Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

javaslom te a továbbiakban ne is idegesítsd magad filmekkel.......ilyen faxságot ki figyel,de komolyan?
Seth
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

PSN ID.: Beegabor

LasDen

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

tigeroo
az Ősi nő mondja is, nem különböző idősíkok vannak, hanem különböző valóságok. A valóság stabil lefolyásához az kell, hogy a kövek együtt létezzenek az adott valóságban. Amikor visszaviszi a kölcsönkért köveket az elvétel előtti (tehát a szerteágazás előtti) időre, akkor helyrebillenti az "mi" valóságunkat is, csak ő visszamegy 1940-be és onnantól éli az életét.
Synchronous

Hogy tud a kapitány visszamenni a saját korábbi idősíkjára úgy, hogy megvárja míg letelik az idő és kiül a padra? Nem időutazással ment vissza, csak megöregedett. Pedig ő egy másik idősíkon élt Peggy-vel hiszen az eredeti idősíkon Peggy másvalaki felesége volt.

"aláírás max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett" Akkor inkább hagyjuk. : ]

Kongy
Bosszúállók: Végjáték

Szerintem méltó lezárása lett ennek a kb 10 éves ciklusnak. Imádom az időutazós témákat, és mindig elnézem az esetleges logikai bukfenceket, amikből azért akad jó pár... de ezt már helyettem kitárgyaltátok itt, ahogy látom. Szerintem nem volt sok a drámázásból, bár tény, hogy elég lassan indul be a film, de amikor úgy ténylegesen beindul, akkor nagyon kemény. Lényegében egy 3 órás fanservice azoknak a rajongóknak, akik már 2008 óta követik a filmjeiket. 8/10

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

tigeroo
Thanos tök másabb fizikális és mentális percepcióval, kapacitással rendelkezik mint egy sima ember (Homo immortalis vs homo sapiens). A következő Marvel film az Eternals-okról fog szólni, akik a legelején benépesítették többek között a Földet is. Thanos 3. generációs Eternal. Többek között agykontrollra, és gondolatolvasásra is képesek.
Kojiro
Párommal elkezdtük nézni egy pár hete a The OA c. sorozatot. Nagyon hangulatos kis thriller. Az első évad lement, 8/10 legalább, főleg a hangulata miatt. De a második évad, halljátok! Asszem 4 részt nézhettünk meg, de valami állati jó lett. Eddig 10/10. Ajánlom mindenkinek, aki szereti az érdekes, lassú, elvont sztorikat.

Kojiro ergo sum.

Kojiro
Amúgy még egy érdekes dolog jutott eszembe, hogy megmentettek egy másik univerzumot is a csettintéstől, ahol Loki elteleportált a tesseracttal. Ott onnantól teljesen máshogy alakul minden, meg sem történik a phase 2 80%-a és space gem se kerül Asgardra, Thanos baszhatja a tervét.

Kojiro ergo sum.

Kojiro
Én hiányoltam azt is, hogy Barton nem beszélt Natashaval a túlvilágon. Amikor az IW-ban Thanos megöli Gamorrát, mielőtt felkel a kezében a kővel, átmegy a "másik oldalra" és beszél azzal aki a kő miatt halt meg. Ergo olyan, mintha Gamorra belekerült volna a kőbe, a kő dimenziójába. Állati jó lett volna egy rövid jelenet az Endgameben is.

Kojiro ergo sum.

Dynamic
Semmi logikai probléma nincsen. Ahová Thor visszament a kalapácsért ott másik idősík futott tovább. Vagyis a múltbéli Thor egy MÁSIK Thor, neki más lesz a jövője. A különböző idősíkok nem befolyásolják az "eredeti" karakterek jelenét. Amikor Hulk elvitte a követ az Ősvarázslótól ott elmagyarázza, hogy az ő világuk egy másik világ, ezért kéri vissza, hiszen csak kölcsön adta, az nem az eredeti csapat világához tartozik.
Amúgy professzor Hulkot én sem szeretem. Ezt sajnos a képregényből hozták, de ott is utáltam. Azért amit te is írtál, mert Hulk lényege Jekyll és Hyde kettősség. Ez az ami izgalmassá tette karaktert, így meg csináltak belőle egy Bestia 2-őt (X-men).
repvez
attól még nem változtatja meg az egész sorozat történését, de az azért elég érdekes, hogy 8 részen keresztül húzzák a dolgokat az egyik irányba majd egy rész alatt meg hirtelen átbillentik a másikra mindenféle felvezetés nélkül. Majd le is zárják az egész történetet.
Ami ha folytatódik is, már egy másik korban lesz.
Utoljára szerkesztette: repvez, 2019.04.30. 09:38:55
mégvadabbdisznó

