, meg is lepett párszor, és még úgy is tetszett,.. hmm.. deja vum van..
Szóval igen, nagyjából ugyan az a véleményem, mint az Infinity War (#100625)-ról. Mivel azt is most néztem meg (újra), így könnyedén össze tudom hasonlítani az élményt, amit adott. Ami plusz ebben benne volt, az, hogy nem csak, hogy mindenki kap szerepet az eddigi filmekből (vagy legalábbis egy feltűnést a képernyőn), de a korábbi filmekre (és sorozatra) is kapunk nem csak, hogy visszautalást, de konkrétan bele is helyezik a történetet azok egy-egy pillanatában.
A főboss ebben a részben kicsit kevesebbet szerepel (igaz, itt is kapunk egy Ready Player One-t idéző kaotikus "epik" összecsapást). A fókusz eltolódott a hátrahagyottakra. A drámai részekkel nem volt semmi probléma, és végeredményül kaptam egy keserédes lezárást és egy szép elköszönést (remélem, ezt nagyjából így is hagyják).
.. Így kell bátran "lezárni" egy ezer éve elkezdett és felépített franchise-t
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2019.11.17. 21:40:30 -
Captain Marvel
Marvel Kapitány
Pont annyira lehet komolyan venni, mint egy No Doubt nótára levezényelt bunyót. De legalább pont annyira szórakoztató. Legalábbis én tök jól elvoltam, egy ilyen kis délelőtti semminek bőven jó. Brie Larsonnal engem amúgy is bármikor el lehet szórakoztatni ;)
Kiszámítható, mégis jól elhelyezett csavar, szokásos gagyi pózerkedés és lezárás, észrevehető feminizmus jegyek, tök jó '90es évekbeli zenék, szórakoztató hangulat. A 2 óra gyorsan letelt, akkor is, ha semmi maradandót nem adott. Moziban valószínűleg jobban fájt volna. -
Ezen a héten 9 órát töltöttem el moziban... szerintem most ennyi egy időre elég lesz.
The Irishman
Az ír
Martin Scorsese összeszedte egy film erejéig Robert De Niro-t, Al Pacino-t, Joe Pesci-t és még egy rakás híres színészt, megfűzte a Netfilxet némi támogatásért, és behozta az egészet a moziba nagy vászonra. Eddigi film karrierjét és ezt a műveletsort tekintve, nekem ne magyarázza meg, hogy nincsen semmiféle kapcsolata a maffiával, mert úgysem hiszem el. Ja, és a végső vágás után 3 és fél óra maradhatott a film. Oké.. jól van.
Kapásból a lényegre: kicsit sem igényelte ez a történet (sem a történetmesélés) a 3 óra 20 percet. Kb 20 perc volt az, ami már tényleg sok volt, és még kb 40-50 perc, amit nyugodt szívvel ki lehetett volna vágni, és talán még jót is tett volna a film tempójának. A sztori valós elemekre épül. Adott egy végletekig egyszerű(nek bemutatott) férfi, aki hűséges bulldogként leszolgálja az egész életét az egyik maffia főnök mellett (mondhatnám, szobafestőnek áll, csak az eszközei kicsit szokatlanok, a festék pedig túlontúl is organikus eredetű).
Végig megyünk egy rövidebb klasszikus maffia film szegmensen, elidőzünk egy remek időt Jimmy Hoffa tündöklése körül, túl sok időt elpazarlunk annak hisztizős korszakánál, majd elindulunk "roham" tempóban a magány, az elfeledés és elmúlás irányába. Bár Hoffa megfilmesítése zseniálisra sikerült, és Al Pacino egyszerűen tündököl annak szerepében, mégis, ez az a rész, aminél előjött, a "jólvan, elég lesz már" érzés, főleg a vége felé.
De addig is kaptunk egy kicsit visszafogott, de az apró gesztusokban is remek Robert De Niro-t (egy pillantása többet ért és jobban kidolgozott volt, mint az elmúlt két évtizedének összes szerepe egybevéve), remek korhangulatot (zenék, díszletek, kocsik), és jó pár mellékszereplőt, érdekes élethelyzeteket, és remek fekete humorral átszőtt párbeszédet. Igaz, számomra egyik sem lesz felejthető, igazán megfogó. Talán csak a fegyverválasztós és szülinapos-éttermes rész illetve a mosónős-zsidós rész maradt meg, mint kiemelkedőbb jelenet (meg még talán pár nevén nem említett gyors és erőszakos jelenet, mely a semmiből csapott le rám).
