Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

tigeroo
kúrvanagy ökörség lesz a machete, de tuti hogy megnézem moziban 😄
desigo
Jim Morrison
akkor én nyertem?

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

PetruZ
Ong Bak 3 (2010)
Kész, Tony Jaa-nak vége, mindent lerombolt magáról, amit felépített az elsõ (nemzetközi) filmjeivel. Az OB3 egyszerûen rossz és élvezhetetlen, csak így egyszerûen. Láthatóan az agyára ment az a magányos remetés buddhista misztikus baromság, ami már az OB2 forgatását is hátráltatta, de most már totál elment az esze. A film nagy része (a másfél órából kb. 80 (!) perc) dögunalmas maszlag, és az a kevéske harcjelenet is borzasztó rossz (talán csak egyet kivéve: a hollóembert (?) játszó Dan Chupong jelenete, amikor a király embereit kifekteti; kár, hogy a végén, amikor már Jaa-val küzd, mennyire elrontották az egészet). Unalmas, kínkeserves lassú, semmitmondó, egyáltalán nem ajánlott. 2/10
Elcserélt életek

Aztamindenit! Végre egy film, amiben jót alakít Angelina😄
Egyébként nagyon meghökkentõ volt az egész... amilyen lassan és altatósan indult a film, úgy vettem észre pár perc múlva, hogy nem vagyok képes abba hagyni és már végig is néztem 2 és fél órát. Bár a végén voltak benne már olyan részek, amik nem kellettek volna és sokkal drámaibban is le lehetett volna zárni, de tekintve, hogy megtörtént események alapján készült... talán kellettek ezek bele😊
Nagyszerû film, mindenkinek csak ajánlani tudom, aki szereti a kicsit melankolikusabb filmeket.
9/10

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

Tyler1
a címet a magyar forgalmazó stúdió dönti el, nem 1 db ember aki pénz kap érte. az eredeti cím még maradhatott is volna ha az emberek 50%-a kitudná mondani, de sajnos nem tudja!

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

Egyrészt azért mert nem 2Ft-ot kapott érte a fordító (legalábbis gondolom) a szótárat pedig mindenki ki tudja nyitni, másrészt számomra az Expendables mint eredeti cím sokkal tökösebben hangzik, mint a "Feláldozhatók" tehát hangzásban is valami hasonló felütésû cím lett volna jó.

De mint mondtam nekem mindegy. És ha lehet ezzel lezárnám ezt a gondolatmenetet, tehát nem várok választ.

MrSpock
De miért baj,ha az a címe? Mit bonyolítsák? Biztos én vagyok a hülye a faék agyammal nem tudom felfogni ezt!:-)Keresve sem találnának találóbb címet neki. Hisz zsoldosok,szinte senkinek nem hiányoznak ha fûbe harapnak. Nem kell mindent magyarítani szerintem,vagy megfelelõt keresni rá.

Go Jeff Go!!!!

Tyler1
nincs gond az eredeti címmel, de ha lefordítják az már nem jó. ezt nem értem...

Nem az eredeti címmel van a gond (annak örülünk), hanem a faék egyszerûségû címfordítással.

Szerintem többnyire egy cím alapján el lehet dönteni, hogy alap szinten érdekel e az adott film. Aztán van aki utána néz jobban, valaki meg beül rá.

Shep
Most nem tudom de szerintetek mit jelent az ágyútöltelék szó ha úgy gondoljátok nem jó az expendables magyar címének?

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

MrSpock
Végre egy film ami eredeti címén kerül moziba,és most sokan kiakadnak!
Én ezt nem értem,ebbõl is látszik sokan kákán is csomót keresnek.
Itt nem a hangzáson van a súly hanem ez a címe és kész. Vagy már megszoktátok,hogy mindenféle szar névvel ellátják a kreatív emberkék a filmeket,és már kivagytok éhezve,hogy lehessen fikázni. Ez tipikus nyuszi esete a sapkával!
Eredeti cím,plusz mellé a jelentése miért nem jó ez? Mindenki tudja mirõl van szó,megnézik a plakátot aki véletlenül nem ismerné és ugyanúgy beül rá. Ennyi!!

Go Jeff Go!!!!

Tyler1
csak cím alapján nekem szembe nem jutna megnézni semmit, mert egy c kategóriás filmnek is lehet szupercímet adni.