Meg amúgy is a lélekkövet hogy lehet "visszavinni"? Steve odamegy a Vörös Koponyához, hogy "á cső haver, itt egy kő, fogjad..."? Szerintem neki nem lehet odaadni. Mert a lélekkő mindig úgy jelent meg, ha feláldoztál valakit akit szeretsz, és akkor már nem is a Vörös Koponyánál voltál, hanem felébredtél egy pocsolyában és már ott volt a kezedben a kő. Ergo a lélekkő eleve valami alternatív dimenzióban van, hiszen nem úgy jutsz hozzá mint a többi kőhöz.
Lehet az egész csak a lelkedben játszódik le, és valami spirituális folyamat részeként kapod meg a követ, és akkor realizálódik a valóságban a kő, ha teljesíted a követelményeket. Ezért is vet fel kérdéseket a visszavitele, mert a kapitány maximum csak annyit tud csinálni, hogy leteszi ott valahol a Vormiron. De a kő valójában nem a Vormiron van, hanem valami elérhetetlen dimenzióban.

De szép bauxit, honnan van?

Kojiro
Először engem is bosszantott, hogy milyen gagyi szar lett az időutazós rész, tele hibákkal, de második nézésre kiderült számomra, hogy én gondoltam rosszul. Fel van építve rendesen, csak nem magyaráznek el mindent szájbarágósan.

Az egyetlen hiba a Kapitányos rész maradt. Valószínűleg a legvégét a filmnek utólag módosíthatták, mert az összes következetlenség Kapitány körül van.
Először is, ő viszi vissza az összes követ egyedül. Miért tenne ilyet? Miért hagyná ezt a többi Bosszúálló. Hogy jut el Asgardra, Vormirra? Mióta tud űrhajót vezetni? Találkozik Red Skullal - miért nincs róla egy árva szó sem? Miért nem mutatják?Megmondom, azért, mert eredetileg tuti nem így volt. Csak a miatt megy egyedül, hogy utána meg tudjon lógni 50+ évre észrevétlenül.
És el is érkeztünk a legnagyobb hibához. Hogyan jut vissza az eredeti idősíkra? Ugye, tudjuk, hogy bárhova vissza lehet utazni az időben, térben és időben is, de visszajönni csak úgy lehet, ha a gépbe érkezel meg, azután, hogy elmentél. Tehát egyszerűen csak leélte az életét. De az egy alternatív idősík. Nem lehet más, hiszen ebben az idősíkban Peggynek (SHIELD sorozat) rengeteg pasiügye van, sőt gyereke is születik, és nem Kapitánytól. Akkor WTF?

Kojiro ergo sum.

Kojiro
Ez a SW teaser sztem valami kamu jelenet amúgy. Nem az, aminek látszik. Szerintem üldöznek valakit, Rey és a pilóta (akárki is az), és Rey beugrik mellé a gépbe.

Kojiro ergo sum.

tigeroo

rengeteg új idősík jön létre

Utoljára szerkesztette: tigeroo, 2019.04.30. 08:04:07
Bokafix2
Egy későbbi kommentben már leírtam hogy maradt ki.

"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"

Látom megvolt a lényeg. 😉

CSOCSO
endgame
de magaval vitte a kalapacsot. Hogy maradt ez ki nalad?
Spoiler nélkül csak annyit, hogy nem hiába mondják filmben, hogy az egész Vissza a Jövőbe hülyeség...
Synchronous
Avengers Endgame /2019/

Jól szórakoztam, nagyjából hozta is az elvárásaimat a film.

8/10

Miért szerencsétlen Tony-nak kellett csettinteni? Ott volt Marvel Kapitány kezében a kesztyű. Felhúzhatta volna, csettinthetett volna, és ő simán ki is bírta volna. Így Tony nem hal meg, és a köveket is nyugisan vissza tudják vinni.

egy érdekesség: Mivel a kapitány nem a szokványos módon tért vissza a múltból, hanem öregen a padon ült, így ő ott maradt a múltban és leélt Peggyvel egy életet, majd mikor eljött az idő és jelzett a gps elsétált a helyszínre és leült a padra. Oké, ez viszont azt jelenti, hogyha ő aktívan élt a múltban, mialatt a múltbeli Kapitány a jégbe volt fagyva, akkor 2012-ben amikor a Shield megtalálta a múltbeli Kapitányt és kiolvasztották, miért nem lepődtek meg hogy kettő van belőle? Hiszen egy már aktívan élt köztük egész idő alatt. Viszont mikor a Bosszúállókban Fury bemegy a lábadozó Kapitányhoz egy szóval sem kérdezi, hogy hogy lehet belőle kettő... pedig legalább neki tudnia kellett volna.