A vége is számomra kicsit elhúzott, tudom mit akar éreztetni, mégis erőltetettnek ható lett. A rendező legjobb alkotásai közé én így első megnézés utáni hirtelen véleménnyel biztos nem tenném, de hazudnék ha azt mondanám, hogy megbántam a több mint három órát, amit rászántam.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2019.11.14. 23:09:27 -
és hellboy is idegesítő lett, pedig a színészt bírom. -
Prof William #102853 Én is így éreztem. Maguk lények és világ nagyon erősen megidézték Mike Mingola (szerző/rajzoló) munkásságát csak éppen azon kívül nem stimmelt semmi más...
Utoljára szerkesztette: Prof William, 2019.11.14. 16:13:35 -
Eleg felejtheto volt. Pedig nagyon jora is megcsinalhattak volna. A szornyek faszak voltak de gyenge amit kihoztak belole
-
Mentol #102851 Hellboy (a zúj)
Ezmiez? Miafaxt néztem??? What?
-120/10 -
Én ezeknek a filmeknem nem értem a létét... -
Cserebere szerencse... szerintem ez egy könnyed kis vígjáték. És még röhögni is lehet rajta. -
nordan #102848 múlt karácsony -
Cziras #102847 Sziasztok! Barátnővel nézős szép kis kellemes filmet tudtok mondani? :) Köszönöm :)
Rajzfilm is jó :)
Utoljára szerkesztette: Cziras, 2019.11.13. 13:44:52 -
Ez olyan mint Flash, csak plüssben. -
-
el se hinnéd mennyi ilyen kollégám van :) -
Vertigo
Szédülés
Mivel mostanra túl vagyok a Hátsó ablakon és Az ember aki túl sokat tudott, kicsit más szemmel tudtam ezt is nézni. Azok nélkül, valószínűleg sokkal durvább véleményem lenne.
A technikai részekbe ismételten nem tudok bele kötni. Talán a három film közül ez az, ami eddig a csúcsra járatta az aprólékos tervezést. Ez látszódik nem csak a díszletek minőségén, a, néhol túlzottan is direkt és művészies világítás, a kamera zoomolások és mozgások területén, vagy a színészek apró gesztusain (még a kormányt is úgy forgatja a színész a vetített háttér előtt, ahogy azt Hitchcock megtervezte). De legfőbb képen a színhasználat terén. A halál, a múlt színe a zöld, a szenvedély a vörös, és a végzet meg a szőke (:D).
Van hangulata a mozinak, és a kezdeti misztikum, még ma is leköti a nézőt. Engem annyira, hogy el is felejtettem a rendező személyét, és azt, hogy valószínűleg alaposan át vagyok verve. Az első megoldás a film háromnegyedénél, egy a végén érkezik. Egyik sem jött be, és igazából mindkettő rontott az addig felépített hangulaton. A fordulópont után, az addigi romantikus és rejtélyes hangulat átfordul egy sokkal mélyebb pszichózisba. A főszereplő elveszíti a néző szimpátiáját, és mániákus ragaszkodása a múlthoz (amin egyébként a film összes mellék szereplője is átesik bizonyos szinten), túlzóvá és betegessé válik.
A film végső befejezése pedig gyors, mai szemmel nézve inkább röhejes sem mint elgondolkodtató. A főkarakter szempontjából még úgy ahogy érthető, megadja a már várt keretes szerkezetet (az elején el is hangzik, hogy a fóbiájából csak egy újabb lelki trauma rázhatja ki). Szóval tudom értékelni, de szeretni nem.
(Ja, és egész film alatt mozgatott valami.. "én, őt ismerem".. honnan ilyen ismerős? Nos, azoknak akik gyerekként rá voltak kényszerítve a Dallas nézésére, nekik ezzel most adtam egy kis segítséget :D) -
"Beleszámítottam, hogy az asszonynak tetszett" 

#102835: ;)
#102836: Köszi a tippet, ránézek!
#102837: Amit eddig halottam róla az alapján a KUBRICK féle első résznek szeretett volna a rendező tisztelegni, ergó azt fogja folytatni. De ez csak elmélet, nem tudom alátámasztani, mert még nem láttam a filmet.