Ez rendben van, de nem hiszem hogy csak ezzel az 1 szóval lehet tükrözni az eredeti jelentését. Én pl ha gõzöm nem lenne mi ez a film, csak a cím alapján eszembe nem jutna megnézni. De mindegy, majd a kasszáknál kiderül.

Tyler1
mást meg nem adhattak neki. ez most nem csengésre megy hanem jelentésre.

Attól, hogy tükörben azt jelenti még nem cseng jobban.

tommygear
felejtsétek már el ezt az Ágyútöltelékeket 😄
azt csak egy amatõr fordító találta ki
Tyler1
pont hogy azt jelenti az eredeti h feláldozhatók.
az ágyútöltelékek meg szájberlegenda volt csak, h vmi izomszagú címet találjanak ki, de filmhez köze sincs és még nevetséges is ráadásul.

akkor csapd fel gyorsan a szótárt

nekem az ágyútöltelékek is megfele , most miért nem jó a tök nyers fordítás?:S elvégre azt jelenti...
angoloknak jó a cím , nekünk nem?:S
faszt érdekel a cím ha a film jó!

most a párizsból szeretettel címû filmnek a címét olvasva azt hittem,hogy vmi szar romantikus film 😄 aztán nézem trailer-t John Travolta -fasza akció jelenetek,poénok 😄 megnéztem és fasza volt, de cím alapján megse néztem volna XD
szóval cím tökre lényegtelen sztem 😄
bár ha kurva jó címe van vminek akkor könyebben rávesz h nézzek vmi trailert vagy a filmet.
tommygear
kell!!
ProGabe
bazzzeg! 😮OOO

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

tigeroo
na így legyen ötösöm a lottón <#eljen><#idiota>
Tyler1
hát sztem az ágyúsnál még a Két vénasszony p*nát cserél is jobban hangzott volna 😄

Nem mintha ez sokkal jobban hangzana...

Tyler1
ofisöl magyar cím és premier: The Expendables - A feláldozhatók / okt.14.
hell yeah!

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
ágyútöltelékek xD

Shep
Létezik amúgy olyan film ami szerinted jó, lehet, hogy én járok ide keveset, de ahányszor benézek te mindig lehúzol egy filmet. 😊

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

[HUN]Crassus
12 éve dolgozom szállodában mondhatni kiba..ott sok amerikaival találkoztam/beszéltem már....,de általánosságban elmondhatom: annyi esze van a 90% nak mint egy marék lepkének! és ezt veheted komolyan! SEMMI,de SEMMI foggggggggalmuk nincs a legalapvetõbb/legáltalánosabb dolgokról!
Történelmi kérdésben/történetekben ami mondjuk max nem pár éve volt a TÉVÉBEN!!/igen könyvekrõl ne is beszéljünk/ azokról megint lövetük nincs!

Annyira gáz,hogy épp amerikában "döntik el" melyik film jó és melyik rossz? pffff nevetséges!

és egy kép a szellemi szinvonalról:

\"Ab sagittae Hungarorum libera nos domine!\"

Jakuza001
Izlesek es izlestelensegek. 😄

Pedig egy harmatos film. Az persze senkit nem erdekelnek mit alakitanak egy mitoszon, az mar annal inkabb, hogy 10 evente egy ilyen tortenetrol szazfelekeppen akarjak lehuzni az uj rokabort.
Itt lehet latni, hogy mennyire szinvonaltalan es otlettelen neha a filmes piac.
Raadasul az a gond ezzel, hogy az otlettelen tortenetirok azt hiszik, mekkora furmanyos forgatokonyvet keszitettek el az uj megkozelitesnek koszonhetoen.

A szinvonalat kozben terelik szepen lefele, hogy az eredeti regenyt atirjak, valami formedvenyes kusza halmazza.

Tyler1
Juno

Érdektelen de pofás film, Junonak jó beszólásai voltak, Ellen Page jól nyomta.
5/10

Robin Hood-hoz: Nekem baromira tetszett a film. Egy szál volt benne felesleges, és a végsõ csatában nevetséges is sajnos (Marion meg a gyerekek... aki látta tudja). A többi viszont nagyon korrekt. Sok szálon mozog, sok jó alakítással, pontos ritmussal, ha kell humoros, ha kell vérkomoly: hogy mit alakított a Robin Hood mítoszon? Kit érdekel? Mármint ez van, a mítoszok változnak, ahogy halad elõre az idõ: na persze, ha olyasmi történik, mint szerencsétlen vámpírokkal, hogy csillogó bõrû köcsögök lesznek, az már gáz. Itt ilyen azonban nem történt. Szerintem jó kis kezdõtörténet lett ez, nagyon élveztem, és örülök, hogy nem a szokásos RH sztorit kellett újra végignézni.

http://videodrome.freeblog.hu/

Jim Morrison
mer mit csinaltak?