"aláírás max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett" Akkor inkább hagyjuk. : ]

Szuperhősöknek nem kell telefonszámlát fizetni ha 5 évente minimum egyszer megmentik a világot.
Az nem egy Tie interceptor? A Tie fighternek lapos az oldala.
Ingy2
2018-ban köddé vált a család, 2023-ban vissza lettek csettintve ugyanazon az idősíkon.Clintet a felesége hívja a saját számán mivel kiírja hogy Laura, 5 éven át nem használt és nem fizetett telefonszámlákat és nem kapcsolják ki? Aki tudja a megoldást nyalhat egyet 😄.

Majdnem szétvet a tesztoszteron, mert rajtam vonaglik Charlize Theron.

Szerintem te kevered az idősíkokat.

Ingy2
Jelenleg még élek 😛 Ha jól emlékszem a komplett család füstté vált. Öt év alatt én lemondtam volna az előfizetést, vagy halálozás esetén nemtom mi a szitu,biztos én vagyok buger 😛

Tikal
Miért lenne más a telefonszáma? 😄 Bujkálnia kellett?

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Miért, neked hány éve van meg a jelenlegi telefonszámod? 😊

Jim Morrison
+

azért rajongó nem voltam, de mindig szívesen megnéztem a SW filmeket, némelyiket elég sokszor láttam gyerekkoromban. Last Jedit láttam moziban, és kész, solot se láttam már, és nem is tervezem megnézni 😞

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Ingy2
Avengers: Endgame

Alapjába véve tetszett, de van egy két dolog amit máshogy képzeltem el. Pl, bemutatják, hogy mi lett a következménye a csettintésnek legalább a Földön(politika/gazdaság stb.).Hamár a drámai szálat erőltették ez is bele kellett hogy férjen, mert az első 2 óra nagyon vontatott volt. Jobb lett volna Hank Pym-et nem kicsettinteni a sztoriból, hihetőbb verzió lenne, hogy Tony Stark-kal félre teszik minden nézeteltérésüket és együtt dolgoznak az időgépen, vsz Michael Douglas rezsiórabére megdobta volna a költségeket. Azt is sajnáltam már a Végtelen Háborúban, hogy a Black Order tagjai(Ebony Maw/Corvus Glaive/Proxima Midnight/Black Dwarf) nem nagyon kaptak dimenziót, itt meg még laposabb lett a karakter ábrázolásuk (Okoye nyírja ki Corvus Glaive-t, picit viccesen hatott). Amit nem értettem, hogy Sólyomszem feleségének 5 évvel később is ugyanaz a telefonszáma? Nem úgy tünt, hogy Barton mindig rohant volna befizetni a csekket 😛. Thanos meg lehetett volna trükkösebb, mert így csak egy őrült Titánt alakított 😛. 83/100

Utoljára szerkesztette: Ingy2, 2019.04.29. 18:45:09

A pilóta biztos sok Carmageddont tolt és gondolta, kipróbálja élőben is. Aztán pechjére pont Rey-be futott bele.
A Tie-fighterekre már nem raknak lézer-ágyúkat?
Csak roadkill? 😊

TBTPumpa
"Szagolj a szélbe és légy Jedi tutoriál 2017"

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

Arról nem is beszélve, hogy mitől lett Jedi ez a csaj? Mert pörgetett egy botot fél órát? A Last Jediben történt harcok azért is voltak nevetségesek, mert ez a csaj ott rohadt egy sivatagban és csak úgy Jedi lett belőle mert Ő A KIVÁLASZTOTT. Komolytalan.