-
ToxiMaxi #102841 Midway
5/10
Jó példája annak, hogy a szar CGI mennyire el tud rontani egy filmet. Szinte bárki meg tudja pontosan mondani, hogy melyik felvétel készült greenscreen előtt és melyik nem.
Ha a CGI-on túl tudta tenni magát az ember, akkor belefutott a tipikus amerikai öntömjénezésbe, a színészi játék helyenként borzalmas volt, a dialógusokat nem tudom ki írta, de nagyon súlytalan volt számos drámaibbnak szánt jelenet, hatalmas csalódás volt a film. 4/10-et érdemelne, de beleszámítottam, hogy az asszonynak tetszett.
Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2019.11.12. 09:23:40 -
"Aki batman féle hiperkütyüs akcióra számít.."
ugyan ki a hóhér számítana iylesmire? :D -
Joker
Nálam simán az év filmje. Néhol igen erősen hajaz a 2004-es Gépészre, ahol "Krisztián Bála" szintén mutogatta a csontsovány testalkatát :)
Aki batman féle hiperkütyüs akcióra számít, az meg se nézze. Igen erős dráma ez és nem holmi jelmezes ugra-bugra.
9,5/10
Utoljára szerkesztette: BenedekFeco, 2019.11.11. 20:09:27 -
-
kérdés, hogy a mostani film, a Kubbrick féle történetet vezeti tovább, vagy az eredeti regény(eket) - bár nem olvastam (illetve az első regényt még nagyon gyerekként csak), lehet hogy a folytatás szempontjából fontosabb sarokkövek megegyeztek Kubbrick filmjében is
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2019.11.11. 17:47:32 -
Szerintem nézd meg a 3 részes minisorozatot is Mick Garris rendezésében, mert az jobb lett mint a Kubrick-féle Ragyogás. A sorozat elkészültének pedig az az apropója, hogy Kingnek sem tetszett Kubrick filmje, ezért a kérésére újraforgatták 97-ben, de mivel 4 és fél óra lett, így 3 részre van szedve. -
*Kubrick -
Hellboy 2019
Hát basszus, ebből az előző részekhez képest olyan Hack and slasht csináltak, hogy csak pislogtam. A szörnyek és jelentek már sokszor nekem is hátborzongatóak voltak. a Vasorrú bába nagyon durva lett úgy önmagába. Ha az eddig hellboyok nem voltak éppen gyerek központúak, de bizonyos kor felett nézhető volt, ezt már kifejezetten felnőtteknek ajánlom. Egyébként a sztori nem nagy eresztés, természetesen tele van hülye döntésekkel, nem megmagyarázott dolgokkal, de így a horror faktort nézve, mint horrorfilm elég igényes és érdekes volt. 7/10
Ragyogás
Igen még csak most néztem meg, ezt a második rész miatt, hogy képbe legyek.Kubric filmjeit egyébként is csak betépve tudom megnézni, így ezt is hasonlóképpen csináltam. Így nagyon jó volt, Nicolson alakítása zseniális, a zene a film alatt ijesztően jól dolgozik a hangulat alá. Érdekes, hogy magára a tébolyra semmilyen egzakt válasz nem született, a film alatt, mégis úgy átérződött a filmen az egész, hogy nekem nem is hiányzott a magyarázat, mitől tébolyult meg kedves Jack. Ettől függetlenül tényleg elég lassú Kubric jellegű a film. Kíváncsi leszek a második filmre, hogy veszi fel a 2019-es stílust.
8/10 -
Ohh, azt tudtam, hogy a stúdió megvárta, amíg befejezi a terminátort, de annyira egyértelműnek gondoltam, hogy az a T2 lesz, hogy utána se néztem a dátumoknak :D
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2019.11.10. 10:36:13 -
", túl két terminátor filmen,"
majdnem :D
-
Ami nem változott, hogy bár az űrben senki nem hallja a sikolyod, de a csámcsogásodat mindenki
tényleg nem értem ezt a zabakényszert, ami a nézőkre tör, ha leültök egy moziszékbe (kinek ingje..)