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Totti5
"amit levág a kongresszusi meghallgatásán"

az zseniális😊

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

persze hogy álca, de rettentõen túljátssza, és emiatt nem igazán méltó sajnálatra 😞

amit levág a kongresszusi meghallgatásán, vagy elõtte az Expo-n, brrrr.
Totti5
"felfuvalkodott pojáca lett, amit a nézõ csak távolságtartással szemlél."

Szvsz ez csak egy álca kifele, mert belül õ szenved és haldoklik... nem paraszt egyátalán. Lazának laza, de hát ettõl jó arc😊

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Iron Man 2

Az elsõ részt túlhypeolt, a közepesnél csak kicsit jobb iparosmunkának tartom, de sajnos a második sem javított a megítélésemen.

Tony Stark elsõ részben még a maga módján szimpatikus volt, a másodikban a forgatókönyvírók sikerrel átlendítették a ló másik oldalára: felfuvalkodott pojáca lett, amit a nézõ csak távolságtartással szemlél.

A történet és a motivációk is kissé nyögvenyelõsre sikerültek, amin az akciók korrekt kidolgozása sem segít túlzottan.

Egyszeri popcorn szórakozásnak megfelel, de egy fél óra múlva már arra sem emlékszik az ember, mit is nézett.

10/5.5

Shep
Jó a szar szó túlzás volt de elég sok volt itt a lehúzó kritika, amik azért jószerivel az újításból adódnak. Na de mindegy lépjünk túl a filmen.

Tyler1
ígyvan. én sem ejtettem ki ilyet az ujjamon h szar. mindenki nézze meg és döntse el.

De hol mondtunk, illetve mondtam én olyat hogy szar? Tény, hogy nem erre számítottunk de a "szar" kategóriától elég messze van így is.

Shep
Ja de most ezzel én nem a nyereségességet akartam elõhozni ha nem lett volna tiszta, hanem, hogy ha megtermelt 300 milliót akkor nyilván érdekelte a világot még ha olyan szar film is szerintetek.

Tyler1
mindent az amcsi bevételhez számítanak, hiába van world wide nagyobb bevétel, ha amcsiba bukik akk onnantól az egész bukta sajnos.

mondjuk ez meg olyan, h egy Robin Hood naná h bukta a tengerentúlon, mert a hülye jenkik leszarják az európai folklórt de az angolt meg aztán a legmagasabbról.

a szupercsapat meg itthon,de azért az itt olvasottak alapján meg az emberek 90%-nak bejött 😄

Pandorum
7/10
érdekes egy film 😄 végét nem igy képzeltem el
A Terminator 4 is világszinten visszahozta a 200 millát, de utána a gyártó stúdió sokáig el akarta adni a film jogait. Tehát ja, inkább az amcsi bevételek számítanak.

Shep
A világ többi részén meg nem, persze ha csak USA számít akkor tényleg egy szar film.

A Robin Hood Amerikában megbukott, innentõl nincs mirõl beszélni.

tigeroo
ez van, változnak az idõk, minden korban máshogyan ábrázolták az ókori hõsöket is...

pl. elég csak megnézni jeanne d' arcot, az excalibur legendája, druidák, herkules, trója, sherlock holmes, amikor megállt a föld, superman, stb.
Tyler1
mint film nem sok bajom volt nekem sem, mert jól össze lett rakva, inkább a Robin mítosz nem jött be.
ízlések és pofonok 😊

Shep
Ez rendben van, de nem értem miért kellett volna még egy ezeregyedik erdõs nyilazós verziót csinálni ahol már mindenki tudja mikor mi fog történni? Volt már belõlük épp elég mindenféle variációban, akinek meg nem elég annak ott van a sorozat is. Lehet, hogy a többség szerint ez ostoba húzás volt, de azért valahogy csak összeszedett 300 milkós bevételt, jó tudom ez nem jelent semmit, meg a sok hülye mindent megnéz szlogent is ismerem.