repvez
Egy kicsit elvesztették az történet irányát.Mert az egész arról kezdett szolni, hogy jön majd a megváltó aki egyensujt hoz az eröbe, erre pont hogy ö lett a gonosz és az egész sorozat alatt semmi nem történt , hogy jó irányba forduljanak a dolgok, a jók csak mint egy kis elszigetelt csapat küzd az életbe maradásba, mig a rosszakk már mindenhol ottvannak.
A legutolsó részben, meg már csak 1-2 jedi maradt. Akkor hogy lehet a legujabb részben egy egész korrol beszélni egy személyben? Mert ha még skywalkerek kora lett volna.
ÉS most ez az egy szem csaj, fogja leigázni az egész birodalmat ? Ö lesz a világ utra egyszemélyben?ÉS mindez majd egy fél perc alatt megtörténik és mindenki ujongva örül és amit eötte 30 éven keresztül senki nem tudott véghezvinni?
Kandurex
A Last Jedi nagy csapás volt. Egyelőre romok vannak, nem hiszem, hogy elmegyek erre a filmre, mint ahogy a Solo -t is kihagytam. Gyakorlatilag teljesen kiirtotta az SW -t belőlem. Rettenetes élmény.
Utoljára szerkesztette: Kandurex, 2019.04.29. 12:39:27

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Iszonyat szomorú, de az Utolsó Jedik óta teljesen hidegen hagy az egész SW <#nemtudom>
Még a trailerek sem érdekelnek.
Utoljára szerkesztette: Nyiri, 2019.04.29. 12:15:33

TBTPumpa
Szkájvólker kora:

Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2019.04.29. 11:47:29

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

tigeroo
Glass

Grandiózus lezárás, de ez még csak a kezdet? Akkor mi értelme volt a Splitnek? Semmi! A kettő film kb. egybegyúrva tálalható lett volna, és az rohadtul nem ér, hogy a csavar az önmagában egy teljesen új szál... semmilyen utalás nem volt rájuk az egész filmben... durva...

Resident Evil 5-6-7-8-9-stb effektus jön? Mi lesz ezután?

6/10
Így már oké, köszi! 😉

cylonflatus
Nem rakom spoilerbe, mert ez már az Infinity Warból kiderül. Az asgardiaknak is csak csak a felét ölték meg. Valószínű mentőkabinokban húzták meg magukat és menekültek el a Statesmanről, míg Thor és a többi asgardi Thanossal harcolt. Ugye Thanos mindig a felét írtja ki a népeknek, és a Statesmanen is az egyensúlyról papol Ebony Maw, márpedig ha minden asgardit kiírt abban nincs semmi egyensúly. De a konkrét választ Thor adja meg, amikor Gamorrának a köveket sorolja: "He stole the Space Stone from me when he destroyed my ship and slaughtered half my people".

Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!

Endgame.

Nem mindenkit. Csak a felüket. Akkoriban Thanos minden népnek csak a felét irtotta ki. a Hajó felrobbant az igaz ,de népességet gondolom elmenekítették addigra.
Az Endgame-ből közben még valami beugrott (bár ez lehet csak az én figyelmetlenségem)

Az asgardiak hogyan is menekültek meg? Azt hittem a Statesman-en mindenkit megöltek (kivéve Thor és Hulk).

BaliBoy

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

Jim Morrison
Close

Tipikus netflix film, az idő 70%-a felvezetés, és a szereplők gyalogolnak egyik helyről a másikra, és szokásos kamerabeállásokkal mutatják mindezt. lényegi rész 25p.

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

mégvadabbdisznó
Most néztem pár youtube-ra feltöltött cinema reaction videót a jelenetekről... hát, ment a "yibambe" rendesen. <#idiota>

De szép bauxit, honnan van?

kill3r21
Igen én is láttam egy doku filmet, nem rémlik pontosan hogy is volt, de asszem ott egy autoban haladó és egy padon ülö emberrel példáloztak!
De azért ez nagyon messze van attól, amire rá lehetne vetíteni bármelyik filmet is, jelenleg a filmes időutazás nem hiszem hogy real life tudományokon alapul, inkább a készitők fantáziáján
LasDen
"Avengers: Endgame opened to $350 million in North America and $859 million overseas for a stunning global bow of $1.2 billion, including $330.5 milliom in China."

Azé ez nem semmi...

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

BenedekFeco
The Prodigy

Átlagos gonosz gyerekes film, egy kis magyar szállal 😊

5/10

Hogy helyezze beléd ?sgyík-vesszejét a Magasságos mélységes imádattal, ?sélvezettel, ?sgyík heréinek kusza-gubancos sz?rmeredvényeinek kristálygyökér-fonódásaival!

Tikal
Replicas

nem értem Keanu-t, miért kellett neki ez a film, a sztori nem lett volna rossz, de a b kategoriás tálalás miatt ez csak 4/10

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''