igaz, azt sem, hogy miért olyan eget rengetően vicces az, ha valaki meghal, vagy ha valaki egy macskát lát, vagy ha ..//bármi történik egy horror filmben//
Alien
A nyolcadik utas: a Halál
(Theatrical Cut)
A film tényleg nem öregszik annyira szépen, mint a második rész. Egy negyvenéves filmről beszélünk, ami ha nem is úttörője a horror műfajnak, de mindenképpen egy emlékezetes és kiemelkedő darabja. Igazi horror jelenetet ugyan csak a film 30. perce környékén kapunk (40?), de a feszültséget már a legelejétől kezdve a vászonra idézi. Az üres(nek látszó) csendes Nostromon végigpásztázó kamera, és a csendbe élesen behasító számítógép zörejek már gyerekként is a frászt hozták rám, most is szépen megalapozták a hangulatot. Bár továbbra is, a nagyvászon elsősorban a film utolsó feléhez tesz hozzá sokat, a nosztalgia faktor remekül végig vezetett a filmen, élveztem majd minden percét. Lassan építkező, atmoszférikus horror film, ehhez képest pedig feszesre és rövidre vágva (ami sajnos jót tesz neki, a bővített verzióba sokkal jobban bele lehet fáradni)
Aliens
Alien 2. - A bolygó neve: Halál
(Special Edition)
Kibővített változat, de itt nem is a tempón van a lényeg, ezek a plusz jelenetek sokat hozzátesznek a filmhez, a karakter motivációkhoz. 7 évvel az előző film után, túl két terminátor filmen, a rendező úgy döntött, hogy szakít az előző film műfajával, és egy szélesebb réteget megszólító, kicsit közönségbarátibb akció-horror filmet fog forgatni. És milyen jól tette! Itt minden másodperc nagyvászonért síkit. Bár a költség vetés alacsony volt, és ha nagyon figyelünk ez bőven meg is látszódik (hajlékony gumi díszletek, akció film ellenére is szinte sose mutatott ellenséges lények, stb). Az akció része kicsit B filmes, de önmagában is bőven megállná a helyét. Egyszerű de mégis érdekes alaptörténet, egyrétegű de azonnal felismerhető és megjegyezhető karakterek, jó csapat dinamika, humoros beszólások, emberi és átérezhető konfliktusok. Viszont ezzel a környezettel, a szörnyfilmes horror elemekkel, irtózatosan sokat hozzátesz a remek alaphoz. Ráadásul azzal, hogy hozzányúlt és bővíteni merte az (addig amúgy igen csak sekélyes és egyszerű) Alien univerzumot, a legjobb dolog, ami csak történhetett. Könyvek tucatjai építették tovább a hangyafarm ötletet, arról nem is szólva, hogy fiatal korom összes alien és predator játéka, ezt a világot ültette át interaktív élménnyé. A fegyverek, járművek, az épületek és a bútorzat, a nyomkövető, szinte minden hang, innen eredeztethető (bár bőven vettek át az első részből is, meg amúgy a film is, főleg hangok és zene terén). Ez egy örök nagy kedvenc marad, bármikor újra tudom nézni.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2019.11.10. 09:53:43 -
Az esti Alien + Aliens félmaraton előtt, bemelegítésnek:
Memory: The Origins of Alien
Dokumentum film, a mozitörténelem horror műfajának egyik meghatározó alkotásának létrejöttének körülményeiről. Direkt fogalmazok ilyen körülményesen, mert nem egy werkfilmről beszélünk, és nem is egy átfogó képet adó dokumentum filmről. Elsősorban azoknak ajánlom inkább, akiknek az alábbi nevek mondanak is valamit: H.R. Giger és Diane O'Bannon. Elsősorban O'Bannonra koncentrálva kapunk képet arról, milyen életesemények, milyen filmek és regények ihlették meg a készítőket, mik voltak az első forgatókönyv részletek, történet kezdemények, amik később sok egyéb, sokszor kevésbé konvencionális alkotó kezén keresztül átformálódva, világra szülték '79-ben az Alien című remekművet.
Magáról a forgatásról is van szó benne, bár jóval kevesebb, mint amire azt egy "így készül" dokumentum filmtől várná az ember. Ezek a részek főleg a lény különböző formáinak kialakításról és a híres ebédlős jelenetről szólnak. Mindenesetre kaptunk pár kevésbé ismert tényt, illetve több művész szemszögén át, egy egy jelenethez plusz értelmezést, plusz látásmódot.
Ráadásnak linkelnék egy eddig sokkal kevésbé ismert brutális mennyiségű kép gyűjteményt, a forgatási háttérmunkálatokról, koncepció tervekről: Alien
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2019.11.09. 12:48:19